keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Talvi tuli!

Talvi tuli vihdoinkin , toissa yönä. Yöllä satoi, ja vielä aamulla, joten sade jäi aika lyhyeksi mutta sitä tuli mukavasti. Jokainen tippahan täällä on tärkeä,  mutta täksi talveksi on taas povattu vähäsateista talvea, mikä on huono juttu täällä.   Kuvassa näkyy asuinkaupunkini Holonin uudempia taloja; kuvat hieman tärähtäneitä kun kuvasin puhelimella sateenvarjoni alla;D
Lämpötilatkin laskivat, vaikka ei vielä ole erityisen kylmää, ei ainakaan täällä rannikkoseudulla. Aamulla tänään oli mukavan viileää, mutta nyt illalla kun tätä kirjoittelen on ulkona 18  astetta, eli melkein täydellistä:)   Uutta sadetta ei kuitenkaan ole näkyvissä..

Edit: Tänään sade yllätti, sillä säätiedotus ainakin aamulla ei luvannut sadetta,eli menin ilman sateenvarjoa ja kumisaappaita liikkeelle, ja sitten kastuin kun olikin sadetta., Hyvä että tuli hieman lisää:)

14 kommenttia:

PiipeA kirjoitti...

Niin se taisi tulla meillekin. Ainakin vähäksi aikaa. Pakkasta on nyt -5 ja maa valkoinen lumesta.

Ihanaa viikonvaihdetta sinne talven keskelle! <3

lepis kirjoitti...

Siellä taitaa olla yksi kappale onnellisia naisia kun ei enää paahda :)
Meille tuli myös talvi, lunta ja jäätä.

Eeviregina kirjoitti...

Olin juuri sopivalla ajalla siellä Israelissa, ei enää kuumaa eikä onneksi ollut vielä sateitakaan. Meillä on lumi maassa ja huomenaamulla ehkä 10-15 senttiä lisää! Lumimyrskyä, hämäriä päiviä ja jouluvalot lisääntyy sekä sisällä että ulkona. Siinäpä kuulumiset Jokirannasta.

Rita A kirjoitti...

Rakennukset ovat vaikuttava näky taivasta vasten.
Hyvä että saitte sadetta ja virkistyitte edes vähäksi aikaa.
Hyvää torstaita !

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Sade varmasti tekee siellä luonnollekin hyvää.
Mukavaa torstaita sinulle Jael ❤️

Marianna kirjoitti...

Saisinpa osan tästä sademäärästämme siirrettyä sinne teille!
Meillä tuli yön aikana yli 20 mm ja sade jatkuu vaan. Uusi myrsky saapui eilen rannikolle ja pohjoisessa on täysi hässäkkä menossa.

Ihanalta näyttävät kuvasi ja voin kuvitella tuoksun, jonka sade sai aikaan!

Nauti talvesta <3

Matkatar kirjoitti...

Ihanaa kun siellä vähän viileämpää, täälläkin on tuollaista 17-19 astetta päivällä ja niin tyytyväisiä ollaan, aurinkokin lämmittää vielä tosi kivasti. Sateita ei täällä kovin paljoa ole ollut, joku sanoi että enemmänkin voisi sataa.
Mukavaa loppuviikkoa!

Jael kirjoitti...

Piipe: talvinen episodi tuli;talvihan tulee täällä episodeina. Mutta lämpötilat hieman laski,vaikkei erityisen kylmää vielä ole, Teillä on jo kunnon talvi:) Oikein mukavaa loppuviikkoa.

Lepis: no joo, olen :) Aika selväksi täällä blogissa on tullut esille etten tykkää niin helteestä, joten nyt on hyvä olla:) Teillä sitten kunnon talvi siellä.

Eeviregina: Teillä oli kunnon säät kun ei enään ollut niin kuumaa. Oli varmaan outoa palata talviseen maisemaan, siinä menee aina hetki ennenkuin tottuu mutta nauti talvesta:)

Marianna: Harmi että sateet jakautuvat maailmalla niin epäoikeudenmukaisest. Kiitos, nyt tuli sadetta, ja säätiedotuksen mukaan lähiaikoina vain aurinkoa. Raikas tuoksu sateen jälkeen onkin ihanaa:) Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle:)Rita:nuo uudet korkeat rakennukset ovatkin aika vaikuttavan näköisiä, niitä on parin vuoden aikana syntynyt montakin. Kiitos,tänäänkin tuli jonkun aikaa vettä,enkä ollut lainkaan valmistautunut siihen;D Mukavaa loppuviikkoa Rita:)

Outi:sitähän luonnon kasvit täällä tarvitsevatkin,mutten tiedä olivatko nämä sateet vielä tarpeeksi, jotta vihreää pukkaisi maasta. Mukavaa loppuviikkoa Outi:)

Matkatar:tosi kiva kun tuli viileämpää mutta nuo teidän päiväasteet ovat toistaiseksi meidän yöasteet;D Välimeren puolella ei kai ole tarpeeksi satanut viime vuosina, täällä on ollut aika vähäsateisia talvia, ja Genetsaretin pinta on jo todella hälyttävällä tasolla,mennyt niin alas:( Kiitos, samoin sinne mukavaa loppuviikkoa.


kaari3 kirjoitti...

Kaupunki tuntuu kasvavan silmissä! Sade varmasti tekee hyvää sielläkin. Hauskaa viikonloppua, mieleni tekee Israeliin!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Sade on tarpeen, sitä ei aina täällä märissä maissa ymmärretä. Ei ole koskaan ilmeisesti SUomessa ollut vedestä pula:).

Hannele på Hisingen kirjoitti...

meillä ei paljon lämpimempää kesälläkään...

Hannele på Hisingen kirjoitti...

joskus voi sataa vettä jouluaattonakin :)

pirjo kirjoitti...

Sinne voi ainakin rakentaa ylöspäin, jos maata ei riitä, onhan se pieni maa suomeen verrattuna, ja siitä pienestä maastakin Israel saa taistella että saisivat pitää itsellään, mutta he saavat sen pitää, niinkuin on luvattu se Raamatussa, saan syvännöiltä kirjeitä sieltä, ja hekin on todenneet sen että vedestä on ollut pulaa.Suomalisia tulee uuden-vuoden vaihteessa sinne taas turisti matkalle.

Nimetön kirjoitti...

Hei! Mahtava, että löysin blogisi, kun Israelin talvea googletin. Olemme tulossa perheenä tammikuussa 2 viikoksi Israeliin, Eilatiin. Nyt alkoi pelottaan onkohan siellä hirveän kylmää ja synkkää silloin? Luin kaikki tammikuiden kirjoituksesi. Maksoimme itsemme kipeiksi tulevasta matkasta, aurinkoa+lämpöä toivoimme. Nyt mietityttä tuliko tehtyä huono matkavaraus. Tiedätkö sinä Eilatin säistä tammikuun alussa ja mitä sateella voisi lasten kanssa tehdä, jos nyt synkkää lomaa onkin tiedossa? Lapset 12, 10, 7 ja 4v. Kiitos, jos ehdit vastata!