maanantai 5. joulukuuta 2016

Hyvää Itsenäisyyspäivän aattoa

Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa. Tulin juuri kirjastosta ,jossa meillä täällä asuvilla suomalaisilla oli itsenäisyyspäiväjuhlat, Juhlat toimivat nyyttäriperiaatteella,eli jokainen toi jotain,ja ihania herkkuja olikin tarjolla.Takana leipomani taatelikierteet,ohje tulee pikapuoliin ruokablogiin. Etualalla näkyy Pandan lakua jota onneksi saa täältäkin joistain paikoista.Valo oli tuolla vähän huono kuvaamiselle,joten kuvat eivät ole täysin teräviä.
Kirjastonhoitajamme Anun ihanat lusikkaleivät.
Pullaakin oli tietysti.
Ja lohta,karjalanpiirakoita,joulutorttuja ja kaikkea muuta hyvää.
Jopa lonkeroita,niitäkin saa nyt täällä.
Suomen uusi suurlähettiläs Israelissa,Anu Saarela.
Ryhmäkuvaan mahtui monta kirjaston vakiokävijää,mutta ei kaikki. Huomenna itsenäisyyspäivänä on kutsut suurlähettilään residenssissä,jonne sain kutsun,mutta jätän sen väliin tällä kertaa. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille:)

16 kommenttia:

 1. Onpa kiva siellä päästä tapamaan toisia suomalaisia.
  Ihanaa itsenäisyyspäivää huomiselle Jael!

  VastaaPoista
 2. Outi:tosi kivaa kun meillä on tämä kirjasto,ja pääsemme tapaamaan näin mukavissa merkeissä muita suomalaisia täällä. OIkein hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin Outi ihanainen:)

  VastaaPoista
 3. Teillä on siellä aivan ihana perinne viettää Suomen itsenäisyyspäivän aattoa!
  Viime aikoina kommenttieni kirjoittaminen on jäänyt aivan minimiin. Ensimmäiseksi koneelle tullessani luen Appelsiinipuun alla -blogin. Pidän tästä erittäin paljon.

  VastaaPoista
 4. Kirsti:kiva että ehdit kirjoittaa tänne kommentin,kiitos:) Ja kiitos kauniista sanoistasi:) Täällä tosiaankin vietämme mukavalla tavalla näitä Suomen juhlia:)

  VastaaPoista
 5. Tuo viimeinen kuva on ihan briljantti. Siinä on jotain hohtoa;
  valot, varjot, ihmisten ilmeet ja asennot.

  Mukava lukea itsenäisyyspäivän aluksi postauksesi ja katsella
  kuvia Suomi-herkuista 🇫🇮 🇫🇮 🇫🇮

  VastaaPoista
 6. Näyttää todella herkullisilta juhlilta.

  VastaaPoista
 7. Lohi ja lusikkaleivat olivat menneet jo parempiin suihin,mutta riittihan siella minullekin viela maisteltavaa,kun vahan myohassa sinne saavuin.
  Mukava ilta!

  VastaaPoista
 8. Teillähän on hyvä ollut ihan kunnon suomalaisjuhlat, jopa lakua ja lonkeroa! Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 9. Nyt kun olemme taas täällä, huomaan, että panostimme itsenäisyyspäivän viettoon enemmän ulkomailla. Tänään minulla on iltavuoro, joten juhlat jää pakostakin vähälle. Iltapukuperinteemme taitaa joutua täksi vuodeksi tauolle.

  VastaaPoista
 10. Teillä kyllä toimii ihailtavasti nuo ulkosuomalaisten juhlat ja muut! Täällä Barcelonassa ei aina niin. Olisi suurlähetystössä ollut joku Itsenäisyyspäivän vastaanotto eilen, lasillinen cavaa ja sen jälkeen menty omakustanteisesti syömään jonnekin. Ei kuulostanut houkuttelevalta. Tuollainen nyyttärijuttu olisi parempi!
  Mukavaa itsenäisyyspäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Rita:kiitos;) Huomaat varmaan että suurin osa katsoo toiseen suuntaan ,sillä siellä oli joku kuvaamassa ,ja sitten päätin minäkin kuvata.Mutta jotkut sentään katsoivat minunkin suuntaani:) Meillä oli niin mukavat itsenäisyyspäivän juhlat:)

  VastaaPoista
 12. Nelli:herkkuja riitti tuolla:)

  Lisay:tosi kiva että pääsit tulemaan,ja onneksi jäi sinullekin vielä jotain syötävää:)Oli tosi mukava ilta:)

  Lumo:Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.Meillä oli tosiaankin kunnon suomalaiset juhlat,ja Suomeen liittyviä herkkuja:)

  Paluumuuttajatar:en minäkään muista sitä erityisemmin viettäneeni Suomessa asuessani,se oli tyyliin kynttilät ikkunalle,ja Linnan juhlien katselu;D Ulkomailla ehkä näissä suomalaisten tapahtumissä nämä juhlat tuntuvat erityisen tärkeiltä.

  Hannele:kiitos samoin:)

  Matkatar:Olemme tosiaankin onnekkaita kun meillä on tuo kirjasto,ja siellä on vietetty monen monet juhlat,ja on niin mukavaa porukkaakin tuolla aina:)Luulen että harvassa maassa suomalaisilla on tällainen kirjasto kuin täällä,talon edesmenneen omistajattaren Airan aikoinaan perustama,No onpa teillä aika vaatimattomat juhlat siellä suurlähetystössä. Täällä on nyt illalla vastaanotto suurlähettilään residenssissä,ja siellä aina ollut tosi hyvät tarjottavat. Jätin sen kuitenkin väliin tällä kertaa

  VastaaPoista
 13. Huomaan, että kerran minäkin olen viettänyt itsenäisyyspäivää siellä. Mitähän teimme? Luulen, että juhlimme sitä moshavilla ainakin kynttilöin ja lipuin.

  VastaaPoista
 14. Teitä onkin siellä paljon suomalaisia juhlimassa. Nyyttärit on kiva juttu, paljon hyvää maiskis maiskis.. Taatelikierteiden ohjetta odotellen.

  VastaaPoista
 15. Hyvaa itsenaisyyspaivaa ja teilla on ollut hienot juhlat!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...