keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Postaus ennen joulua

 

Joulupukkisuklaat  herkkukaupassa. Jäin miettimään onko noissa punaisissa pusseissa jotain.

Näillä pukeilla oli erilaiset säkit.., 
Muutamia päiviä sitten olin kutsuttu 5.kerroksen naapurien luokse teelle. Pariskunta joka muuttaa pois   helmikuussa, ja suren sitä jo etukäteen,  sillä he ovat ainoat naapurini joiden kanssa minulla on kaverisuhde, ja he muuttavat täysin eri kaupunkiin, kauas.    Huomasin viereisen asunnon ovella nätin joulukoristeen. Täällä ei yleensä tällaista näy ovissa,  ja naapurini kertoivat että  asunnossa asuu venäläinen pariskunta.
Tällä viikolla  on ollut hieman stressiä,  sillä suostuin ihan hulluun projektiin, eli valmistaa yhdelle catering-yritykselle  satoja täytettyjä kolmiopikkuleipiä,  kuten nuo vihreät, joista otin kuvan ennen uuniin menoa.  Täytettyjä pikkuleipiä  pitäisi olla 6 erilaista ,  ja yksi niistä piparitaikinasta.  Olivat nähneet  Instagramissani  kuvia  erilaisista täytetyistä   pikkuleivistä,   joita olen aina tehnyt  Purim-juhlan aikaan.   Täksi viikoksi  halusivat näytteitä  kaikista  pikkuleivistä  ja yhtenä päivänä  tein  6 eri taikinaa , ja eilein paistoin monta pellillistä täytettyjä pikkuleipiä,  ja mietin että mihin olen oikein ryhtynyt kun pitäisi valmistaa 6x500  täytettyä pikkuleipää.  Piparitaikinasta jäi  taikinaa jäljelle, joten leivoin vähän pipareitakin, Taikinan tein  Valion ohjeella tällä kertaa, ja tosi hyviä näistä tulikin.Täällä ei ole valmista piparimaustetta,  joten teen sen itse, ja siirapin sijaan käytän täällä  taatelisiirappia, joka toimii tosi hyvin pipareissa.
Tänään tapasin catering-yrityksen johtajan,   ja vein hänelle  ne pienemmät satsit 6 erilaisesta   täytetystä  pikkuleivästä.  Sain sovittua että vegaaniversiosta teen pienemmän satsin ja saan niistä korkeamman hinnan, koska taikinaa oli vaikeampi käsitellä,   ja siinä oli myös kalliimpia aineksia. Tapaamisen jälkeen  menin viereiseen ruokakauppaan,  ja Fazerin suklaarasiat olivat siellä tarjouksessa   , eli 3 laatikkoa yhteishintaan  noin 28 euroa , eli aika kallista täällä tarjouksenakin. Fazerin kaupassa Suomessa nuo ovat 4.50 per laatikko.
Tällä viikolla saimme myös kunnon talviepisodin. Täällä on yleensä joka talvi sellainen 3-4 päivän talvinen episodi,  jolloin sataa todella paljon,  3 päivää on satanut runsaasti,  eilen oli hieman taukoa, mutta tänään on taas satanut lähes koko päivän ,   ja on ollut haastavaa olla Bambin kanssa ulkona , kun pitää olla talon katoksen alla eikä hajuja oikein löydy. Talvinen  episodi alkoi Carmel-nimisellä myrskyllä,  joka kävi ensin Kreikassa  ja Kyprokselle, ja tuli sitten tänne, mutta ei niin pahana kuin oli varoitettu. Tosin rantabulevardin  alueella laineet olivat niin korkeat että vettä tuli kunnolla kadullekin, ja monessa paikassa kaduilla tulvi.. Meidän talon edessä oli aamulla  niin paljon vettä että näytti siltä kuin se kohta olisi jo etuovella, mutta onneksi tälläkin kertaa veden laajentuminen pysähtyi ajoissa.

 Tällä viikolla  kerrostalossamme on ongelmia,  sillä eilen iltapäivällä  rakennuksesta hävisi sähkö,  eli  hissi, kerrosten valot sekä vesipumppu lakkasivat toimimasta. Nyt siitä on kulunut jo vuorokausi,  ja talo on edelleenkin pimeä, eikä vettä tule kuin hieman kraanoista.  Selvisi että  talon sähkökaappiin on vuotanut vettä   yläkerran asunnosta, eikä uutta sähkökaappia voi asentaa ennenkuin vesivuoto on korjattu,  ja  sen asunnon omistajan pitäisi maksaa uuden sähkökaapin kustannukset.    Nyt joudumme sitten olemaan ilman hissiä, valoja ja kunnon vesivirtaa muutamia päiviä lisää. Onneksi asun 3. kerroksessa  mutta säälin 7, kerroksen ihmisiä jotka nyt joutuvat nousemaan monta porrasta pimeässä. Myöhemmin nyt illalla selvisi että vesi sähkökaappiin olikin tullut ylhäältä katosta, eikä yläkerran asunnosta.
Kaiken lisäksi   nyt illalla tunsin yhtäkkiä tulipalon hajua ,  ja kun avasin ikkunan,  huomasin ettei tulipalo ollut  kaukana,  ja paloautot ajoivat ohi sireenit ulvoen. Puoli tuntia myöhemmin kuulin ääniä  rapuissa,  ja siellä oli 2 palomiestä.  Selvisi että joku talon asukas   oli soittanut palolaitokselle, luullen että tässä talossa palaa.  Pyysin ottaa kuvan komeasta palomiehestä (ja se univormu lisäsi komeutta;D)  mutta hän oli niin nopealiikkeinen etten saanut kunnon kuvaa.
Eilen muistin että minulla on tällainen joululautanen, jonka ostin muutama vuosi sitten lähellä olevasta halpiskaupasta, jota ei enää ole.

Oikein hyvää joulua::)

14 kommenttia:

 1. No onpa sulla aika projekti, huh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu:joo, kaikki kävi niin nopsaa etten ehtinyt ajatella:löysivät mut Instasta, pyysivät heti tulla käymään ja ennenkuin ehdin ajatella suostuin. Nyt olen ihan kauhuissani että miten pystyn tuohon..

   Poista
 2. Suklaapukkeja muutamia on tullut ostettua, mistähän ne löytyvät - ei voi kertoa:) Mutta on Sinulla kyllä melko urakka, ihan naurattaa omat taikinat ja kiukuttelu niiden vuoksi. Tänään tein joulupullan ja huomenna vähän torttuja, jotka on lapsellisen helppoja valmiista taikinasta, täytteen keitin itse. Kurja olla ilman valoja ja veden käyttöä. Toivottavasti vika saadaan pikimmiten korjattu. Hyvää jouluaikaa Jael.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja:Itse olen vähän suklaa(sokeri) lakossa, tosin sokeritonta suklaata olen välillä maistellut🎅🍫Joo aijamounen urakka, mutta kun suostuin pitää hoitaa loppuun. Kiitos Irja, edelleenkin talo pimeä, sillä vesisade pääsi läpija kasteli sähkökaapin, joten pelkkä sähkökaapin vauhto ei riitä, joten varmaan ensi viikolle asti ollaan pimeässä, onneksi sentään se ei vaikuta asunnoissa kuin veden tuloon, jota nyt tulee vain tipottain
   Oikein hyvää joulua sinulle Irja💚🎄🎅🌟

   Poista
 3. Onpas nuo Fazerin suklaa boksit aika kalliita siellä, täällä tokmannilta saa 5 boksia 18 euroa, joulun jälkeen sit niitä myydään 50% halvemmalla vielä.
  Eilen sain kirjeen sieltä syvännöilta, myös katson tv7 aina Israelin uutiset, myös muutakin ohjelmaa sieltä tulee.-exodus elokuva oli hyvä.
  Miten siellä korona vaikuttaa, siitä ei ole muuta kerrottu täälä kuin että 4:jäs rokotus on jo siellä aloitettu.Täällä joka päivä 2-3000 tartuntaa, mutta ei sen kummasempia rajoituksia.
  Hyvää joulua sinne ihanaan maahan ja sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa:Tuossa kaupassa auvan järkyttävän kalliita nuo Fazerin suklaat
   , joten saavat jäädä kauppaan. Mukavaa kuulla että saat Syväntö=postia.
   Ihmettelim kun näin eilen suomalaisissa lehdissä että täällä alkanut 4.rokotuskierros.Se taitaa olla vasta suunnitelmissa tällä hetkellä. Täällä vaikeiden korona - potilaiden määrä laskee koko ajan, tartuntoja ei vielä paljon mutta nousussa, joten täällä taas kaikenlaisia rajoituksia, ja ulkomaailma lähes kokonaan suljettu täkäläisille. Oikein hyvää joulua sinullekin🌟🎄🎅

   Poista
 4. Onpa tosiaan leipomisurakka, toivottavasti maksavat kunnolla.
  Fazerin rasiat maksaa täälä 3x 10 €
  God Jul!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:joo kamala urakka, ja olisivat voineet maksaa enemmän, mutta kun hän myy ne sitten kalliimmalla niin mä saan vähemmän. Toisaalta a jos itse möisin niin olisi hankalaa kuljettaa kun en omista autoa, enkä uusinut ajokorttia täällä. Nuo Fasyn suklaat täällä jävla dyra😡😉God jul tilldig också 🎅🎄🌟

   Poista
 5. Siellä on ollut monenlaista touhua ja tapahtumia. Tuo pikkuleipäurakka kuulostaa kyllä hurjalle.
  Oikein hyvää joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:kaikenlaista onkin ollut. Pikkuleipäprojekti kuulostaa kyllä aika haastavalta, sillä noissa kolmiomaisissa täytetyissä pikkuleivissä tarvitaan paljon sorminäppäryyttä.
   Kiitos samoin sinulle hyvää joulunaikaa:)

   Poista
 6. No siellähän on ollut tapahtumarikasta. Ihanaa että saitte vähän sadettakin. Toivottavasti saatte pian veden ja sähköt taas toimimaan.
  Kaunista aaton aattoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: On tosiaankin ollut kaikenlaista. Ja tosi ihanaa että on tullut sadetta, tänä aamuna oli aurinkoa ,mutta sitten iltapäivällä alkoit taas sataa.Huomenna pitäisi sään muuttua sitten aurinkoiseksi taas. Kiitos, vielä ei ole sähköjä tullut koska ongelma onkin suurempi kuin luultiin ja syyllinen on rankat sateet ja myrsky. Eli vielä ollaan pimeässä ja melkein ilman vettä jo kolmatta päivää, ja vielä jatkuu. Kiitos samoin sinulle hyvää aaton aattoa.

   Poista
 7. Hyvää joulua sinne ja leivontaan reipasta mieltä ;) Aikamoinen satsi!
  Siellä on ollut kaikenlaisia sattumuksia!

  VastaaPoista
 8. No on sinulla ollut piparitalkoot ja tapahtumia kerrakseen onneksi sait kuitenkin kaikki tehtyä ettei sähköt ollut silloin poissa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...