lauantai 7. marraskuuta 2020

Sade tuli ja meni

Viime postauksessa jo iloitsin ensimmäisestä sateesta, mutta silloin sitä ei tullut erityisen paljon. Seuraavana päivänä,   torstaina, oli sitten  tämän "talven" ensimmäinen talvinen episodi , joka kesti vielä perjantainakin. Aamulla aikaisin  kun vein Bambin aamupisulle, oli vielä hieman aurinkoista , mutta onneksi luin säätiedotuksen, ja otin sateenvarjoni mukaan, sillä myöhemmin sadetta tuli kunnolla. Täällä sadetta tulee yhdellä kerralla yleensä liikaa,  ja niinpä joissain paikoissa oli taas tulvia.
Ensin kävin kahvilla  torin pikku kahvikauppa/kahvilapisteessä.  Vain take away on sallittua, ja kahvin saa vain pahvimukissa,  ja kahvin voi nauttia tyhjien torikojujen äärellä, sillä itse  kahvilapisteessä ei saa istua. Tässä  juuri paahdettua kahvia,  jonka pitää paahtamisen jälkeen saada hieman tuulettua.
Torin edessä oleva aukio oli tyhjä. Alan olla niin kypsä näihin rajoituksiin,  jopa silloin kun ensimmäinen lockdown loppui,   ei avattu kulttuuriin liittyviä paikkoja,  ja esim.  elokuvateatterit , teatterit,konserttisalit ym. ovat olleet kiinni jo maaliskuusta. Miten ihmeessä ne edes voivat palata täyteen toimintaan sitten joskus, noin pitkän tauon jälkeen....
Minun piti hakea jotain maustetorin alueen kaupoista,  ja kun tulin sinnepäin,  oli jo kunnolla märkää.
Tyhjää oli, sade pitää ihmiset pois kaduilta.
Lämmintä ja satoi.  Vielä ei ole kylmää, mutta lämpimän kauden inhoittava kuumuus ja kosteus on onneksi poissa. Ensi viikoksi luvattu taas aurinkoista ja lämmintä. Kipea sormi voi jo paremmin, mutta sormituki on edelleenkin tarpeen, mutta hyvä että pian jo voin kirjoittaa tänne ilman sanelua:) 

16 kommenttia:

 1. Mä niin pidän näistä sun kurkistuksista ihan tavallisille kaduille ja kaupoille. :-) Tsemppiä sormen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta:Kiitos Riitta ihanainen, tosi kiva kuulla että pidän näistä mun kurkistuksista, musta on aina kiva kuvata jotain kun tulee jotain kivaa vastaan. Kiitos, sormi voi jo paremmin joskin vielä pitää olla se tuki päällä,.

   Poista
 2. Jännän näköistä, kun asfaltti kiiltää sateesta. Vaikka en itse sadeihminen niin olekaan, niin on siinä jotain kaunista ja varmasti silloin tuntuu hyvältä, kun on pitkät jaksot kuumaa ja kuivaa takana.

  Täällä sama juttu eli takeaway-kahvia ja evästä voi ostaa, mutta ne pitää sitten mennä nauttimaan jonnekin muualle. Tarkoittaa taas myös sitä, että vessaan ei pääse. Monelle pubille ja ravintolalle tällainen ei ole edes kannattavaa, joten suurin osa on kokonaan kiinni. Valtiolta saavat jotain tukea, mutta en tiedä missä määrin ja ketkä kaikki ovat siihen oikeutettuja.

  Vaan eipä auta kuin mennä sillä mitä nyt on. Tsemppiä sinullekin! Saahan siellä nyt liikkua kuitenkin vapaasti eli ei ole niitä rajoituksia, että pitää kodin lähellä olla?

  Hyvä, että sormi osoittaa parantumisen merkkejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia: Kuvassa tosiaankin huomaa että kadut kiiltävät sateen jälkeen.Kun sataa puolen vuoden jälkeen niin siitä osaa kunnolla nauttia,nyt on taas aurinkoa ja lämmintä, normaalia lämpimämpää itse asiassa mikä ei niin kivaa.
   Onneksi Tel Avivissa on paljon katupenkkejä ja jotkut kahvilat just sellaisten lähellä, joten voi m elkein istua kahvilassa. Oli melkein kuukausi niin että vain ruokalähetyksiä, joten helpotus niille kahviloille ym, jotka vielä pystyssä. Täällä tukien saaminen on ollut kyllä hankalaa, ei tarpeeksi eikä tarpeeksi pian eikä kaikille.'
   Niinpä, pitää vielä kestää, ei tälle mitään voi, ja tsemppejä sinullekin. Onneksi tosiaankin saa sentään liikkua.
   Kiitos, vielä pitää varoa sormen kanssa mutta joka päivä parempi.

   Poista
 3. Autiolta ja surulliselta näyttää. Keväällä meitä ei suositeltu käyttämään maskeja mutta nyt ne on pakollisia melkein kaikkialla.
  Saa nähdä milloin tämä epidemia saadaan kukistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BLogitse: No sateella ei kauheasti muutenkaan näy ihmisiä;D Täällä tosiaankin ollut maskipakko jo maaliskuun lopusta , ja ties vielä kuinka kauan sitä joutuu käyttämään. Niinpä, ehkä sitten kun on toimivia rokotteita.

   Poista
 4. Kauniisti kiiltää asvaltti.
  Tiukat ovat rajoitukset, toivottavasti tauti kukistuu näillä toimenpiteillä. Teidän lockdowninne on kyllä kestänyt todella kauan, täällä kesäkuun alussa purettiin monia rajoituksia.

  Edelleen paranemista sormelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Täällä on kai pakko olla tiukkoja rajoituksia kun kaikki ei tottele...Edelleenkin esim. arabiväestössä suuria häitä vaikka kielletty. Täällä tosiaankin pitkään ollut tiukkoja rajoituksia. Kesäkuussa höllennettiin, ja sitten 25-9 tuli uusi ulkonaliikkumiskielto, ja nyt saa liikkua mutta niin paljon paikkoja kiinni., Kaukana normaalisti kaikki täällä , kurjaa.
   Kiitos SusuPetal.

   Poista
 5. Ihana kuulla, että sormesi voi jo paremmin! <3

  Melkeinpä haistoin kahvin tuoksun tuosta papukuvasta. Vasta jauhettu kahvi tuoksuu niin hyvältä. :-) Melkein pitäisi ostaa kotiin sellainen laite, jolla voi jauhaa kahvipapuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos:) Vähemmän turvotusta, ja voin hieman jo taivutella sormea, joten eiköhän se tästä parane.
   Kahvin tuoksu on kyllä ihana tuossa paikassa:) Etenkin silloin kun kahvia paahdetaan tai sitä jauhetaan.

   Poista
 6. Maustetori, voin jo haistaa kaikki ne ihanat tuoksut, joita torilla tai maustekaupoissa on.
  Hyvä, että välillä on noita viileämpiä säitä siellä, saat vähän helpotusta.
  Kaunista iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Maustepaikoissa on kyllä houkuttelevat tuoksut:) Mulle nämä torit ovat näin korona-aikana ihan parasta huvia:)
   Kiitos, oli tosi ihanaa kun viileni, mutta nyt lämpeni ,mikä ei niin kivaa, ja nyt illallakin taas lähes hellettä,saisi jo tulla kunnolla viileää.
   Kaunista uutta viikkoa sinulle OUti:)

   Poista
 7. Niin ne kadut ja torit muuntuvat. Välillä kuivaa, joskus sadetta, autiota korona-aikaan, ihmisvilinää normaaliaikoina. Take away on kiva pelastus kun kaipaa "tarjoiluja". Mukava kuulla että sormi paranee. Hyvää uutta viikkoa. Ei muuta kun eteenpäin! 🎷 🎼 🎻

  VastaaPoista
 8. Niin hassu on ihmismieli, että kun näkee kahvinpapuja, niin pitäisi ne myös haistaa :) No ei tullut tuoksut tällä kertaa.

  Onhan nämä rajoitukset tylsiä, paitsi että meillä ei ole rajoituksia. Tosin sairaalapaikat ovat rajallisia ja nyt alkaa taas täyttyä kiihtyvällä vauhdilla. Mielelläni ottaisin jonkinlaisia rajoituksia vastaan, mutta ihmiset ovat aika huolettomia. Kaikki eivät noudat maskikehotusta ja turvavälit ovat vähän niin ja näin.

  Noista kuvista tuli mieleen San Diego. Siellä kun satoi suunnilleen kerran vuodessa, niin kadut olivatkin tyhjiä ja puhelin- ja sähköjohdot vain särisivät. Vähän hirvitti, että jos saa jostain sähköiskun. Mä tietenkin läksin sateella kävelylle :)

  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Sain blogini lukijalta neuvon siihen mainitsemaasi bloggerin pulmaan että postattua kuvaa ei saa poistettua. Hän kommentoi: "Ainakin minun käyttämälläni selaimella, Chrome) yksittäisen kuvan saa uudessa Bloggerissa poistettua aktivoimalla sen hiiren oikealla näppäimellä (muuttuu siniseksi) ja sitten poistamalla sen näppäimistön delete-näppäimellä."

  (Itselläni ei ole tuollaista hiirtä kun käytän Mäkkiä, mutta ehkä sinä ymmärrät mitä hän sanoo.)

  VastaaPoista
 10. Kahvi tuoksui tännekin :)

  Aika ahdistavaa ja tylsää tämä aika on ja pienikin kahvilakäynti tuntuu ihan "ihmeelliseltä".
  Meillä saa sentään kulkea vapaammin, vaikka tilanne kyllä pahenee taas koko ajan ja saattaa olla jouluna jo todella paha. Moni ei täällä käytä maskia vieläkään.

  Voi hyvin ja mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...