tiistai 8. marraskuuta 2016

Niin haluaisin

Tämän ihanan kisun joka majailee lähellä Tel Avivin maustetoria;Levinsky-toria.
Siinä on jotain mikä muistuttaa edesmennyttä Otto-kissaani,tuo turkin väri ja paksuus varmaankin.Kuvasin tämän kissan aiemmin tänne kun se istui moottoripyörän päällä.
Kisu  on hyväkuntoisen näköinen ,ja mopon viereisessä nurkassa näkyy aina olevan vettä ja ruokaa. Bambi ei kuitenkaan hyväksy kissoja kämppäkaveriksi,se on jo tullut todistettua. Eikä tämä katukissa viihtyisi varmaankaan sisätiloissa.
Eilen joimme Annelin kanssa kahvit ihanassa pikku kahvilassa,missä saa kaupungin parasta kahvia,ja minkä lähellä kissa majailee.Tässä Anneli,tyylikäs lady:)
Kiersimme torin viereisiä katuja,joilla kaikilla on eri aihe;esim. lamppukatu,keittiövälinekatu,mauste/pähkinäkatu ym. Tässä kaupassa olikin kaikenlaista joulukrääsää,jota täällä yleensä ei olekaan näkynyt näin aikaisin...
Hedelmiåä &vihanneksia,vaan ei aitoja
Yksi kauppa kadulla missä lähes jokaisessa kaupassa on tämän tapaista tavaraa...
Maustekauppojen vieressä,viehättävässä kulmassa ,oli pieni kukkakauppa. 
Kaupan sisällä sympaattinen kukkakauppias,joka kertoi että ennen kauppaa hänellä oli perjantaisin samassa kulmassa kärryvaunu,josta myi kukkia.Kaupunki ei kuitenkaan tykännyt ajatuksesta,mutta joku tiesi kertoa että pieni liiketila oli tarjolla,ja niin siitä tuli kukkakauppa.
Istahdimme aukiolle ,ja ohitse käveli mies 5 samanrotuisen koiran kanssa (luulen että olivat Shetlannin paimenkoiria).Mies ehti jo  kauemmaksi ennenkuin sain puhelimen esille,mutta olihan se aika näky.,Yleensähän täällä näkee koirasittereitä monen koiran kanssa,mutta kaikki koirat eri paria.Tässä taas kaikki olivat samaa rotua,mutta eri värisiä.
Illalla oli sitten taas suomalaisen kirjaston vuoro,ja siellä oli tällä kertaa Sirpan mustikkapiirakkaa,ja Irjan kanelipullaa (oli myös hapankorppuja ja Violaa,olipa hyvää:)

18 kommenttia:

  1. Kylläpäs onkin suloinen kissa, minäkin pitäisin mielelläni tuon! Siri varmaan tottuisi ensijärkytyksen jälkeen :D
    Ihania herkkuja teillä siellä Suomipippaloissa tarjolla -täällä vastaavia saa odotella vasta joulun tienoilla.

    VastaaPoista
  2. Matkatar:tosi viehättävä ja kesy kissa,joka antaa rapsutella itseään. Bambi ei tottuisi,sitä on jo kokeiltu aiemmin.
    Eilen oli kyllä hienot tarjottavat kirjastossa:)

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen kissa <3
    Ihania katuja ja wautsi mitä värejä.

    VastaaPoista
  4. Upea kissa ja mitä värejä siellä onkaan. Täällä on niin kylmä ja ankeaa. Tuota kamalaa valkoista mönjää on tullut joka paikkaan...

    VastaaPoista
  5. Joka aamu kun vien tytön kouluun, meilla menee ainakin vartti kun tutkailemme kulmakunnan kissoja, meidan kadunpatkalla asustaa vahintaan 30 kissaa, ovat kylla aika ulkokissoiksi tottuneita mutta ruokaa ja suojia onneksi, nyt varsinkin kun viileat ajat alkavat lahentya. Onpa teilla ollut herkut taas siella, voi nam tuota piirakkaa!

    VastaaPoista
  6. Outi:tosi kaunis ja ystävällinen kisu:) Pitää viedä sille ehkä joku herkkupala seuraavalla kerralla.Juu värejä riittää etenkin tuolla alueella;D

    Nelli:lähes samat värit kuin edesmenneessä Otto-kissassani. Ja saman kokoinenkin vielä,suuri katti. Paljon värejä noilla kaduilla ,vaikka onkin krääsää;D Teillä nyt talvi,mutta muistan viime marraskuussa että kaikki kauniit jouluvalot kauppakeskuksissa piristivät,tosin silloin ei ollut lunta.Paljon värillisiä ajatuksia täältä sinulle.,

    Petra:Kissojen tarkkailuun ei kyllä ikinä kyllästy. Tänä aamuna huomasin että puiston lempparikissani,Ilmari,on loukannut tassunsa,ja annoin sille ekstra annoksen ruokaa. Minunkin alueellani on monta kissaa,ja muutama ihan rotukissan näköinen,mutta hyvässä kunnossa suurin osa. Oi,kirjastossa oli ihanania herkkuja eilen,ja Sirpa oli tehnyt tortun itse poimimistaan mustikoista,joita toi tänne kesällä.

    VastaaPoista
  7. Bambin mielestä se kissa ei varmaan ole yhtään ihana. :-)

    VastaaPoista
  8. Minullakin on ollut tuon näköinen kissa, Osku, joka oli tosi viisas katti. Tuo on selvästi kulmansa kunkku.

    Kiitos kaupunkikierroksesta:)

    VastaaPoista
  9. Allu>Bambi on mustasukkainen;yritettiin muutaman kerran pennun kanssa,eikä siitä mitään tullut.

    Mustakissa:Tuollaiset kisut ovat kyllä komeita:) Meidänkin Otto oli kuin koira,odotteli aina kun tulin töistä,oven edessä,ja samaa teki kun tuli vieraita,kaikki pitivät Otosta:) Juu kunkku on ,lepää moottoripyörän päällä,eikä kai muut saa sellaista tehdä;D

    VastaaPoista
  10. Minunkin eka kissa, Pörri oli tuollainen punertava.
    Onpas teillä ollut suomiherkkuja kirjastoillassa! Pitäisi kaivaa minunkin leivontavälineet esille ja tehdä ensi sunnuntaiksi isälle kakku.
    Tuollaisia tekohedelmiä ja kasviksia mun täytyy seuraavalla matkalla ostaa lisää lasten leikkikauppaan!

    VastaaPoista
  11. Komia kissa, eikä kukkakauppiaassakaan oo mitään vikaa :)

    VastaaPoista
  12. Hahhah, tuo Amalian kommentti! Niin samaa mieltä :D

    VastaaPoista
  13. Minäkin haluaisin kissa. Tyttärellä on vanha koira ja otti kissan ja nyt nukkuvat samalla nojatuolilla. Luulen vaan , että Niilo ei tulisi kotona kissan kanssa toimeen vaikka tyttären luona tuleekin..:)

    VastaaPoista
  14. Meillä naapurin kissa, vähän tuon näköinen, istuu aidalla ja maukuu kiusalla koirillemme, jotka ihan heikkopäivä haukkuvat aidan alla yltämättä kattiin, yhteiselo loppuisi hyvin lyhyeen..
    Täälläkin on tuommoisia aihekatuja, astiakatu, kenkäkatu, kangaskatu... hassua, kun kaikissa on lähes samat tavarat kuitenkin, mutta hyvä puoli ettei tarvitse juosta ympäri kaupunkia jos jotain tiettyä tarvii.

    VastaaPoista
  15. Hienot kuppilat ja sun muut, mutta kissa tuo jäi verkkokalvolleni tiukasti, suloinen otus.

    VastaaPoista
  16. Eeviregina:Tuollaiset punertavat kollit ovat ihania:) Oli kunnon herkkuja tosiaankin kirjastossa,ja Sirpahan oli poiminut nuo mustikat Suomessa loppukesän reissullaan,joten oli todellakin hyvää piirakkaa. Ai niin isänpäivä,täällä kun ei sellaista enään vietetä kun on se huomaamaton perhepäivä joskus kevättalvella;D Kiva idea laittaa tuollaisia leikkihedelmiä lapsille:)

    Amalia:hih,,kissa komia ja kauppias tosi mukava:)

    SusuPetal:hymyilytti minuakin tuo Amalian kommentti;D

    Hannele: Minä olen kokeillut ja Bambi käyttäytyi sillä tavoin ettei tee mieli enään kokeilla. Ja vaikka Bambi ulkona tulee toimeen kissojen kanssa,niin ei kotona,ja sama kai Niilonkin kanssa;D

    Sirokko:Teillä on sitten kunnon ääniä siellä kun kissa maukuu ja koirat haukkuvat;D Tykkään tuollaisista aihekaduista,jos tarvitsee vaikka lampun niin on koko katu täynnä sellaisia myyviä kauppoja:)

    Plaza de Mustis: Tuo kissa on kyllä niin hurmaava ettei ihme.Pitää mennä sitä taas tervehtimään joku päivä.

    VastaaPoista
  17. Nam, mustikkapiirakkaa :) Tein eilen oikein onnistuneen omena-mustikkapiirakan. Aah.

    Kiva katsella joulukrääsää, heh. Kaikkein ihanimmat ovat oranssin kissan kuvat 🐈

    VastaaPoista
  18. Voithan sinä ajatella että kissa on (myös) sinun ;) Vähän helliä, tutustua, antaa herkkuja, seurailla sen tekemisiä, mutta vain ulkona. Eihän se ettei kissa käy sisällä rajoita ajatusta rakastaa eläintä kuin omaansa, kuten hyvin jo tiedätkin <3 ja niinhän toimitkin. Minusta sinulla on monta kissaa siellä vaikkeivat ne luonasi asukkaan. Kaikki ne joista huolehdit ja joista meille kerrot :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...