perjantai 3. marraskuuta 2017

Marraskuun alkua

Lokakuun loppupuolella , taisi olla sunnuntaina, heräsin siihen että vesipisaroita tuli naamalleni. Ikkuna on sänkyni yläpuolella, ja kaihtimet olivat auki, ja satoi viistoon.  Sadetta tuli voimalla  mutta vain muutaman minuutin ajan; mutta kuitenkin niin että tuli lätäköitä, Sen jälkeen ei sadetta ole näkynyt vaikka sitä välillä taas luvattiinkin.
Päiväsaikaan on vielä lämmintä:  hieman hellerajan tuntumassa  mutta ei kuitenkaan enään paljon sen yli.  Keskellä viikkoa otin vihdoinkin ohuen välipeittoni esille,  mutta   vielä on  hieman lämmintä sitä varten öisin.
Mary ja Bambi keväällä Tel Avivissa
Muutama päivä sitten sain meiliä rakkaalta ystävältäni Maryltä, jonka tapasin joskus 7 vuotta sitten mammografiaklinikalla, ja meistä tuli hyviä ystäviä suuresta ikäerosta huolimatta.  Mary on aina tullut tänne marraskuun aikoihin, ja lähtenyt takaisin Yhdysvaltoihin kesän alussa. Mary on ollut minulle paitsi ystävä myös hieman "äiti" täällä.  Mary kirjoitti että  hän ei enään pääse tulemaan tänne terveydentilansa vuoksi,  ja että hänen torin lähellä oleva asuntonsa on myynnissä.  Tulin tästä todella surulliseksi,  sillä tämä tarkoittaa ettemme kai enään  näe toisiamme. 
Tällä viikolla huomasin että kumkvatit alkavat olla kypsiä. Tämä puu on torin viereisen kävelykadun erään talon edustalla.
Eilen alkoi taas viikonlopun kestävä kansainvälinen ruokatori Tel Avivin entisen vanhan pääbussiaseman uudistetulla aukiolla. Tässä katu sen edessä , ja katukin uudistettiin täysin.  Tällä kertaa ruokatori keskittyy aasialaiseen ruokaan, ja tapahtuman piti alkaa klo 17. No ketään ei päästetty sisälle kuin vasta 17.20 , ja siinä välissä oli tullut jo pimeää  mikä harmitti.
Hierontakin kuului ruokatorin ohjelmistoon, mutta tässä taisi olla kyse aasialaisesta hieronnasta .
En tiedä mitä kaktukset tekivät ruokatorilla.
Pitkän odotuksen jälkeen oli jo vähän liian pimeää kuvaamiselle, ja ihmisiä ryntäsi ruokakojujen eteen niin että sain  otettua vain muutaman kuvan. Elävää musiikkiakin olisi tuolla ollut mutta en jäänyt sitä odottelemaan. 
Aukion viereisen kadun päässä on matala rakennus, joka oli kauan sitten bussiterminaali, ja nyt poliisiasema. Tämän kadun varrella on ollut ikävä kävellä iltaisin siellä olleiden laittomien bordellien ja lukuisten narkomaanien ja muiden laitapuolen kulkijoiden vuoksi. Uudistettu katu sekä poliisiaseman tulo tuonne on tainnut karkoittaa bordellit kauemmaksi...  Tälle alueelle on hyväksytty uusi rakennussuunnitelma, ja kaava siitä oli näkyvissä ruokatoriaukiolla.  Tornitaloja ja muuta,  eli alueen muutos täysin erilaiseksi mitä en välttämättä pidä täysin hyvänä asiana.  
Kauppoja kadun toisella puolella. Iso osa alueen asukkaista on köyhiä, ja  koostuu paikallisten lisäksi  Eritrean ja Sudanin pakolaisista , filippiiniläisistä  ja muista maista tulleista. Pidän alueesta koska se on ikäänkuin matka jonnekin muualle, joten toivon että rakennussuunnitelmien täytäntöönpano kestää vielä monta vuotta.
Katse bussipysäkiltä.

12 kommenttia:

PiipeA kirjoitti...

Voi, miten siellä on vielä lämmintä! Keski-Suomessa oli eilen tosi kaunis pakkaspäivä ja maisema oli kuin suoraan joulupostikortista. Auton mittari näytti -14 astetta, kun ajelin töihin. Sää muuttui iltaa kohden ja räntää alkoi sataa. Toivon, ettei talvi ihan vielä tulisi.

Onnellista viikonvaihdetta Sinulle!
ps: Harmillista, ettei ystäväsi Amerikasta voi enää tulla Israeliin. En yhtään ihmettele, jos olet kaihomielellä.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Toivottavasti vielä näette Maryn kanssa.
Toreilla on aina ihana tunnelma.
Mukavaa viikonloppua Jael!

lepis kirjoitti...

Näyttäisi mukavalta marraskuun toiminnalta, paitahihasillaan ulkona norkoilua :) Ja vieläpä voi herkutella samalla. Ah!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Aikansa kutakin. Miten harmilliselta se joskus tuntuukin se luopuminen. Sinä saat vielä jatkaa siellä. Ja osallistua kaikkeen mitä kaupunki tarjoaa.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kyllä te vielä Maryn kanssa näette. Voithan sinä tulla tähän suuntaan :)

Meillä oli viikonloppuna oikein kunnon sateinen yö ja voi kun tuntui ihanalta. Tänään taas mittari kipusi lähelle 30 C astetta. Meilllä muuten kanssa uudelleen rakennetan kaupungin levottomia osia. Tähän saakka tehdystä on tullut oikein viihtyisää ja myös aika kallista.

Ihanaa viikonloppua!

Sirokko kirjoitti...

Sinun pitää sitten ruveta käymään Maryn luona, erot on aina niin surullisia.
Täällä ei ole iltaelämää talvisaikaan ollenkaan, ilo katsella vilkkaita katukuvia pimeällä. Eipä silti, ei sitä elämää kyllä ollut Suomenkaan pikkukaupungeissa, ei aina edes päivisin :)

Satu kirjoitti...

Olisipa hauska herätä siihen, että sataa naamalle. ;-D

Surullista, että et enää näe ystävääsi. :-( Mutta onneksi nykyään voi pitää yhteyttä muillakin tavoin, vaikka eihän se tietysti ole sama kuin tavata naamakkain.

SusuPetal kirjoitti...

Tuntuu, että siellä on jatkuvasti kaikenlaisia tapahtumia ja toimintaa, hienoa. Kaipa Suomessakin on, mutta kelien vuoksi kaikki jutut pidetään sisätiloissa ;)

Rita A kirjoitti...

Tuommoisia "vara-äitejä" ja muita varasukulaisia on ihana olla olemassa ♥️

Jael kirjoitti...

Piipe: Aika lämmintä on vielä mutta onneksi ei kuumaa. Mutta ihan hyvin vielä pärjää T-paidalla päiväsaikaan. AIka kylmää teillä mutta voin kuvitella että kauniin talvista ennen kuin lumi muuttui rännäksi.
Kiitos, samoin sinulle hyvää viikonloppua. Tulin todella surulliseksi Maryn meilistä sekä hänen puolestaan. Mutta ehkä tämä oli odotettavissa kun hänellä alkoi olla kaikenlaisia vaivoja.

Outi:minäkin toivon. Mutta sääli että ihana asunto Tel Avivin keskustassa on myynnissä, siellä on ollut mukava käydä. Toreilla on tosiaankin kiva tunnelma, ja toivottavasti näitä kansainvälisiä toreja järjestetään jatkossakin tuolla.Mukavaa viikonloppua sinullekin Outi:)

Lepis: Vähän Suomen kesän tapaista on nyt täällä...paitsi että vihreä ei vielä ole tullut esille kun on satanut vain tippoja. Mukava oli tuollainen aasialainen tori.

Paluumuuttajatar:Luopuminen on niin surullista, tämä tuli hieman yhtäkkiä sillä viime kuussa vielä hänen oli tarkoitus tulla taas tänne. Minä saan jatkaa mutta olisi ollut niin mukavaa jatkaa edelleenkin myös Maryn seurassa, joka korkeasta iästään huolimatta jaksoi joka päivä tehdä superpitkiä lenkkejä paremmin kuin monet nuoret.

Johanna:Toivottavasti. Niin, mutta Californiaan taitaa olla aika tyyristä mennä...Meillä ei vielä ole ollut kunnon sateita, vaan tuo sunnuntain oli ihan lyhyt vaikkakin voimakas. Sen jälkeen tuli lämpimiä päiviä, eikä jatkossakaan vielä mitään erityisen kylmää näy. Toisaalta ihan hyvä kun aluetta kunnostetaan mutta pelkään että kunnostaminen tekee siitä liian steriilin..
Kaunista viikonloppua sinullekin.

Sirokko:välimatka Californiaan on aika pitkä...Täällä onneksi on iltaelämää myös kun on viileämpää ja pimeämpää ,vaikka ei ihan yhtä paljon kuin kesällä, mutta aina löytyy jotain.


Satu: Hih, ihmettelin kun tuli vesitipppja naamalle; D Maryn ilmoitus masensi, mutta Skypellä voi puhua mutta eihän se ihan sama asia ole;olen tottunut viettämään paljon aikaa Maryn seurassa, ja hän on ollut leipomusteni koekaniinina. Nyt ei sellaista ole.

SusuPetal: Tel Aviv on niin elävä kaupunki juuri sen vuoksi kun koko ajan on jotain :) Suomen ilmasto rajoittaa aika lailla ulkoilmatilaisuuksia, mikä on sääli.

Rita: Totta, sen vuoksi onkin niin surullista ettei Mary enään tule tänne,

Melissa kirjoitti...

Mä niin nauttisin siellä olosta, lämmintä <3 Bordelleista tulikin mieleeni kun oltiin siellä Krakovassa muutama vuosi sitten ja syötiin lounasta Ariel ravintolassa (siinä on vastapäätä poliisilaitos) niin sinne poliisilaitokselle tuotiin prostituoituja ja tyttöni oli aivan, että oooo, näen ekaa kertaa oikeita prostituoituja :D Vähän hupsu tyttö.

Jael kirjoitti...

Melissa: uskon sen. Itse asiassa nyt on sellainen sää ettei ole liian kuumaa eikä liian kylmää, mutta itse pidän vähän kylmemmästä,. Hih, hassua että tyttäresi ajatteli noin;D Venezuelan Caracasissa oli keskustan alueella useitakin bordelleja,yhdessä oli jopa kiva baari jossa kävimme joskus drinkillä.