torstai 12. lokakuuta 2017

Puita ja kissoja

Tässä eräänä iltapäivänä ulkoiluttaessani Bambia puistossa, huomasin että eräässä puussa valui pihkaa. Tämä puu on yksi niistä jotka niin brutaalisesti leikattiin joku aika sitten.  Kiiltävä pihka oli tosi kauniin näköistä puun pinnalla. Otin tahmeaa pihkaa hieman käteen: se tuoksui erittäin hyvälle mutta ei sellaiselle että olisin maistanut sitä.
Pihkaa oli valunut aika paljonkin.
Jokin havupuu tämä on mutten ole varma mikä niistä.
Otin puiston kissoista samalla muutaman kuvan. Grey on niin ihana kissa, mutta hieman säikky muitten kissojen suhteen.  Se on "minun kissani" siitä lähtien kun paransin sen aivan kamalan haavan muutama vuosi sitten antibioottikuurilla. Tässä olen juuri antanut Greylle hieman ruokaa, ja se aina pelkää jonkun muun kissan vievän sen ruuat, joten seison sen vieressä kunnes Grey on syönyt ruuat loppuun,  Harmi ettei Grey oikein osaa puolustaa itseään,  vaikka on kooltaan muita kissoja suurempi.
Komea Grey!
Levana on asustellut tässä asuintaloni ympärillä niin kauan kun minäkin olen tässä asunut.
Pilkku on suhteellisen uusi tulokas puistossa, se ilmestyi sinne muutama kuukausi sitten. Leikkaamaton poikakissa, mikä ei ole niin hyvä asia sillä emme kaipaa tänne uusia kissanpentuja; niitä syntyi keväällä ja kesän alussa ihan tarpeeksi. Pilkulla on pilkullinen selkäturkki, ja se on aika säikky,m utta jos se alussa piti suurta etäisyyttä minusta niin nyt se uskaltaa tulla jo melkein viereen.
Tänään on lehtimajajuhlan päättävä viimeinen juhlapäivä, eli Simhat Tora, jonka jälkeen sitten alkaa normaali kausi ilman pyhiä;D  Lehtimajajuhlan arkipäivinä oli hurjasti tapahtumia ,etenkin lapsiperheille, ja tämä hahmo oli kauppakeskuksessa, johon oli pystytetty lumottu metsä,
Tämä on otettu torin ja kävelykadun viereisen Poli House hotellin katolta. Kiertelimme torialuetta Ninarose Maozin ja Robert Segerin kanssa, jotka tekevät ensi maaliskuussa ilmestyvää kirjaa täkäläisestä ruuasta ja ihmisistä  . Minutkin voi sitten bongata siitä kirjasta kunhan ilmestyy.
Eilen oli sitten taas vuoden suurin pyöräilytapahtuma Tel Avivissa, joka sulki monet kadut ja sotki liikenteen. Pääsin kuitenkin hyvin perille ja takaisin,  ja tämän kuvan otin valtatiellä pyöräilevistä kun bussini ohitti sillan.

Alkuviikon ensimmäisen sateen jälkeen tapahtui selvä käänne parempaan sään suhteen, ja viime yönnä nukuin ensimmäistä kertaa ilman tuuletinta, sitten kesäkuun. Vielä on lämmintä ,  ja peittona edelleenkin pelkkä lakana, mutta hiljalleen viilenee....:)11 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Pääset siis kirjaan, vau!

Greyn turkki on upean värinen, tuon värinen harmaantuminen olisi tyylikästä.

Jael kirjoitti...

SusuPetal:juu,ihan kauhulla odotan mitä kuvia minusta sinne laittavat,no toivottavasti saan hyväksyä ne ennen sitä.Oli hauska kokkaus-ja kuvauspäivä muutama päivä sitten.
Greyn turkki on tosiaankin kauniin värinen:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi noita kisuja, ihania. Olet sinä kyllä oikea hyväntekijä kun kisuista pidät huolta.
Ihanaa torstai-iltaa Jael <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Grey on tosiaan komea. Ja miten mukavaa, että pääset ihan kirjaan kokkaamaan.

Allu kirjoitti...

Wow, pääset kirjaan! Voisiko tuo puu olla joku tuija-laji?

Melissa kirjoitti...

On siellä kyllä valtavan kaunista <3

Hannele på Hisingen kirjoitti...

pihkahan oli ennen vanhan purkkaa :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oi, että, pääsit kirjaan...heinoa..:)

Unelma kirjoitti...

Voi jospa saisi sitä lämpöä hieman tännekin, tulisi edes poutasää.

Mukava oli lukea, että pääset kirjaan mukaan. :-)

Jael kirjoitti...

Outi:eihän noista kisuista voi olla huolehtimatta, kun niitä näkee joka päivä
.Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Outi:)

Paluumuuttajatar: Grey on tosiaankin komea kissa, harmi vaan että niin säikky muitten kissojen suhteen.Ja tosi mukava kokkaus & kuvaussessio meillä olikin:)

Allu:saapa nähdä mitä sinne kirjaan sitten tulee. Googlasin tuijoja ,mutta en kyllä usko niiden olevan niitä, enemmänkin joku täältäpäin oleva lajike ,mutta pitää tarkemmin katsoa noita lehtiä ennenkuin olen varma mikä puu kyseessä

Melissa:Talvella ja keväällä on tosi kaunista mutta onhan nytkin :)

Hannele på Hisingen: en kuitenkaan laittanut suuhun;D

Hannele Ruusukummusta: Juu tosi kivaa, nyt pitää odotella että se sitten ilmestyy ensi vuoden puolella.

Unelma:ja minä haluan ihan päinvastaista... Toivottavasti ei enään sada vaan poutaa välillä.

Kiva juttu päästä kirjaan:)


BLOGitse kirjoitti...

Kirjaan jeee!!!
Sinun kuvissasi puista valuu timantteja, minua innoitti valuva vesi kallion raoissa kuvaamaan.
Tänne tulee vilu loppuviikosta, yöllä taidetaan mennä nollaan ja päivisin on vain vähän plussaa...brrrrr.
Mukavaa päivän jatkoa!