tiistai 3. lokakuuta 2017

Viikon teemahaaste: Aamiainen

Täälläpäin tykätään  syödä aamiaista ulkona kahviloissa tai ravintoloissa;  etenkin viikonloppuna,  Oma aamiaiseni on yleensä ehkä kahvi  ja taateli, ellen ole tehnyt mitään valmiiksi edellisenä iltana,  mutta usein teen illalla valmiiksi jokoi chiavanukkaan tai tuorepuuroa.  Joskus käyn syömässä aamiaisen ulkona, ja yksi parhaimmista jonka tiedän on lähialueeni Silo-ravintolassa, jonka aamiaisbuffetista nämä 2 kuvaa.

Viikonloppuisin aamiaiseni on sitten runsaampi, ja usein teen silloin munakasta tai shakshukaa.

22 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Minun aamupalaan kuuluu usein puuro tai riisifrutti ja kupillinen kahvia. Mies tykkää aamukahvin kanssa syödä jotain vähän makeampaa, esim. muffinsin tai palan sitruunakakkua.
Ihanaa tiistai-iltaa Jael <3

MatkaMartta kirjoitti...

Voi aamupalat ja Turkki :) Kotona syön nyt arkena kaurapuuron tai joskus jugurttia ja hedelmän, kahvia tai teetä. Mutta tämähän on ulkona syötävien aamupalojen luvattu maa myös. Joskus on sitten kyllä parasta mennä ystävien kanssa vaikka viikonloppuna aamupalalle ravintolaan ja nauttia turkkilaisen keittiön antimista: juustot, munakkaat, leivonnaiset, tomaatit, kurkut, hillot ja kaikki ja tietysti lopuksi vaalean leivän pala hunajalla ja kermalla :) Yksi pala vain ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi maistuisi varmasti!

Matkatar kirjoitti...

Kauniit kuvat! Kuulostaa hieman eksoottisemmalta sinun aamupalasi. Pärjäätkö yhdellä taatelilla?

Jael kirjoitti...

Outi:Minullakin mieluisin se kaurapuuro,jos olen laittanut tuorepuuron alulle illalla.Kuumana kautena em jaksa keittää lämmintä puuroa,ja tuorepuuro valmistuu niin kätevästi yön yli.💛Makea ei kauheasti maistu aamulla paitsi sitten taateli.Kaunista keskiviikkoa Outi🌸🌸

Jael kirjoitti...

Sama täällä,etenkin perkantai-aamuisin joka paikka täynnä aamiaisia syömässä.Täällä kahviloiden perusaamiaiseen kuuluu kahvi tai muu juoma,2 munaa halutulla tavalla salatti,erlaisia tahnoja,ja korillinen leipää ja ehkä jotain kakkua.Leivistä saa hyvin myös täysjyvää ym.Itse vältän vaaleaa leipää,joten käy hyvin.Kodin ulkopuolella on kiva välillä syödä aamupalaa.💚💚

Jael kirjoitti...

Tuolls on kyllä ihana aamiainen🌸🌸

Jael kirjoitti...

Matkatar:Kiitos💚Harvemminhan olen tuolla kahvi+taateliaamiaisella,koska yleensä yritän laittaa illalla tuorepuuron tai chiavanukkaan niin että ovat valmiina aamulla.Yleensä jos aamiainen vain tasteli käyn myöhemmin ostamassa porkkanamehun halpiskahvilapisteestä🌸🌸💚

lepis kirjoitti...

Vuosikymmenten kaurapuuroaamujen jälkeen vaihdoin noihin mousseihin, olihan se helppoa sekoittaa illalla valmiiksi jääkaappiin valmiiksi aamua odottamaan. Muutaman kuukauden sitä vaihetta kesti. Nyt olen palannut takaisin puuron keittoon uusin makuelämyksin. Löysin hirssin ja quinoa-hiutaleet, niiden välillä vaihtelen ja vatsa voi hyvin. (Tattaria kokeilin, mutta en tykännyt sen rakenteesta ja jätin sikseen.) Joskus viikonloppuisin herkuttelen munakkailla.

Melissa kirjoitti...

Pelkkä sana taateli saa meikäläisen matkaamaan omaan lapsuuteen ja lapsuudenkotiin :) Äitini rakastaa taatelia ja sitähän sitten oli joka paikassa mitä ikinä äiti keksi tehdä. Voin vieläkin haistaa kuivatun taatelin tuoksun... Itse en pidä taatelista (johtuu varmaan äitini suuresta taatelirakkaudesta)

Jael kirjoitti...

Lepis: mulla on vaihdellut nämä aamiaiset, mutta nykyään tosiaankin pidän tuosta kaurappuuro-tai chiavanukasaamiaisesta, erilaisilla hedelmillä,mutta eniten omena-kaneliyhdistelmällä. Hirssiä olen käyttänyt mutta en puuroon,pitäisikin kerran kokeilla. Meillä laitettiin lapsuuskodissa joskus tattaripuuroa uunipuurona,ja muistan että se oli tosi hyvää.

Melissa: Muistan että ennenkin olet tuosta maininnut;sun pitäisi kyllä kerran kokeilla sillä taatelit ovat niin hyviä:) Mutta voin kuvitella että jos sitä on ollut liikaa niin on tullut jonkinlainen antipatia sitä kohtaan.

Rita A kirjoitti...

Rakastan vanukkaita ja nyt aloin haaveilla mainitsemastasi chiavanukkaasta
vaikka en edes tiedä millainen se on 😀

Jael kirjoitti...

Rita: no oikeastaan se ei ole vanukas, sitä vain kutsutaan sellaiseksi mutta kun chiasiemenet joutuvat nesteen kanssa yhteen niin ne kehittävät "hyytelöä", ja seoksesta tulee hieman vanukasmainen.Omaani tykkään laittaa omenaa, vaniljaa, kanelia ja tiivistettyä omenamehua.

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Olipa mielenkiintoiset kuvat. Jotain ihan muuta kuin minun "aneeminen" puuroni.

SusuPetal kirjoitti...

Herkullisen näköistä! Kotona en syö juuri mitään, juon vain kahvia, mutta ollessani reissuissa tai vieraisilla, aamiainenkin maistuu. Johtuu varmaan seurasta.

Tapsu kirjoitti...

Salaattia ja kakkua, jos oikein tulkitsin ?

MaaritKoo kirjoitti...

Valikoiman runsautta ja valitsemisen vaikeutta. ;)

Unelma kirjoitti...

Ihan hyvän näköistä ruokaa, oliko herkullista? Ihania nuo kolhiintuneet emalikulhot.

kaari3 kirjoitti...

Ns, ulkona syöminen tuo vaihtelua aamiaiseen. Mutta itse pääsen nauttimaan sen vain lomilla. Pelkkä kahvi ja murot tai croissant riittävät normipäivinä.

Satu kirjoitti...

Näyttää herkulliselta, kelpais mullekin <3

Kristiina kirjoitti...

Paljon on tarjoilla erilaista, niin suolaista kuin makeaakin.

T. Täysin arkista

pappilanmummo kirjoitti...

Ei kiitos, kananmunaa, mutta kaikenlaista mnuuta kylläkin, kiitos maukasta näyttää olevan.