torstai 24. kesäkuuta 2021

Juhannusterveiset Tel Avivista

Rusotemppelipuu  eli frangipani (Plumeria rubra) kukkii kauniisti

Hyvää tulevaa  juhannusviikonloppua teille:)  Kuvan kaunis kukkiva  rusotemppelipuu on Saronan puistoalueella,  jossa kävin aamukävelyllä eilen.  Olin niin aikaisin liikkeellä että oli lähes tyhjää siellä,
Bussini pysähtyy lähelle aukiota, joka on  Saronan puistoalueen lähellä. Tässä pyörien edessä on vihreä seinä,  mutta se oli vasta alussa,  eli seinä ei vielä ollut kuin osittain vihreä. Vihreitä seiniä oli aukiolla muutamassa kohdassa.
Aukiolla tapahtui muutoksia koronan aikana, eli monet siellä olleet ravintolat sulkeutuivat, ja yhden suosikin tilalla oli nyt ruokakauppa ja toisessa paikassa  kampaamo. Koronasta puheenollen,  10 päivää sitten  täällä peruttiin maskien käyttö sisätiloissa.  Vaikka  sai nyt olla melkein joka puolella ilman maskia ,  niin olen kuitenkin käyttänyt maskia myös tänä aikana julkisessa liikenteessä.  Muutama päivä sitten   selvisi että erään kaupungin koulussa oli tartuntarypäs,  ja toisessa pikkukaupungissa, jossa iso joukko  rokotusvastaisia,  toinen tartuntarypäs. Ja tämä sen jälkeen kun tartuntoja  oli nollasta neljään per päivä.... Syypää löytyy korkeiden tartuntalukujen maista palanneita  , jotka rikkoivat karanteenimääräyksiä,  ja tässä sitten tulos:(

Nyt tartuntoja on sitten  ollut muutaman päivän yli 100 per  päivä, mutta suurin osa  tartunnoista lapsilla ja nuorilla, jotka eivät rokotettuja,  ja niinpä täällä onkin kehoitettu 12-15 vuotiaita ottamaan rokote.   Mikä on ollut hieman huolestuttavaa on se että osa tartunnoista on sellaisilla , joilla 2 rokotusta takanaan.  Esim. Pfizerin rokote antaa 88 % suojan Delta-varianttia vastaan,  ja yksi 20 rokotetuista voi saada koronan,  mutta ei kuitenkaan  vakavasti , vaikka muutama heistä on joutunut sairaalaan.    Nyt sitten päätettiin   että maskipakko sisätiloissa tulee taas pakolliseksi.  Huh, näinkö se tulee olemaan : välillä kaikki hyvin,  ja sitten taas tartuntoja.....  Heinäkuun  ensimmäisen päivän piti myös olla sellainen jolloin turistit vihdoinkin pääsevät tänne,  mutta  nyt sitä taas siirrettiin kuukaudella.
Puistossa huomasin että banaanipuussa  oli vihreitä banaaneja.  Tosi pulleita, eli kai joku aasialainen lajike, ehkä.
Puiston sitruspuissa oli paljon raakileita.

Aamulla aikaisin oli ihanaa kävellä tuolla, ja  oli miellyttävä sää. Kahvila oli vielä kiinni, ja osa puiston ruokapaikoista sulkeutui koronarajoitusten aikana.
Kasvikatos  .Pysähdyin tuonna hetkeksi räpläämään puhelimellani, ja yhtäkkiä alkoi tuntua kunnos kosteus,  ja hiki nousi pinnalle. Vuoden pisimmän päivän jälkeen täällä  kosteusprosentit nousivat, ja se tekee kuumuudesta  epämukavan.  
Pilvenpiirtäjät  puiston yhdellä puolella. Puiston kahdella puolella  on pilvenpiirtäjiä,  ja kolmannella puolella  rakennetaan jättimäistä rakennuskompleksia, jonka jälkeen  puisto on 3 puolelta saarrettu pilvenpiirtäjillä..
Tykkään niin kävellä täällä. 
Piknik-pöydät

Kiva parveketerassi tässä talossa.

Taas näkyy pilvenpiirtäjiä.
Kun olen kävelemässä poispäin, näen eräässä pensaassa tällaisia kukkia,  joita en tunnista. Tunnistaako kukaan?
Ekologinen lammikko
Kävelen kohti  näiden pilvenpiirtäjien alla  olevaa Sarona Markettia,  jonka  oletan olevan vielä  kiinni, mutta haluan katsoa onko siellä jotain auki,
Mitään ei ollut vielä auki, paitsi Sarona Marketin   reunassa oleva kahvila ,  ja sen ulkoterassi.
Täällä ei ole juhannusta,  mutta  Tel Avivissa liehuvat sateenkaariliput  Pride-kuukauden kunniaksi.  Täällä on huomenna ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen  Pride-paraati, mutta paljon pienimuotoisempana, ja   puolet pienempänä myös sen vuoksi että ei ole turisteja,  jotka ovat aina olleet  Tel Avivin Pride-paraatin näkyvä osa. Yleensä paraati on kesäkuun alussa, mutta ensin sen ei pitänyt olla ja sitten saikin olla...

14 kommenttia:

 1. Kivalle näyttää siellä, kauniita kuvia♥
  Ikävä on tuo korona, kun siitä ei pääse edes eroon mitenkään!
  Hyvää viikon jatkoa ja juhannuksen aikaa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:Tuo Sarona onkin niin nätti ja valokuvauksellinen paikka.
   Tosi ikävää, täällä jo oltiin aika varmoja siitä että korona voitettu, ja sitten hups, taas joku aalto.
   Kiitos samoin sinulle hyvää juhannusta.

   Poista
 2. Juhannusterveisiä myös Sinulle täältä Suomesta ♥

  VastaaPoista
 3. Hassun näköisiä pulleita raakoja banaabeja 🍌
  Varhaisaamun hiljaiset rauhalliset hetket ovat ihania.
  Vetää vakavaksi kun tulee takapakkia koronatilanteeseen... 🙁

  VastaaPoista
 4. Kahvilan ulkoterassi tosi kivan näkönen. Kivaa juhannusta! <3

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin viihtyisältä kaupunkikuvalta ja nuo kukat - niin upeita ja hehkuvia.

  VastaaPoista
 6. Voi että on upeita kuvia, rakennukset erikoisen pitkiä ylöspäin, ja kaikki tuo vihreys hedelmäpuineen, on hienoa katsella niitä. Katson tv7 niin siellä on useasti Israelista monenlaista ohjelmaa. Miten siellä juhannusta vietetään,? sehän on Johannes kastajan muistolle, ainakin suomalaisessa kalenterissa.

  VastaaPoista
 7. Upeita paikoja lenkkipolkusi varrella.
  Harmillista, että korona edelleen jyllää siellä niin voimakkaasti. :(
  Kaikesta huolimatta hyvää Juhannusta (vaikkei sitä siellä vietetäkään)!

  VastaaPoista
 8. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta opastetusta kävelykierroksesta! Ihanaa nähdä muita maisemia välillä kuin pelkät kotikonnut :D

  Täällä pidetään vielä maskeja, mutta tartunnat ovat lähteneet taas pieneen nousuun. Suurin osa tartunnoista tulee nykyään ulkomailta. Heti, kun matkustusta vähän väljennettään, porukkaa säntää reissuun kuin vasikat kesälaitumille ja me kaikki saamme sitten kärsiä seuraukset nahoissamme. Vielä kun maltettaisiin vähän aikaa, tilanne oli jo niin hyvä.

  Mukavaa jussin aikaa!

  VastaaPoista
 9. Onpa kerta kaikkiaan aivan upeita kuvia! Ihanaa kun aamusella siellä voi kuljeskella rauhassa ja napsia kuvia kulkiessaan. Ihanaa juhannuksen aikaa sinullekin Jael <3

  VastaaPoista
 10. Voi ei, taasko sinne tulee maskipakko sisälle. Ei voi olla totta. :-( Tänään on muuten eka päivä, kun Espanjassa saa olla ulkotiloissa ilman maskia! Me lähtdetäänkin sitten sopivasti takaisin Suomeen. :-D

  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Nyt onnistuin pääsemään kommentoimaan blogiisi. "Vika" oli meidän koneella, se ei tavallaan ollut vika, oli vaan liikaa suojauksia käytössä.

  Onneksi olen kuitenkin päässyt blogisi kuvia katsomaan. Hienoa nähdä valokuvista maailman menoa, kun mihinkään ei uskalla matkustaa. Olisi liian työlästä selvitellä koronarajoituksia ja testivaatimuksia.

  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kiitos juhannus-toivotuksista <3, vaikka vasta nyt maanantaina ehdin taas koneen ääreen.

  Jälleen kerran niin kivat kuvat! Postauksesi ovat minulle iloisia kurkistuksia muuhun maailmaan. Niin kuin ehkä muistat, matkustaminen oli muutaman vuoden minulle sellainen "toinen olomuoto" ja nyt olen sitten jämähtänyt ihan paikoilleni. Olemme miettineet joitakin reissuja, mutta on ollut sellainen olo, että tämä pandemia olisi ensin saatava jonkinlaiseen tolaan, ennen kuin olisi vastuullista matkustaa. Olen kyllä itsekseni pihissyt ja puhissut esimerkiksi joidenkin jalkapallofanien sinkoilemista. Nyt pitäisi vielä malttaa.
  No juu, taidan olla vähän tylsimys. Ehkä olisi parasta pitää huolta vain omasta osuudestaan ja itse yrittää toimia mahdollisimman viisaasti ja retkeillä esimerkiksi vain kotimaan kohteissa. Mutta ehkä sellainenkin reissaaminen on joidenkin mielestä liikaa. Kukapa tietää oikeasti, miten olisi parasta.

  Joka tapauksessa oikein miellyttäviä päiviä sinne kauniiseen kaupunkiisi Jael<3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...