maanantai 20. marraskuuta 2017

Kissoja ja munkkeja

Viime viikonlopun alussa  tapasin kolumbialaisen ystäväni  Glorian, ja  tapamme mukaan teimme taas pitkän kävelylenkin, kuten aina tavatessamme. Päätimme  kävellä kohti  Florentinin kaupunginosaa , joka sijaitsee eteläisessä Tel Avivissa.   Florentinin väestö on nuorta, ja siellä on enemmän lemmikkikauppoja kuin missään muussa osassa kaupunkia;  mistä voi päätellä että siellä on paljon koiria ja muita lemmikkieläimiä. Florentinin pääkadun eräässä eläinkaupassa näimme ikkunan kautta tämän suloisen kissan , jolla näytti olevan hyvät oltavat sisällä kaupassa.
Mitä te siellä tuijotatte , mietti kissa. Jos katsoo tarkkaan huomaa että oikean korvan nurkasta on leikattu pieni palanen:  se tarkoittaa sitä että kissa on sterilisoitu.
Myöhemmin kun kävelimme takaisin samaa reittiä,  oli kissa , samoin kun kaksi muuta kissaa, kaupan ulkopuolella, missä niillä oli reilusti sekä ruokaa että juomaa.   Ei hullummat olot näillä kissoilla.
Florentin ei ole kaukana Tel Avivin mauste&herkkutorilta, missä Gloria kävi ostamassa  suuren pussin pähkinöitä. Torin (joka on kadunpätkä ja sen sivukadut)  viereiset kadut ovat kaikki keskittyneet tiettyihin tuotteisiin:  yksi lamppuihin, toinen keittiötavaroihin, kolmas juhlakrääsään, jne. 
Yksi juhlakrääsää myyvistä kaupoista olikin keskittynyt täysin joulutuotteisiin. Ihan nättejäkin tavaroita oli tuolla vaihteeksi, eikä vain sellaista rumaa joulukrääsää mitä ennen on ollut.
Mitä maali tekeekään vanhalle talolle...Mutta harmi että edessä ovat nuo sähköpylväät rumentamassa talon edustaa. 
Tänään pääsin vihdoinkin  fysioterapiaan.  Kun kaaduin rappusissa huhti-toukokuun vaihteessa, olisin tarvinnut sitä silloin, mutta tilasin ajan vasta heinäkuun lopussa.  Ja tänään vasta pääsin , eli odottelin melkein puoli vuotta! Kun kysyin miksi, niin sain kuulla että syy on siinä että halusin, kuten moni muukin, keskustassa olevalle klinikalle , jossa olen tottunut käymään. En olisi oikeastaan enään tarvinnut fysioterapiaa,  sillä kivut ovat lähes hävinneet,  mutta sain uuden ajan ensi viikolle , sillä fysioterapeutti haluaa näyttää minulle minkälaisia liikkeitä minun kannattaa tehdä:)
Munkkeja näkee nyt joka puolella : ne kuuluvat hanukkaan, eli valon juhlaan  jota vietetään tällä kertaa joulukuun puolivälissä (viime vuonna se osui samaan aikaan joulun kanssa).
Hienoimmat munkit on aina Roladinilla: osa niistä on kuin taideteoksia, ja Roladinissa luodaan joka vuosi uusi munkkikokoelma valon juhlaa varten.

11 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Hyvänen aika sentään noita herkkuja:)

Kiva nähdä kissa kunnon pedillä arvostelemassa ohikulkijoita.

Hyvä, että pääsit nyt sitä 'vammaasi' näyttämään: Oli jo aikakin.

Hienoja taloja ja kukkaparvekkeita.

<3

Jael kirjoitti...

Leena:onneksi en välitä munkeista...
Kissoilla oli kyllä tosi hyvät oltavat tuolla, onhan näillä meidän puiston kissoillakin aika ok oltavat mutta ei tuollaisia petejä;D
Jeps, tosin olkapää on tuon pitkän odotuksen jälkeen jo aika ok... Väri tekee kyllä hyvää vanhoille taloille:)

Lady of The Mess kirjoitti...

Voihan kisuli - ja voihan munkit;)
Hienoa, että kissalla on noin lokoisat olot ja että se pääsee uloskin <3

Eeviregina kirjoitti...

Oi, oi noita herkkuja! Tuli maisteltua taas ihan liikaa matkan aikana.
Kävimme myös Ikeassa kierroksella ja siellä oli todella vähän mitään jouluista, ainakaan vielä. Viime vuonna sisko oli ostanut joulupallojakin,nyt ei nähty ainoatakaan. Joulutähtiä kyllä oli monen värisiä.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Mitä munkkeja! Olen muuten tainnut jakaa jo blogissasi tämän, mutta silloin siellä käydessäni ostin kahvilasta kaksi munkkia. Myyjä katsoi mua ja sanoi, että kyllä sulle yksi riittää. Ei huomannut ystävääni.

En voi käydä eläinkaupoissa, kun niissä on kissoja ja koiria. Gerbiilit ja linnutkin tekevät tiukkaa, kaikki kun pitäisi adoptoida.

Kyllä se uusi maali vaan auttaa. Ainakin vanhalla naisella :)

Satu kirjoitti...

Voi jestas, mitä munkkeja! Onneksi ovat niin kaukana meikäläisestä. :-D

Ja suloisia kisuleita. <3

Melissa kirjoitti...

Huh noita munkkeja :)

Susanne kirjoitti...

Ihania, suloisia ja herkullisia kuvia!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kisullahan on oikein paraatipaikka tuolla ikkunalla.
Voi noita munkkeja, näyttävät aivan liian hyviltä.
Ihanaa tiistai-iltaa Jael <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Munkit kyllä herauttavat veden kielelle. Luitko uutisen Pyhtään virastokissasta?

Jael kirjoitti...

Lady of the Mess:Onneksi en niin välitä munkeista, enemmänkin siitä mitä noiden munkkien päällä on;D
Nuohan ovat katukissoja, mutta eläinkauppa on järjestänyt niille mukavat oltavat:)

Eeviregina: no ei ihme että tuli syötyä liikaa täällä kun täällä on niin paljon kiusauksia;D Ikeassa en ole vähään aikaan käynyt, pitääkin joku päivä poiketa siellä. Missä Ikeassa olitte?

Johanna: Aikamoisia munkkeja! Huh, olipa töykeä myyjä:( huonoa asiakaspalvelua;D AIna kun näkee eläimiä niin tekee mieli ottaa mukaansa,. Täällä meidän kadulla on nyt pari kissanpoikaa ,sellaista 4 kk ikäistä ehkä ,mutta pieniä vielä,niin suloisia. Hih, maali tekee hyvää;D

Melissa:Roladin on kyllä ihan omaa luokkaansa mitä munkkeihin tulee;D

Susanne:kiitos Susanne:)

Outi: Todella kiva peti oli kisulla tuolla kaupan sisällä;mietin että tuo ehkä on myytäväksi tarkoitettu, peti siis;D Munkit, onneksi en niin välitä munkeista mutta kun katson mitä noiden päällä on....Kaunista keskiviikkoiltaa OUti:)

Paluumuuttajatar: Onneksi ei minulla herauta vettä kielelle,muuten olisi ongelma kun noita munkkeja on joka puolella;D En ole,pitääkin googlata tuo Pyhtään virastokissa:)