keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Punaista kauneutta

Loppukevään ja alkukesän kauneimpia asioita täällä ovat kukkivat puut, ja viimeisin niistä on  kaikista kaunein  eli liekkipuu.   Yleensä liekkipuut kukkivat  kesäkuun alkupuolella, mutta tänä vuonna kukintoja alkoi näkyä  vasta kesäkuun loppupuolella.  Kukkivan puun kauneuden lisäksi  tämän puun alla on aina varjoinen paikka, mikä on niin tärkeää tällaisessa kuumassa maassa. Olen tainnut useana vuonna laittaa tänne   kuvia liekkipuista,  mutta näitä ei voi olla kuvaamatta, ja tämä postaus on kokonaan omistettu liekkipuille. Ensimmäisen kuvan liekkipuun kukinta on todella runsas;  ihan kaikissa puissa se ei ole näin runsasta.
 
Tämän asuinkaupunkini pääsisäänkäynnin  lähellä alkaa  liekkipuiden   varjostama  kävelytie, ja  siellä on mukavaa kävellä myös kun aurinko porottaa kuumasti ja kirkkaasti.
Varjoisan kävelytien lähellä olevan kadun varrella ovat alkaneet kevytraitiotietyöt, minkä vuoksi tuonne on lisätty aitoja,  ja toivottavasti  ne työt eivät vaikuta näihin puihin ja kävelytieheen.
Tuo kukkien punainen väri on niin upea!

Kukkia myös putoilee paljon puista.
Varjoa riittää myös silloin kun näissä puissa vain lehdet.
Koska liekkipuut kasvavat tuuheina ja leveinä,  ne muodostavat yhdessä katoksen kävelytien päälle.
Tähän punavihreään näkyyn ei kyllästy.
Tämä viimeinen kuva on otettu Tel Avivin Carmel-torin viereiseltä kävelykadulta, ja  tässä näkyy miten kaksi liekkipuuta ovat ikäänkuin kasvaneet yhteen.

Kaunista kesäkuun loppua teille:)

29 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava kävelytie teillä. Täytyy todella toivoa, että rakennustyöt eivät häiritse noita upeita liekkipuita. On varmaan ihanaa kuljeskella tuollaisessa väriloistossa ja nauttia oksistojen viileästä varjosta. Sitä paitsi puiden varjo on paljon miellyttävämpää kuin rakennusten, koska varsinkin keskipäivällä tuuheat puut suojaavat suoraan ylhäältä tulevalta valolta. Toivottavasti saatte nauttia pitkään punaisesta hehkusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana kävelytie, etenkin näin kuumana kautena, ja kiitos noiden liekkipuiden. Pitää toivoa ettei puillw tapahdu mitään byt. Nun tuossa kohtaa alkaneet kevytraitiotyöt.Ja tota, noiden puisen antama varjo ihan parasta❤️
   Oikein hyvää heinäkuun akkua sinulle Leena

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com29. kesäkuuta 2022 klo 20.19

  Todella upeita puita!!! Kivaa viikon jatkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Nuo puut niin upeita kukkiessaan ❤️❤️❤️Kiitos, ja hyvää heinäkuun alkua

   Poista
 3. Oih, tähän mennessä Juudaan puu on olut kaunein näkemäni-mutta nyt iski polte nähdä Liekkipuu! Mieletöntä että puut voivat olla noin kauniita ja ”joku” ❤️osaa ottaa niistä näin upeita kuvia! Kiitos! Viimeisessä kuvassa on aivan kuin meidän pyörillä oleva ”kesämökki”-simmoisella liikkeellä parhaillaan Suomen kesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen: PIti ihan googlata että mikä tuo Juudaan puu on, ja olihan se tuttu jotenkuten. Se on täällä rauhoitettu puu, eli ei kannata siitä katkaista oksia;D Liekkipuu on varmaankin yksi maailman upeimmista puista kukkiessaan, tuo vahva punainen sävy on niin upea! Kiitos, oli vähän haastavaa kuvata kun aurinko oli niin kirkas, mutta ovathan nuo kuvassakin upeita. Mukavia reissuja teille liikkuvan kesämökin kanssa:)

   Poista
 4. Uskomattoman kaunis puu ja antaa ihanasti suojaa auringolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne:Todellakin kaunis kukkiessaan tuo puu, ja sen luoma varjo niin tervetullutta:)

   Poista
 5. Näitä voisi olla enemmänkin. Kukkien lisäksi antavat kaivattua varjoa kesäkuumalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:Todellakin saisi olla enemmän. Täällä Holonissa on kyllä näitä kiitettevän paljon, mutta kodin edessä olevassa puistossa ei yhtäkään, ja sinne toivoisin yhden liekkipuun tuomaan varjoa.

   Poista
 6. Huikean kaunista liekehtimistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino:Ovat kyllä nimensä veroisia nuo upeat puut:)

   Poista
 7. On kyllä upeita nuo liekkipuut, ihan nimensä näköisiä! Jännästi tosiaan yhdistyvät nuo liekkipuut tuossa alimmassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia: On ne kyllä niin upeita kukkiessaan, ja todellakin liekehtivät tuolla. Nuo kaksi puuta siinä kuvassa luovat yhdessä kivan katoksen, ja muutenkin tuo puu antaa varjoisen suojan mikä niin tärkeää tässä maassa kuumana kautena.

   Poista
 8. Siis niin ihania nuo liekkipuut, ei näihin kuviin kyllästy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Ovat ihan mielettömän upeita kukkiessaan, joka vuosi kun kukinta alkaa olen ihan "vau" . Eikä näihin kyllästy tosiaankaan.

   Poista
 9. Suorastaan mykistävää! Onpa liekkipuilla mahtavat kukinnot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe:Liekkipuut ovat kyllä upeimmat kukkivat puut mitkä olen nähnyt:)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Hanneles Bokparadis: Todellakin hyvä nimi noille, passar perfekt:)

   Poista
 11. Mahtavan komeita ja kauniita puita. Suojaa sateella ja paisteella. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BLOGitse:Mielettömän upeita kukkiessaan, ja kukkien lisäksi vielä aurinkosuoja ja vähän sadesuojakin, eli todella hyödyllinen puu. Kiitos samoin ja hyvää heinäkuun alkua.

   Poista
 12. Siis niin upeita puita. Tuolla varjoissa voisi ihastella puita useamman kerran päivässä :)
  Kaunista heinäkuuta sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Olen aina ihan mykistynyt noista, joka vuosi näihin aikoihin, sen verran upeita ovat. Kiitos, ja oikein kaunista heinäkuuta sinullekin Outi.

   Poista
 13. Siis vau miten upea tuo liekkipuu on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa: ON se varmaan kaunein kukkiva puu mikä löytyy.

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...