lauantai 11. joulukuuta 2021

Joulun merkkejä ja juhlia

Kuun vaihteessa täällä alkoi nähdä jouluisia merkkejä.  Tämän kaupan ikkunoissa on aina ihastuttavia  esineitä.  Täällä Israelissahan joulu ei ole virallinen  juhla, ja sitä viettää vain pieni osa kansasta.  Suurin osa  jouluisista tuotteista liittyy  venäläisten Novy God-eli uuden vuoden juhlaan. Mutta täällä kyllä näkee ihan jouluakin , jos menee  Nasarettiin,   Jerusalemiin, Haifaan tai Jaffaan.  Esim. Nasaretissa on aina joulumarkkinat. Kun tämän vuoden jouluisia  tapahtumia suunniteltiin   noissa kaupungeissa, oletettin että on taas turisteja. Omikron pilasi kaiken, eivätkä turistit nyt edelleenkään pääse tänne( välissä oli puolitoista viikkoa  että pääsivät, ennen omikron-uutisia) joten sääli  esim, joulumarkkinoita, joille ehkä nyt ei saavu tarpeeksi ihmisiä . Viime vuonnahan ei ollut mitään koronan riehuessa.
Jouluisia hahmoja ikkunassa.

Viikko sitten lauantaina kävin lähellä olevassa ruokakaupassa, joka on aurki myös sapattina ja pyhinä,  ja siellä oli tällaisia koristeita.
Samassa kaupassa oli myös paljon erilaisia joulusuklaita.
Tällä viikolla huomasin että asuinkaupunkini Holonin keskustaan oli avattu jouluinen pop-up-kauppa, jossa oli tosi hyvä valikoima jouluisia koristeita ja ulkopuolella monta erilaista tekokuusta.
Kysyin myyjältä miksi venäläisille suunnattujen joulukoristeiden joukossa on aina myös pehmoeläimiä,  ja mies selitti että kun  Neuvostoliiton aikana kaikki  uskontoon liittyvä juhlinta oli kiellettyä, niin uuden vuoden juhlintaan otettiin vaikutteita eri kulttuureista.  Ja sen vuoksi on jouluisia koristeita venäläisten uudessa vuodessa ,  ja myös  pehmoeläimiä,   jotka taas otettiin kiinalaisesta kultuurista.
Ostin tuolta setin jossa oli nättejä pieniä lumihiutaleen muotoisia koristeita.
Torstaina illalla vietettiin itsenäisyyspäivää Suomen suurlähettilään residenssissä,  muutama päivä   varsinaisen itsenäisyyspäivän  jälkeen. 
Oli juotavaa ja syötävää , mutta en ottanut yhtään kuvaa kaikista pienistä makupaloista mitä tuolla tarjoiltiin.
Baarissa oli tarjolla Kyrön  juomia.
Oli elävää musiikkia , laulua ja muutama puhe.
Pitkässä jonossa  suurlähettilään juhliin bongasin missimanageri Sunneva Sjögrenin ja  hänen miehensä, ja juttelimme myöhemmin sisällä hetken.   Nyt viikonloppunahan Eilatissa on  Miss Universum-kisat,  ja Suomea edustaa Essi Unkuri , jonka vanhemmat ja poikaystävä eivät  saaneet maahantulolupaa,  mutta Sunneva ja miehensä saivat,   koska Sunneva on Miss Suomi-kilpailun toimitusjohtaja. 
Illan menu.

Taas kerran oli mukavat juhlat suurlähettilään  virallisessa asunnossa.

18 kommenttia:

 1. Hyviä herkkuja juhlissa!

  Onpa yltäkylläisesti joulukoristeita kaupoissa tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:oli kyllä hienit tarjoilut taas suurlähettilään juhlissa😋Ja ihan kiva nähdä paljon joulukoristeita, ennen oli paljon vähemmän 🎄🤶🎅

   Poista
 2. Espoon kauppakeskus Isossa Omenassa on tuollainen joulukauppa myös tai se taitaa olla joku juhlakauppa kun teemat aina vähän vaihtuvat :)
  Upeat juhlat teillä on ollut ja ihanaa kun on oikein livemusiikkia <3
  Kaunista viikonloppua sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Oli kyllä hyvät valikoimat tuossa pop up-kaupassa 🎅🎄🤶

   Suurlähettilään juhlat olivat kyllä hienitja nyt oli myös vähemmön tungosta kuin 2 v. sitten, ennen koronaa. Oikein kaunista viikkoa Outi, ❤️

   Poista
 3. Niin ne pullistelee kaupat teilläkin. Taitaa vaan hiipua kaikki kauppa, paitsi verkkokauppa, ennen joulua tämän uuden variantin ansiosta. Rauhassa mennään. Hyvä menu, kunnon perinneherkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Le pis :Todellakim pullistelee vaikka joulu ei täällä pyhäpäivä🎄🎄Tämä variantti todella kurja sen nopean leviämisen vuoksi, ja esim. täällä aika tiukat toimet ettei leviäisi, mutta tuskin sitä voi estää. Todella hyvä menu olikin, suurlähettilään keittiö oli taas laittanut kaikkea hyvää😋

   Poista
 4. Kauniita kuvia täynnä jouluista tunnelmaa. Hienot Suomen itsenäisyyspäiväjuhlat teillä on ollut siellä myös.
  Kiva oli taas katsella kuviasi sieltä. Mukavaa joulukuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:Kiitos🎄Noista jouluisista tuotteista tulee edes vähän jouluista tunnelmaa, vaikka joulu ei täällä virallisen juhlapäivä. Itsenäisyyspäiväjuhlat suurlöhettilään luona oli hienot, pitkän tauon jälkeen💙🇫🇮Kiitos samoin sinulle hyvää joulukuun jatkoa 🤶🎄🎅

   Poista
 5. Mikään ei voita livemusiikkia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Ihan parasta❤️ja oli hyvä laulajakin paikalla

   Poista
 6. Runsautta koristeissa sielläkin!Itsenäisyyspäivää on varmaan hienoa viettää kaukana kotimaastakin,kun on tuollainen menu ja muita suomalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuovi:Todella runsasta nykyään, emnen oli toisin. 🎅❤️🎄Tuo itsenäisyyspäiväjuhla onkin hieno juttu ulkosuomalaiselle 🇫🇮💙Hyvää joulukuun jatkoa sinulle 🎄🎄

   Poista
 7. Kivat kemut siellä :) ja tarjoilut mainiot. Juuri noita juttuja kaipasi muillamailla ja maistuvathan ne täällä Suomessakin.
  No johan selvisi; minäkin ihmettelin noita tiikereiden ja seeprojen raitoja joulutavaroiden seassa.
  Kaunista Lucian päivää Jael<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena> Oli kyllä hienot kemut, etenkin kun viime vuonna ne jouduttiin peruuttamaan. Ja just sellaisia herkkuja mitä kaipaa ulkosuomalaisena.
   Oli ihan pakko kysyä mitä ne pehmoeläimet tekevät joulukoristeiden joukossa , ja nythän sitten selvisi. Kiitos Leena, Lucian päivä meinasi eilen mennä sivu suun, mutta sitten huomasin että ruotsalaisessa Fika-leipomossa täällä oli leivottu lussepullia:)

   Poista
 8. Korona, sellainen vitsaus, ettei tosikaan...Ehkä joskus me vielä muistellaan aikaa kun mitään ei päässyt tekemään ja istutaan jossakin toisessa maassa. En tiedä, vaikea oikeen uskoa, että enää päästäisiin matkustamaan normaalisti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa: Todellakin kamala vitsaus. Pitää kyllä vain toivoa että jossain vaiheessa tulee normaalia tai ainakin melkein. Niin ikävä jo Suomeenkin.

   Poista
 9. En tiennytkään, että miss -kisat ovat meneillään. Minulla on selvästi aukko sivistyksessä! :)
  Mitä musiikkia tuolla juhlissa kuultiin? Suomalaisia säveliä?
  Kaupan suklaapukilta on joku vienyt pään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Täällä nuo Miss Universum kisat tuli pakostakin esille koska kisat olivat tällä kertaa täällä.
   Juhlissa tuo trio soitti jazzia, mutta laulaja lauloi myös suomeksi, tosin puoleksi suomalainen laulaja lauloi suomeksi aika vahvalla ulkomaisella aksentilla;D
   Hih, hyvä havainto, piti oikein mennä katsomaan. Joku ollut tuhma ja pöllinut pukin pään....

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...