maanantai 20. toukokuuta 2019

Ulkoilmasaunaa loppuviikolla

Tuo otsikkoni viittaa tulevan loppuviikon säähän , joka huipentuu  perjantaina,  kun pitäisi olla peräti 43 astetta tässä minun alueellani. Ihan karmeeta.... Kuumat aavikkotuulet kuuluvat täällä kevään sääilmiöihin,  ja kesän kynnyksellä ne aiheuttavat hyvin korkeita lämpötiloja,  mutta ihan tuollaista 43 asteen lämpötilaa en muista täällä kokeneeni.  Pitää varmaan laittaa   paljon jääpaloja tekeille pakastimeen,  ja parasta pysyä sisäilmoissa.  Pahaksi onneksi inhokkijuhlani  Lag BaOmer osuu keskiviikkoillalle/torstaille,  ja tuohon juhlaan  kuuluvat kokkotulet.  Luin että kuuman sään johdosta kiellettiin kokkotulet sellaisilla paikoilla missä voi helposti  syttyä tulipalo, tuulen ja kuumuuden voimasta, ja toivon että ihmiset ovat silloin järkeviä.   Olen niin tyytyväinen siitä että kodin viereisen puiston edessä olevan kadun toisella puolella on iso rakennusprojekti,  sillä ennenkuin aluetta alettiin rakentamaan  oli se suosittu kokkopaikka tuon juhlan aikana,
Mutta eilen ja tänään on ollut tosi miellyttävä sää,  ja päätin jatkaa kävelyä siitä mistä päätin sen viime kerralla , eli Tel Avivin satamasta.    Kuvassa näkyvä  karuselli merinäköalalla  on pysyvä juttu, ja kiva näky kauempaakin. 
Edessä on suosittu selfie-paikka,  ja se näkyi myös erään euroviisulaulun postikorttiosassa.   
Meren edessä  olevan dekkialueen takana on alue jossa kauppoja ja ravintoloita.  Alue oli aikoinaan Tel Avivin messualue,  ennenkuin nykyinen messualue rakennettiin.  Itse satama-alue , joka ei toimi tänään satamana, on 80 vuotta vanha. Entiset näyttelyrakennukset on muutettu liiketiloiksi   ,
Kävin myös sataman ruokahallissa: kirsikat ovat kypsyneet,  ja niitä on joka paikassa, mutta hinta on vielä korkea.
Pitkästä aikaa kävin tällä alueella, enkä muista aiemmin nähneeni näitä punaisia istuimia.  
Soikohan tämä oikeasti...
Halusin myös nähdä IKEAn pop-up-keittiökaupan , joka avattiin muutama kuukausi sitten satama-alueella.    IKEA on avannut pop-up-kauppoja ympäri maailmaa viime aikoina, mutta tällaisia pieniä IKEAn keittiökauppoja on vain muutamassa paikassa .
Sisäpuolella oli tosi tyylikkään näköistä,  ja ihan erilaista kuin tavallisissa IKEAn  liikkeissä,  Henkikökuntaa tuolla oli mielestäni enemmän kuin  yleensä Ikeoissa, ja tuonne voi tilata ajan keittösuunnittelijalle.
Tämä kohta viinihyllyineen oli tosi tyylikäs, ja nuo nahkaiset, tai ehkä tekonahkaiset vetimet ovat ihania. Mutta musta keittiö  ei ole minun juttuni.
Enemminkin tällainen keittiö on minun makuuni.  Oma keittiöni on niin uudistuksen tarpeessa,  mutta ehkä sitten joskus jos vaikka voitan lotossa;D   Tuollainen vain keittiöihin keskittyvä IKEA-kauppa on tosi kätevä jos on uudistamassa keittiötään.
Kysyin kauanko pop-kauppa on pystyssä, mutta henkilökunta ei sitä tiennyt.
Ennen poislähtöäni kävin kurkkimassa miltä näyttää  äskettäin avatussa The Spot Hostellissa, joka on hotellin ja hostellin välimuoto. Tuo The Spot on siitä mielenkiintoinen että siellä on niin monta erityyppistä majoitusmahdollisuutta_: minihuoneita yhdelle tai kahdelle,  hieman isompia huoneita kahdelle,  kimppahuoneita, galleriahuoneita ja kapselihuoneita. Tel Avivin hotellihinnat ovat aika korkeita,  ja halvemmille vaihtoehdoille on kysyntää,  joten tällaisia hostelli-hotellipaikkoja on parin viimeisen vuoden aikana avattu aika montakin,  mutta tässä erikoisuutena ovat nuo kapselihuoneet. Television uutislähetyksessä oli muutama päivä sitten juttu kapselihuoneista: uusia kapselihuonehotelleja on nyt tulossa montakin.  The Spotin aulatila näytti tosi mukavalta ja avaralta, mutta en ottanut sieltä kuvia.

11 kommenttia:

 1. No tosiaankin APUA! Meillä on täällä myös muutaman päivän ollut yli 20 asteen lämpötiloja ja varsinkin tänään maanantaina pienestä pilviharsosta huolimatta hyvin hiostavaa. Saattaa olla ukkosia luvassa ja niitä oikeastaan vähän odottelenkin, että raikastuisi. Mutta teillä on siis tuplasti kuumempaa!! Voi ei. Jääpalat kuulostavat tarpeellisilta. Paljon tsemppiä!
  P.S. Ihania kirsikoita, toivottavasti hinnat järkevöityvät nopeasti, niin pääset herkuttelemaan

  VastaaPoista
 2. Kauheita lämpötiloja lupaavat. Toivottavasti ennusteet eivät kuitenkaan toteudu!

  Hyderabadiinkin oli tullut tuollainen Ikean pop-up -liike, ja nyt siellä pitäisi olla jo ihan oikea Ikeakin. Täytyy varmaan käydä katsastamassa se, kun menen seuraavan kerran Intiaan. :-)

  VastaaPoista
 3. Voit leikkiä saunaa jos tuo ennuste toteutuu :) Minulle +23 on ihanne. Tarkenee muttei tule järkky hiki.
  Meillä terassi on ollut ahkerassa käytössä, aivan mahtava sää ollut mutta luvassa viilenevää, normaalilämpöä toukokuulle.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. No, viikonloppuna voitte sanoa, että kyllä tarkenee..:) Muistakaa juoda paljon vettä!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on ollut lämpimiä päiviä. Viime yönä saatiin sadetta, luonto kiittä.

  Minäkin haluaisin tuollaisia kukkakaalipakkauksia.

  VastaaPoista
 6. 43 astetta on kyllä aivan liian paljon. Muistan kun Marokossa käydessä oli parina päivänä 47 astetta ja se oli aivan tuskaa! Täällä oli tänään 26 astetta ja se on just mun makuun.
  Ihanaa tiistaita sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 7. Leena:Tosiaankin apua, mutta tuon pitäisi olla kuivaa, joten toivottavasti sen kestää. Olen ollut Las Vegasissa kun oli todella kuumaa, mutta samalla niin kuivaa että kuumuus häiritsi vähemmän. Teilläkin oli nyt tosi lämmintä, ja toivottavasti nyt saatte sadetta kun on ollut painostava sää. Kirsikat ovat ihania; odottelen vähän ennenkuin alan herkutella niillä:) Mukavaa loppuviikkoa.

  Satu:Ihan kauheita lämpötiloja, ja kyllä se taitaa toteutua, nyt illalla alkoi jo tuntua lämpimämmältä, mutta kuiva korkea lämpötila on kuitenkin ehkä parempi kun hieman vähemmän mutta kostean kuuma sää.Tuo IKean keittiö Pop-up on tosi kiva, ja saisi pysyä tuolla koko ajan, eikä vain tietyn ajan. Täällähän on aika monta Ikeaa mutta esim, keittiön uudistajille tuo on mainio kun on niin hyvässä paikassakin.

  BLOGitse:Hih, mä en edes ole saunaihmisiä ;D Minulle yli 18 tai 20 astetta on jo liikaa...pidän niin talvesta täällä. Ihanaa kun voi olla omalla terassilla, ja toivottavasti jatkossakin säät sen sallivat. Kiitos samoin sinulle hyvää viikon jatketta:)

  Ruusukummun Hannele. NO todella tarkenee;D Vettä pitääkin laittaa paljon jääkaappiin, sitä tulee kulumaan paljonkin lähipäivien aikana.

  Unelma; Ihanaa että saitte sadetta lämmön jälkeen, täällähän sateet sitten vasta loppusyksyllä. Tuo kukkakaalipakkaus on kyllä aika kiva, nyt en ostanut mutta olen joskus ostanut tuollaisen. Hyvää viikkoa Unelma:)


  Outi: Huh, 47 astetta. Juu ulkona ei pahemmin voi tuollaisena päivänä olla. 26 astettakin on mulle liikaa... Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Outi:)

  VastaaPoista
 8. Voi hirvitys, mitä lämpötiloja! Mulla oli jo tänään kestämistä, kun lämpötila oli n . 24 astetta ja ukkosta enteilevä ilmanala. Olimme lasten kanssa kansallispuistossa Saarijärvellä ja kyllä hiki virtasi. Jaksamista Sinulle!!! <3

  VastaaPoista
 9. Piipe: Aika hirveää mutta kun on kuivaa niin se tuntuu vähemmän kamalalta kuin vähemmän asteita ja paljon kosteutta. Oi miten huono onni, teillä kun oli painostava sää retkipäivänä. Kiitos Piipe, ja hyvää loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
 10. Tuo perjantain sääennuste laittaa hiljaiseksi.... Toivon todella, ettei ennuste toteudu!
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista

 11. Täällä Tukholmassa ei Ikean myymälöitä kutsuta nimellä pop-upp, vaan yksinkertaisesti Ikea Kök, Ikea Sovrum ja Ikea Mat mm Köpenhaminassa. Myymälät sijaitsevat aivan keskellä kaupunkia. Alkuun nämä olivat vain kokeeksi. Ikea Sovrum'issa kuulema saa koenukkua sängyissä. Ruotsalaiset ovat tottuneet/kasvatettu itse hoitamaan kaiken niin pitkälle kuin mahdollista, joten ei tavarataloissa tarvita paljoa henkilökuntaa.Ruotsissa on häpeällistä tulla passatuksi. Nykyään me kaikki saadaan kaksi kertaa vuodessa Ikea katalogi ihan ilmaiseksi postissa. Useimmat nykyään ostaa netistä ja hakevat itse tai antavat Ikean ajaa tavarat kotiin.
  Ikea ei ole ensimmäinen ketju joka on avannut erikoismyymälöitä kaupungille. H&M:llä on erikosia myymälöitä joissa kutsutaan klubijäseniä shoowroom tapahtumiin. Tarjotaan lasi cavaa ja esitellään uutuuksia.
  Ikealla on oma pankki nimeltä Ikano. Ikea myy myös asuntoja.
  Ikea on huomannut ettei Ikean tavarat tahdo kelvata suomalaisille, mutta mm italialaiset ja amerikkalaiset ovat hullaantuneita Ikeaan. Suomi on yksi niitä harvoja maita joissa Ikealla on vaikea markkinoida. Venäjä on toinen.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...