torstai 16. marraskuuta 2017

Joogaa taivasalla ja muutakin

Oman taloni kasvisaidassa, samoin kuin viereisten talojen kasvisaidoissa, on esimerkiksi  kiinanruusua, ja yleensä punaisena tai valkoisena, joskus harvoin keltaisena ja olen nähnyt sinisenäkin.   Aamulla bongasin myös pinkin kiinanruusun, ja kyllä se oli niin nätti että piti kuvata.
Punaisetkin ovat nättejä.
Alkuviikosta menin hoidattamaan  asioita asuinkaupunkini Holonin kaupungintalolle, mutta se ei onnistunutkaan, koska puuttui joku asiakirja. Ennen kaupungintalosta poistumista katselin aulassa olevaa taidenäyttelyä, vihreän kasvisseinän edessä .  Nämä työt oli maalannut joku joka vasta eläkkeelle mentyään oli alkanut tehdä taidetta.
Kaupungintalon jälkeen menin toiseen paikkaan hoitamaan asioita, mutta en ollut huomannut että se oli sinä päivänä kiinni.  Harmin paikka, mutta tämä opetti että pitää etukäteen katsoa onko joku virallinen toimisto auki vai ei... Otin bussin naapurikaupunkiin  Rishon LeZioniin,   ja päätin vihdoinkin mennä Decathlon-kauppaan. Decathlon on ranskalainen urheiluväline/vaatekauppaketju, jonka menestys perustuu  edullisempiin hintoihin.  Israelin ensimmäinen Decathlon avattiin elokuussa, ja siitä lähtien siellä on ollut sellainen ryntäys, että alussa kaupan piti jopa sulkea ovet pariksi päiväksi koska ihmiset ostivat kaupan tyhjäksi.  Suomessa  Decathlon lanseerasi verkkokaupan pari vuotta sitten, mutta se ei taida enään olla käytössä. Minä olen jo  pitkään halunnut ostaa sieltä  TRX-nauhat, mutta tietenkin tuote oli loppu; se on kuulemma yksi heidän suosituimmista tuotteistaan ja paljon halvempi kuin muualla.  No ehkä se löytyy seuraavalla kerralla.. Kun vielä kävin kuntosalissa ,  olin muutaman kerran TRX-treenissä , ja vaikka koko kroppa oli sen jälkeen kipeä,   olen siitä lähtien halunnut omat TRX-nauhat.
Decathlonin vieressä oli jättimarketti, ja sen edessä tämä hauska   maksikauppakärry.
Kärryn toisella puolella  oli rivi kumkvattipuita, jotka olivat täynnä jo kypsiltä näyttäviä hedelmiä. Mutta pahus, niitä ei päässyt poimimaan sillä yhdellä puolella oli kauppakärryjonot, ja toisella puolella parkkipaikat, ja autot niin puitten edessä että ei mitenkää mahtuisi tuonne noita kumkvatteja poimimaan.
Aikaisin tiistai-aamuna menin ulkojoogaan.  Kodin lähellä olevan liikekeskuksen atrium-pihalla on jo elokuusta lähtien ollut tiistai-aamuisin ilmaiset joogatunnit, mutta vasta tällä viikolla menin mukaan.  Kuntosali tarjosi joogamatot ja joogaohjaajan,  ja olipa kiva joogailla ulkosalla, vaikka  lentokoneet lensivät yläpuolella  ja välillä vieressä porattiinkin (pitivät taukoa kun pyydettiin). Tunnin jooga ulkosalla teki hyvää , ja toivottavasti tämä jatkuu talvellakin.

15 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minäkin olen jo pitkään halunnut TRX-nauhat! Pari viikkoa sitten oli jo viittä vaille, etten tilannut niitä. Mietityttää vielä, kun minulla ei ole oikein kunnon paikkaa niille. Kattoon en viitsisi niitä kiinnittää (ei ole kyllä mitään koukkujakaan), ja ainoa ovi, joka olisi riittävän tukeva, on ulko-ovi. Ei tunnu oikein kivalta treenata eteisessä. :-( Toisaalta olen hankinnut levytangon hankkimistakin, mutta se vie kyllä huomattavasti enemmän tilaa kuin nuo nauhat. :-D

Ulkojoogaa, vautsi vau! Varmasti ihanaa. Vaikka lentokoneet ja poraajat eivät ehkä ihan autakaan keskittymään joogaamiseen. ;-D

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Voi, ehkä minunkin sisäinen taidemaalarini löytyy eläkeiässä. Toivoa siis vielä on. Tai sitten ei. Oletko muuten itse maalannut viime aikoina?

Meillä on kesäisin puistojoogaa. En ole saanut vain aikaiseksi lähteä. Läheinen farmi tarjoaa vuohijoogaa. Hinta on 35 dollaria tunnilta. Musta vähän hinnakas, mutta pitäisihän se kerran joogata vuohienkin kanssa. Felix on muuten myös innokas joogakaveri :)

Kauniit kiinanruusut!

Jael kirjoitti...

Satu: minäkin ,ja nyt kun olin vihdoinkin päättänyt hankkia niin niitä ei ollutkaan:( Minulla on olohuoneen ja muitten huoneitten välissä olevan avoimen oviaukon yläpuolella koukut, mutta en ehkä uskaltaisi laittaa siihen niitä nauhoja, kun pelkään että ehkä eivät kestäisi.Mutta viereisessä puistossa on monta puuta;D Ulkona oli tosi kiva joogata, ja kun poraajia pyydettiin pitämään tauko kunnes joogatunti loppu niin lopettivat heti:)

Johanna;kyllä se varmaan löytyy,oletko ennen maalannut? En ole pitkään aikaan tarttunut siveltimeen;öljyvärinikin ovat kuivuneet putkiloissaan,, Vau joogaa vuohien kanssa, kuulostaa aika erikoiselta ja mielenkiintoiselta, vuohet kun ovat aika ihania:) 35 dollaria per tunti on kyllä aika paljon,.Kävin täällä aiemmin yhdessä keskuksessa joogaamassa pari iltaa viikossa, mutta sitten huomasin että kuukausi kuntosalissa ja valtava määrä erilaisia tunteja maksaa yhtä paljon joten siirryin sinne, nyt tosin en enään, kuntoilen muuten. Felix:)

Eeviregina kirjoitti...

Minäkin bongasin viime viikolla monta eriväristä kiinanruusua, ihania! Harmi, jos kumkvatteja ei saa poimittua, mitäs jos menisi aamulla aikaisin tai illalla kauppojen suljettua ovensa... ei olisi autot edessä!

lepis kirjoitti...

Kiinanruusut jaksavat aina ihastuttaa ja ihmetyttää komeudellaan! Mukava kasvi kun sen saa kukkimaan täällä kotimaassakin. Joogatreenit ulkona ovat varmasti antoisat, raitis ilma tekee hyvän lisäpiristyksen.

MatkaMartta kirjoitti...

Ihana vaaleanpunainen kiinanruusut, supersöötti!! Decathlon on kyllä hyvä ketju, Turkista löytyy myös. Sieltä on löytynyt kivoja juttuja lahjaksi ja viimeksi uikkarit itselle. Toivottavasti on parempi onni ensi kerralla sinulla.

Jael kirjoitti...

Eeviregina: sulla taisi olla taas kiva reissu täällä siskoja tapaamassa:) Kiinanruusut ovat kyllä aina niin nättejä, en kyllästy niihin koskaan. Hih, on vähän liian kaukana tuo marketti sellaiseen että ehtisin ennen autoja kumkvatteja keräämään;D

Lepis: Näin on, olen edelleenkin vau vaikka näen niitä joka päivä. Viihtyykö kiinanruusu Suomessa ihan ulkonakin vai ainoastaan sisällä? Ihan erilaista olikin joogailla ulkona kuin sisällä:)

MatkaMartta: Tosi nätti olikin tuo pinkki kiinanruusu,niin kaunis sävykin siinä. Decathlonin pitää kyllä täällä avata pian toinenkin kauppa kun se aina ostetaan tyhjäksi;D

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa kauniiita nuo taulut ja ihanassa paikassa esilläkin.
Ulkojooga kuulostaa kyllä hyvältä ja se, että se on vielä ilmaista, ihan huippua.
Mukavaa viikonloppua Jael <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Olen kerran pari kokeillut öljyvärejä ja joskus vesivärejä. Luulen, että artisti jää löytymättä vaikka maalaustaiteesta pidänkin. Värien soinnuttelu on mieluisaa.

Mun joogatunnit tulevat kaupanpäällisinä lasten uinneille. Meidän pitää olla YMCA:n jäseniä, jotta lapset voivat uida joukkueessaan. Mä saan sitten kaikki ryhmäliikuntatunnit ja kuntosalin kaupantekijäisiksi. Onneksi saleja on useampia.

Jael kirjoitti...

Outi: Kauniita olivat, tuossa oli vain osa niistä. Ulkojooga,ja vielä ilmaisena, oli tosi kivaa, saapa nähdä pääsenkö ensi viikolla. Kiitos samoin sinulle Outi kaunista viikonloppua.

Johanna:Minä maalasin ennen aika useinkin , nyt se on jäänyt mutta voisi kyllä herätä uudestaankin. Onpa hyvä diili tuo että saat tunnit lasten uimatuntien kautta,kannattaa käyttää hyväkseen jos pystyy:)

Petra kirjoitti...

Ihanaa, ulkojoogaa! Meilla olisi tarjolla myös joogaa ja muita ryhmaliikunta tunteja ilmaisksi ihan tuossa viereisessa puistossa ja harmittelen etten paase niille ollenkaan töiden vuoksi. Niita ei jarjesteta viikonloppuna ja ovat juuri siihen aikaan aamulla etten ehtisi enaa töihin. Decathlon on meidan suosikki kauppa, taalla on useampia muttei kodin ihan lahella joten olemme tilanneet muutaman kerran netin kautta, edulliset hinnat ja tarjolla paljon sellaista mita ei oikein muuten löydy.

Leena Lumi kirjoitti...

Kiinanruusut ovat niin kauniita!

Joogasin työvuosina ihan ilman mitään ryhmää vain kirja oppaanani monta vuotta. Jooga on lääkettä stressiin, kuten on metsässä vaeltaminenkin.

Mukavaa viikkoa!

♥♥

Sirokko kirjoitti...

Meillä kasvaa puutarhassa tuota pinkkiä kiinanruusua, punaisena sitä toista kiinanruusulajiketta. Kukat vaan ei kestä kauaa, onneksi sentään niitä tulee jatkuvasti lisää.
TRX jep, piti käydä googlaamassa, kelpaisi kyllä minullekin, tosin tuskin tulisi usein käytettyä..

Hannele på Hisingen kirjoitti...

poikani piti minulle joogahetken, jännä kadulla.

Allu kirjoitti...

Tunnen Decathlonin Ranskasta ja nyt se on tullut tänne meillekin.