maanantai 23. marraskuuta 2020

Melkein talvi

Suloinen Kisu (kissa tuntee nimensä) päiväunilla auton päällä

Viikonloppuna meillä oli  täällä   ensimmäinen kunnon talvinen episodi, eli lämpötilat laski,  launtaina satoi melkein kaatamalla,  ja perjantain ja lauantain välisenä yönä tuskin nukuin sateenropinan ja ukkosen vuoksi. Kuului myös erikoisen kova pamaus, jonka laskin ukkosen  tiliin,  mutta torin kahvikaupan myyjän mukaan se oli  Gazasta ammuttu ohjus,  jonka Rautakupoli torjui.

Sadetta tuli lauantaina aika hurja määrä,  ja jossain jopa liian paljon , sillä esim. Nes Zionan kaupungin  eräs katu muuttui Venetsiaksi,  jossa piti liikkua kumiveneillä,  ja runsaasti vettä meni  kadun talojen asuntoihin, pilaten elekroniikkaa ja huonekaluja.   Tulispa vettä vähän tasaisemmin, eikä niin että yhdellä kerralla liikaa. Pohjoisessa  , Hermonin vuoren rinteillä,  satoi ensilumi, mutta  täällä omalla alueellani ei ollut erityisen kylmää,  ja sen jälkeen on päiväsaikaan taas ollut lämmintä. 
Eilen jäin yhdellä pysäkillä pois vain tämän puun vuoksi.  Etelä-Amerikasta kotoisin oleva pullokapokkipuu on niin upean näköinen! Monissa pullokapokkipuissa on punertavan kukat, mutta tässä puussa kukat ovat valko-keltaisia.  Minusta tämä puu on kuitenkin upeimmillaan sen jälkeen kun lehdet ja kukat ovat pudonneet pois:  silloin tuo runko ja oksat tulevat paremmin esille.
Pullokapokkipuun kukka.

Lähellä pullokapokkipuuta, mutta kadun toisella puolella,  on tämä pieni puisto, jonka puut ovat  jonkinlaisia  pomeranssipuita, ja jonka hedelmiä himoitsen.   Viikonlopun pari viileämpää yötä olivat vihdoinkin  muuttaneet hedelmien kuoren värin vihreästä oranssiksi.

Voi harmi että nuo ovat niin ylhäällä ettei niitä pääse poimimaan.  Löysin yhden hedelmän alimmista oksista, mutta sain samalla pienen haavan,  sillä oksissa  on piikkejä. Näiden mehussa ja kuoressa on niin ihana aromi. 
Väriä olivat vaihtaneet myös  torin lähellä olevan kävelykadun  varrella olevien kumkvattipuiden hedelmät. Viime viikolla kun kävelin tästä  en edes huomannut hedelmiä, sillä ne olivat vielä vihreitä, mutta nyt niitä ei voinut olla huomaamatta.
Näistäkin saisi tehtyä aika hyvän hillon.....

Ihan tuon kumkvattitalon vieressä on talo,  jonka kuvan postasin  pari postausta sitten,  ja jossa kuvattiin uudenlainen parinetsintäohjelma. Siinähän 4 neitoa (kuvassa)  saivat kaikki asua talossa ohjelman kuvauksen aikana, ihanissa asunnoissa, ja jokaiselle annettiin 3 mahdollisuutta valita pari. Kaikki 4 hylkäsivät  2 ensimmäistä miestä, vietettyään heidän seurassaaan vähintään 3 päivää,  ja kolmannet vaihtoehdot miellyttivät enemmän, tai  sitten  he läpikäyvät jonkinlaisen prosessin, jossa ei heti hylätä  miesehdokasta.  Näistä naisista 3 lähti talosta  yhdessä 3.  miesehdokkaan kanssa,  mutta vasemmalla toisena oleva keskeytti ennen loppua.   3 paria siis lähti talosta, mutta myöhemmin selvisi, että  näiden kuukausien jälkeen  (ohjelma kuvattiin juuri ennen koronaa)   vain kaksi paria on vielä yhdessä, eli ensimmäinen oikealla oleva on vielä yhdessä  3. valitsemansa miehen kanssa. En tiedä mikä näissä parinetsintäohjelmissa  kiinnostaa, mutta ne kyllä kiinnostavat;D  Jotenkuten tuntui että nämä neitoset  hylkäävät ehdokkaan ihan pienistäkin syistä, sen sijaan että  antaisivat suhteelle mahdollisuuden kehittyä.

21 kommenttia:

 1. Samaa mietin minäkin noiden tositeevee-formaattien suhteen. Monia tuntuvat kiinnostavan, itseä ei.

  Harmi, että vettä tulee kerralla tulvien verran, sellainen tasainen ropina olisi parasta.

  Hauska tuo kissa ekassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Pitää kyllä olla aika rohkea että. lähtee mukaan noin paljastaviin ohjelmiin.Kai se vaan on niin että tuollaiset kokeilut ovat kiinnostavua, muutenhan niitä ei tehtäisi roppakaupalla.
   Joo, olishan se parempi että vettä tulisi niin että vältyttäisiin tulvilta. Onneksi omalla alueellani ei sellaista ole.
   Tuo Kisu on kyllä ihana 🐈

   Poista
 2. Huh, ihan tuli ilkeä olo tuosta rakettiiskuyritykssestä. Pieni Israel on melkoisessa puristuksessa arabivaltioiden keskellä ja niiden vihan kohteena. Näistä raketti-iskuista ei Suomen mediassa ole mainintaa.
  On siellä "hieman" toisenlainen talvi kuin Suomessa. ;)
  Mukavaa viikon jatkoa! Toivotaan, ettei rankkoja sadekuuroja enää tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Välillä joskus tulee, mutta harvemmin omalla suunnallani, onneksi.
   Talvi onkin täällä lempiaikaani, luonnon herääminen tuo mieleen Suomen kesän 💚
   Kiitos, samoin sinulle hyvää viikon jatkoa.💙 Vettä tarvitaan täällå jokainen tippa, mutta sitä saisi tulla tadaisemmin.

   Poista
 3. Ihana hedelmäpuu! No siellä on sitten tosiaan tullut vettä vähän enemmän kuin tarpeeksi.
  Olen miettinyt noita parinetsintäohjelmia myös, mutta ehkä tämä nykyinen hektinen arki ja elämä yleensäkin saa turvautumaan tällaisiin formaatteihin. Ihminen kuitenkin usein kaipaa seuraa itselleen.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Nuo hedelmiä täynnä olevat kumkvattipuut ovat kyllå niin kauniita🧡🍊Oikeastaan kaikki vesi on tervetullutta, mutta saisi tulla sitä tasaisemmin.
   Tietynlaista rohkeuttahan vaatii mennä tuollaisiin ohbelmiin, mutta ehkä helpottaa parinetsimistä kun kaikki on tehty valmiiksi, ja on asiantuntijoiden apu saatavilla.
   Oikein kivaa viikkoa sinullekin Outi ❤

   Poista
 4. Mahtavia hedelmäpuita! Nuoret tosiaan tekevät joskus loput suhteesta aika helposti, kun on niin paljon mistä valita mutta riski on että lopuksi on vain "jämät" jäljellä :0
  Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Nuo on niin nättejä
   🧡🍊Nuo naiset eivät edes ole niin nuoria, yksi hieman alle ja muut yli 30,ja stressi mistä löytää parin. Mutta osa noista oli kyllä liian vaativia...

   Poista
 5. Paritusohjelmat (kuulostipa epäilyttävältä ;-D) ovat minustakin jostain syystä kiinnostavia. :-) Tosin viime aikoina kiinnostus on vähentynyt, kun on pitänyt tuijottaa Big Brotheria. ;-D Onneksi se loppuu tällä viikolla! Ja toisaalta kyllä alkaa tuntua, että paritusohjelmia on jo ihan liikaa, ja joidenkin konsepti on suorastaan epäilyttävä (niin kuin se, jossa etsitään kumppania alasti).

  Komeita puita ja ihana Kisu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Big Brotheria(täällä taitaa just alkaa uusu kausi) en ole koskaan katsonut, eikå se kiinnosta, nutta täkäläisiä parinetsintäohjelmia seuraan, ja myös Suomen Ensitreffejä Alttarilla, Tuollaiset uhan oikeasti tapahtuvat ihmissuhdedraamat ovat kiinnostavia, mutta oikeastihan katsojille näytetään vain hyvin pieni, ja tarkoin valikoituja osua siitä mitä oikeasti tapahtuu. No de alasti parinetsintäformaatti on kyllä niin extremeä että tuskin kiinnostaa, ellei ole nudisti😏
   Nuo pullokapokkipuut ovat kyllä upeira, ja Kisu on uhana 🐈

   Poista
 6. On se jännää miten maailma on muuttunut kännyköiden ja internetin myötä. Itseä halutaan esitellä jos minkälaisella tavalla. Onneksi vielä voi valita haluaako levitellä elämäänsä julkisesti.
  Mielenkiintoista myös se kuinka monesta tubettajasta nostetaan esim. Ylen kanaville tekijöitä vaikkei se karisma riitä ollenkaan tv:n puolelle. Kotikutoisena varmaan toimii ja sais sinne jäädäkin. Edelleen nuoret haluaa julkkiksiksi ja tähdiksi. Olisi mielenkiintoista nähdä miltä heidän elämänsä näyttää kun ovat esim. 8kymppisiä mutta en ole täällä enää silloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BLogitse : näin on , itse ei tulisi mieleenkään mennä tuollaisiin ohjelmiin , mutta nuorilla , kasvaneet somemaailman ohessa, on pienempi kyynnys mennä tuollaisiin ohjelmiin.Tosin viimeisessä Ensitreffit Alttarilla täällä yksi pareista oli 60-vuotiaita.... Mutta kun ajattelee tuota ohjelmaa ja sitten miten vaikeaa voi olla löytää sopiva parisuhde, niin ehkä ohjattu ja asiantuntijoiden avustama parinetsintä kiinnostaa joitakin. Niin onhan se niin että joistakin tulee tähtiä somemaailmassa ihan heppoisin avuin. Ja kun ajattelee että niin monen nuoren unelma on tulla kuuluisaksi niin ihan hirvittää.

   Poista
 7. Olen joliian vanha, jotta nuo nuoremmille tarkoitetut ohjelmat enää kiinnostaisi. En ole muuta kuin vilkaissut noita sarjoja, joten en tiedä mitä kaikkea ne siltää, mutta jonkinlainen tarve näkyä ja kuulua on varmaan vetonaulana.

  Me eletään narsissistisessa maailmassa, jossa hyvin moni haluaa näkyä ja kuulua. Narsissismia on tervettä
  ja sairasta. Aiheesta kirjoiettiin kirjoja on 1970-luvulla. Anerikkalaiset esikoululaiaset saavat opetella laulamaan "I'm so special, look at me". Amerikassa kasvatetaan lapset uskomaan että he saavat kaiken minkä haluavat. Useimmat ottavat kymmeniä selfie kuvia itsestään päivittäin. Moni heistä kuuluu 'The Me Me Me Generation'kulttuuriin.

  Kiitos ihanista valokuvista. Tuli ihan vesi kielelle kun näkee hedelmäpuita. Roomassakin kissat makailee autojen ja skoottereiden päällä. Tukholmassa on enimmäksen sisäkissoja. Ei tuonne ulos uskalla monikaan päästää kissojaan.

  VastaaPoista
 8. Donna: Niinpä, kyllähän osallistujat tietävät noihin ohjelmiin lähtiessään että tulee jonkinlaista kuuluisuutta ja näkyvyyttä, ja sitä ei kyllä kaikki helposti kestä, mutta joillakin on suuri tarve näkyä näin somen hallitsemassa maailmassa.

  Niin totta, tuossa onkin paljon narismia mukana, ei ehkä kaikilla, mutta useilla. Tuosta " I am so special" -laulusta en olekaan kuullut. Toisaalta on hyvä että lapsia kannustetaan uskomaan itseensä, mutta "look at me" tänä päivänä on vähän eri juttu kuin silloin kun tuota laulua opetettiin lapsille.

  Kiva kuulla että tykkäsit:) Nuo hedelmäpuut jotka ovat täynnä hedelmiä ovat kyllä niin nättejä, vihreän ja oranssin yhdistelmä kaunis:)
  Kissat tykkäävät ottaa aurinkoa auotjen päällä. Minulla oli kissa Suomessa, ja ihan vain kesäisin veimme Oton ulos, mutta hihnan kanssa.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kesäistä siellä on! :-) Minäkin olen seurannut vierestä mieheni 30+ siskon ja tämän ystävättärien parin etsintää, ja näin lähes 50-vuotiaana tuntuu oudolta, miten kevein perustein he vaihtavat miestä. Tuntuu kuin puoliso valittaisiin enemmän tarkoilla kriteereillä kuin rakkaudesta. Vaikuttaa minusta oudon tunteettomalta. Toki minäkin tuossa iässä hetken aikaa vaihtelin miestä aika tiuhaan tahtiin, mutta en silloin etsinyt elämänkumppania. Sekin tuntuu oudolta, että he näyttävät selviytyvän erosta kepeästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annielander:Talvi täällä tosiaankin tuo välillä mieleen Suomen kesän. Tämä talvi ja varhaiskevät ovatkin lempparivuodenaikaani täällä, kesällä kärsin kuumuudesta.
   Niinpä, tuntuu tosiaankin että kepein perustein vaihdetaan miestä. Tuossa ohjelmassa nuo naiset kokivat jonkinlaisen henkilökohtaisen kehityksen, ja noiden superlyhyiden suhteiden erojakin käytiin läpi, ja kaksi paria on vieläkin yhdessä, eli puolet. Kyllä mullakin oli nuorena muutamia poikaystäviä, jotka jätin ihan liian heppoisin perustein, kuten vaikka jos asiat alkoivat olla liian serious..,..

   Poista
 10. Nämä parinetsintäohjelmat ovat kyllä hauskoja. Lisäksi nämä kuvissa olevat naiset ovat valtavan kauniita. Luulisi siis löytyvän pari ihan vain jokapäiväisistä ympyröistä.

  Kiva, että teillä viilenee. Mä olen nyt nukkunut ikkunat auki ja nautin viileästä yöilmasta. Unikin on paljon syvempää. Mä en muuten osaa sanoa tuota puun nimeä nopeasti, varsinainen tongue twister...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna: Mun täytyy myöntää että olen koukussa näihin, mutta esim. joku BIg Brother niin ei missään nimessä, enkä ole eläissäni katsonut kuin puoli jaksoa. Naiset olivat kyllä tosi kauniita, etenkin tuo tummahiuksinen vasemmalla, mutta kyllä miesehdokkaissakin oli näköä;D Eilen otin talvipeiton jo esille, vaikka yöt eivät vielä erityisen kylmiä, vaan kivasti viileitä, mutta alkoi tuntua että on aika vaihtaa ohut peitto paksumpaan, ja onhan se ihanaa nukkua kun on viileää. Mulla on aina ikkunat auki, oli Suomessakin, jopa pakkasella.. Hih, on kyllä hieman hankala nimi tuolla puulla, mutta se on tosi komea puu:)

   Poista
 11. Tässä oli mainittu useampikin puu, joista en ollut ennen kuullutkaan. Komea runko tuolla pullokapokkipuulla!

  "Paritusohjelmat" eivät oikein minua kiinnosta. Eikä oikein mikään muukaan telkkarista tuleva. Voi johtua osin siitäkin, että jostain syystä minun on vaikea keskittyä television katseluun mutta sitten taas lukemiseen ei. Meillä ei tosin yhtään televisiokanavaa edes ole, joten sekin hieman rajoittaa katselua :D

  VastaaPoista
 12. Kumkvatti - nimi on aina huvittanut minua 😀 ja kyllä naurattaa tuo ekan kuvan kissakin. Raukea tyyppi.

  VastaaPoista
 13. Vitsi näissä reality- ohjelmissa on se, että mikään ei ole aitoa, vaan näyttelijöitä. Mutta Paratiisissa asut.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...