keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Euroviisuhuumaa ja beachiä

Sunnuntaina, päivä ennen Euroviisujen avajaisia,  keskustan vanhassa  kauppakeskuksessa,  josta niin tykkään,  jaettiin euroviisumaitten lippuja.  Tietysti pyysin  Suomen lippua,  ja sainkin sellaisen:)  En ole mikään euroviisufani,  ja parina viime vuotena en ole jaksanut katsoa kisoja kuin hetken, mutta nyt kun kisat ovat täällä niin aihe hieman kiinnostaa.  Tel Aviv on panostanut paljon  turisteihin:  on painettu kirjasia,   esitteitä ja uusia karttoja  turisteja varten.   Euroviisuturisteille on myös varattu  valmiiksi ladattuja bussikortteja;  minullekin  meinattiin antaa sellainen ennenkuin infopisteessä tajuttiin etten olekaan turisti;D

Täällähän odotettiin turistitulvaa,  mutta  siinä kyllä liioiteltiin kunnolla , sillä ensinnäkin tänne ei pääse junalla kuten pääsee Euroopan sisällä moneen maahan,  ja toiseksi, hotellit  ym. nostivat hintojaan  kun ajattelivat  että kysyntä on huipussaan,  mutta se saikin monet potentiaaliset turistit muuttamaan mieltään, ja  hotellit ym, jäivät nuolemaan näppejään... Mutta monet  todelliset Euroviisufanit ovat sellaisia että tulevat olkoon kisat vaikka missä,  Mitenköhän kävisi jos Australia voittaisi kisat....
Euroviisujen avajaispäivänä avattiin myös Euroviisukylä,  ja alkuillasta seuraavana päivänä oli vielä väljää.  Suurimman osan  tilasta valtasi  vuotuinen  Eat Tel Aviv-ruokafestivaali,  joka tänä vuonna  on normaalia suurempi. Euroviisujen vuoksi ruokafestivaali kestää myös koko viikon eikä muutaman päivän kuten muina vuosina. 
Virallisen Euroviisukrääsän kojun edessä oli jonoa.   
Viisujen pääsponsorilla  My Heritage-sukututkimusyrityksellä oli suuri osasto tuolla.  Olin jo pitkään  ajatellut ehkä hankkivani My Heritagen DNA-kitin,  ja yllätyksekseni sain kuulla että koska asun Israelissa en voikaan  tehdä sellaista, ja nuo kitit olivat vain turisteja varten tuolla. Tosin tällä   euroviisuviikolla voisin minäkin poikkeuksellisesti ostaa  kitin jos tulisin tuonne passini kanssa.  Mistä tämä johtuu?  Ikivanhasta yli 2000 vuotta vanhasta  laista,  jolla vielä tänäkin päivänä voi olla negatiivinen vaikutus joihinkin ihmisiin,  ja sellainen voi tulla esille  jos tekee tuon DNA-testin.  Jos olisin  Suomessa  kitin hankkiminen ei olisi mikään ongelma.  Syynä on Raamatun ajan mamzer-laki,  ja siitä enemmän täällä.
Euroviisukyläalue on meren äärellä,  ja siellä täällä oli esiintymislavoja.  Myöhemmin (ja joka päivä tällä viikolla) alue oli aivan täynnä ihmisiä jotka tulivat seuraamaan  ilmaiskonsertteja ,  ja kuulin että tunnelma oli huikea.  Suurilta  screeneiltä  näkee myös kaikki Euroviisujen kilpailut livenä.
En ollut lainkaan nälkäinen mutta kiersin katsomassa mitä kojuissa oli tarjolla.  Tuossa edessä näkyy Dan Panorama -hotelli, missä olin  töissä kauan sitten.
Olisi ollut viiniä.
ja Aperolia,
Alkuillasta ei vielä ollut suuria jonoja.
Benedictin koju, ja pannareita. Benedict on ketju jossa saa aamiaista 24/7 ,  ja Benedictin voi löytää myös Berliinistä.
Meksikolaisen ruuan koju. Vaikka  tuona iltana oli tiedossa tosi hyviä esiintyjiä,  lähdin kotiin juuri kun alkoi olla pimeää,  ja ihmismassoja alko valua tuonne.  Turistejakin näkyi tuolla aika paljon.
Tänä aamuna päätin sitten tehdä aamukävelyn rantakadulla.  Oli vielä aika tyhjää, ja euroviisuturistitkin  olivat vielä unten mailla kun  tapahtumia on niin paljon iltaisin tällä viikolla, ja täällähän juhlitaan tosi myöhään.

Viimeksi kun kävelin rantakadulla oli vielä talvisesonki.  Silloin rannoilla ei ole  uimavahteja, eikä kuvassa näkyviä  lasten leikkipaikkoja,   eikä  tuolejakaan näe samalla tavalla rannoilla. Pitkän rantakaistaleen jokainen ranta on erilainen.
Aurinko on nyt tosi kirkas, ja napsin kuvia kännykällä ilman että edes näin mitä napsin.  
Tässä oli joku kiva vesijuttu lapsille.  Vettä tuli sammioon  vipua nostamalla,  mutta en tiedä tarkalleen mikä ajatus tuon takana on. Kivalta se näytti kuitenkin.  Pidän tosi paljon ranta-alueesta, ja tänne tulevien turistien mielestä se onkin yksi kaupungin parhaista ominaisuuksista, mutta olen niin herkkä auringolle etten voi olla tuolla päiväsaikaan,  paitsi kävellä ohi..
Minusta paras aika kävellä  tuolla on ennen auringonlaskua,  ja teimme usein kävelylenkkejä tuolla juuri siihen aikaan  ystäväni Maryn kanssa,  joka ei enään pysty tulemaan tänne.
Rantaravintoloitten päällä olevat dekit ovat hyviä levähdyspaikkoja.
Jättituolit ovat hyviä selfie-paikkoja.
Joitakin kuukausia sitten Tel Avivin kaupunki etsi vapaaehtoisia ,  jotka neuvoisivat turisteja  Euroviisuviikon aikana.  Mietin silloin lähtisinkö siihen mukaan,  mutta en sitten lähtenytkään.  Näin tuolla rantakadulla   monta violettipaitaista vapaaehtoista,  ja tämän herran kanssa keskustelimme siitä:  kuulemma  vaadittiin minimi 2 kertaa ,  4 tuntia per kerta,  ja  palkaksi sai tuon paidan sekä liput Euroviisujen harjoituksiin. Aamulla aikaisin tuntui ettei vapaaehtoisilla auttajilla ollut ketä auttaa...
Tällä rannalla  oli  pingispöytä sekä rantapallo-ottelu menossa.  Pysähdyin hetkeksi seuraamaan pelaajia, eikun peliä ;D  
Rantakuntosali
Menin muutama ranta eteenpäin ja ohitin koirien rannan.  Tuolla on jopa oma suihku koirille:) En ole koskaan tuonut Bambia rannalle,  mutta Bambi ei erityisemmin välitä vedestä mikä tulee esille kun on aika kylvettää Bambi.
Ohitan  kauan sitten niin suositun Atarim -aukion, joka näyttää tosi surkealta; alhaalla on vielä joku krääsäkauppa  sekä jäätelöpaikka,   ja ylhäälläkin näkyy olevan vielä joku  ravintola, mutta tarkoitus on purkaa tämä  alue pois.   Tilalle  rakennetaan tornitaloja,  joiden piti olla tosi korkeita, mutta nyt niissä saa olla maksimissaan 25  kerrosta.  Lähialueen asukkaat tietysti vastustivat tornisuunnitelmaa,  mutta hävisivät kiistan,  ja ystäväpariskunnalta tulevat tornit vievät merinäköalan
Kun tullaan Hiltonin kohdalle maisema taas muuttuu , ja oikealla on jyrkänne,  joka on peitetty verkolla jotta kivet eivät putoaisi kävelijöiden ja pyöräilijöiden päälle.  Huomasin keltakukkaisen aloen,  ja sitä piti kuvata, sillä omalla alueellani,  ja kodin viereisessä   kaktuspuistossa aloeiden kukat ovat oransseja.  Taustalla  näkyy Hilton-hotelli.
Eteenpäin kohti seuraavaa rantaa..
Tällä rannalla ei ollut telineitä  eikä tuoleja; ihan tavallinen ranta.
Tulen satama-alueelle, mutta en jatka matkaa vaan kävelen bussipysäkille.  Huomaan että koko matka  oli vain vajaa 5 kilometrin pituinen, vaikka luulin sen olevan pitempi. 

10 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut reipas aamukävely rannoilla. 5 kilometriä ei ole ollenkaan hassumpi matka! Aikaisin aamulla aurinkokin on vähän lempeämpi.
  Minulla on niin ikävä Hollannin pitkiä ihania hiekkarantoja. Aika usein kävelin hiekalla, välillä vielä ihan veden rajassa, ja se se olikin jaloille hyvää jumppaa. Pari tuntia kävelyä jo tuntui. Siinä oli loistava mahdollisuus nollata päätä tai vain katsella ihmisiä, koiria, aaltoja ja lintuja. Oijoi.

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva ja monipuolinen postaus taas! <3

  Harmillista, että turistit jättivät tulematta viisuihin (siis ainakin siinä määrin kuin toivottiin etukäteen). Tel Aviv on tosiaan ehkä vähän hankalassa paikassa, ja sinne pitää ihan lähtemällä lähteä. Mutta ainakin näistä kuvistasi päätellen Tel Aviv on ihan mahtava viisukaupunki, kun euroviisukyläkin on kaiken lisäksi meren rannalla.

  Rakastan aamiaista, ja tuollaista 24/7 -aamiaispaikkaa olisi ihana päästä kokeilemaan!

  Tel Avivin rannat ovat kyllä ihan mielettömiä. <3 Ulkoilmakuntosalikin olisi. ;-)

  VastaaPoista
 3. No, siellä kyllä rantoja riittää, aivan ihania!

  Hintojen nostaminen tuollaisten tapahtumien aikana on syvältä, ihan hyvä, jos hotellit jäävät nuolemaan näppejään :D Harmi tietysti noiden kaikkien ruoka- ym.kojujen omistajien puolesta, mikäli turistimäärä ei olekaan odotetun kaltainen.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköinen paikka tuo rantakatu. Euroviisuhuuma on siellä varmasti käsin kosketeltavaa. Minä en tykännyt Suomen biisistä, joten arvasin, että ei pääse jatkoon :)
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 5. Leena> Tavoitteeni on 10000 askelta per päivä, eli enemmän kuin tuo 5 km, mutta olin kuvitellut että tekemäni lenkki olisi sen pituinen,mutta eipäs ollutkaan. mutta kyllähän tuokin oli ihan hyvä ,etenkin kun oli lämmin sää. Voin kuvitella että kaipaat niitä Hollannin hiekkarantoja, ja muistan ihanat postauksesi sieltä:) Rantakävelyissä on jotain taikaa:) OIkein hyvää viikonloppua Leena:)

  Satu:kiitos ihanainen:) Niin täällä kyllä' liioiteltiin,ei kai Euroviisuja varta vasten tulekaan ihan mielettömän paljon turisteja,ellei se ole lähellä.Ja toivottavasti hotellit ym. oppivat nyt ettei kannata nostaa liikaa hintoja vaikka oliskin kysyntää enemmän. Tel Aviviin pääsee kyllä lentäen helposti; ei se Suomestakaan ole kuin vähän yli 4 tuntia, ja keski-Euroopasta vähemmän. Tel Aviv on kyllä tosi sopiva kaupunki tällaiseen tapahtumaan, mahtavat rannat ja koko ajan tapahtumia:) Tuossa Benedictissä onkin tosi hyviä aamiaisia, ja kiva kun ne eivät ole sidottu aamuihin vaan voi käydä yölläkin aamiaisella:;D Rannat ovat ehdottomasti yksi kaupungin parhaimmista puolista:) Kivaa viikonloppua:)

  SusuPetal:Rantoja riittää, tuossa oli vain muutama kun olisi tullut muuten liian pitkä kuvapostaus;D Niin, ihan oikein että saivat nyt opikseen kun nostivat liikaa hintoja, mutta luin kahviloista jotka olivat tilanneet normaalia enemmän tuotteita ja laittaneet lisää terassitilaa, eikä sitten ollutkaan ylimääräistä kysyntää, sääli.
  Kivaa viikonloppua sinulle:)

  Outi: Ranta.alue on ihan mahtava:) Ja onhan Euroviisuhuumaa ollut täällä, eilen illalla olisi ollut parhaita tapahtumia kun oli Valkoinen yökin vielä, mutta olin niin väsynyt etten jaksanut lähteä. OIkein hyvää viikonloppua Outi:)

  VastaaPoista
 6. Kiva päästä näkemään, millaista viisumenoa siellä on! Olen satunnainen viisukatselija: viime vuonna katsoin, mutta nyt on kyllä mennyt lähes kaikki viisuhöpinä ohi. Täytyy katsella, jos jostain näkee. Meillähän ei enää telkkarikanavia ole, joten ainakaan telkusta ei voi katsoa.

  Minä niin nautin näistä sinun kuvistasi ja on ihana bongailla tuttuja mestoja. <3

  VastaaPoista
 7. Elegia:Alkuviikosta olin liian aikaisin liikkeellä,kunnon menot oli vasta iltaisin.Mullakaan ei ole tekkkaria, vaan katson tietokoneen kautta, YLE:n nettisivuilta näkee kisat. Ai kuinka kiva kuulla että tykkäsit❤Kivaa viikonloppua Lontooseen

  VastaaPoista
 8. En itse juuri katso Euroviisuja, tosin nyt nämä kaksi viime vuoden ja tämän vuoden katsoin. Touhu on niin sekoipäistä nyt täällä Suomessakin tämän boikotti huutelun kanssa.

  VastaaPoista
 9. Melissa;en minäkään erityisemmin,mutta nyt katsoin kaikki kun oli täältä, ja tuttuja ne juontajat muista ohjelmista täällä. Ja tämän vuoden kisat olivat kyllä parhaimmat ikinä,tosi hyvä show. Mutta joo, politikointi ei kuulu noihin kisoihin vaan musiikki (ja show;D)

  VastaaPoista

 10. Olen samaa mieltä että euroviisu tv-lähetykset olivat parhaimmat koskaan. Meillä on uusi TV ja erityiset äänilaiteet, jotka tekee tv-äänestä erittäin nautinnollisen. Muuten en olisi voinut kolmea tuntia katsoa ja kuunnella musiikkia peräjälkeen.
  En vaan ymmrää että miksi jotkut ottavat nämä euroviisut niin vakavasti, tai että jotkut alkavat politisoimaan, kun euroviisujen tarkoitus on olla yhteisen Euroopan musiikki viihdeohjelma.
  Terveisin Donna

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...