keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Korkealla

Värikkäät kanat tänään IzaPzizan  vuohitarha&juustolassa.   jossa käytiin eksän kanssa ihan ex tempore-visiitillä, sillä meidän oli tarkoitus mennä paikkaan jossa valmistetaan siidereitä, mutta sinne ei päässytkään tänään. Joten poikkesimme vuohitarhalla,  josta kirjoitin viime toukokuussa. Vuohitarhan emäntähän on suomalainen,  mutta on töissä Suomen suurlähetystössä täällä. 
Kalkkunoitakin kiersi vuohitarhalla.

Itse vuohista sain vain tämän tärähtäneen kuvan ,  sillä olin niin tohkeissani  tänään syntyneistä kileistä, jotka olivat eri aitauksessa. Muutenkin valo-olosuhteet tuolla ovat aika vaikeat.  Nyt on  se aika kun kilejä syntyy,  ja siellä oli montakin pikkuista,  että osaavat olla suloisia.  Kävimme ostamassa  justolasta  palan juustoa ja keksejä,   jotka nautimme ulkona nurmikolla, sillä sisällä paikan ravintolassa ei saa istua, kiitos koronan.
Perjantaina kun ulkoilutin Bambia katsoin ylös, ja alkoi melkein huimata kun näin nuo ikkunanpesijät tuolla ylhäällä.  Tuo rakennushan ei vielä edes ole valmis: sen pitäisi valmistua kokonaan vuoden päästä, mutta ikkunat pitää puhdistaa. Täältä katsottuna rakennus näyttää melkein valmiilta,  mutta toiselta puolelta on vielä keskeneräinen.
Tänään kun odotin eksän autoa vastapäätä rakennusta,  mutta eri puolella, näin että nyt oli menossa toisen puolen ikkunoiden puhdistus. Huh, vaarallinen työ!
Täällä satoi viime viikolla ,  ja taas sunnuntaina,  ja heti sen jälkeen luonto heräsi ihan räjähdysmäisesti.  Rutikuivat paikat  , jotka ovat olleet ilman vettä puoli vuotta, alkoivat heti työntää vihreää esiin. Tässä ketunleipien alkuja.
Täällä avattiin kadunvarren kaupat, sen jälkeen kun ne olivat joutuneet olemaan kiinni muutaman kuukauden , jo toista kertaa.  Monet eivät kestäneet toista sulkemista,  ja "vuokrattavana" kylttejä on todella monessa kaupan ikkkunassa.   Ja kun täällä koronarajoitukset ovat välillä järjettömiä, niin nytkin sitten luotiin uusi sellainen: eli kadunvarsikauppoihin  pääsee kerralla   vain 4 ihmistä,  myös suuriin kaupppoihin. Tämän takia suosittujen vaate ym. kauppojen edessä on nyt pitkiä jonoja,  eika niissä aina   ole se vaadittu etäisyys. Avoimet kauppakeskukset , eli sellaiset missä kaupat ovat myös katutasolla, suuttuivat  ja nyt nekin saivat avata, mutta torin sivukatujen varrella olevat kaupat eivät saaneet , mikä on tosi väärin.  Eilatin kaupunki, jossa pääelinkeino tulee  turismista, ja  jossa työttömyysaste oli lähes 80 astetta, avattiin eilen, eli osa hotelleista saa nyt vastaanottaa matkailijoita.  Tosin vain paikallisia , koska turistit eivät vieläkään pääse tänne, ja myös täkäläiset eivät pääse kaupunkiin ilman negatiivista  koronatodistusta.
Kun kadunvarsikaupat (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) joutuivat olemaan kiinni,  jotkut yrittivät kaiken tavoin ansaita edes jotain. Tämä kauppa on oikeastaan vaatekauppa, mutta  muuttui vihanneskaupaksi, ja heti kun  kadunvarsikaupat saivat olla taas auki,  tästä tuli taas  vaatekauppa.
Toissapäivänä näin bussipysäkillä tosi värikkään ihmisen. Miehen puku oli huomiota herättävän värikäs, ja hänellä oli 3 käsilaukkua, kassien lisäksi.  Hmm, mihin joku tarvitsee 3 käsilaukkua;D 
Miehellä ei muuten ollut maskia, mikä on edelleenkin pakkojuttu täällä.
Mukavaa  viikkoa kaikille:)

18 kommenttia:

 1. Ikkunanpesijöilä on ainakin töitä :)
  Erikoinen ja kuvauksellinen tapaus, mies kolmen käsilaukun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Juu töitä riittää kunnolla tuollaisissa rakennuksissa😁Tuo mies olikin tosi erikoinen tapaus,mutta Tel Avivissa on kivaa se että jokainen voi olla oma itsensä❤️

   Poista
 2. Kolme käsilaukkua - Jael, sinun täytyy lisätä erikoisten tapausten haastatteluja näihin kuvareportaasseihin 😀 Eläimiä kiva nähdä, kanat, kalkkuna, kilit... Toinen mikä aikaansai mielihyvää olivat nuo ketunleivät. Meillä on niitä pihassa. Tykkään kun on lapsuudesta tuttuja luonnonkasveja puutarhalajikkeiden ohessa. ☘️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Hih,En ole ihan varma oliski hän suostunut,mutta aika erikoisrn näköinen tyyppi kyllä oli😁Loppusyksy on täällä ihanas aikaa kun bihreää alkaa tulla esille💚Nämä täkäläiset ketunleivät ovat vähän eri lajiketta kuin Suomessa: näissä on keltaiset kukat kun taas Suomessa taitaa olla valkoiset kukat.🌺🌺

   Poista
 3. Hih, erikoinen tyyppi käsilaukkuineen. Jospa hän ei ollut osannut päättää, minkä laukun ottaisi tänään mukaansa, niin on sitten ottanut kaikki. ;-)

  Jäin miettimään, että saavatkohan ikkunanpesijät korkean paikan lisää...

  Tuli ihan nostalginen olo ketunleivistä. Niitä tuli lapsena ahmittua metsästä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:oli kyllä tosi erikoinen tyyppi,vaatteessa oli värikkäitä hapsuja ,ja nuo käsilaukut😏Kai oli tavaraa sen verran että.piti ottaa kaikki laukut mukasn👜👜👛
   Varmaan aika hyvä liksa noilla ikkunapesijöillä.Juttelun tuosta torin kahvikaupan myyjän kanssa,ja hän kertoi olleensa ikkunanpesijänä.korkeissa rakennuksissa nuorena,kun harrasti snaplinhiä,mutta vain muutaman viikon ajan.
   Ketunleivät💚🍀🍀Ihanas nähdä kun vihreää puskee esille,kuten Suomessa toukokuusss,vaikka täällä kyllä aina on muutenkin vihreää,kiitos keinokastelyn.Mutta luonnon vihreä on eri juttu💚

   Poista
 4. Voi noita vuohia, ihania! Ja kilejäkin, kuulostaa ihan minulle sopivalta paikalta :P Täytyy kyllä olla melko hyvä korkeanpaikansietokyky noilla ikkunanpesijöillä. Itse en kyllä pystyisi mitenkään, vaikka kuinka osaisin (en osaa) köysiä kättää.

  Ihania kaupunkikuvia jälleen. Jännä, miten on rupuisempaa taloa siistiin ja kunnostetun vieressä. Vastakohtaisuus kiehtoo. Koronarajoitukset ja -säännöt tulisi miettiä kunnolla: onhan tässä tätä aikaa ollut. Jokseenkin älytöntä, että kauppaan voi päästää saman määrän ihmisiä riippumatta siitä, miten iso kauppa on. Eihän sellaisessa ole mitään järkeä! Täällä on kävijämääriä rajoitettu kaupan koon mukaan. Tosin nythän eivät ole juuri mitkään kaupat auki, mutta ne jotka saavat olla, säännöstelevät sisäänpääsijöitä. Onneksi tällä kertaa ei ole syntynyt jonoja ruokakauppojen eteen niin kuin keväällä.

  Jos on noin pienet käsilaukut, niin mäkin varmaan tarttisin kolme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia:Vuohet ovat kyllä niin ihania,ja tuolla ne selvästikin tykkäävät kun niitä silitellään. Kuvassa olevat odottavat kilien syntymistä, siellä oli yksi tuollainen osa, ja toinen osa missä tuoreet vuohiäidit kileineen, ja sitten nuoret vuohet erikseen ym. Tuo IzaPziza on aivan ihana paikka, ja niin kaunis:) En minäkään pystyisi tuollaiseen työhän, aika hyvä korkeudensietokyky pitää olla ja ketterä muutenkin. Torin kahvikaupan myyjä oli joskus nuorempana tehnyt sitä lyhyen ajan, ja sanoi että kun oli muutenkin harrastanut snaplinkgiä niin ei se ollut lainkaan pelottavaa.
   Kiitos, tykkään niin kiertää eri paikoissa , aina löytyy jotain uutta. Kun on kunnostettu paljon taloja niin usein näkee uuden tai kunnostetun talon vieressä rähjöisen vanhan talon, mutta niitäkin kunnostetaan hyvään tahtiin. Vastakohtaisuus jossa pilvenpiirtäjät vanhan kauniin talon takana on mulle mieluinen vastakohta, ja niitä näkee täällä useitakin.
   Ihan älyttömiä sääntöjä onkin.Nyt tuota sääntöä sitten muutettiin, ja saa olla 10 kaupassa samaan aikaan. En ole edes nähnyt pienien kauppojen edessä jonoja , lähes kaikki jonot suosittunen vaateketjujen kauppojen edessä, ja kun ketjujen kauppakeskuksissa olevat kaupat edelleen kiinni,niin kadunvarsien kauppojen eteen syntyy jonoja. Täällä eivät siis kauppakeskukset edelleenkään ole auki, mutta älyttömintä on se että torin sivuilla olevat kaupat eivät saa olla auki kun ihan vieressä kaudulla saa kauppa olla auki. Päättäjät elävät eri planeetalla...
   Hih, pitäisi sitten olla iso käsilaukku;D Mun on aina aika iso.

   Poista
 5. Pitäähän ihmisellä nyt olla tarpeeksi käsilaukkuja :D

  Jep, kyllä ihan huimaa, kun katsoo noita pesijöitä! Hurjan näköistä.

  Aika älyttömän tuntuisia koronarajoituksia, ei mitään logiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: No niinpä, tai sitten yksi vähän isompi sellainen;D
   On kyllä hurjan näköistä kun nuo tuolla pesevät noita ikkunoita yläilmoissa. En kyllä uskaltaisi.
   No päättäjät selvästi elelevät eri planeetalla, kun on niin paljon ei loogisia päätöksiä. Ei lainkaan kivaa..

   Poista
 6. Voi apua, mikä huima työ olla ikkunanpesijä! Jäisi minulta tekemättä.
  Eikö enää ole maskipakkoa, kun tämä värikäs mieshenkilökin oli ilman?
  Mukavaa leppeää loppuviikkoa Jael! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Eikös olekin, aika huimaa. En minä uskaltaisi ,en missään nimessä vaikka extreme jutut jossain mielessä kiinnostavat.. Maskipakko on , mutta ukkeli oli ilman, mikä ei hyvä juttu,jos tulee vaikka poliisi vastaan.
   Kiitos samoin sinulle Piipe:)

   Poista
 7. Minua kävi huimaamaan nuo ikkunan pesijät jo pelkkien kuvien katselusta :)
  Kärsin korkeanpaikankammosta ja tuo olisi lähes kamalin ammatti minulle!
  Aivan ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUti: ei ihme sillä aika korkealla olivat, etenkin tokassa kuvassa.
   Minulla on ollut korkean paikan kammo, mutta se on nykyään paljon lievempi kuin ennen. Kahvikaupan myyjän mielestä tuo työ ei ole pelottavaa, hän teki sitä lyhyen aikaa.
   Kivaa viikonloppua Outi:)

   Poista
 8. Nuo ikkunanpesijät saivat kurjia tunteita minulle, joka pelkään pienempiäkin korkeuksia. Onneksi tuo mies oli oikea ilon tuoja silmille. Olisi kyllä mukava tietää, mitä noissa laukuissa oli tai miksi hänellä ne ylipäätään oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu:; Voin kuvitella että korkean paikan kammoisille pelkkä katsominen kauhistuttaa. Mutta toisaalta ikkunat pitää pestä ja kun lähes kaikki uudenlaiset toimistorakennukset pelkkää lasia niin työtä riittää.
   HIh, minustakin olisi mielenkiintoista tietää mitä kaikissa laukuista oli;D

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...