tiistai 7. joulukuuta 2021

Juhlia ja peruutuksia

Torstaina oli aika luuntiheysmittaukseen.    Tapani mukaan olin hieman etuajassa,  ja  tapoin hieman aikaa seuraamalla  tässä koi-karppien uintia   klinikkarakennuksen  ulkopuolella.  Sain  muutama päivä sitten tulokset, mutta en ole vielä katsonut.  Aina vähän jännittää kaikkien tutkimusten tulokset. 
Luuntiheysmittaus oli siirretty samaan paikkaan missä viimeksi kävin mammografiassa. 
En joutunut onneksi kauan odottamaan vuoroani,  ja poislähtiessä ylitin kadun  ja kävelin kohti siltaa, joka vie toiselle puolelle.  Kun silta pystytettiin, oli helpompi tulla ja mennä pois klinikalta.  sen sijaan että joutui kiertämään pitkän matkan.

Sillalla 
Sillalta on hyvät näkymät.
Tämän näkymän kuvasin oikeastaan vain sen takia että  tuossa oikealla olevassa pyöreässä tornissa on Suomen suurlähetystö.
Toisella puolella siltaa on  viehättävä pieni kaupunginosa,  jossa paljon kahviloita  ja ruokapaikkoja. 
Kävelin  sieltä  TLV Malliin,  joka  on muotiin keskittynyt kauppakeskus. Kalliita merkkikauppoja, mutta myös  H&M;   Zara ja Mango, sekä täkäläisiä edullisempia ketjuja.  Olisin halunnut  HenkkaMauriin, mutta ovet eivät auenneet vaikka niiden oli aika aueta.  Kovin oli tyhjää tuolla, ja monta  tyhjää kauppaa.   Mutta hevoset ja vaunut edelleen tuolla:)
Samana iltana  syttyi Hanukka-kynttelikön 5. kynttilä.  Tällaisia isoja kynttelikköjä  oli pystytetty useaan paikkaan  joka puolella,  ja tämä oli  toisella puolella katua.  Sunnuntaina sytytettiin viimeinen kynttilä.
Lauantai -aamuna, jolloin  suurin osa kaupoista ja  julkinen liikenne on kiinni,  huomasin ettei minulla ollut maitoa kahvia varten.   Onneksi lähelläni on kaksi myös sapattina  auki olevaa ruokakauppaa,   ja se lähempänä oleva on auki 24/7 , eli aina. Aamulla  kun vein Bambin aamupisulle, näin 2 Venäjänmustaterrieriä  puiston koripallokentällä,  kahden venäläisen  omistajansa kanssa.  Nämä kaksi ovat vielä nuoria,  mutta aika hienosti näkyivät osaavan jo tehdä kaikenlaista. Kun menin ostamaan maitoa, siellä nämä suloisuudet olivat kaupan edessä.
Illalla kaikki näyttää paremmalta...
Sunnuntaina olin menossa kolumbialaiseen tanssiesitykseen.  Näin puolitoista viikkoa sitten  Tel Avivin kaupungin nettisivuilla että kaupunki ja Kolumbian suurlähetystö tarjoavat ilmaisia lippuja  tanssiesitykseen Havana Clubissa.  Tilasin kaksi ilmaista lippua,  ja sovimme eksän kanssa  että tapaamme Havana Clubin edessä olevalla kadulla.
Havana Club on  tuossa edessä olevan Toha-rakennuksen lähellä.  Kun tulin sinne , en löytänyt klubin ovea, mutta odotin kadulla kuten olin sopinut.  Ihmettelin että näytti niin hiljaiselta, eikä näkynyt esitykseen  menossa olevia ihmisiä. Kun  eksä saapui,  kävelimme klubin ovelle, mutta siellä oli kaikki pimeää ja ovi kiinni!  Meidän lisäksi sitä ihmettelivät  3 naista.

Sitten katsoin sähköpostiani.  Olin viimeksi katsonut sähköpostiani joskus aamupäivällä.  Ja apua, klo 11.30 oli tullut  viesti että   esitys on peruttu, koska tämä kolumbialainen tanssiryhmä  ei ollut saanut maahantulolupaa!  Täällähän  suljettiin taas maa turisteilta  heti ensimmäisten omikron-uutisten jälkeen,   mutta esim.  Miss Universum-kilpailijat  (kilpailu ensi viikonloppuna Eilatissa) saivat erikoisluvan.   Arvatkaa harmittiko että  tuo niin odottomani esitys oli peruttu, ja se etten ollut katsonut sähköpostiani.   Eksä oli tosi ärtyyntynyt, sillä hän oli juuri maksanut kalliin parkkimaksun ihan turhaan,  ja  kyydin sijaan matkustin kotiin bussilla.    Ihme että   tuosta peruuntumisesta ilmoitettiin lähes viime hetkellä:(
Eilen , itsenäisyyspäivänä, oli sitten kivempi tapahtuma, eli suomalaisen Kirjakaktus-kirjaston itsenäisyyspäiväjuhlat  kirjastohoitaja Anun luona. Meitä oli tuolla tosi monta, mutta tässä oli vasta vähän paikalle tulleita.
Ja voi mitä herkkuja olikaan tarjolla.   Jokainen toi jotain,mutta etukäteen oli sovittu mitä tuodaan. Tässä Leenan upea  voileipäkakku.
Korvapuusteja ja joulutorttuja.
Ja karjalanpiirakoita ja muita herkkuja. 
Paikalle saapui myös Suomen viehättävä  suurlähettiläs täällä,  Kirsikka  Lehto-Asikainen. Harmikseni jouduin lähtemään tuolta  tosi aikaisin , sillä tällä viikolla  kotikadun yläpuolella olevalla kadulla   tehdään illalla ja yöllä taas kevytraitiotien vihreään linjaan liittyviä alustavia töitä , ja koko katu on silloin suljettu eikä bussini  tule mitenkään lähelle.   Töiden piti tällä viikolla kestää kaksi päivää, mutta nyt ne kestävätkin 4 päivää.  Eli tuli kiire ehtiä ennenkuin katu suljettaan. Kevytraitiotien pitäisi kulkea kodin vierestä vuonna 2027 ( epäilen....) ja edessä monta vuotta  kadun sulkemisia  ja öisiä ääniä .  Ensimmäisen , punaisen linjan,  piti kulkea jo nyt marraskuussa,  mutta sitä siirrettiin vuodella , ja nyt tehdään testiajoja ym. Torstaina on sitten suurlähettilään  itsenäisyyspäivävastaanotto, hieman jälkikäteen tällä kertaa.

17 kommenttia:

 1. Olipa taas mielenkiintoinen kuvakierros! Tosi harmillista, että tanssiesitys oli peruttu. :-( Mutta itsenäisyyspäivän juhlintanne kuulostaa ihanalta, ja tarjoamukset saivat veden kielelle (varsinkin karjalanpiirakat). :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Jonkinlainen lohtu kun tuo oli heti seuraavana päivänä siitä peruuntumisesta, mutta tosi harmillista ettei se ryhmä saanut maahantulolupaa.-Kirjaston juhlat ja etenkin tarjoilu eilen oli ihan mahtavaa:) Kiitos Satu:)

   Poista
 2. Karjalanpiirakat kruunaavat itsenäisyyspäivän juhlat aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu:TOtta:) Ja huomenna suurlähettilään pippaloissa sitten minikokoisia karjalanpiirakoita,niitä on aina siellä tarjolla:)

   Poista
 3. Tapahtumarikas viikko sinulla. On teillä ollut upeat kekkerit ja kotimaisia herkkuja. Mahtoivat maistua hyvälle. Harmitus se tanssiesityksen peruuntuminen. Paremmalla onnella sitten kun tämä corona helpottaa. Mukavaa viikon jatketta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis:Kiitos, olinkin kaikenlaista viikon aikana. Kirjaston kekkerit olivat kylä mahtavat, ja ihania herkkuja. Todellakin harmittelen sitä tanssiesityksen peruutusta, mutta toivottavasti se järjestetään joskus toiste niille jotka olivat "ostaneet" liput. Kiitos samoin sinulle hyvää viikon jatketta.

   Poista
 4. Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmin:Kiitos haasteesta Jasu,kävinkin jo blogissasi vastaamamassa.

   Poista
 5. Karjalanpiirakoita! :O Varmaan hieno hetki samanhenkisessä seurassa.
  Tuollaiset valtavat peilitalotornit vetävät jotenkin hiljaisiksi. Täällä on tottunut näkemään vähän pienempiä :)
  Sähköiset varaukset ovat käteviä, mutta myös hankalia, jos tulee noita viime tipan peruutuksia, eikä hoksaa katsoa. Välillä ei kuule yhtään, että puhelimeen olisi tullut jotain viestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa: Ihanaa kun oli karjalanpiirakoita:) Meillä on suomalainen kirjasto kerran kuussa, täällä,mutta nyt oli suurempi tilaisuus siellä.
   Nuo isot tornitalot ovat kyllä tosi vaikuttavia, ja täällä rakennetaan niitä paljon, koska ei tilaa oikein rakentaa muuten kuin korkealle tai lisätä kerroksia jo olemassa oleviin taloihin. Mutta kyllä tosiaankin tuollaiset rakennukset aiheuttavat jonkinlaisen vau-reaktion. Kyllä harmitti etten ollut katsonut sähköpostiani, sillä ihan turhaan matkustin tunnin bussilla tuonne klubille. Mutta harmittaa tosiaankin etteivät saaneet maahantulolupaa, vaikka täällä nyt koronatapaukset pienet, niin pelätään kovasti omikronin leviämistä. Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

   Poista
 6. Todella harmi tuon esityksen peruuntuminen, toivottavasti pääset joskus myöhemmin näkemään tämä esityksen.
  Voi miten upeat tarjoilut teidän juhlissa on ollut. Ihan tuli ikävä mummin tekemiä karjalanpiirakoita.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Todellakin harmi! Tykkään niin tuollaisesta etelä-amerikkalaisesta rytmistä, joka tuli tutuksi kun asuin Venezuelassa. Ja vähän tyhmältä tuntui kun lisäkseni vain 3 muuta oli jättänyt emailit lukematta;D Toivottavasti tuo ryhmä pääsee tänne joskus toiste.
   Karjalanpiirakat ovat kyllä niin namia, ja etenkin näin ulkosuomalaiselle kun niitä saa niin harvoin.Kaunista loppuviikkoa sinullekin Outi:)

   Poista
 7. Onneksi oli kivat kemut maanmiesten (ja -naisten) iloisessa seurassa!
  Peruuntumiset aina harmittavat. Varsinkin kun ainakin mulla on nykyisin aika vähän iltamenoja. Toivotaan, että saatte uuden mahdollisuuden lähitulevaisuudessa.
  Mukavaa keskiviikkoa Jael :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: Tuo maanantain itsenäisyyspäiväjuhlat kirjastossa oli kyllä suuri lohdutus peruuntumisen jälkeen. Ja minäkin niin harvoin iltaisin jossain joten kyllä harmitti kunnolla. Kiitos, toivottavasti tuo tanssiryhmä pääsee tänne joskus toiste, ja me lipun "ostaneet" saamme nähdä sen esityksen.
   Kiitos samoin sinulle hyvää keskiviikkoiltaa Leena.

   Poista
 8. Onhan oikea suomalainen pitopöytä kaikenlaisine herkkuineen!

  Ihania nuo mustat karvaturrit. Niin paljon turkkia, etteivät varmaan palelisi Suomen pakkasissa.

  Kurjaa, kun esitys peruuntui. Kaikki on niin epävarmaa nykään.

  VastaaPoista
 9. Kuvista näkyy että autoruuhka on kova.
  Voileipäkakku on jääny vähä unohduksiin nykyään kun on kaikkea muita reseptejä, Pitääpä laittaa joku kerta!
  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Mukavaa taas vierailla täällä ja mukavaa luettavaa ja katseltavaa tosin tuo tanssiesityksen peruuntuminen harmittaa mitään nykyään kun ei myöskään ilmaiseksi saa. Meillä on täällä myös isot vanhanajan markkinat kirkon ympärillä siellä on aina satoja myyjiä. Viimevuonna ja toissavuonna ei niitä järjestetty mutta nyt pitäisi olla viikonloppuna. Me emme mene niihin nyt kuitenkaan koska tungos on ollut aina hirveä. Olemme ostaneet yleensä vain syötävää paikanpäällä nautittuna ja mukaan nyt tyydytään muihin antimiin.
  Teillä on ollut ihanat juhlat ja hyvät tarjoilut kaikkea juurikin suomalaisuuteen liittyvää.
  Hyvää joulun odotusta ❤

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...