keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Kaikenlaista

Pesulan kissahan siinä   ikkunan takana.  Eteläisessä Tel Avivissa  asustaa tämä kissaneito eräässä pesulassa,  jossa sillä on mukava peti , ja ruokaa ja juomaa.  Aamuisin usein bongaan sen tuossa ikkunan takana.
Parasta viikossa on ollut se  että  kahvilat ja ravintolat aukenivat taas.  Kävelykadulla torin vieressä oli niin mukavaa nähdä pitkästä aikaa ihmisiä istumassa kahviloissa.  Sisällä saa istua vain  rokotetut, ja rajoitettu määrä,  ja ulkona  myös ei-rokotetut,  rajoitetettu määrä sielläkin.   Tuo vanha kahvila onneksi   kesti vuoden  kestäneet rajoitukset,  mutta  lähes 5000 ruokapaikkaa eivät sellaista kestäneet. 
Torillakin on mukavempi käydä kun torin ruokapaikatkin ovat nyt auki. Tämä kuva on otettu aikaisin aamulla alkuviikolla,  ja aamuisin on ollut hieman viileää....
Viileää kunnes tuli tämä keskiviikko.... AIvan kamalan kuumaa,  ja kun se tulee yhtäkkiä , tuntuu tosiaankin aika kamalalta.  Tämä  ei onneksi kestä kauan , sillä huomenna pitäisi  jo olla normaalimpaa.  Talven ja kevään vaihtuessa (myös syksyllä ennen talvea)  on näitä  kuumia hiekkatuulipäiviä.  Nyt illallakin on melkein hellettä.
Torilla kävin ostamassa hieman hedelmiä  kuvassa näkyvän Abedin kojusta. Kuvassa näkyy myös yksi Abedin kissoista, Choko. Abed on torin tunnetuin myyjä, ollut mainoksissa ym.  ja  Värikästä Vegeä-kirjassa on kuva meistä kahdesta tuolla kojussa.  Abedilla on surullinen tarina:  muutama vuosi sitten hänen poikansa ammuttiin kuoliaaksi,  mutta en tuntenut hänen tarinaansa enemmän, ennenkuin luin siitä nettilehdessä  toissa viikolla.  Abed on  muslimi-isän ja juutalaisen äidin poika,  jonka vanhemmat  erosivat   pojan ollessa vuoden vanha.   Isä meni uudestaan naimisiin  musliminaisen kanssa,  ja äiti juutalaisen miehen kanssa,  joten Abedilla on  sisaruspuolia molemmista uskonnoista.   Huumeet hallitsivat elämää useita vuosia,  mutta torilla Abed on ollut 20 vuotta,  ja   jo hänen suuresta rakkaudestaan kissoja kohtaan  tietää että hän on hyvä ihminen. Kissoja on 6  tuolla, ja kaikki niin hyväkuntoisia kun saavat ruokaa ja rakkautta.
Nettiasioissa siirryin vähän parempaan eli asuntoon liitettiin valokaapelit,  ja tämä langanlaiha  teknikko joutui työskentelemään niiden asennuksessa 5 tuntia muutaman  tunnin sijaan,  koska tässä asunnossa on ennen minua tehty kaikenlaisia ihmeellisyyksiä, ja oli tosi vaikeaa saada kuljetettua valokaapelit yhdestä kohdasta toiseen, eli miten puhelinkaapelit kulkivat ennen tätä.  Kun katselette kuvaa, huomaatte että tuolla oikealla katto on matalempi,  sillä siellä on varasto, Ennen tehtiin  tuollaisia varastoja,  katon alle rakennettiin malala kerros jossa säilytettiin tavaroita. En edes muista mitä minulla on tuolla, mutta  teknikon laihuus oli tässä tapauksessa erittäin hyvä asia,  sillä  selvisi että sen  varaston  kautta piti johtaa kaapelia ,  ja hän onnistui mahtumaan sinne varastoon sitä varten .  Tietokoneeni on vanha enkä  erityisesti huomaa  että bittejä on nyt paljon enemmän,  mutta puhelimella huomaan eron.

Vanhoissa taloissa / asunnoissa löytyy ongelmia,  ja kauhukseni huomasin viikonloppuna  että rappukäytävän seinässä  , jonka takana  on keittiöni,  on märkä kohta ja maali on ruvennut hilseilemään.   Voin kyllä syyttää itseäni  sillä keittiön kraana on vuotanut muutamia kuukausia, mutta en ajatellut että  siitä voi tulla tuollaisia ongelmia.  Löysin  kotikadulla asuvan Evelynin kautta todella mukavan   putkimiehen,  joka laittoi ensiapua,  ja tulee huomenna korjaamaan   loput, ja vaikka pelkäsin  jo hurjia laskuja toimenpiteistä,  niin lasku on pienempi mitä pelkäsin, onneksi.
Tänään käytiin pienellä retkellä eksän kanssa,   mutta  ei ollut mitään erityistä kuvattavaa paitsi nämä ihanat villikukat:  villisyklaameja  ja vuokkoja. Kumpaakaan ei saa poimia mutta ihailla saa:)

Kaunista loppuviikkoa ja  toivottavasti kylmä väistyy vähitellen Suomessa

21 kommenttia:

 1. Tänä aamuna Pirkanmaalla -27 astetta pakkasta. Vähän saisi jo lämmitä täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blýygi Blumsteri;No huh miten kylmää maaliskuussa, ja eikö sitä ennen ollut jo lämpimämpi jakso.Toivottavasti pian lämpenee ja kevät lähtee kunnolla käyntiin.

   Poista
 2. Katt i fönstret, Ulf Lundellin laulu tuli mieleen 🎼

  Et ole päässyt pitkästymään kun on ollut uudistuksia 🙂

  Helpompaa loppuviikkoa toivotellen 🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Jag måste lyssna på sången 🐈Ei todellakaan ehdi pitkästyä. Kiitos Rita, ja hyvää loppuviikkoa sinullekin❤️

   Poista
 3. Ihanaa, että siellä alkaa taas kahvilat ja ravintolat avautua ja elämä normalisoitua. :-) Hauska tuo teknikkojuttu. :-D Ja kauniita luontokuvia alla, eukalyptukset on kyllä jännän näköisiä. Ihan järkyttävä tuo ekoterroriteko, eipä ne libyalaiset varmaan ympäristöstä välitä, kun asiat muutenkin niin huonolla tolalla. :( Itse toivon, että pakkaset vielä jatkuisivat täällä, jotta voisi hiihtää ja laskea mäkeä, mutta nyt on enää -2 Helsingissä ja vielä lämpenee. Eilen oli -11 ja kävin hiihtämässä auringonpaisteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annielander :Tosi mahtavaa niin pitkän ajan jälkeen❤️ Täällä luultiin että Purim-juhlan kielletyt juhlat saisivat luvut pomppaamaan ylös, mutta niin ei käynytkään❤️hih, kukaan muu kuin noin laiha teknikko ei kyllä olisi mahtunut siihen varastoon:D Tuo ekoterrorismiteko oli kyllä järkyttävä, ja sen aiheuttamia vahinkoja korjaillaan vielä pitkään. Kiva kun on sellaiset säät että pääset hiihtämään🎿, itse olen enemmän luistelun ystävä⛸️.

   Poista
 4. Ihana pöytäliina sulla :)
  Nyt on meiläkin paras vuodenaika kun rupee oleen valoisempaa ja kevät tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Tuo Kettukarkki-pöytäliina onkin kuva, täällä ostettu, kun ne tehdään Turkissa, ja tuossa on ihan pieni virhe, jota ei huomaa ellei etsi. Ihanaa kun jo valoisampaa i Stockholm, och ha en fin veckoslut ❤️

   Poista
 5. Ajattelin juuri uutisia Israelista nähdessäni, että nyt on tilanne kääntynyt päinvastoin: kun aiemmin teillä oli lockdownit, täällä elettiin vapaammin, mutta nyt tilanne on ihan toinen. Mielenkiintoista tuo asiakkaiden erottelu rokotuksen perusteella. En usko, että tuommoinen onnistuisi Suomessa. Pitääkö rokottaminen todistaa jotenkin?

  Vesivahingot ovat niin pelottavia! Onneksi selvisit säikähdyksellä!

  Surullinen tarina Abedilla. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Niinhän tässä kävi, että kun täällä tilanne alkoi parantua niin Suomessa se huononi. Koko vuoden olen toivonut olevani Suomessa kun elo siellä ollut normaalia tänne verrattuna, mutta just nyt en toivo niin...
   Tuo erottelu, sillä halutaan kannustaa sellaisia jotka ei vielä ottaneet rokotusta rokotuttamaan itsensä. Ja kun näissä rokotteissa ei ole 100% suojaa, ja aina on se 5 % mahdollisuus saada korona, niin ainakin täysissä sisätiloissa omisu turvallisempi olo kun tietäisi ettei olisi tarttumisriskiä.
   Vesivahingot ovat igan kamalua. Joudun nyt kuivattammaan vesialtaan alma olevaa kaappia pitkään, ja vaikka ei nyse ollut hirmusummista, niin kyllä se aika paljon kuitenkin maksoi.
   Abedin tarina on surullinen, mutta hän koettaa nähdä asioiden hyvät puolet ❤️

   Poista
 6. Mukavaa, että siellä yhteiskunta vähitellen aukeaa, kyllä ihmiset ja kahvilat tekevät kaupungin eläväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:on kyllä mahtavaa nähdä paikkoja auki, ja pitää toivoa että se jatkuu. ❤️

   Poista
 7. Huh, mikä lämpötila! Hieman torikauppiaan kasvotkin jo punoittavat :)
  Pesulan kisu näyttää tietävän tehtävänsä ;) siellä on kai irtonaisia kissojakin runsaasti? Onkohan joku väriyhdistelmä siellä päin ominaisempi, vai mitä sattuu värejä? Onko pitkäkarvaisia?
  Täällä vaan lunta satelee lisää. Onneksi pakkanen on ollut jo laskusuunnassa. Pudotusta eilisaamuisesta paristakympistä tämän hetken -4 asteeseen. Plus 13 olisi täällä jo melkein helle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Onneksi tuo hirmulämpö kesti vain päivän, mutta kylmä kausi täällä on nyt ohi. Pesulan kissaa on kiva nähdä tuolla, ja tänään se makoili silityslaudan päällä🐈Kaikenlaisia väriyhdistelmiä löytyy, ei mitään tiettyä sellaista. Pitkäkaevaisakin löytyy, jos joku rotukissa on jotenkin joutunut ulos. Meidän puistossa esim. kaunis savunharmaa kissa, joka kyllå aika pelokas, ja kissan juuret selvästi Venäjänsinisissä kissoissa... Onneksi teillä alkaa jo lämmetä ja pian muuttua keväisemmäksi💚

   Poista
 8. Minä voisin tulla lämpöhoitoon sinne hetkeksi! Täällä luvassa myrskytuulia ja lunta lisää. Olen niin kyllästynyt jo koko talveen!
  Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:hih, täällä tosiaankin talviset säät jo ohi, mutta tuollainen lämpö kesti onneksi vain päivän. 😍Toivottavasti teille jo pian tulee keväisempää💚Oikein ihanaa viikonloppua Outi❤️

   Poista
 9. On aina ihanaa jos putkiremontista selviää pienellä laskulla.

  Voi hurja! Teillä nousi lämmöt kunnolla. Meillä on ollut yöt melkein pakkasen puolella, mutta tänäänkin jo yli 20 C astetta. Vähän pitää miettiä pukeutumista. Hiki valui tänään, oli ihan liikaa päällä.

  Luin taas päivä pari sitten teidän koronauutisia ja niistä tuli sellainen olo, että teidän tilanne alkaa kirkastua. Mä saattaisin saada jo muutaman viikon sisällä rokotteen. Se varmaan vaaditaan jos meinaa koskaan minnekään vielä matkustaa.

  Bambille rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna: No oikeastaan lasku ei ollut pieni,mutta ei myöskään niin suuri kuin olin kuvitellut, mikä on hyvä juttu.
   Onneksi tuo superlämmin päivä kesti vain yhden päivän ,oli niitä vuodenaikojen vaihteluiden kuumia hiekkatuulia, mutta nyt normaalimpaa. Tosin se kylmä kausi on sitten kyllä tosiaankin ohi, eli päivät yli 20 astetta.
   Nyt ovat luvut tosiaankin laskeneet, ja samoin kuin vakavasti sairaiden, mutta täällä on lähdetty niin suurella energialla vuoden tauon jälkeen ravintoloihin, kahviloihin, ym. että pitää toivoa että se ei näy tulevissa tilastoissa, ja että laskusuunta jatkuu.,Edelleenkin pitää kyllä olla varovainen, eikä maskista voi vieläkään luopua, ei edes ulkona,vaikka olisi 2 rokotetta takana. Toivottavasti todellakin saat pian sen rokotteen, ilman sellaista aika vaikeaa tässä nykytilanteessa. Hyvää uutta viikkoa ja rapsutuksia myös Felixille:)

   Poista
 10. Ihanaa kun siellä päästään jo palailemaan vähitellen arkeen. Kun täälläkin päästäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Oli jo aikakin, kokonaisen vuoden jälkeen. Ja koko sinä aikana omen halunnut olla Suomessa, jossa oli niin normaalia tänne verrattuna, kunnes nyt Toivottavasti tilanne teillä ei pahene, ja että saatte myös rokotteet lähitulevaisuudessa, sillä ei tästä muuten taideta päästä eroon

   Poista
 11. Hyvä että kahvila on kestänyt koronan paineen. Me käymme nyt taas kahden viikon välein kaupassa. Tuomme ruokaa reilusti kotiin ja minä leivon kaiken leivän mitä syömme. Olen myös istuttanut perennan siemeniä... näin se aika kuluu. Ihania villikukkia teillä siellä ja lämmintä tuntuu piisaavan. Hyvä kun tekniikka pelaa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...