maanantai 7. kesäkuuta 2021

Kukkivia puita ja muita juttuja

Kaunis ja myrkyllinen oleanteri kukkii kauniisti

Hyvää alkanutta viikkoa:) Mitä teille kuuluu?   Täällä  on viime aikoina huomattu että korona  on melkein hävinnyt täälläpäin;  Viime päivinä  tartuntoja on on ollut tosi  mitätön määrä, toissapäivänä 4  tartuntaa,   eilen 7 ,  ja vaikeasti sairaiden  määrä tippuu koko ajan,  ja oli eilen 37,  eli koronaosastot on suljettu. Ja näin vaikka  noin 40 prosenttia   eli lähinnä lapset, ovat vielä rokottamatta. Eilen aloitettiin 12-16 vuotiaiden rokotukset. Niitä ei välttämättä tarvita, mutta jos matkustaa esim. ulkomaille, on hyvä jos on rokotettu. Myös  Tel Avivin kaupungintalon aukiolla ollut suuri koronatestiteltta poistui viime viikolla, ja nyt koronatestejä tehdään  sairaskassojen ja  sairaaloiden pisteissä.
Vielä näkee jakarandojen kukintoja
Maan sisällä siis kaikki hyvin koronan suhteen,  ja viime viikolla poistettiin  ravintoloiden rajoitukset, eli nyt sisätiloihin pääsee vaikka ei ole rokotettu. Ehkä täällä  on nyt laumasuoja.   Elokuvateatterit avattiin myös yli vuoden tauon jälkeen,  ja  oli outoa nähdä elokuvamainoksia niin pitkän ajan jälkeen.
Perjantaina kävelin täällä Holonissa, ja ihailin nyt kukkivia liekkipuita.  Tämä liekkipuu on harvinaisen leveä; runko on tuon aidan takana. Upean kukinnan lisäksi parasta näissä liekkipuissa on niiden tarjoama varjoinen suoja.

Jos kaikki hyvin koronan suhteen maan sisällä, niin  matkustaminen on aika hankalaa.   Jos nyt matkustaisin Suomeen,  joutuisin kaiketi ensimmäiseksi tekemään koronatestin lentokentällä, joka muuttui maksulliseksi 1.6.  Suomesta palatessani joutuisin tekemään siellä  koronatestin,  joka on Suomessa todella todella kallis, moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna.  Sen lisäksi joutuisin tekemään  vielä uuden  koronatestin täällä  lentokentällä,   vaikka olen rokotettu, ja sekin testi muuttui maksulliseksi   1.6.   Turisteja ei ole vieläkään , ja matkamessut, joiden piti olla  tammikuussa,  siirrettiin kesäkuuksi, ja sen jälkeen lokakuuksi,  sillä  ulkomaalaiset  osallistujat eivät olisi päässeet  matkamessuille.   Täällä  niin pelätään   että  joku mutaatio pilaa kaiken ,  ja niinpä turismi on edelleenkin jumissa, paitsi  jos kyse on täkäläisistä matkailijoista.  Minulla on kotikadullani 2  turismin parissa työskentelevää  tuttavaa,  jotka ovat olleet lomautettuna jo pitkälti yli vuoden,  ja ovat  niin turhautuneita.   Spontaanisuus ei myöskään ole niinkuin aikaisemmin,  sillä jos haluaa mennä postiin, pankkiin tai museoon,  pitää tehdä ajanvaraus netissä.
Liekkipuu on Holonin kaupunginteatterin alueella.
Luin Iltasanomista  että hinnat nousevat Suomessa. Sama juttu täällä,  näkyy olevan koronan aiheuttama yleismaailmallinen tilanne tällä hetkellä.  Hedelmät  ja vihannekset ovat tänä vuonna olleet tosi kalliita,   rypsiöljyn hinta nousi keväällä jo  kaksi kertaa,  ja   monet suuret elintarvikeyritykset täällä ovat ilmoittaneet nostavansa hintoja.  Myös sähkötuotteiden ja kosmeettisten tuotteiden hinnat ovat nousussa. 
Puistotie jonka varrella useita  liekkipuita.

Liekkipuun upeat kukat.

Torstaina olin kahvilla yläkerran naapureitten luona, kun kuului meteliä, ja alas katsoessa   huomasin että ikkunan alla oli pienen tytön synttärit.  Paljon lapsia,  hauska hahmo tuolla ja  ohjelmanvetäjä,   sekä vielä upea pomppulinna   vähän sivummalla. Oli meteliä mutta se ei niin häirinnyt.
Sunnuntaina kävin kahvilla torin kahvikaupassa, ja  paikan barista Itai  on tuossa  vasemmalla,  ja muutaman metrin päässä myös bussipysäkin julisteessa, jossa hän mainosti häneen vaikuttanutta kirjaa. Itai on itsekin julkaissut yhden kirjan tähän mennessä,

22 kommenttia:

 1. Ihastuttavan värikkäitä puita olet kuvannut. Sääli, että nuo puut ja pensaat kukkivat niin vähän aikaa, muutama päivä vuodessa. Mahtavia katseltavia kuitenkin, ovat kaiken loiston arvoisia. Näin se on täällä meilläkin, nyt kun on lämpimiä päiviä pihlajankukkien tuoksu täyttää tienoon.

  Onnellisia lapsosia syntymäpäiväkutsuilla oli ilo katsella kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma:Kiitos🌺🌺Sen lyhyen kukkimisajan vuoksi niistä sitten nauttiikin kunnolla. Alkukesä Suomessakin niin upeaa kun kaikki kukkii💙🌺🌺🌺
   Oli kyllä hauska katsella noita juhlia, melusta huolimatta. Kaunista viikkoa sinulle Unelma ❤️

   Poista
 2. Fantastinen bonus bloggarille saada kuva noista synttäreistä 🎀

  Uutisissa kehuttiin eilen Israelin saavutuksia koronan taltuttamisessa.
  Teillä otettiin asia vakavasti ja pistettiin pontevat rajoitukset.
  Rokotustahtikin ansaitsee kiitokset.

  Hintojoen korotuksen ja matkustamisen vaikeus tietenkin harmillisia.

  Ihana jakaranda. Siinä on varmaankin huumaava tuoksu? 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:hih, olisi pitänyt kuvata se pomppulinnakin, oli tosi hieno,. 🎂
   Täällä kyllä onnistuttiin korinan hallinnassa, mutta silloin kun oli ne ulkonaliikkumisrajoitukset niin ei ihan tuntunut siltä. Ja rokotustahtia täällä pitää tosiaankin kiittää Hintojen korotusta näkyy nyt olevan monessa maassa:kuljetuskustannukset nousseet koronan vuoksi, ja se sitten vaikuttaa muihinkin hintoihin. Nuo kaikki matkustusrajoitukset täällä hirvittää koska niistä tulee paljon lisäkuluja
   Jakarandat ocat ovat ihania, mutta ei niissä ole nikään erikoinen tuoksu. 💜Täällä paras tuoksu tulee jasmiinien kukinnasta. Hyvää viikkoa Rita

   Poista
 3. Siellä liekkipuut ja jakarandat, täällä pihlajat ja sireenit. Iloa silmille ja nenille. Täällä korona alkaa ihan unohtua, josko Keuruulla ei mitään kummoista hässäkkää ole ollutkaan. Kaipaan kuitenkin lentokentän lupausta päästä hieman tuulettumaan. Lentolippujen hinnat heilahtelee huimasti, eikä noista testeistä tietä kukaan etukäteen. Höh! Kaunista viikkoa sinulle, Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu;Oi sireeneissä se tuoksu... Onneksi teillä siellä Keuruulla korona lähes olematon, ja toivottavasti tosiaankin pääset lennolle sitten syksyllä. Kaunista tulevaa viikkoa sinulle Lissu.

   Poista
 4. Mahtavaa, että teillä olo ja elo on jo vapaampaa. Täälläkin vähän hellittää, mutta eilen kun kävin ennakkoäänestämässä kuntavaaleissa, oli kirjastossa aika pitkä jono ja siksi suojaustoimetkin vielä aika tiukat maskeineen käsideseineen ja turvaväleineen. Pääkaupunkiseudulla maskeja vielä käytetäänkin kiitettävästi, mutta viikko sitten poikkesimme lähellä Hämeenlinnaa ja siellä oli jo vähän toisenlainen meininki vaikka jokin variantti sielläkin vielä on pyörinyt.
  Kukkivat puut ovat upeita. Ehkä se johtuu osin siitä, että kukat ovat niin korkealla että näkyvät kauas ja tuoksukin noista leviää isolle alalle. Jakarandat muistan Australian reissulta, jossa näin niiden kukinnan ensimmäistä kertaa. Luulen, että noita liekkipuita olen nähnyt vain sinun kuvissasi. Ne ovat ihastuttavia kaikkineen, etenkin tuon tarjoamansa varjon vuoksi. Kuten tuossa edellä joku jo sanoi, täällä ovat nyt vuorossa syreenit ja pihlajat. Eilen oli aikamoinen tuoksujen sinfonia lyhyen sateen jälkeen.
  P.S. Toooosi kauniita kuvia olet ottanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena:Se tuntuukin mahtavalta, ja toivottavasti sellaista joka pysyy. Takaraivossa on vielä ajatus että mitä jos syksyllä taas tulee joku kamala variantti.... Hyvä että teillä käytetään nyt maskeja, täällähän on ollut pakko sakkojen uhalla. Kukkivat puut ovatkin aivan ihania ja täällä kevät ja kesän alku täynnä niitä. Jakarandat ovat aika vaatimattomia normaalisti, mutta kukkiessaan upeita. Liekkipuut ovat tosiaankin kauneutensa lisäksi niin hyviä täällä tuon varjon ansiosta. Voin kuvitella että oli ihanien syreenien tuoksu , täällä parhaat tuoksut tarjoaa jasmiini ja sitruksen kukat. Kiitos Leena ihanainen:)

   Poista
 5. Onpa huikea liekkipuu, noin leveälle levinnyt!

  Yhteiskunta on vapautunut siellä hyvin, vaikka spontaanisuus vielä puuttuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Tuo liekkipuu on tosiaankin ihan mahtava:)
   Täällä on tosiaankin yhteiskunta vapautunut mutta sen jälkeen kun oli kokonainen vuosi täynnä liikkumarajoituksia, ja paljon rajoituksi. Mutta tuon ajanvarauspakon kyllä ymmärtää, sillä kuitenkin on vielä pikkuisen koroaan jäljellä täällä.

   Poista
 6. Tosi hieno juttu, että korona on vähentynyt siellä noin minimiin! Ihania uutisia. Olen niin iloinen teidän puolestanne. <3

  Upeita liekkipuita!

  Suomen matkustaminen on tehty kyllä todella vaikeaksi, kun vaaditaan kaksi testiä. Jos yksi testi maksaa siinä 180 euroa, niin kyllä tulee matkalle lisähintaa. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Kiitos ihanainen, luvut todellakin minimissä, ja laskevat edelleen.
   Liekkipuut ovat ihan mahtavan kauniita kukkiessaan, kotoisin alunperin Madagaskarilta, mutta levinneet moneen maahan,
   Joo itse Suomeen tullessa ei tartte mitään, mutta täälläpäin vaaditaan jo liikoja, ja kun SUomessa pitää ottaa testi yksityisellä, se maksaa maltaita. Tulee kyllä reilusti hintaa lisää lippuun...

   Poista
 7. Onpa upeita nuo liekkipuut, niin kauniit ja näyttävät kukatkin. Kuulostaa hyvältä tuo teidän koronatilanne, täälläkin on paremmin jo tilanne.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Todella kauniit ovatkin kukkiessaan, ja se niiden tarjoama varjo mahtava juttu:)Täällä koronatilanne vihdoinkin todella hyvä, ja hyvä että niin teilläkin.
   Oikein hyvää tulevaa viikkoa Outi:)

   Poista
 8. Ehkäpä tämä korona vielä väistyy... vaikea uskoa, että rajoitukset katoaisivat kokonaan. jotkut asiat on todettu varmaan byrokratian kannalta helpommiksi (vaikka nuo ajanvaraukset), että jäävät tietysti olemaan. Ehkä olen vähän pessimisti. Ollaan töissä mietitty noita maskejakin, että päästäänkö enää koskaan niistä eroon, kun on hoitoala. Normaalistihan niitä käytettiin vain erityistilanteissa, ei koko ajan. Oudolta tuntuu kyllä sekin, kun yht´äkkiä voikin tehdä ja mennä enemmän kuin ennen. Täälläkään ei ole enää päivittäin kovin paljon tartuntoja.
  Upeaa kukkamerta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: PItää toivoa että väistyy,vaikka välillä kirjoitetaan että on pysyvä juttu. Noita ajanvarauksia kyllä ymmärtää kun korona ei kuitenkaan vielä ohi,mutta vähän ärsytti kun en tiennyt ja menin postiin, ja jouduin tilaamaan ajan seuraavalle päivälle... Maskeja varmaan tarvitaan alallasi pitkään, tsemppejä sen kanssa. Ja hyvä että teilläkin koronatilanne paljon parempi:) Kukkivat puut ovat kyllä niin kauniita:)

   Poista
 9. Hienoa teidän koronatilanteenne. Upeaa kukintaa mitä on näin kuvienkin kautta mukava katsella erilaista kuin täällä. Meillä kukkii parhaillaan sireenit ja kohta nekin on kukintansa tältä vuodelta kukkineet. Pihassa ja puutarhassa on sensijaan koko ajan uutta kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila:Meidän koronatilanne on todellakin hyvä , tuli ihan yllätyksenä kun huomasin että luvut vain alenevat. Täällä onkin tosi kauniita kukkivia puita, mutta voin ihan muistaa sireenien ihanan tuoksun! Kauniissa puutarhassasi onkin varmaan kesällä niin kaunista kaikkien kukintojen kanssa.

   Poista
 10. Ihanaa väriloistoa siellä. Täälläkin väriloisto vaihtuu taas kun tietyt kukat puhkeaa kukkaan. Meidän kirsikkapuu ehti kukkia pari päivää kun tuuli vei kukkien terälehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa:Puiden kukinnat ovat kyllä niin kauniita, missä tahansa:) Voihan harmi,toivottavasti tulee kuitenkin kirsikoita vaikka tuuli vei terälehdet,.

   Poista
 11. Hei, haastan sinut vastaamaan 20 kesäiseen kysymykseen! Kysymykset löytyvät blogipostauksestani!

  Hyvää & aurinkoista kesää!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/2021/06/20-kysymysta-kesasta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta Jasmin, yritän tehdä jossain vaiheessa.

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...