sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Ehkä jo viilenee

Viime viikon loppupuolella Tel Avivin satama-alueella
Meilläkin siirrettiin kelloja tunti taaksepäin  viime yönä, eli edelleenkin olemme täällä samassa ajassa kuin Suomessa.  Nyt kun  pimeä tulee aikaisemmin,  niin alkaa jo hieman tuntua talvisemmalta, vaikka päivälämpötilat yhä ovat pysytelleet hellerajan yläpuolella,  ja vaikka edelleenkin nukun vain pelkällä lakanalla ,  joka toistaiseksi toimii peittona.  Eiliseksi oli luvattu sadetta,  ja aamulla oli kovin pilvistä, mutta tippaakaan ei tullut omalla alueellani vaikka muissa paikoissa satoi hieman. No ehkä marraskuussa tulee sadetta...
Aamulla kävelin taas tämän vaatekaupan , jossa asuu kissa, ohitse. Kissa ei tainnut oikein pitää  kuvaamisesta ; sillä oli hieman tuima ilme kun otin puhelimeni esille.  Kissa asuu kaupassa; kauppa on iso ja avara, ja sillä on siellä oma ruokakuppi ja kai kissanvessakin.  Omistajalla , joka näkyy takana, on kassapöydällä  keräyslipas eläimille, ja pöydältä voi ottaa vegaaniliiton reseptilehtisen. Mukava kauppias siinä mielessä:)
Kissoja oli myös eläinkaupan ulkopuolella, kun menin torstaina  kaupan lähellä olevan klinikan kirurgille.    Kissoille oli laitettu ulos ruokaa ja juomaa, mutta minä tulin kirurgin vastaanotolta pettyneenä:  kun kaaduin lähes tasan puoli vuotta  sitten rappusissa, sain vasempaan sääreen  hematooman, joka tuntui ihon alaiselta , särkevältä patilta.  Ortopedi lähetti ultraäänikuvaukseen, ja ehdotti että menen näyttämään pattia kirurgille . Kirurgi lähetti uudestaan ultraäänikuvaukseen (siinä välissä kului muutama kuukausi) ja pyysi tilaamaan uuden ajan. Koska seuraavan ultran tulos oli parempi, peruutin kirurgin ajan, mutta patti koveni ja oli kosketusarka.  Nyt sitten kirurgi sanoi että minun pitäisi mennä ortopedille! Mutta ortopedi lähetti kirurgille, eli tunsin olevaní jonkinlainen ping pong -pallo.  No , sain sentään uuden lähetteen ultraäänikuvaukseen...
Talon kuva on otettu bussista sen seistessä liikennevaloissa.
Tätä kuvatessa bussi taisi jo liikkua..
Kotikadun naapurin Evelynin kotitalon edusta uusittiin, ja pidän paljon näistä puupaneeleista.  Rappusetkin uusittiin. Tuollaiset puupaneelit  olisivat kivat minunkin kotitaloni edustassa, mutta meillä ei ole rappusia ulko-oven edessä.  Evelynin Kai mopsi oli auto-onnettomuudessa  viime viikolla: ihan omistajan oma vika koska antoi koiran kulkea ilman hihnaa, vaikka  olin usein varoittanut että voi sattua jotain. Auto tönäisi Kai ressua niin että sen toinen etujalka jouduttiin leikkaamaan, ja kylkikin oli hieman kosketusarka.  Kun menin katsomaan Kaita seuraavana päivänä,  se nilkutti vaivalloisena ja se katse: melkein tuli itku pelkästä Kain katseesta. Eilen Kai kuitenkin voi jo paljon paremmin , ja tikit poistettiin tänään. Evelyn oppi tuosta jotain ,  ja osti Kaille uuden,  pitkän talutushihnan.

Mukavaa kuun loppua kaikille:)

13 kommenttia:

kaari3 kirjoitti...

Aina sattuu ja tapahtuu, mutta pahimmat ovat nuo lääkäriltä toiselle juoksuttamiset! Toivottavasti apua alkaa jo löytyä. Kissalla on vinkeä katse, kuin tarkistelisi yhden silmän kautta kulkijaa, epäluuloisesti. Meillä tietenkin aika vaihtuu vasta 5.11 mutta eipä haittaa eläkemummoa ollenkaan, noustaan ylös kun noustaan ja nukutaan päikkärit kun nukuttaa LOL Terveiset sinne kauas!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Täälläkin tuota spesialistilta toiselle pompottelua näkee vähän väliä...se on kyllä ärsyttävää.
Voi Kai raukkaa, onneksi on paranemaan päin jo.
Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jael <3

anumorchy kirjoitti...

Jopas ne laakarit sinua pompottelee. Mutta ainakin paasee erikoislaakareille, Suomessa se tuntuu kuuleman mukaan olevan paljon vaikeampaa ja hitaampaa.

Kivan viileeta on nyt. Talviaika ei kylla ole mun makuun. Liian aikasin tulee pimeeta illalla.

Satu kirjoitti...

Voi Kai-poloista. :-(

Minäkin tykkään noista puupaneleista! Tulee mieleen yksi hotelli Hyderabadissa. Toisaalta noista tulee mieleen myös vähän kylpyhuone, kun olen nähnyt vastaavia joissakin kylpytiloissa (olisko ollut asuntomessuilla).

Toivottavasti pääset pian oikealle lääkärille! Kummallista pompottelua tuommoinen.

SusuPetal kirjoitti...

No just, olet todellakin varsinainen pingispallo, höh. Toivottavasti joku taho ottaa asian jo hoitaakseen!

Todella tuiman näköinen tuo kissa ikkunassa, pois siitä kuvaamasta!

Äh, miksi joku antaa koiran kulkea vapaana :(

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuntuu olevan maailman laajuinen ilmiö tuo pompotus..:)
Kellojen siirron myötä täällä on jo tosi aikaisin pimeää, mutta siitähän minä tykkään.

Rita A kirjoitti...

Toivottavasti saat helpotusta vaivaasi ♥️ Ihminen on joskus fantastisen itsekorjautuva olento, ja sitten taas toisinaan joku vamma ei hellitä millään.

Kauniita rakennuksia ja yksityiskohtia. Erityisen kaunis vihreä värisävy tuo kaupan sisäseinässä, mutta en uskaltanut sitä kauan tuijottaa kun kissa katsoi niin hurjalla ilmeellä tännepäin 😀

Melissa kirjoitti...

On kyllä hieno tuo puupaneeli systeemi. Tykkään miten se sointuu rappuihin ja lasiin. Ihania kuvia taas :)

Jael kirjoitti...

Kaari3: no todellakin ärsyttävää ja turhauttavaa tuollainen pompottaminen. Menen ultraan ja sitten katson mitä tehdä.Hih, tuo kissa ei omistajansa mukaan ole kaikista vieraskorein;D Ai teillä vaihtuu vasta silloin..täällä vaihtui joku vuosi sitten eri aikaan kuin SUomessa, mutta nyt ollaan koko ajan samassa ajassa.

Outi: Tosi kurjaa tuo pompottelu. Kai on onneksi jo paljon parempi ,ja sillä oli onni, sillä olisi voinut käydä paljon huonommin. Ihanaa alkanutta viikkoa Outi:)

Anu:no todellakin,en ole tällaiseen ennen törmännyt.Kun ei ole niin vaarallinen juttu, niin näin. Mun pitäisi vaihtaa ortopedi, olen käynyt ei niin miellyttävällä venäläisellä ortopedilla. Mutta täällä tosiaankin muuten on ihanaa että pääsee suoraan erikoislääkäreille;muistan hyvin kun olin turhautunut SUomessa kun yritin saada esim. labralähetettä pahaan silmätulehdukseen.... Musta ei vielä ole tarpeeksi viileetä, edelleenkin lakana peittona, mutta ehkä nyt marraskuussa viilenee. Joo aika aikaisin tulee pimeetä illalla, mutta myös liian aikaisin valoisaa aamulla, sen vuoksi olen nyt aikaistanut heräämistä.

Satu: Kai oli tosiaankin niin poloinen , sen surkea katse oikein sulatti. Mä tykkään myös noista puupaneeleista, paljon kivemman näköistä kuin se entinen harmaa mikä tuolla oli. Kiitos, kuun lopussa ultra taas, ja sitten katsotaan miten käy.

SusuPetal: En ole ennen joutunut pingispalloksi;D Mutta toivottavasti nyt sitten ortopedi tekee jotain kun tämä on ollut jo yli puoli vuotta. Hih,kissa ei kai tykkää kun sitä kuvataan;omistaja kerran sanoi ettei ole niin ystävällinen kissa;D
NO sanos muuta, niin monta kertaa sanoin Evelynille siitä,mutta vasta kun Kaihin sattui kunnolla niin alkoi pitää hihnassa.

Rita:kiitos:) Tämä patti on ollut jo yli puoli vuotta, ja sen olisi pitänyt sulaa pois, eli jotain siinä pitää tehdä. Hih, tuo kauppa on aika mainio,vegaanin eläinystävän kauppa, mutta kissaneito ei niin ystävällinen;D

Melissa.Itsekin pidän tosi paljon miltä tuolla nyt näyttää kun on puupaneelit,ihan eri näköistä kuin ennen kun oli harmaata seinissä..Kiitos:)

PiipeA kirjoitti...

Voi, on inhottavaa olla pompoteltavana! Toivottavasti apu löytyy pian.
Hyvää loppukuuta ja marraskuun alkua Sinullekin! Huh, aika menee hirveää vauhtia ja pian ollaan taas vuodenvaihteessa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täällä ei pompoteta, vaan jonotutetaan:). Ei vaan, meillä on ihan hyvää kerrottavaa suomalaisesta terveydenhuollosta. Tähän asti on aina apua saatu. Ja omaltakin työpaikalta olen saanut asukkaani tarpeen vaatiessa hoitoon. Päivystyksen pitkät jonot on valitettavia, mutta ymmärrettäviä. Liikaa sairaita samaan aikaan samassa paikassa... Toivottavasti sinä ja Kai tulette pian kuntoon!

Unelma kirjoitti...

Toivottavasti nyt olet jo saanut apua.
Hieno tuo kisuleille laitettu vesiastia. Siellä nestettä tarvitaan varmaankin enemmän kuin täällä meillä. Tänä kesänä vettä onkin tullut normaalia enemmän, kisulitkin löytävät juomisia helposti. Olen täälläkin nähnyt koirille tarkoitettuja juomakulhoja kauppojen edustoilla kesäisin.

Sirokko kirjoitti...

Ohos, pompottelua sielläkin, mutta sentään erikoislääkäreillä, kyllä se apukin varmaan jossain vaiheessa tulee eteen.
Noista puupaneleista tulee jotenkin niin kodikas tunnelma,ihmisläheinen. Tosin se kyllä voi olla vain suomalaisen puuihmisen nostalgiaa. Välimeren maissa ei juuri puuta näe rakennuksissa, joten kiva kun osuu jossain silmään.