torstai 8. joulukuuta 2016

Lämmin joulukuu

Täällä on ollut lämmintä tällä viikolla;paitsi että nyt iltapäivällä taivas muuttui harmaaksi ja tuli pieni sade. Kun kävin aamulla vaihtamassa  kellonremmini Tel Avivin ehkä vanhimmassa kellokaupassa sanoi kaupan toinen kellomestariveljes,yli 80 vuotias Yaakov,ettei hän muista näin lämmintä joulukuun alkua. Kuvassa näkyvät joulukoristeet&nuket ovat venäläisessä  kirjakaupassa,jossa on myynnissä myös muita tavaroita.
Alkuviikosta kun kävin lähiseudun jättimarketissa sieltä löytyi näitä hanukkakynttelikköjä. Hanukka-eli valonjuhla osuu tänä vuonna samanaikaisesti joulun kanssa,sillä ensimmäinen kynttilä sytytetään jouluaattona.
Hanukkapyhään kuuluvat munkkeja,joita näkyy jo hyvissä ajoin kaupoissa/leipomoissa ennen varsinaista pyhää.Tässä muutama Roladin-ketjun erikoismunkki.
Iltapäivällä kävelimme ystävän kanssa alueella,jossa asuu paljon pakolaisia ja vierastyöläisiä,ja kun menimme erään kaupan ohitse sieltä tuli aivan mielettömän ihana kahvintuoksu.Käännyimme takaisin ja kurkistimme kauppaan:  siellä oli menossa eritrealainen kahviseremonia. Kahvi oli paahdettu pannussa kuumien hiilten päällä,ja nainen kaatoi kahvipannusta kahvin keraamiseen kannuun ,jota kutsutaan jebenaksi. Eritrealaisten sekä etiopialaisten kahviseremoniat ovat lähes samanlaisia. Ennen kahvinkeittoa nainen oli paahtanut vihreät kahvipavut sopivan tummiksi. Ei ihme että tuoksu oli niin houkutteleva!
Torin läheltä löysin juuri avatun kaupan,jossa myydään melamiiniastioita. Tarjoiluun tarkoitettavia astioita oli valtava valikoima ,ja joistakin astioista luuli että ovat keramiikkaa. Etenkin aasialaisen ruuan tarjoiluun oli hyvä valikoima astioita tuolla.
Tällaisissa kaupoissa tunnen olevani karkkikaupassa;D Mitään ei kyllä mahdu keittiöön,mutta kaksi kippoa tuli tuolta mukaan,olivat erittäin edullisia.Jotkut kyseenalaistavat melamiiniastioiden turvallisuutta,mutta kun melamiiniastioita käytetään tarjoiluun niin niiden pitäisi olla täysin turvalliset. Niitähän ei olekaan tarkoitettu käytettäväksi mikrossa tai uunissa,vaan nimenomaan tarjoilussa ja esillepanossa.

12 kommenttia:

 1. Ensi viikolla on kai tulossa enemmankin sadetta. Mutta kylla tama pienikin virkisti.

  Missa tuo kellosepanliike on?

  VastaaPoista
 2. Kauniita hanukkakynttelikköjä.
  Juuri aamulla mietin, milloin on Hanukka tänä vuonna; heti ryhdyinkin asiaa selvittämään. Tuntui mukavalta havaita, että juhlamme osuvat samaan ajankohtaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi apua miten herkullisen näköisiä munkkeja siellä on. Olisin ehkä sortunut ostamaan. Astioita meillekään ei enää mahdu, mutta olen ostellut astioita lapsille jo valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Minulla on joku kippomania :) Aina pitää ostaa kivan näköisiä kippoja kaupoista. Nykyään tehdään niin kivan näköisiä astioita.

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen joskus seurannut kahvin tuoksua kaupungilla, vasta paahdettuna ei parempaa tuoksua ole. Munkit kyllä syön ilman mitään koristuksia. Astiat jää nykyään kauppaan, kun ei ole tarvetta eikä tilaa.

  VastaaPoista
 6. Kahvia ja munkkeja - voi mikä houkutus !

  Ekan kuvan kana siinä keskellä on liian hassu... on pakko NAURAA :D

  VastaaPoista
 7. Nurkkalintu:aika hienoja oli tuossa supermarketin aulassa olevat hanukkakyntteliköt. Näköjään joka toinen vuosi osuvat melkein samanaikaisesti,ja sitten joskus ihan samaan aikaan,niinkuin tänä vuonna.

  Paluumuuttajatar:Nuo ovatkin sellaisia gurmee munkkeja;D Tuo kyseinen leipomoketju tuo uuden kokoelman joka vuosi .Minä tykkään niin katsella astioita mutta ei todellakaan ole tilaa sellaisille,ellei poista sellaisia mitä jo kaapista löytyy;D

  Outi:minullakin jonkinlainen kippomania,sillä kippoa löytyy monenlaisena kaapeistani.Ovat niin houkuttelevia mutta nyt lupasin itselleni että riittää;D

  Allu:se tuoksu olikin mahtava:)

  Sirokko:noin se on,oli ihan pakko mennä taaksepäin ja kurkistaa sisälle. Minä onneksi en välitä lainkaan munkeista,muuten en mahtuisi ovesta sisään jos tykkäisin. Ruokabloggaajalle on suuri kiusaus tuollaiset astiat mutta joku raja pitää olla:;D

  Rita: Munkit jätän väliin,mutta kahvi on hyvää:)
  Minuakin nauratti se kana siinä kaikkien jouluisten kamojen keskellä;D

  VastaaPoista
 8. Enpä ole koskaan käynyt Israelissa hanukan aikaan. Sisko on lapsineen käynyt kyllä Suomessa hanukkaloman aikana. Onpa herkullisia munkkeja! Minä sorruin liikaa herkkuihin taas matkallani ja nyt pitäisi lopettaa herkkujen syönti kerta kaikkiaan.
  Kivan näköinen astiakauppa, eikä niitä astioita mukamas ikinä ole liikaa, kun kaupassa miettii. Kotiin kun tulee, niin kaapit pursuaa...

  VastaaPoista
 9. Latkes ja munkit minulle kiitos :) En muuta söisikään kuin latkeseja.

  VastaaPoista
 10. Syntisen hyvän näköisiä munkkeja :) Meillä on vaunussa melamiinilautaset, eikä olla vielä kuoltu. Tusta kaupasta en ois selvinnyt tyhjin käsin ulos. Onneksi meil ei oo tollasia kauppoja ;)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...