perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuoden viimeinen

Vuoden viimeinen postaus,jonka kuvat otin kodin lähellä olevassa liikekeskuksessa,jonne menin Bambin kanssa iltalenkille.  Hanukka-eli valonjuhlan kunniaksi alue on valaistu  kuvassa näkyvillä valoilla. Kello oli noin 19 illalla,mutta monissa toimistoissa oltiin vielä työn parissa.
Liikekeskuksen neljän korkean toimistorakennuksen  keskellä suuri sisäpiha,jota ympäröivät kahvilat,ravintolat ja yksi ruokakauppakin. Illalla oli tosin hyvin tyhjää tuolla,mikä panee miettimään että miten nuo ravintolat ja kahvilat tuolla oikein pärjäävät.
Säiden suhteen joulukuu on ollut hyvä kuukausi täällä:äärimmäisen kuivaa marraskuuta seurasi sateinen ja kylmä joulukuu. Niin että myös hiihtokeskuksessa oli tarpeeksi lunta lasketteluun.Tänään ja eilen on kuitenkin ollut kirkas taivas ja aurinkoista,vaikka pari päivää sitten säätiedotuksen mukaan piti olla sadetta ,tänään.
Tammikuun ensimmäisenä täällä astuu vihdoinkin !  voimaan laki,joka kieltää muovipussien ilmaisen jakelun supermarketeissa:) Tätä olen odottanut tosi kauan;lain piti astua voimaan jo pari vuotta sitten mutta ilkeä noita-akka kulttuuriministeri torpedoi sen silloin. Ei enään! Minulla on aina mukana kangaskassit,ollut jo vuosia,ja toivottavasti muutkin täällä alkavat tehdä niin...

Oikein hyvää Uutta Vuotta 2017

16 kommenttia:

 1. Hyvä tuo muovipussilaki! Kannatan!

  Iloa tulevaan vuoteesi, Jael!

  VastaaPoista
 2. Paljon rakkautta ja onnea vuodelle 2017 Jael <3

  VastaaPoista
 3. SusuPetal: Minäkin kannatan,olen tosiaankin odotellut tätä.Hyvä myöhään kuin ei milloinkaan:) Ja paljon iloa sinunkin vuoteesi SusuPetal:)

  Outi:samoin sinulle oikein ihanaa vuotta 2017 Outi ihanainen:)

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta sinulle, Jael! Bambille myös!

  (Rauhallista vuotta 2017 toivon kaikkialle.)

  VastaaPoista
 5. Hyvaa uutta vuotta!!

  Liian halpoja ne muovikassit tulee nytkin olemaan. Eika laki koske kaikkia kauppoja, isoimpia vaan. Mutta onhan tamakin hyva alku. Kun saataisiin kaikki muovipullotkin pantillisiksi, mutta ei. Tyhmaa!

  VastaaPoista
 6. Joulukuun kunniaksi ostin meille uudet kestokauppakassit. Muovipusseja tulee ostettua joskus harvoin, kun kestokassit ei riitä tai on tullut tehtyä extemporekauppareissu. Ne muovipussit käytetään sitten roskapusseina. Turkissa oli ilmaiset muovipussit, mutta käytin silloinkin kestokasseja. Ovat vain paremmat kantaa.

  VastaaPoista
 7. Minäkin yritän opetella käyttämään enemmän kestokasseja. Käytän kyllä isompia muovipussejakin useampaan kertaan ja lopuksi roskapussina.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Milloinkahan sama astuu Kyproksella voimaan? Ei varmaan ikinä, täällä rakastetaan kaupan kasseja, kassaneiditkin niitä rakastavat, kun tyrkyttävät aivan. Tosin muutamassa kaupassa kasseja on ohennettu, nyt niitä käytetään kaksi päällekkäin! Tosi älykästä! Hyvää Uutta Vuotta! Ali

  VastaaPoista
 9. Meillä on käynyt samoin kuin Kyproksella :) Ja niitä kasvaa jokaisen puun oksilla... Täällä käääätettiin ennen käteviä koreja, nyt ne ovat hävinneet täysin, ikävä niitä.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 10. Nurkkalintu<samoin sinulle (ja maailmalle) hyvää uutta vuotta 2017

  Anu:kiitos samoin.Totta,olisivat vähän laajemmin tehdä tuon lain,mutta hyvä alku tämäkin.Ja joo, isoistakin pulloista pitäisi saada pantti,eikä vain pienistä. Saapa nähdä näkyykö katukuvassa jatkossa enemmän kangaskasseja,,,,

  Paluumuuttajatar:Minä myös olen käyttänyt supermarketin pusseja roskapusseina ,mutta muuten on aina kangaspussit mukana. Hyvää uutta vuotta teidän perheelle:)

  Suomalainen Kyproksella:toivottavasti Kyproksellakin herätään tuohon muoviongelmaan jossain vaiheessa. Täällä hyvä alku,vihdoinkin,mutta kesti kauan ennenkuin laki todella astui voimaan.Samalla täällä tuli ohjeet siihen miten paksut pussien (nyt maksullisten pitää olla) joten toivottavasti siihenkin parannusta ettei. Hyvää uutta vuotta Kyprokselle:)

  Unelma:kiitos samoin sinulle ja taatalle:)

  Sirokko:voihan harmi,korit olisi niin paljon parempia.Eikö niitä enään tehdä vai onko muovipussi houkuttelevampi.Hyvää uutta vuotta Algeriaan:)

  VastaaPoista
 11. Hienoa tuo muovipussi juttu, täälläkin sitä on alettu rajoittamaan mutta ei vielä poistamaan. Hyvin voitaisiin elää ilman niitä pusseja mutta monet ihmiset katsoo kierrätyksen ja lajittelun edelleen kovin hankalaksi vaikka sitä se ei ole. Myös ostosten teko on helppoa kangaskassilla ja roskat kun lajittelee niin ei tarvita sitä pussiakaan.

  VastaaPoista
 12. Hyvää uutta vuotta!

  Täällä häviävät pikkupussit, joihin laitetaan vaikka appelsiineja punnitusta varten. Ihmettelen miten hedelmiä sitten saa viedyksi ulos... Muovikassit ovat 0.19 euroa. Odotellaan.

  VastaaPoista
 13. Onnellista alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 14. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...