perjantai 20. lokakuuta 2017

Markkinoilla

Tämä Vallilan jouluinen kangas,joka löytyi Tel Avivin kangaskadulta, ei liity tähän postaukseen
Lähes koko viikon olen ollut flunssaviiruksen kourissa:  sunnuntaina ja maanantaina aamut alkoivat kurkkukivulla, joka sitten hävisi.  ja päivän mittaan tuntui että joka paikka kropassa särki. En kuitenkaan ajatellut että olisi flunssa tulossa; olin suunnitellut meneväni tällä viikolla ottamaan flunssarokotteen (astman vuoksi). No , flunssa ehti ennen sitä sillä tiistaina se puhkesi kunnolla   ja oli todella kipeä ja voimaton olo muutaman päivän.  
Tänä aamuna olo oli kuitenkin hieman parempi, joten matkustin bussilla asuinkaupunkini Holonin keskustaan , jossa piti olla markkinatapahtuma.  Markkinat olivat keskustassa sijaitsevalla vanhalla aukiolla, jossa on ikäänkuin kaksi aukiota: ensin pienempi aukio jossa oli lapsille suunnattuja juttuja, ja sitten toinen suuri aukio. Asuinrakennus erottaa 2 aukiota toisistaan. 
Nämä perjantaimarkkinat ovat olleet jo jonkin aikaa, mutta tänään menin ensimmäistä kertaa katsomaan mitä siellä on .  Oli ruokakojuja   , kuten tämä kuvassa näkyvä.
Tulin aikaisin,  juuri avaamisen jälkeen, eikä ihmisiä vielä ollut paljon paikalla.
Toisella puolella aukiota oli lava, jossa juuri piti alkaa zumbatunti, ja myöhemmin kreikkalaista musiikkia.
Aukio on aika suuri , ja sitä ympäröivät vanhat, ei niin kauniit pitkät talot, joiden katukerroksissa on kauppoja. Aukio kaipaisi uudistusta,  ja ehkä nuo rakennukset myös.
Tämä mehukioskiperävaunu oli aika hauska:)
Aukiolla on muutama kauppa jossa käyn silloin tällöin, ja puiden alla on mukava istua ja tarkkailla ihmisiä.  Pienen kierroksen jälkeen huomasin ettei oloni vielä ole niin hyvä että jaksaisin olla tuolla kauemmin , joten palasin kotiin. 

Pieni kisu, josta kerroin edellisessä postauksessa, menehtyi eilen. Niin surullista.  Luulimme että se selviää koska se  oli niin pirteä ja söi hyvin, mutta pentu ei lihonut lainkaan (se oli hyvin laiha löydettäessä)  , ja sillä oli  ruuansulatusongelmia.   Ehkä syy oli siinä että pennut olivat joutuneet eroon emostaan liian aikaisin.

15 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Toivottavasti flunssa on nyt selatetty, taallakin kaikki parskivat tahan aikaan vuodesta. Voi surku sitäkin kissanpoikasta :(

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Influenssarokotteet tulevat hoitohenkilökunnalle pakollisiksi ensi vuonna. Kyllä ottaa päähän.Olen yleensä tosi terve ja siksi tuntuu kurjalle ottaa riskirokotetta vaan lain vuoksi. Toiset kun sairastavat normaalia enemmän rokotteen otettuaan. Ymmärrän kyllä, jos on riskryhmässä, mutta että nyt pistää koko ammattiryhmä pakkorokotukselle, niin se on mielestäni hyvin kyseenalaista. Toivottavasti rokote edes tänä vuonna auttaa, viime vuonna täällä Suomessa siitä ei ollut mitään apua. Oliko siellä paremmin onnistuttu?

Ja olipa hieno tuo kangas. Ostitko?

Jael kirjoitti...

Petra:ei ihan vielä selätetty, mutta jo parempaan päin menossa. Onneksi on viikonloppu niin voi kunnolla levätä.Kissanpojan menetys sai kyllä surulliseksi,olimme niin varmoja että siitä kasvaa iso kissa.

Paluumuuttajatar:Täällä taitaa olla pakollista, tai en tiedä mutta tuttava joka töissä klinikalla joutui ottamaan. Minä olen ottanut rokotteen joka vuosi siitä lähtien kun astma diagnisoitiin,eikä itselleni ole siitä ollut mitään harmia, ja selvästi vähemmän tai lievemmän flunssat siitä. Nyt kun sain tämän viirustaudin niin aion kyllä kysyä tarvinko sitä rokotetta. Harmi että joudut ottamaan rokotteen vaikka et sitä halua.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi miten ikävää tuollainen flunssa, mikä vie voimat mennessään. Itsekin ajattelin ottaa rokotteen, itseasiassa se on juuri minullakin astman takia viisasta ottaa.
Miten surullinen uutinen kisusta, voi toista raukkaa.

Muista levätä ja rentoutua! Ihanaa viikonloppua Jael!

Jael kirjoitti...

Juu sorruin ostamaan yhden metrin💙

Rita A kirjoitti...

Kisuressukka, ja voi sinua ressukkaa kun tuli flunssa. Minulla oli eilen orastavia kurkkukivun tuntemuksia mutta ne hävisivät kun join teetä hunajan ja sitruunan kanssa. Se yhdistelmä hävittää aina taudin oireet kun vaan hetipaikalla juon enkä jää odottelemaan.

Ihastuttava kangas pipareineen ❤️ Ihastuin !

Mehukioskin näkeminen piristi myös. 💛 💚 💜

PiipeA kirjoitti...

Astmaisena flunssan sairastaminen voi olla tosi hankalaa. Pikaista paranemista Sinulle! <3
Surullista, että kisu kuoli.
Kaikesta huolimatta suloista, levollista viikonvaihdetta Sinulle! <3

SusuPetal kirjoitti...

Toivottavasti paraneminen jatkuu, kurjaa tuollainen sairastaminen astman kanssa :(

Melissa kirjoitti...

Taas kaikkea kivaa siellä :)

Satu kirjoitti...

Flunssat ovat ikäviä, kun ne voivat vetää ihan voimattomiksi. Minullekin tarjottiin tällä viikolla influenssarokotusta, kun kävin ottamassa toista rokotusta, mutta en halunnut sitä. Kun eihän mulle ole ennenkään mitään influenssaa tullut... :-)

Voi itku kisun kohtaloa. :-( Sydämeni särkyy aina pikkuisen, kun jokin viaton luontokappale joutuu kärsimään. Toivottavasti siellä kissojen taivaassa on hyvä olla.

Lady of The Mess kirjoitti...

Toivottavasti flunssasi on jo voitettu! Itsekin sellaisesta täällä ensihuurteiden keskellä poden ja voiton puolella olen toivottavasti minäkin. Malttia tämän taudin selätys vaatii ja maltti ei oikein ole minun valttini;)
Voi surkeus pikku kisun kohtaloa - elämä on julma pienille ja suojattomille <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Parane pian, ystävä hyvä! Josku kai on melkein hyväkin sairastaa flunssa. Eihän se koskaan kivaa ole. Toivottavasti Bambi oli toverina.

Kosokaan eikä milloinkaan pitäisi pienille kissoille tapahtua mitään ikävää.

Terveyshali sinulle!

BLOGitse kirjoitti...

Ennen kuin luin mitään näin ekan kuvan ja mietin että onpa ranskalaisten pastillien näköisiä... :)
Pidä huoli, lepää ja pian olet taas voimissasi!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Ai niin ja piti sanoa, että onpas hauska kangas! Hyvä löytö. Toivottavasti olo on jo parempi.

Unelma kirjoitti...

Toivottavasti olosi on jo parempi. minulla olikin taas paljon katseltavaa blogissasi kun en ole ehtinyt surffailla netissä moneen päivään. mukavaa kuukauden vaihdetta sinulle ja Bambille.