keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Uudelleen tutustumista

Kun vuoden aikana oli niin monta kuukautta täynnä  liikkumistakin rajoittavia sääntöjä,  kävin vain tietyissä paikoissa.  Tänään päätin lähteä pitkästä pitkästä aikaa  katsomaan Saronan puistoaluetta.  Saronan historiasta olen kirjoittanut v. 2009 täällä.
Kodin vierestä lähtevä bussi  pysähtyy aika lähelle Saronaa, mutta ensin piti kävellä aukion kautta toiselle puolelle. Aukiolle  oli lisätty  tuoli-pöytä-ryhmiä , mutta  huomasin että osa niistä ravintoloista jotka olivat tuolla ennen koronaa,  eivät enään olleet. Yksi hyvä ja edullinen paikka,  jossa tuli usein syötyä,  on nyt supermarketti.
Puu aukiolla, ja suihkulähde tai allas  takana.  Ensi viikolla  täällä on vaalit,  ja kuvitelkaa, 4.vaalit 2 vuoden aikana,  ihan kamalaa.  Syypää on  pääministeri täällä,  ja  mistä sen tietää vaikka tulisi   vielä 5 vaalit, jos ei päästä sopuun.  Vaalien järjestäminen  maksaa maltaita, ja  ne rahat olisi voitu mieluummin ohjata sinne minne niitä tarvitaan.  Jos jotain inhoan täällä, niin se on  nykyinen poliittinen tilanne. Nämä neljännet vaalit masentavat aikaisempia enemmän,  sillä näyttää siltä että   lopputulos on vain entistä  huonompi ja  sama pääministeri jatkaa ja jatkaa... 
Ennen puistioaluetta poikkesin  Saronan ruokahallissa ,  ja sisäänkäynti , josta olin ennen mennyt sisään, olikin kiinni, joten piti mennä sisään toista kautta.
Ruokahallikin oli todella muuttunut vuoden aikana: olin kyllä lukenut että uudet omistajat olivat poistaneet keskellä olevia ruokakojuja,  ja laittaneet istuimia niiden tilalle.  Monet paikat  olivat vielä kiinni, ja monet entiset paikat eivät enään olleet tuolla.
Saronan puistoalueen entisistä ruokapaikoista oli vain osa jäljellä, mutta toivottavasti  tulee uusia yrittäjiä jos tilanne ei huonone.
Kirkas ja lämmin päivä, taas.  Kylmä kausi on todella ohi. 

Saronan puistoalue on täynnä sitruspuita,  ja ne kukkivat nyt. Se tuoksu on hurmaava! Istahdin penkille yhden kukkivat  puun alle, ja olisin voinut jäädä sinne ihan vain sen tuoksun vuoksi.
Koi-kalojakin pitää katsella ennen poislähtöä. Ensi viikon lopussa täällä alkaa myös  Pesah, juutalainen pääsiäinen,  joka tänä vuonna loppuu silloin kun kristitty  pääsiäinen alkaa. Viime vuonna taisivat osua samaan aikaan.

24 kommenttia:

 1. Varmaan ihana sitruspuiden tuoksu! Tuo Saronan alue on kiva, pari kertaa olen käynyt. Onneksi teillä ollaan menossa kohti normaalia. Täällä vaan tilanne huononee. Paitsi meillä täällä maalla, ei ole juurikaan sairastuneilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina: On kyllä niin ihana se tuoksu:) Joo , tuo Saronan alue on ihana, ja mahtava keidas keskellä kaupunkia. On kyllä helpotus mennä kohti normaalia, kunhan se kestäisi, on sellainen epäily koko ajan mielessä., Toivottavasti SUomessa tilanne ei eskaloidu pahasti.

   Poista
 2. Huimaavan hienot kuvat! Onko sinulla uusi kamera vai ovatko muuten vaan vielä tavallistakin hienommat. Nuo taivaita tavoittelevat rakennukset alaviistosta kuvattuina tekevät vaikutuksen. 💙 Mukavaa että pääset taas vapaammin liikkumaan. Hyvää torstaita Jael. 🌳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:kiitos paljon:) Ei uutta kameraa ,vaan joulukuussa hankkimani uuden kiinalaisen kännykän kamera (RealMe-kännykkä). Nuo talot ovat niin korkeita että ihan pakko kuvata alaviistosta että mahtuvat kuvaan;D Kiitos, on kyllä helpotus kun pääsee kunnolla liikkumaan, Oikein hyvää viikonloppua Rita:=)

   Poista
 3. Hurmaava paikka! Aloituskuvan myötä tulvahti kevät, ihana raikkaus ja toivo paremmasta ajasta. Teiltä päin tulee niin lupaavia tuloksia ja uutisia rokotteiden tehoista. Uuden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis:Todellakin hurmaava paikka:) KEvät on tosiaankin täällä, lämmintä ja aurinkoista, vaikka jäin kaipaamaan talvea, mieliaikaani täällä. Rokotteet ovat tosiaankin osoittaneet tehonsa, ja uusia hyviä puolia paljastuu koko ajan, ja toivon että Euroopan hidas koronarokotetahti nopenee, sillä rokotteet näyttävät olevan ainoa tapa päästä kiinni edes jonkinlaiseen normaaliin elämään. Oikein hyvää viikonloppua:)

   Poista
 4. Ihann näköistä kevättä. Tuntuu varmaan hyvältä liikkua vähän laajemmlla alueella. Harmi vaan, että niin monet liikkeet ovat joutuneet sulkemaan ovensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Kevät on , valoa enemmän ja lämmintä. Kyllä vaan on ihanaa liikkia vapaasti niin monen kuukauden jälkeen, ja toivottavasti tämä ei ole väliaikaista. Mutta todellakin surullista niin monen kiinni menneen yrityksen puolesta:(

   Poista
 5. Varmasti ihanaa tuo sitruspuun tuoksu.
  Kyllä nyt loppuu moni yritys täälläkin, vaikka ei niin totaalista sulkua ole ollutkaan, kuin teillä.
  Meillä tuntuu tilanne vaan pahenevan. Tosi ikävä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele: Sitruspuiden kukintojen tuoksu on aivan hurmaava. Saispa sen pullotettua tuolla, no olen sekoittanut appelsiiniöljyä jonkun tuoksun kanssa, ja vähän muistuttaa sitä puittten kukintojen tuoksuja. Koronan vaikutukset talouteen ovat kurjia. Onneksi teillä ehkä tuo aika jää lyhyeksi ja valtio varmaan tukee paremmin kuin täällä, mutta kyllä niitä konkursseja on joka puolella maailmaa , ja kestää ennenkuin palautuu. Tsemppejä ja toivottavasti tilanen ei pahene.

   Poista
 6. Niin ihanan kesäisiä kuvia. Kiitos tästä! <3 Täälläkin rupesi paistamaan aurinko, ja se lämmittää jo sen verran, että lumet sulavat kivasti. :-) Meillä on kyllä vielä paljon matkaa noin vihreisiin kuviin, mutta perästä tullaan!

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu: Kesäistä tosiaankin, ja nyt tulossa pari tosi kuumaa päivää kun on taas niitä kuumia hiekkatuulia seuraavat päivät. IHanaa kuulla että teillä jo alkaneet lumet sulaa, pian teilläkin kevät siellä:) Mukavaa viikonloppua Satu:)

   Poista
 7. Onpas aivan ihanan näköinen paikka ja vielä tuollainen koilampikin siellä. Tosi ihana tuo "katto" tuossa toisessa kuvassa, kiva idea!
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Tuo Saronan alue onkin aivan ihana, oikea keidas keskellä kaupunkia:) Tuo aukion "katto " on kiva, mutta saisi ehkä olla vähän peittävämpi, sillä kuumalla kaudella varjoa tarvitaan paljon! Oikein ihanaa viikonloppua Outi:)

   Poista
 8. Sielä vaan appelsiinipuut kasvaa kaduila :-D ekassa kuvassa, mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika: Siellä ne kasvavat, vaan niin ylhäällä ettei niihin pääse käsiksi, harmi...

   Poista
 9. Ah, miten kesäisen näköistä! Ollapa nyt siellä, kun täällä on vieläkin huisin paljon lunta. No, linnut sentään jo sirkuttavat täälläkin. ;)
  Hyvää viikonvaihdetta Sinulle! Nauti lämmöstä ja valosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe: Kesäistä on, epänormaalin lämpimän talven jälkeen, ja mietin onko tämä ehkä ilmastonmuutoksesta johtuvaa. Toivottavasti teidän lumet pian sulavat pois ja tulee vihreää tilalle. Mutta kiva että linnut jo palanneet talvilomiltaan;D
   Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua ja kevään odotusta Piipe.

   Poista
 10. Teillä on siellä nyt kaunista. Upea tuo puu kukinnossaan.

  Taidan tietää suunnilleen miltä susta tuntuu teidän poliittinen tilanne. Vaikka mäkin yritin vältellä uutisia ja edellisen pressan edesottamuksia, niin eihän niiltä voi välttyä. Niin paljon olisi ollut tärkeää tekemistä ja suuria asioita ja sitten yksi vaan hämmentää omaa soppaansa. Nyt on vähän helpompi hengittää, mutta pelottaa, että neljän vuoden päästä on taas joku pöljä ohjaksissa.

  Mukavaa viikonloppua Jael!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna:Omasta mielestäni talvella on kauneinta täällä, kun kaikkialla on luonnonvihreää.,Nytkin kaunista mutta ei ole satanut ja luonnonkasvit ainakin omalla alueellani jo ihan kuivuneita. Minä aina koen vähänh alakuloa kun luonnon vihreä kuihtuu pois. Ja tuo puu on kyllä kaunis kukkiessaan.
   Joo, meidän PM ei ole pöhkö niinkuin Trump, vaan manipuloiva ja valehteleva tyyppi, ja kuitenkin hänet valitaan uudestaan ja uudestaan, tai oikeastaan hän ei voittanut niitä kahta edellistä, mutta junaili asiat niin että jäi pääministeriksi. Onneksi pääsitte eroon Trumpista, ja toivotaan ettei hän tai joku jälkeläisensä ilmesty uudelleen 4 vuoden kuluttua.
   Kaunista tulevaa viikkoa JOhanna:)

   Poista
 11. Onpa ihania kevätkuvia. Luonto ei koronasta piittaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annielander:Kiitos:) Totta.,luonto jatkaa kuten ennen, tai oikeastaan lämpimämpänä..

   Poista
 12. Kiitos ihanasta kuvista. Minäkin kiinnitin huomioni tuohon "kattoon" onkohan ne jotain peltiläpysköitä. Jännä kuitenkin mutta niinkuin kirjoitit varmasti liian kuuma kun aurinko paistaa kuumasti. Harvassa näkyi ihmisiä siellä liikkuvan ja todella monet liikkeet on täälläkin pulassa jo nyt. Täällä on luvattu myös tällä viikolla jo aurinkoisia päiviä joten lumet ehkä sulaa kohta vauhdilla. Teillä kukkii siellä sitruspuut meillä pöydällä omenapuun oksat mitä olen tuonut sisälle. Mökillä saatiin puuhommat tehtyä mutta risut pitää pääsiäisenä polttaa. Ja pitää kun maa kuivuu haravoida puun säleet ja roska pois. Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Kiitos, ja kiva kuulla että tykkäsit:) Tuo "katto" on kyllä tosi kiva, ja jännästi varjot maassa, mutta kun tuo aukio on avoin niin kesällä olisi kiva jos olisi enemmän katettu, sillä kuumassa maassa pitää olla varjoisia paikkoja. Olin aika aikaisin liikkeellä, eikä vielä kauheasti näkynyt ihmisiä, mutta kuulemma esim. torin sivukatujen pikku ruokapaikoissa, ja baareissa on juhlittu kunnolla sen jälkeen kun osa rajoituksista poistui.
   Kiva että saatte aurinkoa sulattamaan lumet. Sitruspuissa voi olla samanaikaisesti hedelmiä ja kukkia, ja se tuoksu on kyllä niin ihana. Voin kuvitelta että myös sisälle tuomasi omenapuuoksan kukinta tuoksuu hyvälle:)
   Mökin laittaminen kesäkuntoon vaatii kyllä paljon töitä.
   Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinullekin:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...