Eilen illalla olin tosi mukavassa tapahtumassa:interaktiivisella suklaaluennolla.Interaktiivisuus toimi niin,että yleisö (meitä oli ehkä 20 siellä) ei varsinaisesti osallistunut suklaakonvehtien valmistukseen,mutta jokaiseen tekovaiheeseen valittiin muutama henkilö yleisön joukosta.Näin pääsin minä täyttelemään amarettokreemitäytteisiä konvehteja ja nyt pitäisi tekniikan olla hallussa;D Tapahtuman olin bongannut Grouponista,joka on kuin Offerium tai Kimppadiili.Grouponin kautta suklaaluento oli melkein puolet normaalihintaa halvempi. Tiedän aika paljon suklaasta,sillä olen vuosien mittaan aika paljon tutkinut asiaa,ja Venezuelassa pääsin käymään kaakaofarmilla,mutta tällaisessa tapahtumassa en ollut koskaan ollut.
Chocolatier eli suklaamestari oli Roy,joka on yksi Israelin parhaista suklaamestareista. Ja mielenkiintoista on se,että hän on puoliksi suomalainen:hänen äitinsä on Suomesta! Ja Roy osaakin jonkun verran suomea...Luento oli Royn suklaaputiikkikahvilassa,joka muuttui hetkessä luentopaikaksi. Sympaattinen Roy kertoi erittäin asiantuntevasti suklaavalmistuksen prosesseista ja korosti sitä,että suklaamestarit eivät yleensä itse tee suklaata kaakaopavusta,vaan jatkokäsittelevät valmista suklaata.Suklaan valmistus ihan pavusta vaatii järeät ja tilaa vievää koneet.
Roy tekikin sitten eilen aktiivisen yleisönsä avustamana kolmenlaisia suklaapraliineja.Royn nettisivulla voi nähdä millaisia taidokkaita herkkuja Royn suklaaputiikissa tehdään.
Suklaan temperointi. Eilisissä suklaakonvehdeissa käytettiin 70% Vahlrona -suklaata |
Sillä välin kun Roy kertoi suklaasta ja sen valmistamisesta,saimme maistella Royn suklaapohjaisia liköörejä,sekä ensimmäisessä kuvassa näkyviä herkkuja.Maistoin vain liköörejä ja tuota täytettyä suklaakuppia,ja olen tyytyväinen,etten sortunut liikaa houkutuksiin! Kun praliinit olivat valmiita,ihmiset oikein ryntäilivät niiden luokse.Jokainen sai ottaa mukaansa 3 praliinia,ja minun täyttämäni Amarettokreemipraliinit olivat parhaita ;D
Onneksi en ollut siellä. En olisi ollut noin maltillinen ja muutenkin housut kiristää kesän Suomessa oleilun jälkeen. Huoh.
VastaaPoistaVoi ei, tuo paikka olisi minulle tuhon oma! Rrrrrrrrrrrakastan suklaata kaikessa muodossa!
VastaaPoistaViimeksi löysin chili-suklaamausteseosta, huomasin, että sitä voi syödä sellaisenaan (niin ja laittaa esim. leivonnaisiin).
Suklaan tekeminen on kyllä taitolaji.
Aah, ihanuutta! Tuolla olisi pitanyt olla mukana.
VastaaPoistaMine:Yritän kovasti mahtua vaatteisiini,sen vuoksi olen oppinut sanomaan kiusauksille ei,tiettyyn pisteeseen vuoksi.Mutta kyllä tuolla tuli eilen suklaata maistettua;D
VastaaPoistaSusuPetal:On se suklaa vaan niin hyvää! Maitosuklaasta en välitä,mutta kunnon tumma hyvälaatuinen suklaa,ah! Huomasinkin tuota samaista mausteseosta nyt kun olin Suomessa;aika jännä!
Tuula:Oli se aika kivan herkullinen tapahtuma:)
VastaaPoistaWau, ihania suklaita! Onpa ollut mielenkiintoinen ilta teillä.
VastaaPoistaUskon tuon Royn sympaattisuuden, äitinsä kun on juuri sitä myös.
Tuohan oli oikea unelmäpäivä! Komea kokki ja suklaassa yltä päältä ;)
VastaaPoistaOmenaminttu:Tuolla oli todellakin ihania suklaajuttuja,harmi että osa kuvista ei onnistunut. Ja Roy oli tosi symppis!Hänen äitinsä olen joskus nähnyt kun vielä asui täällä,mutten tuntenut häntä.
VastaaPoistaLepis:Juu oli oikein unelmailta! Kokki oli sympaattinen ja kaikki seurasivat sitä suklaantekoa ihan haltioutuneina;D
Vau, minäkin sanon, että onneksi en ollut paikalla.
VastaaPoistaOi, Amaretto..;))
VastaaPoistaTarkoitit sitä tummaa likööriä, jota pantiin siihen täytteeseen; uskon että hyvää on<3<3
Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Yaelian<3
Ah!, Wau;-), Jam!, Wau;-)...kunpa minäkin olisin ollut mukana;-)
VastaaPoistaAi mahoton miten herkullisen näköisiä. nammm!
VastaaPoistaOi jospa oisin saanut olla mukana:) Enpä taida tuntea yhtään naista joka ei tykkäisi suklaasta.
VastaaPoistaNayttaa ihanalta.
VastaaPoistaOi mitä herkkukuvia...
VastaaPoistaAllu:Aika vaikeaa tuolla kyllä oli kun tuoksui suklaalta;D
VastaaPoistaAili:Amaretto on lempiliköörini.Ja tuossa täytteessä se maistui hyvältä:)Kiitos samoin sinulle hyvää viikon jatkoa!
Leena:Jam wau tosiaankin;olisitpa voinut olla mukana!
Amalia:Suklaa on kyllä hyvää ja hyvän näköistäkin:)
Tarutikki:Kyllä se niin vaan on,melkein kaikki tykkää suklaasta;D
Unelma:oli hyvää:)
Kirsikka:Herkullista oli:)
Olipas mukava tapahtuma, mutta en tiedà olisinko nauttinut ollenkaan vai olisiko suklaanhimo noussut aivan sietàmàttòmàksi.
VastaaPoistaSaitko Royn puhumaan sulle suomea amarettojkreemeja tehdessà?
Sehàn nyt oli aivan itsestàànselvàà ettà sun suklaat olivat ne parhaimmat ;)
Tykkaan suklaasta,mutta mitenkaan en sita kovinkaan paljoa syö.Lahes ainot suklaa on tumma suklaa,mita syön.
VastaaPoistaSulaataide on vaativaa kasityöta.
Ciacy:Tulin hieman aikaisemmin paikalle ja testasin,osasiko herra suklaamestari hieman suomea ja kyllä hän sitä vähän puhui ja ymmärsi. Ne amarettosuklaat olivat kyllä tosi hyviä! Nyt pitäisi praliinien teko onnistua minultakin kunnolla;D
VastaaPoistaSateenkaari:Minäkin pidän ja syön vain tummaa suklaata,mutta äärimmäisen harvoin. Taitava täytyykin olla käsistään jos suklaan kanssa on tekemisissä.
Oioioioi!!! Tuolle luennolle olisin minäkin halunnut!
VastaaPoistaTuo on kyllä jo taidetta, maukasta sellaista! Itse en noin muuten suklaasta välitä, mutta suklaakonvehdit ovat iso NAM!
VastaaPoistaNuo herkut kyllä näyttävät siltä, että olisi voinut minulta lähteä mopo lapasesta, jos olisin päässyt niitä maistelemaan :D
Jännä yksityiskohta, että Roylta löytyy suomalaista taustaa ja hyvä sinä - en ollenkaan epäile, etteikö täyttämäsi amarettokreemit olisi parhaita! :-)
Äh, ei tällaisia kuvia saisi edes julkaista, suklaahampaankolotus sen kuin kasvaa, varsinkin kun on jo jonkun aikaa tullut syötyä vain yli 65% suklaita.. :) Jos saan yhdenkin palan tavan suklaata, konvehdin tai palan levystä, niin minä syön sen jälkeen kaiken mitä käsiini saan. Itsekuri on täysi nolla suklaan suhteen..
VastaaPoistaTuolla minäkin olisin halunnut olla; kaikesta huolimatta! :-D Ja tosi hauska, että yleisö pääsi osallistumaan; varmasti asiat ymmärtää ihan eri tavalla, kun pääsee itse kokeilemaan.
VastaaPoistaMä voisin palkata tuon Royn mun henkilökohtaiseksi suklaantekijäksi. ;-D
Tanja:Tuota luentoa olinkin odotellut jo pitkään ja oli kyllä kivaa (ja tuolla oppikin jotain:)
VastaaPoistaElegia:Taidetta tosiaankin.Roylla oli siellä kahvilassaan mitä upeimpia suklaajuttuja,mutta kuvat epäonnistuivat täysin,mutta tuolla nettisivulla sitten näkee niitä.No joo,suklaan kanssa lähteenkin helposti mopo lapasesta;D Jeps,oli kiva kun suklaamestari osasi vielä hieman suomeakin;D
Elisa:minä taas tykkään just niistä korkean prosentin suklaista,koska ovat vähemmän makeita.Tavallisessa suklaassahan on puolet tai yli sokeria! Ja noiden väkevimpien suklaiden kanssa ei tule tehtyä ylilyöntejä:D
Hippu:Se,että pääsi itse tekemään jotain oli kivaa,vaikkei kaikki päässeetkään (halukkaat pääsi sotkuiseen puuhaan;) Nyt on sitten praliinintäyttötekniikka hallussa;D
Henkilökohtainen suklaantekijä;D
Voi nam, nam ja nam! Mikä ihana tapahtuma. Suurena suklaan ja herkkujen ystävänä minunkin olisi pitänyt olla tuolla:)
VastaaPoistaVoi nam, nam ja nam! Mikä ihana tapahtuma. Suurena suklaan ja herkkujen ystävänä minunkin olisi pitänyt olla tuolla:)
VastaaPoistaOi, minäkin olisin halunnut olla mukana..
VastaaPoistaherkulliselta näyttää..
itse olen repsahtanut viimeaikoina iltaiseen suklaan syömiseen =)
Voi hyvin ja halit!
Olet ollut mun unelmien kurssilla!Nam.
VastaaPoistaJa kiitos kivasta linkistä.
Susanne:Tuo oli oikein suklaan ystävän (kuka nyt ei olisi;D) unelmatapahtuma!
VastaaPoistaHanne:Herkullista oli ja hyvä luennoitsija;D Harvoin syön nykyään suklaata (itse teen silloin tällöin)mutta ennen olin kunnon suklaaholisti.Kiitos samoin ,voi hyvin ystäväiseni:)
Maria:tuollaista olin itsekin odotellut pitkän ajan:)
Fantastista! Olen semmoinen suklaan ystävä ja pidän eniten nougatista. Nyt kun minulla on menossa tämä painonhallintaprojekti, pidän myös tarkkaa lukua siitä, mihin sorrun. En nyt onneksi kovin usein suklaaseen, jäätelöön kylläkin näin kesällä. Sekin jää kohta, kun tulevat kylmemmät ilmat. ;)
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaAh, pastry heaven! The sheer variety of sweets is impressive, and they're all so clearly skillfully made. So lovely...
VastaaPoistaIhania aktiviteetteja keksit; mielenkiintoista, opettavaisat ja vielä herkullistakin - kaikki yhdellä iskulla! :)
VastaaPoista