lauantai 4. kesäkuuta 2022

Vaihteeksi kissoja

Viime maanantaina vein Bambin viimeistä kertaa kaupungin eläinklinikalle  ,  pakollista vesikauhurokotetta varten.   Bambi ei olisi millään halunnut mennä  klinikan hoitopöydälle,  ja murisi kun yritin nostaa koiraa ylös,  joten eläinlääkäri toi minulle jonkun takin,  ja  nostin sen avulla Bambin syliin, ja eläinlääkäri antoi hänelle piikin.  Tuo kaupungin  eläinklinikka ei ole erityisen kaukana kodista, mutta Bambi ei jaksaisi sitä matkaa kulkea, joten matkustimme sinne bussilla. Rokotteen jälkeen  odotimme bussia takaisin kotiin bussipysäkillä,  ja sen takana  elää joukko kissoja. Olen joskus nähnyt miten  eräs nainen tuo näille kissoille ruokaa , ja kissat olivatkin aika hyväkuntoisen näköisiä,  ja kaikki näkyivät myös olevan sterilisoituja , mikä näkyy siitä että toisen korvan nurkasta on leikattu pieni pala.

Eläinlääkäriklinikan alueella on  puiden varjostama nurkkaus, missä  pehmustettuja nurkkauksia kissoille,  sekä aina ruokaa ja juomaa, jota toimittavat eläinklinikan ihmiset, , mutta nämä kissat  eivät taida  käydä siellä, vaikka lähellä olevatkin.
Kissat katselivat uteliaana,  ja koska minulla laukussa aina pieni pussillinen kuivaruokaa, päätin tarjota näille muutaman annoksen.
Sirottelin hieman kuivaruokaa  suuren kiven päälle,

Ensin minä, sitten teidän vuoro.
Kaunis kissa oli säikky eikä tullut lähelle.
Mutta tämä oli tosi ystävällinen kissa jota sai silitellä.
Vili, kissa joka elää  kodin lähellä olevan bussipysäkin vieressä. Vili on erittäin sosiaalinen kissa, ja  yrittää tehdä tuttavuutta bussia odottavien ihmisten kanssa. Tällä viikolla oli myös surullinen kissoihin liittyvä tapaus, kun eräs kissa kodin lähellä synnytti 4 pentua ,mutta hylkäsi ne , ja alle viikon  ikäisiä pentuja oli mahdotonta pelastaa  , joten kaikki menehtyivät. Toin kissalle  ruokaa,synnytyksen jälkeen, ja näytti että kaikki hyvin, mutta 2  päivän kuluttua  emoa ei enää näkynyt.  Ehkä kissa pelästyi , tai ehkä joku oli häirinnyt sitä, ja emokissaa en ole sen jälkeen  nähnyt.

Meillä on täällä normaalia pidempi viikonloppu,  sillä  nyt on sapatti,  ja illalla alkaa  shavuot-juhla, joka osuu aina samaan aikaan   helluntain kanssa, ja alkuperältään  helluntai liittyykin tuohon shavuot.-juhlaan.

Kaunista viikonloppua ja kesäkuuta:

16 kommenttia:

 1. Voi Bambia, eipä ole kävely enää herkkua.

  No, johan on kissoja ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal: Bambin aika tosiaankin lähenee loppua, pitää tottua että lähitulevaisuudessa erotaan..
   Tuolla tosiaankin oli kissoja, ja aika meni nopeasti bussia odotellessa kun seurasi noiden touhuja.

   Poista
 2. On kuin Vilkkilässä kissoja... ;D

  VastaaPoista
 3. Ulrika50v.blogspot.com5. kesäkuuta 2022 klo 8.10

  Olipas monta villikissaa yhdessä ja samassa paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Ei ihme kun on ruokaa ja juomaa. Mutta kun sterilisoituja, niin onneksi ei pitäisi tuosta kasvaa🐱

   Poista
 4. Voi pientä Bambia <3 Onpa siellä ollut upeita kissoja. Ihan mahtavaa, että nuo kissat on steriloitu myös.
  Halauksia päivääsi Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Bambi ressukka tosiaankin, teen hidasta luopumista hänestä.. Kun vieressä on kaupungin eläinklinikka, niin onneksi huolehtivat ettei kissakanta kasva liian suureksi. Ihanaa uutta viikkoa Outi❤️

   Poista
 5. Siellä on paljon irtokissoja, kuten kai monessa muussakin suurkaupungissa.
  Bambi pärjäilee vielä. Miten se reagoi tuohon kissamäärään? Entä miten kissat yleensä reagoivat ohi kulkeviin koiriin?
  Mukavaa uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa:Totta, taitavat tällaiset kuulua Välimeren kaupunkeihin🐱Bambi oli ihan ok, on tottunut tässä kodin edessä olevassa puistossa kissoihin, joista osa ihan rakastaa Bambia ja, seuraavat sitä🐱🐕Kiitos samoin sinulle hyvää uutta viikkoa.

   Poista
 6. Voi kuinka huomaavaista tuo kivelle "kattaus" - ihania kuvia ja ilon täyteisiä päiviä Bambille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repolainen, minulla oli Suomessa kissa, ja täällä olen vähän hurahranut näihin ei kenenkään kissoihin, joten aina mukana kuivaruokaa niille🐱🐱Kiitos Bambin puolesta🐕❤️

   Poista
 7. Minullekin tuli mieleen Vilkkilän kissat, jonka joku tuossa edellä jo ehti mainita. Vähän samanlaiselta näytti Kreikan Thessalonikissa, sillä sielläkin kissoja riitti, niistä pidettiin hyvää huolta ja näytettiin myös ruokittavan säännöllisesti. Luulen, että erityisesti kissoista tykättiin siellä, koska pitivät hiirikantaa kurissa.
  Voi Bambia. Rankkoja nuo lääkärireissut eläimillekin.
  Voikaa hyvin, te molemmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkkilän kissoja 😁🐱🐱Täällä on tosi paljon kissojen ystäviä, ja sen huomaa myös tässä kodin viereisessä puistossa❤️🐈Varmaan kuurous tekee sen että tuo käynti oli edellistä vaikeampi. Kiitos paljon Leena ja oikein hyvää viikkoa sinullekin❤️

   Poista
 8. Kiinnostavan näköinen kissaporukka. Niissäkin on erilaisia persoonallisuuksia.
  Halit Bambille 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:näinhän se on, jokainen oma persoonansa kissoissakin🐱Kiitos Bambin psta. ja hyvää alkanutta viikkoa Rita 🌺

   Poista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...