perjantai 16. joulukuuta 2016

Sopivan sateinen päivä

Aamulla alkoi taas sade. Kuten yleensä perjantai-aamuisin,joka on viikonlopun ensimmäinen päivä,tykkään lähteä kaupungille aikaisin,ennenkuin kadut täyttyvät viikonlopun ostoksia tekevistä ja vapaapäiväänsä viettävistä ihmisistä.  Tällä kertaa satoi ilman että tuuli,mikä tekikin ulkonaliikkumisesta mukavaa,etenkin kun päällä oli kumisaaappaat ja sadetakki,ja hyvä sateenvarjokin mukana.Viime kerralla kun satoi oli kovin tuulista,eikä silloin oikein voinut olla ulkona.
Kävin ensin halpismarketissa ostamassa hieman hedelmiä,jonka jälkeen kävelin pitkin Allenby-katua,joka on yksi Tel Avivin pääkaduista.Vaikka satoikin reilusti niin sateenvarjon alla napsin kuvia sitä mukaa kun etenin. Huomatkaa tuo vaaleansininen rakennus vasemmalla:se on restauroitu jokunen vuosi sitten,ja samalla lisättiin muutama uusi kerros,joiden tulee olla hieman vanhemman rakennuksen julkisivua kauempana.
Johtuen säästä ,ja aikaisesta aamusta,olivat kadut aika tyhjiä. Tämän kuvan lähetin päivälehden nettisivuille,ja se pääsikin heidän sivuilleen sateista kaupunkia kuvaamaan. Valo on tällaisena päivänä paras kuvaamiseen,jopa tällä puhelimeni ei mitenkään hyvällä kameralla.
Jatkoin matkaa.Edessä näkyvä beigen värinen rakennus on  Tel Avivin pääsynagooga.En ole koskaan nähnyt miltä näyttää sisältä.Tämän linkin takana näkyy miltä näyttää sisältä Synagooga valmistui vuonna 1926,ja siellä voi myös viettää häitä ja muita tilaisuuksia.Aiemmin rakennuksella oli tärkeämpi rooli kuin nykyään,ja harva nousee rappusia ylöspäin tutkiakseen millaista on sisäpuolella. Tuolla vietettävät juhlatilaisuudet takaavat sen että rakennus pystyy jatkamaan myös synagoogana,sillä suuren rakennuksen ylläpito on kallista.
Kulmassa olevan rakennuksen torniosa on aika hieno. Rakennus restauroitiin jokunen vuosi sitten.
Edellistä tornitaloa vastapäätä löytyy korkea luksustornitalo,josta Madonnan huhuttiin ostaneen kattohuoneiston jokunen vuosi sitten (ei lopulta ostanut..) Rakennuksen yhteydessä olevaan hieman vanhempaan rakennukseen on valmistumassa  uusi ruokahalli,ja kävin kurkkimassa lasioven läpi. Näyttää siltä että ehkä ensi vuoden alkupuolella olisi valmista tuolla....
Mehukioskilla ei tainnut olla asiakkaita..
Jatkoin matkaa
Yksi monista tornitaloista.
Kävin hakemassa ystäväni Maryin,joka asuu tässä torin lähistöllä. Kuva tosin ei ole tänään otettu,kuten huomaa (ei sadetta...)
Maryä vastapäätä löytyy Tel Avivin halvin falafel-paikka,jossa falafeliannoksen  saa nyt 1,5 eurolla.Euron kurssi on huonontunut,on alimmillaan vuosiin,joten tämä oli vielä joitakin viikkoja sitten euroilla laskettuna vieläkin edullisempi annos.
Torilla oli märkää. Kävin auttamassa hieman Maryä ostosten teossa,Olen aiemmin täällä maininnut Maryn,jonka tapasin muistaakseni 6 vuotta sitten mammografiaklinikalla.Meistä tuli hyviä ystäviä suuresta ikäerosta huolimatta (Märy lähestyy 80 vuotta). Mary on ikuinen hippi,ja ollut todella hyvässä kunnossa,asuu puolet vuodesta täällä ja puolet Kalifornian kodissaan. Nyt on Maryn muisti alkanut pettää,ja myös terveys ei ole ihan sama kuin aiemmin,surullista. 
Nyt on mansikoiden aika
Sekä avokaadojen ,artisokkien ja persimonien  aika.

16 kommenttia:

 1. Kuin Suomen kesää nuo sadekuvat! Yhtä autiota kaduillakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susupetal:no sen vuoksi niin tykkäänkin talvesta täällä kun se välillä on kuin Suomen kesä,säiden suhteen😃

   Poista
 2. Sateinen kaupunkikin voi olla kaunis. Vanhaa ja uutta sekaisin ja ah mitä herkku hedelmiäkin!
  Ihanaa viikonloppua Jael!

  VastaaPoista
 3. Ihan on raikkaan näköisiä kuvia! Teillä se sade on tervetullutta, täällä sitä ei haluta.
  Mansikat on herkullisen näköisiä, mutta tiedän että ne eivät ole niin hyviä kuin Suomessa! Minun 85-vuotias anoppi on ihastunut persimoniin ja ostaa niitä usein kaupasta. Artisokkaa olen maistanut vain Israelissa, siskon anoppi teki siitä ruokaa. Mielenkiintoisen makuista... Sabbat shalom!

  VastaaPoista
 4. Ihailin kovin sateisen kaupungin kuvaa ja sitten luin että se oli valittu lehden kuvaksi. En ihmettele! Olet todella hyvä kuvaaja.

  VastaaPoista
 5. Outi:melkein kauniimpikin:) Jotenkuten raikkaamman näköinen sateella.Ja tori on niin ihana paikka.Mukavaa viikonloppua sinulle Outi.

  Eeviregina:sade on todellakin tervetullutta täällä,ja tänään oli ihanaa kun ei tuullut vaan ainoastaan satoi.Nyt iltapäivällä/illalla ei enään satanut.Mansikat ovat täälläkin hyviä,mutta ihan sesongin alussa ,ja etenkin sesongin loppupuolella,riippuen lajikkeesta ja lämmöstäkin kai.Olen saanut täällä mansikoita jotka ovat aivan yhtä hyviä kuin Suomessakin .Persimoni onkin nyt kovasti kasvattanut suosiotaan teilläpäin:) Artisokkakin on hyvää,mutta pidän vain siitä sydänosasta,olen tehnyt 2 kertaa mutta on sen verran suuritöistä että ehkä en enään;D Kaunista viikonloppua sinulle:)

  Kirsti:Sateinen kaupunki oli kaunis.Kiitos,sinne pystyi lähettämään tänään sateen liittyviä kuvia ,ja yksi niistä oli minun.

  VastaaPoista
 6. Sadepäivissä on tunnelmansa. Basaarille tuli ihan ikävä.

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva käydä kanssasi kävelyllä.

  Aloituskuvaan on osunut sitten hienosti heppu vauhdissa! :)

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva kävelyretki. Sää näyttää muuten samalta kuin meillä, mutta täällä nuo sadekiiltoiset asfaltit ovat jäisiä. Lumet sulivat taas kerran ja pimeys on pimeyttä. No - lisäillään valoja sekä sisälle että ulos:)

  VastaaPoista
 9. Paluumuuttajatar:voin ihan kuvitella että ikävöit Istanbulin toreja-Etelässä sateisilla päivillä onkin ihan oma tunnelmansa:)

  Rita:Kiva kun olit virtuaalisesti mukana.Pyöräilijä viuhahti aika nopeasti ohi juuri kun kuvasin;D

  Lady of the Mess:kiva että pidit:) Tänään oli sitten jo eri sää,kun aurinko tuli esille eikä enään ollut sadetta.Toivottavasti saatte vähän lunta vielä ennen joulua.

  VastaaPoista
 10. Mansikoita tekisi kovasti mieli. Namnam.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kävelyretkestä, sateesta huolimatta. Sinähän tiedät, että olen saanut sateesta tarpeekseni. Ovatko nuo mansikat hyviä?

  VastaaPoista
 12. Kiitos kävelyretkestä, sateesta huolimatta. Sinähän tiedät, että olen saanut sateesta tarpeekseni. Ovatko nuo mansikat hyviä?

  VastaaPoista
 13. Nelli:täällä ne ovat talven juttuja,ihan päinvastoin kuin teillä.

  SaaraBee:kiva että olit virtuaalisesti mukana,ja juu,teillä niitä sateita taitaa olla ihan liikaa.Ei jakaudun tasaisesti nämä sateet,ei.Mä en ole vielä edes maistanut mansikoita vaikka niitä on näkynyt jo kuukauden,pitäisi ostaa rasia.Viime keväänä kun ostin viimeksi olivat tosi makeita.

  VastaaPoista
 14. Huh! Hengästyttävä kävely sateessa kanssasi! Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen Kyproksella:itse asiassa kävelin suhteellisen hitaasti,hih.Kiva kun olit virtuaalisesti mukana

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...