tiistai 5. toukokuuta 2020

Kumma sää toukokuussa ja korona-vapautuksia


En meinannut uskoa tänään keskipäivällä kun alkoi sataa ja ukkostaa. Oli kyllä mainittu sateesta  sääennusteessa,  mutta  tällainen sää   toukokuussa on niin harvinaista, etten muista vastaavaa, sillä  sadetta tuli aika kivasti, ja ukkonen jyrisi. Kuuluukohan tämäkin ilmastonmuutokseen?  Oli miten oli,  oli ihanaa saada pieni syksyinen fiilis  toukokuussa, vaikkakin lämmin sellainen. Tämä harvinaisuus  on sellaista mitä pitää dokumentoida tänne blogiin.
Eilen täällä  ilmoitettiin että  100 metrin  rajoitus on peruttu ja nyt saa liikkua melkein vapaasti. Uudet sairastumisluvut ovat nyt sen verran pienet, että   loppuviikosta  pitäisi kauppakeskusten ja  torienkin avautua. Tosin eri tavoin kuin ennen,  ja  kaikenlaisia rajoituksia niissä sen verran  että ihmettelen miten ne oikein tulevat toimimaan.  Esim  torilla saisi 20 metrin alueella olla vain yksi ihminen!    Kun näistä rajoitusten purkamisesta ilmoitettiin , varoiteltiin samalla että jos sairastumisluvut nousevat yli 100 päivässä,  rajoitukset astuvat uudestaan voimaan. Koulutkin avautuivat tällä viikolla, mutta vain alemmille luokille,  ja muutamalle ylemmälle luokalle,  ja  niin että koululaiset ovat pienissä ryhmissä,  myös välitunneilla. Lapsenlapset  ja isovanhemmat saivat vihdoinkin tavata  lähes 2 kuukauden tauon jälkeen, mutta 2 metrin etäisyydeltä kuitenkin,  halaamiset on vielä kielletty, ja maskipakko edelleen voimassa.

Näistä  rajoitusten purkamisesta ilmoitettiin eilen  kun kesken  uutislähetystä pääministeri jota inhoan tuli pitämään   lehdistötilaisuutta, joka kesti kokonaisen tunnin, ja jonka aikana hän marssitti   paikalle myös osan  epäpätevistä ministereistään kertomaan   rajoitusten purkamisesta. Aloin hermostua , sillä odottelin  Ensitreffit Alttarilla- paikallisen version alkamista,  ja lehdistötilaisuudessa  jauhettiin samaa asiaa niin kauan, vaikka saman asian  olisi voinut   sanoa 10 minuutissa.   No ohjelma alkoi sitten  reilusti myöhässä ja rauhoituin. 
Ennen sadetta  tulin kotiin ,  ja vein Bambin ulos.  Kaktuspuiston portti oli taas auki, joten menin sinne Bambin kanssa.  Nämä kaktukset ovat kyllä niin upeita: en halua kotiini kaktuksia, mutta tykkään katsella niitä tässä puistossa.
Ei kannata mennä liian lähelle.
Jänniä kaktuksia.
Lähellä kotia huomasin että  vastapäätä olevan talon pihassa  oleva japaninmistelipuu on täynnä hedelmiä. 

15 kommenttia:

 1. Täälläkin noita rajoituksia aletaan nyt purkaa. Vielä ollaan vähän pimennossa, että meneekö meidän poika ensi viikolla ammattikouluun vai ei!
  Täällä oli tänään aivan upean lämmin ja aurinkoinen päivä, taisi mennä jokin lämpöennätyskin rikki!
  Tuo kaktuspuisto on kyllä aivan ihana paikka <3 Mukavaa iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:toivottavasti rajoitusten purku ei tuo uutta piikkiä tilastoihin teillä ja meillä. Teillä on nyt ihanan kaunis kevät💚Tuo kaktuspuisto🌵0 on tosiaankin ihana,ja kiva kun sinne voi poiketa Bambia ulkoiluttaessa. Oikein hyvää keskiviikkoa Outi ❤

   Poista
 2. Mä ihailen, miten sä aina tiedät mikä kasvi on kyseessä. Kuten nyt tämä japaninmistelipuu.

  Bambi ei varmaan halua lähemmin tutustua kaktuksiin. San Diegon Balboa Parkissa oli kaktuspuisto ja siellä oli kiva käyskennellä.

  Meidän pressa on samanlainen. Teidän päämies ei sentää kehota kokeilemaan desinfiointiaineiden ja valon vaikutuksia. Tai katso auringonpimennystä ilman laseja. Mä en katso näitä briifauksia, ovat luokattomia ja ala-arvoisia. Onneksi sun ohjelma alkoi ja pääsit vähän rentoutumaan :)

  Meillä pitäisi kohta ihan jyristä ja sataa. Saas nähdä kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, olen vain niin utelias puitten ja kasvien suhteen😏💚Ou ihana Balboa Park, mekin käytiin siellä muutamia kertoja kun oltiin San Diegossa ❤Teidän pressa on tosiaankin kummallinen, ja ne sammakot mitä päästää suustaan, vaikeaa rajuta että voi olla että valitaan ehkä jatkossakin🤮Tämä PM täällä sentään järkevä, mutta muuten.... No joo, tuntui että PM ksappasi utislähetyksen, ja aina kun oitäisi olla tuo ohjelma 😏Meillå oli vielä aikaisin aamulla pilvistö ja kiva tuuli, mutta nyt on tällä viinolla luvassa taas tosi lämmintä. Mukavaa keskiviikkoa Johanna ❤

   Poista
 3. Ihanaa, että pääsette pikkuhiljaa kohti vapaampaa elämää. Mutta tuommoinen 20 metrin rajoitus kuulostaa kyllä todella erikoiselta säännöltä. Miten ihmeessä tuota mahdetaan kontrolloida?! Toivotaan nyt vaan, että sairastumisluvut pysyvät kurissa, ettei tule taas takapakkia...

  Aah, Ensitreffit alttarilla. :-) Tästä tulikin mieleeni, että Hesarissa kehuttiin ruotsalaista versiota, joka näkyy kai Maikkarilla. Pitäis katsoa se, sitten kun tässä joskus ehtii. ;-D

  Komeita kaktuksia!

  VastaaPoista
 4. Satu:tosi kiva että pääsee liikkumaan vähän vapaammin .😀En minäkään tajua miten tuo rajoitus käytännössä onnistuu, saa nähdä. Aioin mennä vasta ensi viikolla katsomaan. Erästä kokenutta torin myyjää haadtateltiin, ja hänen mukaan 30%torimyyjistä on sellaisessa tilanteessa etteivät pysty aukeamaan uudestaan kun olivat niin pitkään kiinni, ilman tukia.
  Mä olen nähnyt Suomen Ensiteffit versior, ne ovat aika vaatimattomia mitä tulee häihin ja muutenkin. Ruotsin vastaavasta katsoin pari jaksoa joskus, ja siinä oli jo ebemmän särmää kuin suomalaisessa versiossa. Täällä on 3. jausi nyt menossa, 6 paria ja tosi mielenkiintoista, paljon draamaa,ja auvan ihanat asuantuntijat .Tästä voiskin tehdä ihan oman postauksensa😏

  VastaaPoista
 5. Noi kaktukset on todella upeita! Ois kiva keräilyaihe : koti täynnä erilaisia ja kokoisia kaktuksia, ei mikään mahdoton juttu mutta mulla sen verran paljon huonekasveja jo nyt ettei ole kaktuksille tilaa. Täälä yks joka kans kattoo ensitreffit, Ruotsin version :)

  VastaaPoista
 6. Heh, sinä kaipaat sateita ja minä täällä toivon vain aurinkoa. :D Tosin täällä nyt muutenkin harvemmin sellaisiin lämpölukemiin päästään kuin siellä, joten ei tule tukalaa. :)

  Hyvä, että siellä on tartunnat saatu kuriin. Toivottavasti pysyvätkin matalina, vaikka selväähän on että kun rajoituksia puretaan, niin tartunnat jonkin verran nousevat ainakin hetkeksi. Täällä ei vielä olla rajoituksia purkamassa, mutta onneksi täällä ei ole tuollaisia 100 metrin liikkumisrajoituksia eli voi kuitenkin mennä niin kauas kuin jaksaa.

  Tuo kaktuspuisto on kyllä mahtava! Minä haluaisin nimenomaan kaktuksia tai muita mehikasveja, jos kukkia ottaisin. Nyt ei ole kukkia meillä, koska kaikki ovat kuolleet :D

  VastaaPoista

 7. Onnittelut sateesta, varmaan ihanan vilvoittava kokemus!

  Pikku hiljaa höllennnetään rajoituksia, katsotaan, miten käy.

  Ihana kaktuspuisto <3

  VastaaPoista
 8. Juu tee ihmeessä Ensitreffeistä oma postaus! Tosifani täällä. :-)

  VastaaPoista
 9. Siellä on niin kesäisen näköistä.

  Täälläkin on nähty noita Ensitreffit alttarilla ohjelmia. Täytyy myöntää, että rohkeita ihmisiä kun tuollaiseen lähtevät. Katsoin yhden jakson ensimmäisellä kaudella. Tapahtuuhan tuollaista "ensitreffi" juttua niissäkin tapauksissa kun vanhemmat järjestävät lastensa avioliitot.

  Voikaa hyvin siellä, sinä ja Bambi.

  VastaaPoista
 10. Muhkeat kaktukset ja ihana hedelmäpuu. Vihdoin aletaan rajoituksia purkaa. Minäkin pääsen lähiopetukseen kun vielä pidän yhden viikon etänä. Kuvittelen ilosi sateen johdosta. Minäkin odottelen jos lähipäivinä sataisi meidän puutarhaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Tuntuu hieman pahalta, että kerrot täällä inhoavasi pääministeriänne!

  VastaaPoista
 12. Tuo kaktuspuisto on varmasti aivan upea kun ne kukkivat. Yksi syy miksi minä tykkään Southwest osavaltioista USAssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaari3:Tosi upeita ovatkin. En välitä kaktuksista kotona, mutta tuolla kaktuspuistossa käyn useinkin🌵🌵🌵

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...