sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Silmillä syömistä

Hyvää tulevaa viikkoa:) Täällähän sunnuntai  on arkipäivä, joten viikko alkoi tänään. Kuvassa  hauskasti leikattu puu,  joka minulle tuo mieleen laiskiaisen.
Viime viikon alkupuolella kävin  entisessä kantakahvilassani,   jossa olin käynyt viimeksi  paljon ennen koronaa.  Tämä oli se paikka missä tapasin ihmisiä,   ja missä myös tutustuin uusiin ihmisiin,  etenkin alussa,  kun sisällä oli yksi suuri pöytä , jonka äärellä istuvat ihmiset kävivät vähitellen tutuiksi. Joskus kaksi vuotta sitten kahvilan konsepti muuttui , eikä  niitä tuttuja ihmisiäkän enään näkynyt tuolla.  Blogin alkuaikoina olen useinkin maininnut tämän kahvilan,   ja kun astuin sisälle,  omistajan  vaimo, joka oli juuri lähdössä  omaan työpaikkaansa,  halasi ja  oli iloinen minut nähdessään, kuten minäkin hänet nähdessäni, sillä kävin  täällä ensimmäisen kerran  yli 10 vuotta sitten.  Myös mukava tarjoilijatyttö joka on ollut  tuolla jo muutamia vuosia,  oli edelleen tuolla.
Terassikin oli aika samannäköinen kuin ennen,  ja  tuolta näkyy Billien kukkakauppa.

Kukkakauppias Billie oli ihan entisellään  (vasemmalla) mutta kukkakaupan edessä oleva puinen  hyllykkö oli uutta.
Katrico jota ei enään ole.
Tuolta kävelin eteenpäin,  missä vielä toukokuun alkupuolella oli Katrico-niminen  pikkuinen kahvila,  jonka omistajan kanssa oli kiva jutella. Täällä on niin paljon kahviloita,  ja ihmiset istuvat  paljon kahviloissa, ja kun on muutamia kertoja istunut samassa paikassa  tulee jo tutuksi. Kun  oli vielä  ulkonaliikkumisrajoitukset ja kahviloiden&ravintoloiden tiukat  rajoitukset,   täältä pystyi hakemaan kahvia ja istumaan vaikka viereiselle penkille. Omistaja piti paikkaa auki take-awaytä varten,  myös silloin kun se ei  ollut sallittua, ja saikin muutaman kerran siitä sakot, mutta  miten hän olisi muuten maksanut vuokrat ym. ,,, Kun rajoituksia purettiin , paikka  oli auki vielä kuukauden,  ja yhtäkkiä  sitä ei ollutkaan enään,  ja sisällä remontoitiin. Oli surullista nähdä että paikka kesti kaikki koronarajoitukset, mutta kun  vihdoinkin sai olla kunnolla auki,  niin oli pakko sulkea paikka. Näin on täällä käynyt monellekin koronarajoitusten jälkeen.
Paikka  oli nyt täysin erinäköinen ,  ja sitä pitää tämä Yani niminen nuorimies, joka  olisi tarjonnut minulle   keksejä, mutta  kerroin etten voi nyt syödä sellaisia. Kesävaatteet kiristävät  nyt niin että jätin pois kaikki jauhot, sokerit ja juustot paitsi raejuuston,  ja  syön silmilläni tällaisia juttuja. Yani kertoi että hän remointoi paikan kahdestaan ystävänsä kanssa,  ja heti kun hänellä on enemmän rahaa hän tekee paikasta  tosi hyvän näköisen. Täytyy toivoa että asiakkaita riittää  ,  sillä lähistöllä on muitakin kahviloita.
Alkuviikolla uuden paikan avasi myös kuvassa näkyvä nuori kondiittori, Alon Shabo.   joka avasi paikan  uuden rakennuskompleksin alueella, josta äskettäin kirjoitin. 6 vuotta sitten osallistuin  Alonin macarons-kurssille,  ja silloin hän oli vielä suhteellisen tuntematon kondiittori, mutta tänään on yksi kaupungin parhaista ja tunnetuista,  ja muisti minut  , mutt että olen Ruotsista, hih;D
Alonin uudessa pikku paikassa kaikki oli kaunista,  ja takana olevan leipomon työskentelyä voi myös  tarkkailla  kadulle avautuvan ikkunan kautta. Leivokset olivat kuin koruja,mutta en saanut niitä kuvattua, sillä oli aika täyttä,  ja muutaman päivän kuluttua  kadulla oli pitkä jono, sillä uudesta paikasta kirjoitettiin joka lehdessä.
Tuo viimeinen lause on aika hyvä;D
Viimeinen kahvila oli bussipysäkin takana oleva  jäätelöbaari-konditoria Siciliana. Kun odotin bussia siellä kuvattiin jotain,,,
Tämä neitonen piti eri leivoksia käsissään,  ja niitä sitten  (ja häntä) kuvattiin.  Voin kuvitella että oli oikeat herkkusyömingit tuolla kuvausten jälkeen..
Yritin ottaa leivosvitriinistä kuvan,  mutta se ei onnistunut kunnolla. Söin silmilläni..,.,Tuossa paikassa on bussipysäkin takana suuri ikkuna,  josta näkee kun kondiittorit valmistavat leivoksia

18 kommenttia:

 1. Kiitos, minäkin söin silmilläni tätä sinun postaustasi niin makea se oli 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Nyt kun en syö makeaa niin katselen enemmän makeita herkkuja❤️

   Poista
 2. Sinulla onkin pitkä historia tuon yhden kahvilan kanssa. 🌹
  Harmi että et saanut kuvia leivoksista jotka ovat kuin koruja,
  mutta tuosta pinkistä työtakista tykkään 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:Pitkä historia onkin tuon kahvilan kanssa, ja sillä paikka, sydämesså❤️
   Sana on kiertänyt ja Alonin pikku paikassa käy paljon väkeä, joten oli vaikeaa kuvata kauniita leivoksia. Js kivasti oli koko pikku kahvila-konditoria pinkkivoittoinen💗

   Poista
 3. Trevlig inlägg :)
  Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Tack Ulrika, och önskar dig också en fin vecka, 🌺🌺

   Poista
 4. Silmillä syöminen onkin kaikin tavoin turvallista. Kilot, allergiat, hammaslääkärit jne pysyvät loitolla ;). Paitsi jostain olen kuullut, että jo tuoksut tai vain kauniin herkun näkeminen voi saada elimistön reagoimaan samoin kuin olisi herkkua myös maistanut. Heh. No, allergioihin se ei kyllä varmasti vaikuta. Eikä hampaisiin!
  Katselin taannoin kiinnostavaa ruokaohjelmaa, jossa kerrottiin Tel Avivin kahviloista ja ravintoloista. Panin merkille, että melkein kaikki kokit, kondiittorit ja kahvilanpitäjät olivat miehiä. Toki muissa työtehtävissä, kuten tarjoilijoina tai kassalla oli myös naisia. Onko totta, että ala siellä on hyvin miesvoittoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Tosi turvallista😁ja täysin kaloritonta😏Mielenkiintoista että pelkän herkun näkeminen voi aiheuttaa tuollaisia reaktioita. Täytyy sanoa että tuon alimman Siciliana-paikan vadelma-valkosuklaaleivoksen näkeminen aiheuttaa kyllä jonkinlaisia reaktioita 😁

   Mikäköhän ruoksohjelma se oli? Kyllä täällä on monta naispuolista kahvilanpitäjää, ravintoloitsijaa, kokkia ja kondiittoria, joten harmi että ohjelmaan oli valikoitunut vain miehiä. Esim. tuossa Alon Shabon paikassa ja Sicilianassa kaikki kondiittorit ovat naisia. Täällä on nyt myös meneillä 4. kausi täkäläisestä kokkauskilpailuformaatista Game of Chefs, joka on tarkoitettu sellaisille joilla kokemusta kokkina, kondiittorina ym. ja ilahduttavan paljon on näkynyt alkukarsinnoissa naispuolisia kilpailijoita👱‍♀️👱‍♀️👱‍♀️👩‍🦰 Mutta kokkien ala on yleismaailmallisesti miesvoittoista, sillä esim. pienten lasten äidillä on paljon vaikeampaa edetä alalla, pitkien työpäivien vuoksi, kun taas miehille se on helpompaa.

   Poista
 5. Voi, kun riittäisikin vaan silmillä syöminen, pysyisi hoikkanakin, vaan ei ��

  Hauska tuo ylimmän kuvan puu.

  Ihanan paljon kavhiloita siellä, toivottavasti riittää asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:) Niinpä, no kovasti yritän, jo viikon verran, mutta ei erityisesti näy tulosta...Mutta jatkan, sillä ihan pakko saada kesävaatteet mahtumaan.... Tuo ylimmäinen puu onkin hauska. Se on itse asiassa palmu, johon on kasvanut toinen kasvi, ja sen on leikattu tuollaiseksi.
   Täällä on tosiaankin paljon kahviloita, mutta kun ei turisteja niin vähemmänn väkeä, ja vain vahvat pysyvätä pystyssä.

   Poista
 6. Monenlaista silmänruokaa tässä postauksessa. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos:) Silmänruoassa ei ainakaan ole kaloreita;D

   Poista
 7. Sinulla on houkutuksia joka kulmalla, kun yrität syödä vain silmillä. Ei helpota asiaa yhtään ;D
  Tuo puu yläkuvassa on hieno! Mistä tuo vihreys oikein mahtaa noin tuuheana tulla, että on saatu oikein muotoon leikattua :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Houkutuksia ihan liikaa! Tel Avivhan on tunnettu katuruokapaikkojen runsaudesta ja hyviä leipomoita ihan hurja määrä, mutta pitää pysyä kovana. Tuo puu on palmu, johon on kasvanut muu kasvi,ja se on siinä leikattu.AIka hassun näköistä, sillä palmussahan on ihan tylsä runko. Myös tässä kodin edessä olevassa puistossa on monta palmua, joiden runkoihin on kasvanut muuta kasvillisuutta.-.

   Poista
 8. Ihana tuo kiipeilijäpuu. Lystikäs ilmestys ilahduttaa varmasti kulkijaa. Kiitos taas, kun esittelit näitä kietovia paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino: Tosi hauska onkin tuo puu. Tässä lähelläni oli yhden talon portin kaksi puuta leikattu aina elefantin muotoon, mutta nyt puut leikattiin kunnnolla, joten ei elefanttia. Kiitos Aina, kiva kuulla että pidit postauksesta:)

   Poista
 9. Oih... blogihyppelyllä pääsinkin Israeliin... niin onnellinen... ja minä kirjaimellisesti en pelkästään alkanaut syödä kuviasi, vaan ahmin niitä rollaten ties kuinka pitkälle...
  Minun on palattava tänne uudelleen, oikein ajan kanssa.
  Iloa ja energiaa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen:Kiva että blogihyppely toi sinut tänne, ja kiitos paljon kommentistasi:) Oikein hyvää iltaa sinullekin:)

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...