tiistai 12. toukokuuta 2020

Telkkariromantiikkaa

Tällä kuvalla ei mitään tekemistä ohjelman kanssa, mutta kaukaa tämän ravintolan ovi näytti romanttiselta
Korona-rajoitusten ollessa  tiukimmillaan yksi lohtu oli televisio, ja sen kautta näkyvät viihdyttävät ohjelmat.   Olen täysin koukkuuntunut Israelin versioon  "Ensitreffit Alttarilla"-sarjasta,  ja  en näköjään ole ainoa, sillä ohjelman 3. kaudella täällä  katseluprosentit  ovat  olleet tosi korkeita. Olen katsellut aiemmin myös   Suomen  ja Ruotsin versioita,  ja vaikka formaatti on periaatteessa sama,  ovat ohjelmat kuitenkin erilaiset riippuen siitä missä maassa sarjaa on tehty. Minulla ei ole televisiota, mutta katson ohjelmia (myös suomalaisia ohjelmia )  netin kautta. Israelin versiossa tälla kaudella on 6 paria,  ja  Suomeen verrattuna  häät ovat näyttävämmät ja suuremmat,  ja  parien välillä myös enemmän draamaa kuin vastaavassa suomalaisessa versiossa.  Hakuprosessi on todella pitkä , ja  siihen kuuluu jopa haistelua,  kun potentiaaliset morsiamet  haistelevat  potentiaalisten sulhasten  käyttämiä T-paitoja, sillä myös feromonit ovat osa prosessia.... En tiedä tehdäänkö tuota Suomen valintaprosessin aikana.  Täällä myös esitellään pareja enemmän kuin Suomessa.  Täkäläiset parit tapaavat myös toisensa kivoissa puitteissa yhden viikonlopun ajan,   enkä muista että Suomen versiossa olisi tällaista viikonloppua. On jännää nähdä miten sama formaatti on kuitenkin niin erilainen eri kulttuureissa.  Ensitreffit Alttarilla  kiinnosti myös Kukkapilli-blogin Satua, joten tämä on sinulle Satu:)
Ohjelman 3.kauden uusi juttu on ollut se että yhden parin osapuolet ovat vanhempia ,  eronneita ja jo aikuisten lasten vanhempia.   Arik ja Dubi  lähentelevät 60 . vuotta, ja Arik on menestynyt rakennusurakoitsija ja Dubilla on lastentarha.  Häävieraiden joukossa oli myös  Arikin ex-vaimo uuden miehensä kanssa,  sekä  molempien jo aikuiset lapset. Tämä  pari on kaikista huonoiten  toisilleen sopiva,   ja mitäköhän oli  ohjelman psykologien mielessä tätä paria yhdistäessä.  Ongelmat alkoivat jo häissä, kun Dubi saapui tanssien alttarille , eikä siinä myllerryksessä huomioinut tarpeeksi sulhasta, mikä  loukkasi sulhasta ja ärsytti myös sulhasen ystäviä.  Tämä pari on ollut vähän kuin kissa  ja koira, eikä Arik millään näytä unohtavan hääpäivän fiaskoa,   ja välillä tuntuu että tämä vanhin pariskunta on kaikkein lapsellisin. Tämä tarina ei ainakaan heidän kohdallaan jatku, sillä Arik on välillä täysin tollo:  hänellä on sijoitusasuntoja Barcelonassa  ja kun pari kävi siellä,  Arik ärsyyntyi siitä että Dubi laittoi jalat   tuolille kahvilassa, ja siitä ettei Dubi kehunut hänen espanjankielen taitoaan....Huomatkaa muuten miten sileä otsa Arikilla on, kiitos botoxin, josta hän kertoi jo esittelyvideossa.  Arik toivoi paljon nuorempaa morsianta, mutta saikin samanikäisen  morsiamen....
Amir, ja Danit. Amir on tietokonealalla ja Danit on asianajaja.  Amirilla on Suomi-yhteys.  sillä hän oli jonkun aikaa töissä Suomessa , ja rakastui niin Suomen luontoon että hankki pienen kesämökin  Joensuun läheltä. Mökkiä hän  on käynyt kunnostamassa aina kun on voinut.  Näillä kahdella kemiat näyttivät kohtaavat  hyvin heti alussa, ja häämatkallakin  oli paljon koskettelua ja Danit näytti selvästi ihastuneen sulhaseensa.  Kaikki näytti hyvältä kunnes  ohjelmassa esitettiin Amirin monologi, jossa hän kertoo miten ihana Danit on , mutta että hän ei tunne mnkäänlaista intohimoa häntä kohtaan, ja ei voi valehdella enempää... Hmmm...No kun he muuttivat Danitin pikku asunnosta  ja yhteisestä sängystä   isompaan vuokra-asuntoon,  Amir päätti ottaa asian esille , kertomalla että  hän haluaa  edetä hitaasti , eikä nopeasti kuten siihen asti. Hän myös halusi nukkua eri huoneessa kuin Danit, eikä samassa sängyssä hänen kanssaan. Danit oli jonkun aikaa musertunut, mutta toipui siitä jonkun verran. Välillä tuntui että Amir on ihastunut enemmän  Danitin koiraan kuin itse Danitiin. Tästä parista on vaikeaa sanoa mitä seuraa jatkossa, mutta todennäköisesti he eivät jatka yhdessä. 
Roni ja Noam. Kummatkin ovat asuneet vuosia ulkomailla, Roni Miamissa jossa hänellä edelleenkin joku lastenvaateyritys,  ja Noam Australiassa, missä hänellä oli erilaisia yrityksiä.  Roni tuli tänne Israeliin pienenä tyttönä, pakolaisena  Sarajevosta  Balkanin sodan aikana, ja hänellä on tuon kokemuksen vuoksi joitakin  patoutumia.  Roni myös korosti että hän  haluaa pitkän miehen,  ja alussa  häntä ärsytti  se että oli saanut jotain aivan muuta, eli samanpituisen sulhasen, mutta aika nopeasti Roni huomasi miten ihana Noam on , ja  miten vähäpätöinen seikka se pituustoive on kun kaikki muu stemmaa.   Tämä pari vaikuttaa siltä kuin   tarina jatkuisi  onnellisesti  mutta sitä ei koskaan tiedä. Viime vuonna oli pari jotka olivat myös niin kyyhkyläisiä , mutta ohjelman loputtua  suhde kesti vain muutaman kuukauden.
Denis ja Hadar.  Denis on    menestynyt tietokonealalla, ja Hadar  on entinen ballerina, nykyinen  biologi sekä  balettiopettaja . Denis on oikea gentleman, ja  alussa  Hadaria hieman häiritsi liiallinen gentlemannisyys,  sekä se että Denis on alunperin kotoisin Venäjältä. Hadarin isä oli venäläinen,  ja  siitä syystä hän ei halunnut venäläistä miestä, mutta saikin sellaisen.  Hadar oli alussa   aika kylmäkiskoinen Deniksen suhteen,  mutta vähitellen  hän huomasi Deniksen hyvät puolet,  ja pari onkin tässä vaiheessa  oikea kyyhkyläispari. Tällä parilla onkin hyvät mahdollisuudet jatkoon. Hadar on jopa ihastunut Deniksen kissaan,  josta ei alussa niin välittänyt,
Nir ja Hagar.  Tässä on pari jolla yhteensä liuta tutkintoja: Nirillä ainakin 4  loppututkintoa, ja hän asui monta vuotta  USAssa, tehden tutkimustyötä  huippuyliopistossa. , Hagarillakin erilaisia tutkintoja, mutta päätti lopulta opiskella lääkäriksi.  Niristä paljastui superromanttinen mies: aamuisin  Hadar  löysi kukkia, tai leivoksia tai voileipiä tai muuta kivaa töihin lähtiessään mutta hänen oli niin vaikeaa  vastaanottaa näitä romanttisia  eleitä että hän soitti Nirille ja pyysi ettei tämä enään toisi hänelle mitään. What? Miten sellaisesta voi kieltäytyä...Ja kun Hadar vielä toisti samaa autossa, säälin Niriä, joka oli näköjään jo häissä päättänyt että tämä on todellakin se hänen valittunsa.  Hadar on ollut niin kylmäkiskoinen että on ihan hirvittänyt , etenkin kun Nir on niin yrittänyt huomioida , mutta pientä lämpiämistä on ilmassa;  etenkin sen jälkeen kun Hagar kertoi Nirille suuresta  traumastaan.  Ehkä tämä pari vielä yllättää...
Maor ja Mor, viimeinen pari. Maor, sulhanen,  on ravintola-alalla ja Mor on  asianajaja,  Jo häämatkalla selvisi ettei Mor saanut sitä mitä oli toivonut, ja  toistaiseksi ei tämän parin suhteen näy olevan erityisen paljon toivoa, mutta saa nähdä mitä jatkossa tapahtuu. Maorilla  ei ole kärsivällisyyttä odottaa, vaan haluaisi edetä nopeasti. Viimeinen täällä esitetty jakso oli  parien yhteistapaamisesta, ja ainakin siellä pari näytti  sietävän toisiaan paremmin kuin aikaisemmin.
Tässä kaikki parit ovat saapuneet hotelliin,  jossa parien yhteinen viikonloppu. Joka kaudella viikonloppupaikka on ollut eri paikassa,  ja tämä Safedin kaupungissa oleva hotelli näyttää  ruudun takaa aah niin ihanalta. Yhteisen viikonlopun aikana  parit tietenkin vertaavat toisiaan, ja koska  heitä yhdistävät  nyt samat asiat, toisia voi auttaa se miten joku muu pari on kokenut prosessin.
Ohjelman ihanan sympaattiset ja viisaat psykologit:)

17 kommenttia:

 1. Sarja on tuttu mulle vain Suomen iltapäivälehtien otsikoista. Sellainen kuva kyllä on, että Suomessa taitaa olla tämäkin yksinkertaisempaa :)

  Mutta kuinka viehättäviä ihmisiä teillä tuonne on valikoitunut! Ja hassua, kuinka jollekin voi olla niin tärkeää jokin asia: pituus, syntyperä jne. Mies joka muistaa aamuisin leivonnaisella - en pistäisi pahakseni. Mutta tuo vanhempi herra, joka odottaa ihastelua ja motkottaa jalkojen nostamisesta tuolille. Nyt kannattaisi morsmaikun ottaa jalat alleen. Kontrollointi ja palvonta, ei ole hyvä yhdistelmä pidemmän päälle.

  Kerro jatkossakin miten tässä käy.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Johanna:Tästähän sarjasta on myös versio teillä Yhdysvalloissa.Ja monessa muussa maassa, tosi suosittu formaatti. Suomessa tosiaankin yksinkertaisempia nämä hommat, ja vähemmän draamaa.
  Todellakin viehättäviä, kauniitakin ihmisiä tuolla, itse asiassa joka kaudella., Ihan miettii että miten eivät löytäneet ilman ohjelmaa, mutta taitaa olla niin että ovat yrittäneet kaikkea ja kun asiantuntijat valitsevat heille puolison niin se kuulostaa hyvältä. Dubin pitäisi todellakin ottaa hatkat. Kerran hän ottikin,mutta psykologit saivat mielen kääntymään.,Niin ,aika viisaasti kuitenkin ovat asiantuntijat valinneet kun pituudesta tai alkuperästä huolimatta nuo seikat ovat pian unohtuneet. Palvominen ja kontrollointi ei tosiaankaan ole hyvä yhdistelmä ja Nir taisikin oppia ottamaan iisisti siinä mielessä. Minä kyllä ilahtuisin tuollaisesta;D Mukavaa iltaa Johanna:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita pariskuntia ja upeita pukuja. Jotenkin tuntuu hassulta tuo nykyajan muoti miehillä, lenkkarit jalassa.

  Hadar ballerina on niin suloinen. Olisi mukavaa jos joku noista komeista pariskunnista rakastuisivat todella ja eläisivät onnellisina elämänsä loppuun asti, kuten saduissa kerrotaan.

  VastaaPoista
 4. Niin muuteen varmaan meillä onkin tästä oma versio. Mä en vaan kestä tätä amerikkalaista tosi-tv:tä. Silloin kun Survivor alkoi vuonna 2000 katsottiin miehen kanssa eka tuotantokausi ja ehkä seuraava. Sen jälkeen on jäänyt tosi vähille tosi-tv ohjelmat. Kaikki laulamiset ja muut. Musta ne on niin tekemällä tehtyjä ja teennäisiä, kuin jotain muovisia ihmisiä. Ja vatvotaan ja vatvotaan.

  Suomen ohjelma on vaikuttanut kuitenkin aika aidolta lehdistä lukemalla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä! Minäkin seuraan kiinnostuneena suomalaista versiota. Ja olipa mielenkiintoista tutustua tähän toisen kulttuurin mukaelmaan.

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa, toivepostaus! Kiitos, Jael! <3

  Tuota paitojen haistelua ei taida olla Suomen versiossa (tai en ainakaan muista; saatan olla väärässäkin), mutta Australian MAFSissa on, ja en muista, oliko Uuden Seelannin versiossakin.

  Oikein joskus harmittaa osallistujien puolesta, kun heistä näkee heti, että he eivät sovi toisilleen yhtään. Mitä asiantuntijat ovat tosiaan miettineet paria valitessaan?! Joskus tulee väkisinkin ajateltua, että asiantuntijat ovat valinneet tarkoituksella toisilleen epäsopivia ihmisiä yhteen, jotta saataisiin katsojille draamaa...

  Hassua miten samantapaisia tarinoita joka maan MAFSissa on. Mies joka olisi halunnut nuoremman morsiamen, intohimon puuttuminen, liian lyhyt mies jne. Nuo parien kokoontumiset soisin tulevan myös Suomen MAFSiin, vaikka eiväthän ne varmaan toimisi samalla lailla kuin muiden maiden versioissa. On niin mielenkiintoista, kun parit rupeavat vertailemaan omaa suhdetta toisten suhteisiin. Onko Israelissa muuten jokaviikkoinen "commitment ceremony", jossa parin osapuolet päättävät, lähtevätkö suhteesta vai jäävätkö siihen?

  VastaaPoista
 7. Kerro sitten Jael, että miten näiden parien käy, alkoi kiinnostamaan tämä. Minä olen katsellut Australian versiota tästä ohjelmasta ja on kyllä aika koukuttava sarja!
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 8. Oih olipa mielenkiintoinen postaus. Kerro sitten kuinka kävi. En ole koskaan katsonut kyseistä ohjelmaa mutta nyt alkoi kiinnostaa. Olemme katsoneet melkein joka ilta jonkun leffan, ja lähes kaikki tunnetut fantasia-leffat on pian katsottu tytön toivomuksesta. Kaikkeen sitä joutuu korona-aikana :D

  VastaaPoista
 9. Ensitreffit alttarilla on hurjan suosittu myös täällä Norjassa!
  Siihen on helppo jäädä koukkuun :)

  Corona-aika vaatii koukuttavia tv-sarjoja, joten on kiva löytää niitä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Onneksi viihde pitää mielen korkealla karanteenissakin!
  Kivoja sarjoja.
  Toukokuun kauniita hetkiä sinne ja toivotaan että helle helpottaa.

  VastaaPoista
 11. Mua ei juurikaan tv ohjelmat kiinnosta varsinkaan suomalaiset ohjelmat mutta tätä voisin kyllä katsoa, vaikka sen yhden jakson. Todella mielenkiintoisia henkilöhahmoja.

  VastaaPoista
 12. Unelma: kauniita pareja tosiaankin, ja kauniita häämekkoja, jotka istuvat hyvin noiden hoikkien morsianten päällä. Näkyy olevan trendikästä nuo lenkkarit hääpuvun kanssa.
  Ballerina Hadar onkin viehättävä. Toivottavasti joillakin jatkuu ohjelman jälkeen. Toistaiseksi ensimmäisellä kaudella yksi jatkoi ,mutta erosivat myöhemmin, ja morsian löysi paremman sulhasen saman tv-kanavan toisen ohjelman miehestä, ja lapsikin on jo.Toisella kaudella yksi pari on edelleen yhdessä.Saapa nähdä miten tällä kertaa käy..

  Johanna: Onhan teillä. Minä katselin nyt huvikseni yhden jakson australialaisesta versiosta, ja vaikka siinäkin oli upeat häät ja komeat parit, niin oli paljon erojakin miten siinä edettiin. Amerikkalaiset tosi tv ohjelmat ovat kyllä aika teennäisiä, tosin olen seurannut (aiemmin) vain American Idolia, ja kokkiohjelmia, en mitään muuta. Suomen ohjelmaa voit varmaan sinäkin nähdä Katsomon kautta, jos kirjaudut sinne.,

  Anonyymi:Kiva jos tykkäsit:) On kyllä mielenkiintoista katsella eri maitten versiota samasta formaatista, ja miten ne niin eroavat toisistaan silti.

  Satu:) Juu en muista minäkään sitä haistelua Suomen versiossa.Uteliaisuudesta katselin yhden jakson (ensimmäisen) Australian versiosta, ja löysin muutamia eroavaisuuksia toistaiseksi: Täällä valintaprosessia näytetään enemmän, ja häitä edeltävää aikaa ,esim. polttareita ym. Myös näytetään miten ehdokkaat menevät kertomaan häistä perheilleen. Morsian ja sulhanen myös lähettävät toisilleen lahjan ja kirjeen ennen häitä, nimettöminä tietenkin. Häitten jälkeen pari tulee upeaan sviittiin hotellissa, ja heille tuodaan laatikko, jossa jotain leivoksia, ja kirjekuori, josta selviää häämatka. Jeps, näkyy olevan ihan universaalista että halutaan muuta mitä saa, ja varmaan ihan tv draaman vuoksi tehdään ehkä valintoja jotka aiheuttavat enemmän draamaa, ainakin joillakin. Israelissa ei ole jokaviikkoista "commitment ceremony" tilaisuutta, vaan ainostaan tuo yhteinen viikonloppu.

  Outi: Juu kerron. Australian versiosta katselinkin uteliaisuuden vuoksi yhden jakson , ja heti löysin eroavaisuuksia. Mukavaa viikonloppua Outi:

  Petra:kiva että tykkäsit:) Juu varmana laitan. Mulla ollut leffailta perjantaisin, ja muuten olen katsonut ohjelmia täältä , SUomesta tai sitten jotain amerikkalaisia tai englantilaisia sarjoja. Tämä Ensitreffit Alttarilla on niin mielenkiintoinen sosiaalinen kokeilu, joka kiinnostaa montakin.Just luin tänään miesten! WhatsApp-ryhmästä , jossa he keskustelevat ohjelmasta ja sen ihmisistä:)

  Marianna:Olisi kiva nähdä myös Norjan versio. Siihen jää tosiaankin helposti koukkuun! Televisio on kyllä oikea pelastus korona-aikana) Ihanaa viikonloppua Marianna:)

  Mantelilaakson Susanna: No näin on ja sehän on tärkeää:) Onkohan Espanjassakin oma versio? Kauniita hetkiä sinnekin , ja harvinainen helleviikko jatkuu ensi lauantaille kuulemma.

  Melissa_ NÄitä eri maitten versioita on kiva verrata-. Harmi ettei tätä voi nähdä kuten muiden maiden versioita. Näiden suhteiden koukeroita on niin mielenkiintoista katsella!

  VastaaPoista
 13. Joihinkin ohjelmiin jää koukkuun. Tätä ohjelmaa en ole katsonut, kun en oikein usko oikean löytyvän tv kameran seuratessa joka minuutti. Miten nyt parilta tytöltä on jäänyt pusero pois kauniista hääasusta, vitsi vitsi. Mutta ollapa nuori ja hoikka ja kaunis...Kai kelpasin joskus OK kun 50v hääpäivä odottaa ensi vuonna.

  VastaaPoista
 14. Kaari3: Tähän ovat niin monet jääneet koukkuun, sen eri versioihin ympäri maailmaa. No tässä asiantuntijat etsivät ihmisille pareja, ja etsivät niin tarkkaan, että voi hyvin olla että joskus tärppää., SUomessahan taitaa olla enemmän onnistumisia kuin muissa maissa tässä ohjelmassa. Hih, kuumalla (nuo kuvattiin elokuussa), kevyet hääpuvut olivat tarpeen;D Ooh, onnea jo nyt tulevaan , 50 vuotta on tosi pitkä aika:)

  VastaaPoista
 15. Kaari3:Mutta en minäkään oikein pidä noista korsetti -häämekoista;D

  VastaaPoista
 16. Hagar on tosi hyvännäköinen♥♥

  Tätä et ikinä usko: Päätän nykyään päivänä sängyssä lukemalla telefonista, mitä kuuluu Meghanille ja Harrylle= päiväni kevennys!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...