sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Ihmeellinen toukokuu

Päivänliljat kukkivat puistossa
Aivan kuten Suomessa, jossa lunta tuli toukokuussa,  on täälläkin ollut erittäin kummallinen ilmasto toukokuussa.  Edellisessä postauksessa   mainitsemani extreme kuumuus kesti kokonaisen viikon, ja  se oli aivan kamalaa.   Ensinnäkin se väsytti ihan kamalasti,  ja  oli koko ajan janoinen olo. Mutta oli siinä jotain hyvääkin,  eli pyykki kuivui ennätysajassa;D
Bambi oli täysin väsähtänyt jokaisen ulkoilun jälkeen.   Minullahan ei ole  ilmastointia joka tuli asunnon mukana mutta hajosi muutama vuosi sen jälkeen,  joten asunnossakin oli tosi kuumaa, mutta onneksi  joka huoneessa tuulettimet. Bambilta hävisi  ruokahalu,  ja olin ensin kovin huolissani siitä. Yritin maanitella Bambia syömään lisäämällä  ruokaan raejuustoa tai tonnikalaa, jonka Bambi normaalisti hotkisi hetkessä, mutta ei... Ihan vähän söi, ja sitten luin Googlesta että koirat tosiaankin menettävät ruokahaluaan kun on tosi kuuma. Mutta niinhän käy ihmisillekin.  Teki mieli vain kylmiä juomia.
Kun ´superhelle loppui  perjantaina, oli vielä aika kuumaa, mutta ei kuitenkaan yhtä pahasti, ja eilen, lauantaina,  aikaisin aamulla oli pilvistä ja viileähkö tuuli, joten  pystyin tekemään pitkän lenkin Bambin kanssa. Tänään on sitten ollut aivan ihanaa: niin miellyttävä tuuli ja jopa hieman viileää,   ehkä  korvaus siitä että oli niin pirun kuumaa....
Kävin samalla kadulla asuvan naapurini Evelynin luona,  ja hänen kissansa Grey (jonka pelastin kadulta pienenä rääpäleenä syksyllä) on kasvanut kauniiksi isoksi kissaksi, mutta nyt se murisi minulle eikä ollut lähelle tulemista. Vähän oikukas kissa...
Eläimistä vielä että vaikka inhoan puluja jotka jatkuvasti  yrittävät pesiä joka ikkunani viereen, (yhtenä aamuna hätyytin pulun pois kylppärin ikkunasta)  niin   tämä kyyhkynen torin lähellä oli ihan eri juttu:  miten jännä kuvio sillä olikaan selässä. Torilla on vielä aika monta  kiinni olevaa kojua, ja kuume mitataan edelleenkin torille tullessa.  Täällä ei ole ollut nyt moneen päivään yhtäkään koronaan kuollutta,  ja sairastuneita tosi vähän,  joten ehkä maskipakko on sittenkin hyvä asia:  täällähän pelättiin että kun paikat avataan niin luvut pomppaavat ylöspäin mutta  kävi täysin päinvastoin.
Tänään kävin  kauppakeskuksessa ensimmäistä kertaa 2.5 kuukauteen! Olinkin jo kaivannut tätä keskutan vanhaa ja mielenkiintoista kauppakeskusta (josta olen usein kirjoittanut). En viipynyt siellä kauan, mutta huomasin että keskuksen 2 osaa yhdistävällä käytävällä oli uusi mielenkiintoinen taidenäyttely.
Taulut oli maalannut taiteilija Itamar Tal, joka muutama vuosi sitten kiinnostui mehiläisten maailmasta, ja kaikissä töissä oli jotain mehiläisten maailmasta.  Tässä  on Honey Mona;D

11 kommenttia:

 1. Huh, helteillä minäkin menen ihan voimattomaksi. Onneksi teillä nyt vähän viileni! Eläimillekin kuumuus on tosi koettelevaa.
  Eilen illalla katselin Youtubesta monta videopätkää Israelista ja niin ikävä sinne tuli. Edellisestä reissusta on aikaa jo kuusi vuotta. Ehkä vielä joskus...
  Ihanaa viikkoa Sinulle, Jael! <3

  VastaaPoista
 2. Eipä ihme, että Bambikin väsyy kuumuudessa, turkki päällä ja alhaalla maanrajassa ei varmasti tuulen pienet henkäyksetkään viilennä samalla lailla, kuin meitä kaksijalkaisia...:)

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia sielä luonnossa!
  Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
 4. Hauska tuo Honey Mona!

  Huh hellettä, onneksi se on nyt, toistaiseksi, ohi. Ei ihme, ettei Bambille maistunut ruoka, kyllähän tuollainen kuumus vetää veteläksi eläimetkin.

  VastaaPoista
 5. Piipe: Tuollaiset yli 40 asteen helteet kuten täällä oli veivät kyllä kaikki voimat, ja myös Bambilta. Kissoillekin vein vettä, olivat ihan läkähtyneen näköisiä niin kuumalla säällä. Toivottavasti pääset tänne joskus vielä uudelleen:) Kaunista viikkoa sinulle Piipe.

  Hannele Ruuskukummusta: Oli kyllä ihan sääli nähdä Bambia ulkona silloin.Olisin halunnut viedä hänet ulos vain aamulla aikaisin ja illalla,mutta Bambi vinkui ulos myös iltapäivällä, kuumuudesta huolimatta. Vanhan koiran rakko ei kestä enään kuten ennen...

  Ulrika:On ne ihania, tosin nuo ei luonnossa, vaan istutettuja,mutta nättejä silti:)

  SusuPetal: Minustakin oli tosi hauska ja muut työt olivat vähän samaa tyyliä, hauskoja. Helle oli ihan kamala mutta onneksi saimme nämä muutamat ihanan vilpoiset päivät sen jälkeen.Nyt taas lämpenee,mutta ei lähellekään sitä kamalaa hellettä. HEti kun ne superhelteet olivat loppu niin Bambin ruokahalu palasi;D

  VastaaPoista
 6. Mäkään en tykkää hirmuhelteistä, 25 astetta on ihan maksimi. Mielummin se 20+ ja leppeä tuuli. :-) Kesällä haluaa jaksaa puuhastella kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kun siellä tuo megahelle helpotti. Täälläkin nuo koronalukemat ovat yllättävän siedettävät. Vähän jännäsin tilannetta kun koulutkin avattiin. Ihanaahan se olisi, jos elämä vähitellen palaisi edes lähelle normaalia.
  Kaunista toukokuun viimeistä viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 8. Voi Bambia! Ei sen puoleen, Felixillä pitää olla jo vesipullo mukana kävelyretkillä ja uni maittaa. Ja toivottavasti mun ruokahalu vähenee, kun päivät käyvät kuumiksi. Ei nyt tarvitsisi hetkeen syödä...

  Kiva, että teillä alkaa koronatilanne olla hallussa. Meillä tuntuisi tartuntojen määrä vain kasvavan. En tiedä johtuuko siitä, että nyt kai testejä on enemmän saatavilla vai mistä. Mä en vielä uskalla ajatella meneväni muualle kuin lähiruokakauppoihin. Mutta kieltämättä, olisihan jonkinlainen vaihtelu paikallaan.

  Bambille rapsutuksia! Mukavaa viikkoa Jael!

  VastaaPoista
 9. Voi Bambi-mussukkaa. Onko ruokahalu kumminkin palautunut nyt ilmojen viilennyttyä?

  Olipa ihana, että pääsit käymään taas pitkästä aikaa kauppakeskuksessakin. :-) Toivotaan nyt vaan, että mitään toista aaltoa ei tule ja että tämä oli tässä. Vaikka tuskin se näin kumminkaan menee.

  Muistan Intian kuumuudet ja nuo pyykkihommat: joskus oli niin kuuma, että hyvä että kerkesi levittämään pyykin narulle, kun se olikin jo kuivaa. :-D

  VastaaPoista
 10. Riitta:Hirmuhelteet ovat just niin kamalia miltä kuulostavatkin:D Itse tykkään eniten alle 20 asteen säistä. Ja totta, viileässä jaksaa paremmin:)

  Outi:onneksi loppui mutta kesti kyllä kauan. En olekaan ennen kokenut noin pitkää hirmuhellettä. Olishan se ihanaa jos voisi palata normaaliin elämään, mutta täällä on tämä maskipakko ,en tiedä kuinka kauan, ja kesällä sen pitäminen on vähemmän mukavaa. Mutta toivotaan että josssain vaiheessa normalisoituu, joka puolella. OIkein ihanaa toukokuun viimeisiä päiviä sinullekin OUti:)

  Johanna: Koirat kyllä tosiaankin väsähtävät kun on kuumaa.Samoin kissat,eivät oikein jaksaneet meidän puistossa tehdä muuta kuin lekotella. Täällä tosiaankin on menty normaalimpaan suuntaan, mutta rajoituksin. Ja onneksi eivät luvut pomppineet ylöspäin vaan alaspäin. Toivottavasti teillä huippu jo saavutettu ja luvut laskevat, niin että pääset muuallekin kuin ruokakauppaan.Se 2 kk jolloin vain ruokakaupat olivat auki oli vähän turhauttavaa vaikka ei tarviskaan mitään , mutta kadut olivat niin epätodellisen tyhjän näköiset silloin, nyt niissä on taas elämää:) Kiitos Bambin puolesta, ja rapsutuksia myös Felixille, ja sinulle hyvää viikkoa.

  Satu: Bambi ressu oli tosiaankin ihan väsähtänyt ja ruokahaluton hirmuhelleviikolla,mutta ruokahalu tuli kunnolla takaisin heti kun säät normalisoituivat:)
  Oli kyllä kiva käydä tuolla. Kun oli se lockdown ja sai mennä vain ruokakaupppoihin, oli niin epätodellisen tyhjää joka puolella.Nyt on taas elämää kaduilla, ei niinkuin ennen ,mutta kuitenkin. Mikä puuttuu katukuvasta on turistit. Tel Avivhan on turistikohde, mutta tänne ei toistaiseksi pääse kuin tämän maan kansalaiset, koska pelätään että muuta kautta tulee taas tartuntoja, ja se näkyy, etenkin torilla, jossa normaalisti kuulee paljon kieliä ja näkee matkailijoita,samoin kuin rannoilla. Toivottavasti jossain vaiheessa siihenkiin tulee muutos. Toinen aalto varmaan tulee, ehkä syksyllä, ja kaiketi flunssakauden kanssa samaan,mikä voi olla aika hankalaa. Flunssaanhan kuolee myös joka vuosi aika paljon ihmisiä,mutta siitä ei niin kirjoiteta.
  Hih, olisi pitänyt hirmuhelteillä tehdä paljon pyykkiä kun oli luonnon "kuivauskone" päällä;D

  VastaaPoista
 11. Hienoa kuulla, että siellä paikkojen avautuminen ei ole aihetuttanut mitään kaaosta vaan päinvastoin. Suomessa ei millään saada maskipakko aikaiseksi, minä kannattaisin sitä. Mutta katsotaan... meillä esim. ravintolat avataan ensi viikolla.
  Ja onpa teillä siellä kauppakeskuksessa hieno näyttely. Tuo alin on Mona Lisa mehiläispurkin kanssa.
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...