keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Taidetta , kissoja ja muutakin

Jos viime viikolla oli monta pilvistä ja viileätäkin päivää , niin tällä viikolla on ollut vähemmän pilvistä ja lämpimämpää kuin edellisellä viikolla,  ja viikonloppuna ja ensi viikon alussa lämpötilojen pitäisi jopa kiivetä helteen puolelle.  Mutta Billien kukkakaupan lukuisat joulutähdet toivat talven ja lähestyvän joulun mieleen.
Joulutähtiä oli myös kantakahvilani  ulkopuolella kukkaruukuissa, mutta ne eivät olleet niin nättejä kuin Billien kaupan joulutähdet.
Eilen kotiin tullessani näin bussipysäkin vieressä kauniin kissanpennun, joka tuijotti uteliaana.  Oli kuitenkin säikky, ja piti sopivaa välimatkaa.  Kissanpennulla oli kaunis turkki.
Hieman harmittelin ettei ollut kissojen kuivaruokaa mukana. Usein kassistani löytyy pieni pussi kissanruokaa, mutta nyt ei  ollut sitä mukana.
Tänä aamuna ei pikku kissasta näkynyt jälkeäkään. 
Viime viikon loppupuolella tapasin kolumbialaisen ystäväni Glorian, ja kävimme Tel Avivin keskustan kauppakeskuksessa. Yllätyimme  nähdessämme siellä pukin, sillä täällähän ei virallisesti vietetä joulua, joten oli kiva törmätä tällaiseen.
Pukki soitti musiikkiakin välillä.
Kävellessäni ystäväni Annelin kanssa Tel Avivin keskustassa, huomasimme että suuren tornitalon aulassa  oli taidenäyttely , sinne siis.
Aulassa oli Jerusalemista kotoisin olevan , mutta Shanghaissa asuvan Basmat Levinin näyttely.   Työt ovat suurikokoisia , värikkäitä ja vaikuttavia , ja niissä näkyy miten Kiina oli vaikuttanut Levinin töihin.
Levinin töitä on ollut paljon esillä Kiinassa. Hänellä oli suuri taideprojekti Suzhoun kaupungissa.
Levinin töissä on voimakkaat värit. Tämä taulu (226 x 174 cm)  edustaa Levinin Pekingin Ooppera-sarjaa.
Osa Levinin taidetta  oli aulagalleriassa myös verhojen ja mattojen muodossa. Hieno näyttely; ehkä menen katsomaan tätä toisenkin kerran.

14 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Miten söpö kisuli<3 Silmät kuin oli Even kisulla...

Vahvaa taidetta.

<3

EstherH. kirjoitti...

Varsin antoisa postaus,ihana kissunen ja miten upeaa voimakasta taidetta. Kiitos elämyksestä. Tämä sohvamatkailu avartaa!

Jael kirjoitti...

Leena:kisuli oli ihana, tosi nätti, ja en löytänyt kisulia tänään kun etsin. Tuo taide oli niin vahvaa ja nuo värit, pakko päästä uudelleenkin sinne. On muuten hienon ja kalliin torniasuintalon aula, joten hienoa että aula on myös taidegalleriana ,jonne rahvaskin pääsee;D

Esther :Kiitos, täällä aina löytyy jotain kun kävelee kaupungissa;tuohon näyttelyynkin törmäsimme ihan sattumalta kun kävelimme ohitse. Onneksi on sohvamatkailua, pääsee paikkoihin joihin ehkä ei muuten pääsisi;D

Irja Viirret kirjoitti...

Taide pysäytti, siinä oli vahvaa ilmaisua, mutta eniten sykähdytti pieni kissa. Se oli todella kaunis. Teillä joulutähdet kasvavat luonnossa meillä vain kaupoissa ja marketeissa:)

Jael kirjoitti...

Irja: Nuo taulut todellakin pysäyttivät,sen verran vahvoja töitä olivatkin , että tekee mieli mennä katsomaan niitä uudestaan. Pieni kisu oli todellakin kaunis,ja turkin väri hieno. Toivottavasti se löytää ruokaa, olisin aamulla antanut mutten löytänyt pikku kisua. Meillä eivät joulutähdet kasva, vaan nekin pitää hakea kukkakaupoista. Mutta kun asuin Venezuelassa ihastelin ihan luonnossa kasvavia joulutähtiä:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi miten suloinen kisu <3 ja upeaa taidetta myös. Yllättävän paljon siellä on noita joulujuttuja, mutta kivahan noita on katsella!

Satu kirjoitti...

Olipa todellakin harvinaisen värinen kissa! Ja niin kaunis. Sait kissasta myös todella onnistuneita kuvia!

Susanne kirjoitti...

Upeita kuvia ja tunnelmia! Tuo pieni kissa on niin söpö♥

Matkatar kirjoitti...

Vau miten upeita töitä näyttelyssä!
Näin sinusta unta viime yönä. Olimme molemmat Suomessa ja olit tulossa tapaamaan minua. Olin tunnin myöhässä sovitusta ajasta ja minua nolotti niin. Olit jo lähtenyt kävelemään muualle mutta löysin sinut ja olit vähän kiukkuinen. Huusin jo että anteeksi, ikinä en myöhästy mistään (totta!) Ja siihen heräsin 😅 Olipas dramatiikkaa unessa...

Jael kirjoitti...

Outi:aivan ihana kisu mutten ole nähnyt sitä uudestaan.Taideteokset olivat tosi upeita värikkyydessään.Täällä näkee joulua enemmän vuosi vuodelta🎅

Jael kirjoitti...

Satu:todellakin nätti pieni kisu,mutta nyt kun om kuivaruokapussi mukana niin sitä ei ole näkynyt.Kiitos,vaikka aurinko oli vähän väärässä suunnassa niin sain kuitenkin otettua kisusta kivoja kuvia.🐱🐱

Jael kirjoitti...

Susanne:Kiitos😀Tuo kisu jäi nyt niin mieleen että toivottavasti näen sen uudelleenkin🐱

Jael kirjoitti...

Matkatar:Tuolla taiteilijalla onkin mahtavia töitä,onneksi huomasimme tuon näyttelyn❤ Hih,olipa sinulla hassu uni😏Ehkä se tarkoittaa että tapaamme joku päivä...

SusuPetal kirjoitti...

Ihana saksofonia soittava joulupukki <3

Huikeaa väri- ja muotomaailmaa noissa maalauksissa, hieman sellainen frida kahlomainen-ote noissa töissä, vaikka sijoittuvatkin orientiin.