lauantai 14. lokakuuta 2017

Pienet ressukat

Toissa iltana saman kadun varrella asuva tuttu Evelyn soitti , ja kertoi että hänen tyttärensä moottoripyörän viereen oli laitettu laatikko,  jossa 2 ihan pikkuista kissanpentua. Emoa ei näkynyt missään. Tzaffi, joka muutama kuukausi sitten oli joutunut lopettamaan rakkaan mutta kovin iäkkään Picasso kissansa, toi pennut kotiin.  
Aamulla Evelyn ja Tsaffi veivät pennut eläinlääkärille,  joka ei pitänyt toisen pennun mahdollisuuksia selviytyä kovin hyvinä. Pennut ovat korkeintaan ehkä 3 viikkoa vanhoja, ihan pikkuiset vielä; mitenköhän olivat joutuneet laatikkoon ja missä oli emo... Evelyn osti kissojen äitienmaitokorviketta, ja pikkuruisen lemmikkipentujen tuttipullon.   Isompi pennuista,(ensimmäinen kuva ) on vilkas ,energinen ja utelias, ja sille ruoka maistui. Lattialla se alkoi heti uteliaana tutkia ympäristöään.  Toinen pennuista ei liikahtanutkaan, emmekä saaneet sitä syömään kuin aivan vähän: se piti suunsa tiukasti kiinni. Pentu myös ripuloi.
Heikkoa pentua oli helpompi kuvata koska se  pysyi paikoillaan, mutta iltapäivällä se nukkui pois.
Perheen Kai mopsi on tottunut kissoihin.
Pikkuista pentua onnisti:  se saa hyvän kodin  Evelynin ja Tzaffin luona:)
Pari päivää myöhemmin kävin katsomassa pentua, juuri kun oli lounas kesken;D

21 kommenttia:

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Voi eih apua ihan itkettää tämä postaus, toinen suloisuus ei selvinnyt, mutta toinen saa ihanan kodin. Meilläkin menehtyi Latvian aikana musta Otto kissaflunssaan ja sairastutti Oskun ja silloisen Oonan tosi pahasti, mutta Osku ja Oona olivat saaneet jo yhden rokotuksen kaksoivaiheisesta rokotuksesta ja useamman viikon sairastettuaan, tervehtyivät. Tuossa Osku 14v kainalossa pötköttää. <3 Oonahan karkasi. Oton tilalle hankimme sitten Onnin, joka menehtyi maaliskuussa sokeritautiin. Voin näitä kisukohtaloita.

Mukavaa viikonloppua Jael <3

Jael kirjoitti...

Tiia: surullista että toinen menehtyi mutta onneksi edes toinen selvisi,ja ihanaa että se saa hyvän kodin, eikä joudu kadulle. Onneksi Osku ja Oona silloin selvisivät. Minä olen vähän kuin tämän pennun kummitäti,joten tulen seuraamaan sen kasvamista:) Kissat jäävät niin mieliin;minäkin aina välillä mietin edesmennyttä Otto kissaani,joka oli niin ihana:)

PiipeA kirjoitti...

Voi ei! Ihan surettaa lukea noiden kissojen kohtalosta, joista onneksi toinen selvisi hengissä ja pääsi huolehtivaan kotiin. Olipa lapsi eläin tai ihminen, se tarvitsee hoivaa selvitäkseen elossa.

Terveiset harmaasta ja iltaa kohti pimenevästä Keski-Suomesta! Lempeää lauantai-iltaa ja suloista sunnuntaita Sinulle!

Katja / Lumiomena kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Katja / Lumiomena kirjoitti...

Voi pieniä ♥ Ja voi tuota toista ressua :( Onneksi toinen jäi henkiin, toivottavasti siitä kasvaa hieno iso kissa, joka on onneksi saanut hyvän kodin. Se on ihana asia.

Jael kirjoitti...

Piipe:surullista kun syntyy paljon pentuja jotka sitten joutuvat katukissoiksi, vaikka katukissoilla täällä kyllä on aika hyvät oltavat. Mutta viime aikoina omalla alueellani on syntynyt liikaa pentuja, kaupunki ei ole pyydystänyt kissoja jotta ne sterilisoitaisiin. Tuo pikkuinen tosiaankin tarvitsee vielä hoitoa ja syöttämistä joka 2 tunti ennenkuin siitä kasvaa vähän itsenäisempi kisu.Onneksi se sai kodin;sääli että toinen kuoli mutta onneksi edes yksi selviytyi.
Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Piipe, toivottavasti sää on hieman valoisampikin välillä.

Katja: Niin pikkuisia nuo.Onneksi jäi tuo pikku Stitch (sai sellaisen nimen;D) henkiin, ja hyvän ja rakastavan kodin:)

Nurkkalintu kirjoitti...

Voi, kisu-reppanat.
Toivottavasti toinen pikkuisista jaksaa sinnitellä. Mukavaa, että se sai hyvän kodin, jossa sitä hellitään ja hoidetaan.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihanaa kun pentu sai hyvän kodin. Onneksi pienemmänkin pennun viimeiset hetket oli sellaiset, että se tunsi, että hänestä välitetään...voi mikä surku, että se ei selvinnyt.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Heikot ne sortuu elon tiellä:(.

Satu kirjoitti...

Voi surkeus. :-( Onneksi toiselle sentään kävi hyvin.

Petra kirjoitti...

Voihan, olen kovettanut itseäni ja tiedän että pihakissoista vain osa selviaa. Viime pennuista kaikki 5 ovat edelleen elossa, talvi tulee ja nyt syntyvat pennut ovat vaikeassa asemassa 🙁

Elegia kirjoitti...

Voi miten pikkuruisia ja hentoja vielä. Surku tulee toista pentua, mutta onneksi sentään toinen selvisi ja sai hyvän kodin. <3

Unelma kirjoitti...

Kaunis pentu, toivottavasti siitä kasvaa vahva reipas kisuli.

Matkatar kirjoitti...

Sydäntäsärkevää, mutta onneksi toisen pennun kävi hyvin ja se selviytyi ja sai rakastavan kodin!

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:tosi reppanat, mutta onneksi toinen niistä on vahva ja terve, ja sai nyt hyvän kodin:)

Outi;Pennulla kävi tosiaankin tuuri.Olisivat olleet valmiita ottamaan toisenkin pennun, mutta toisin kävi. Mutta onneksi sen ei tarvinnut kuolla kadulla vaan lämpimässä korissa.

Paluumuuttajatar:sinulla onkin ollut sellaisesta vaikeita koettelemuksia viime aikoina.

Satu:onneksi tosiaankin toinen pentu on ihan ok.

Petra:niinhän se on että pakko kovettaa itsensä.Minä syötän meidän talon ympärillä olevat kissat ,ja muutaman puistokissan, mutta lähellä on muita kissoja joita en voi syöttää ja joskus käy niitä sääliksi kun eivät saa joka päivä ruokaa.Talvella syntyvät pennut ovat tosiaankin pulassa; tänne ilmestyi keväällä pari leikkaamatonta urosta,ja kun oli pari leikkaamatonta naarasta, niin ei kestänyt kauan kun tuli pentuja. Jos kaupunki tulee sterilisoimaan kissoja aluuelta joka ei sinä vuonna ole listalla, pitäisi leikkaamattomia kissoja olla vähintään 20, mutta niitä on vähemmän. Tuo kissanpentu on kyllä tosi onnekas, perheen edesmennyt Picasso oli ihan samanikäinen kun se löydettiin, ja Picasso eli 18 hyvää vuotta Evelynin ja perheensä luona:)

Elegia:nämä olivat todella pikkuisia, mutta onneksi toinen on tosi hyvässä kunnossa ja vahva, ja tulee takuulla kasvamaan ihanaksi kissaksi tuossa kodissa:)

Unelma; suloinen on ,ja kiva kuvitus turkissa. Näytti niin elinvoimaiselta tämä pentu että takuulla tulee selviytymään:)

Matkatar:Sääli että toinen pentu oli mennyt niin heikoksi ettei selvinnyt, mutta onneksi toinen on hyvin elinvoimainen,ja sai hyvän ja rakastavan kodin:)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Oh no! Tässä kyllä taas sydän pakahtuu ja pulppuaa. Voi pieniä! Sun pitää antaa rästä lähtien varoitus, että ei herkille :( Toivottavsti löytyy kodit ja elämä hymyilee,

Jael, sinulle ja Bambille ihanaa viikko. Meillämon öisin jo alle 20 C!

EstherH. kirjoitti...

Sitkeä sissi siitä kasvaa ja hienoa että sai hyvän kodin. Luopuminen eläimistä on aina lohdutonta, mutta elämä on se mikä se on, vie ja antaa. Mukavaa lokakuuta sinulle!

Jael kirjoitti...

Johanna: olihan se surullista kun toinen kuoli, etenkin kun sekin olisi saanut tuolla kodin,mutta onneksi toinen selvisi:) Ja sillä on nyt hyvä koti:)

Kiitos samoin teille ja Felixille. Meilläkin on nyt mukavempaa öisin eikä niin kosteatakaan enään:)

Esther: Niinpä taitaa kasvaakin:Tänään vieraili taas eläinlääkärillä,ja hyvässä kunnossa on. Luopuminen onkin vaikeaa,vieläkin muistissa vanha rakas edesmennyt Otto kissani,mutta nyt minulla on ihana Bambi koira. OIkein hyvää lokakuuta sinullekin:)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

ne pienet niin söpöja - eikö tehdä mitään että nämä kodittomat lisääntyisivät?

Jael kirjoitti...

Hannele on ne niin suloisia. Kaupunki sterilisoi alue kerrallaan joka vuosi mutten tiedä koska meidän alueella,yleensä ilmoitetaan siitä etukäteen.

Nimetön kirjoitti...

This is my first time visit at here and i am actually happy to
read all at single place.