keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Kevätpäivän seisauksesta se alkoi

Kissa  bussipysäkillä

Tasan kevätpäivän tasauksesta alkoi täällä lopullisesti lämpimämpi kausi.   Muistin että viime vuonna  lämpimämpi aika alkoi  myöhemmin,  ja kun tarkistin , niin se tosiaankin alkoi vasta huhtikuussa. No ei ihme kun tänä vuonna  on ollut ennätyslämmin talvi.    Eilen  tiistaina oli yli 30 astetta ,nihkeää ja hiekkapölyä,  ja huokaisten vaihdoin  lämpimän talvipeittoni ohuempaan peittoon. Huokaisten koska nukun niin paljon paremmin kun yöt ovat kylmiä. Tänään on sitten ollut parempi sää, ja  sää on  näinä aikoina kyllä tosi miellyttävää: ei liian kylmää eikä liian lämmintä mutta minä pidän kylmästä...
Kaunis nuori  orkideapuu  kukkii lähellä terveyskassani klinikkaa,  jossa kävin ravintoterapeutin luona.  Kiloja on tullut enemmän  ja pitäisi mahtua kesävaatteisiin ihan kohta ,  ja ajattelin että  käynti ravintoterapeutilla selventää mitä tehdä. En syö erityisen paljon,  pidän tosi pitkiä taukoja,  ja syön kerran päivässä   kunnolla kun sen sijaan pitäisi  jakaa pieniä aterioita päivän aikana. En  normaalisti syö klo 18 jälkeen,  eikä aamullakaan ruoka aina maistu erityisesti ,  ja ongelmani on lähinnä klo 12-18 aikana syödyt ateriat, joita  on ehkä vain yksi  ja liikaa lyhyessä ajassa.  Kävimme läpi  parin kuukauden takaisia  verikokeiden tuloksia,  ja sain muutamia ohjeita sekä uuden ajan.
Klinikka on lähellä toria ja sen viereistä kävelykatua,  jonka penkit maalattu iloisilla väreillä. Tässä on ihanat värit:)

Lockdownin aikana  katutaiteilijat olivat käyneet lisäämässä väriä tuonne. Kissa oli  jo aikaisemmin mutta  pylväät oli maalattu ja seinää lisätty lisää  väriä.
Tein kävelylenkin   samalla alueella ,  ja huomasin että tämä talo hävitetään  koska sinne rakennetaan uusi kallis talo.
Tosi harmi sillä kivan näköinen pikku kulmatalo, mutta talo ei ole suojeltavien talojen listalla. Eilen meillä sitten oli täällä 4. vaalit kahdessa vuodessa,  ja saapa nähdä  jos  syntyy hallitus.  Minusta 3 viimeisintä vaalia ovat olleet turhia, ja  syypää niihin jatkaa  pääministerinä.,,,
Lähes joka päivä menen Bambin kanssa tästä ohi, ja  olen katsellut miten kypsiä sitruunoita putoaa maahan ,   eikä kukaan näytä poimivan noita sitruunoita.  Talo on samarialaisten alueella,   joka on vastapäätä kodin viereistä puistoa. Samarialaisista ja käynnistäni heidän luonaan olen kertonut täällä.
Ihan mieletön sitruunasato!  Samarialaisilla on tuolla alueellaan juhlatila,  ja jo 3 päivän aikana siellä on juhlittu joko häitä, kihlajaisia  tai jotain muuta,  ja musiikki kovaäänisistä heillä aina niin kovaa että   joudun sulkemaan kaikki ikkunat.  Saavat pitää ääntä klo 23 saakka..Eilen ennen auringonlaskua näin sitten tuolla pihalla muutaman naisen jotka poimivat sitruunoita. Noita sitruunapuita on 3 , ja kaikki täynnä sitruunoita.
Ihan vieressä on pikkuinen alue jossa kasvaa villikukkia, mutta kun on ollut sekä kuivaa että lämmintä parin viimeisen viikon aikana,  luonto on jo  aika kuivunutta.
Kruunusuvikakkarat ovat vielä hyvän näköisiä,  mutta  lähes jokaisessa kukassa on ötökkä... En tiedä onko tällä  suomenkielistä nimeä  mutta  tämän nimi latinaksi on Oxytthyrea noemi.

17 kommenttia:

 1. Voi miten hauska penkki ja muuta taidetta.

  Ja sinulla on aina noita kauniita kukkivia ja hedelmöiviä puita täällä. 🌸 🍋 🌳

  Eka kuva riemastutti erityisesti ♥

  Olen lukenut sellaisia ruokailuohjeita että jos haluaa laihtua kannattaa panostaa aamupuolella syömiseen ja keventää iltaa kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita; Nuo värit ja kuviot kyllä tekevät tuosta penkistä aika kivan.Kaikki kadun penkit on koristeltu eri tavoin, hauska katsella niitä.
   Täällä aina vähän väliä kukkii joku puu, niin on kiva kuvata niitä.
   Kiitos Rita, olin eräällä bussipysäkillä ainakin 20 minuutin ajan, ja tuo ystävällinen kissa viihdytti niin että aika kului nopeasti:)
   Juu minäkin tiedän.,Syömiseni kohdistuu eniten lounasaikaan. Illallahan klo 18 jälkeen en syö mitään, ellei ole joku tilaisuus. Oikein hyvää loppuviikkoa Rita.

   Poista
 2. Ihania kuvia!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Tulee aika tukala olo jo pelkästä ajatuksesta, että olis yli 30 astetta lämmintä ja pitäis nukkua ;D Meillä onneksi nukutaan kellarikerroksessa, niin nämä kotimaan lämpimät kelitkään ei haittaa. Kuumassa nukkuminen on tosi tukalaa, eikä virkistä kunnolla.
  Upeat graffitit!
  Hmmm. Erikoisia naapureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Onneksi se kesti vain päivän, mutta kesällähän se on jokapäiväistä monta kuukautta, aina tuonne lokakuun loppupuolelle, ja kaiken lisäksi vielä korkea kosteus, kun nyt oli vain kuumaa ja kuivaa, mikä tekee kuumuuden helpommaksi. Onpa hyvä että teillä on viileä nukkumispaikka myös silloin kun SUomessa on helteistä:) Kuumassa nukkuminen onkin kamalaa, ja kesäkuun puolivälistä aina lokakuun puoliväliin yleensä tuulettimeni koko yön päällä.
   Tel Avivissa on hurjasti aivan ihania graffiteja, ja kivasti aina välillä löytyy niitä lisää.
   Juu samarialaiset ovat aika erikoisia, mutta kai sen vuoksi vanhat tavat ovat säilyneet muutaman tuhannen vuoden ajan.
   Hyvää loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 4. Niin ihania maalattuja penkkejä ja seiniä!

  Hgissäkin alkaa olla kevään tuntua, ollaan jo plussan puolella ja lumet sulavat vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Nuo maalatut penkit kyllä piristävät katukuvaa:)
   Ihanaa että teilläkin pitkän talven jälkeen lämpenee ja lumet sulavat pois:)

   Poista
 5. Mielenkiintoisia kuvauskohteita. Orkideapuu näyttää ihastuttavalta. Kyllä niin tekisi mieli päästä käymään jossain omien ympyröiden ulkpuolella. Kaikkea hyvää sinne päin maailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino :Kiitos, aina löytyy jotain uutta mielenkiintoista 💚Orkideapuut tosiaankin kauniita kukkiessaan 🌺🌺Kiitos, kaikkea hyvää sinullekin ja toivottavasti kevät pian tulee teille💚

   Poista
 6. Viileässä nukun minäkin paremmin.
  Olen joskus muutaman kerran käynyt ravintoterapeutin luona ja kyllä ihmetys oli suuri, kun sanoi, että syön liian vähän. No hän järkeisti ruokarytmiäni ja ihme ja kumma paino tippui sen muutaman kilon, jonka toivoinkin.
  Ihana orkideaPUU..♥ kasvaisipa täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:Just niun, viimw yö omi taas vähän viileä, ja heti nukuin paremmin. No samaa sanoi minunkin ravintoterapeuttini, että syön liuan vähän, ja toivottavasti hänen neuvojensa avulla lähtee muutama kilo.
   Orkideapuut ovat aivan ihania kukkiessaan 🌺🌺

   Poista
 7. Aivan ihania maalauksia. Vitsit miten upeita asukuvia tuolla saisi napattua. Voi että miten lämmintä siellä on jo! Täällä tänään ollut +6 astetta ja aurinkoista. Poika kävi ulkona ilman toppatakkia, mutta tuli aika nopeasti takaisin...tuli kuulemma vähän vilu vielä :)
  Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Tosi hienoa katutaidetta tuolla onkin ❤️Tuo korkea kuumuus kesti onneksi vain päivän, ja tänään ihana takatalvi💙Mutta kiva että teillä lämpenee, ja ihan kohta varmaan vihertääkin. Oikein hyvää viikonloppua Outi ❤️🌺

   Poista
 8. Ai että siellä on kaunista. Toivottavasti täälläkin olisi pian lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Tel Avivin sydämessä on niin kauniita paikkoja ❤️Toivottavasti teillä pian lämpenee💚

   Poista
 9. Melko lämmintä siellä jo. Minä täällä kovasti kaipailen lämpöä, joka antaa odotuttaa. Tosin ensi viikolle on luvassa “minikesä” eli peräti kolme päivää yli 20 astetta :D

  Aivan ihania maalauksia ja värejä! Tuo penkki erityisesti on supersöpö. Enempi tällaisia olisi kiva täälläkin saada katukuvaan. Seinätaidetta jonkin verran onkin ja ne aina ilahduttavat minua: on kuin pääisi ulkotaidenäyttelyyn.

  Siellä on kyllä ollut niin rajuja nuo liikkumisrajoitukset, että ei ihme jos on tullut koronakiloja. Vähän vaikea pitää itseään kunnossa, jos ei pääse edes liikkumaan kunnolla. Ehkä vapaa liikkuminen osaltaan helpottaa myös kilojen katoamista. Hienoa, että on mahdollista tavata ravintoterapeutti aiheen tiimoilta ja vielä niin, ettei kukaan muu arvostele tai kritisoi. <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...