keskiviikko 24. elokuuta 2011

Negev-Israelin eteläosa tuli vierailulle Tel Aviviin

Kävin nyt alkuillasta Tel Avivin vanhalla juna-asemalla,jossa oli yhden iltapäivän ja illan kestävä tapahtuma,jossa näyttäytyi Negev, Israelin  eteläinen osa.
Kaikenlaisia kojuja oli laitettu pystyyn
Oliivipuusta tehtyjä esineitä
Tässä kojussa jaettiin yrttejä.Sain basilikan kotiin vietäväksi,ja se oli vielä elossa kotiin tullessa,kuumuudesta huolimatta;D Sain myös yhdestä toisesta kojusta laatikollisen erilaisia ja värisiä kirsikkatomaatteja,jotka oli viljelty hydroviljelymenetelmällä.
Yhdessä kojussa myytiin hydroviljeltyjä  luomusalaatteja.Hydroviljely on mielenkiintoista:siinä säästetään vettä ja tällaisia mahtavia salaatteja voi kasvattaa jopa erämaassa.Kasvithan eivät kasva maassa vaan sen yläpuolella. Ostin yhden salaattilaatikon,jonka sain edullisemmin suoraan viljelijältä.
Yhdessä rakennuksessa esiintyi nuori duo, mutta yleisöä ei oikein ollut
sillä kaikki olivat kuuntelemassa Dimonan kaupungissa  asuvaa Black Hebrews-ryhmää. Tuo keskellä oleva naissolisti oli mahtavaääninen! Mustista israeliiteistä on enemmän tietoa tuolla linkin takana,ja heidän tarinansa on aika mielenkiintoinen.Black Hebrews -yhteiskunta tuli tänne Chicagosta Liberian kautta,ja heillä on residentti-status täällä,mutta eivät ole kansalaisia,muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.Suurin osa heistä on Yhdysvaltain kansalaisia.  Yhteiskunta omistaa vegaaniravintoloita,ja he ovat tunnettuja gospel-kuorostaan.
Välillä kävin katsomassa flamenco-esitystä
Sen jälkeen päälavalla oli vuorossa Karolina,joka on mielestäni yksi maan mielenkiintoisimmista artisteista. 


Karolina laulaa yleensä enemmän englanniksi kuin hepreaksi,mutta laitoin tänne yhden hänen hepreaksi laulamansa laulun,jonka video on mainio. Istuin lavan sivulla olevassa kahvilassa Karolinan esityksen aikana,mutta kamera meni jotenkuten lukkoon ja sain otettua vain yhden surkean kuvan...

37 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia salaatteja.
  Monipuolinen tapahtuma.

  VastaaPoista
 2. Hassua miten ihmisen tuoksumuisti on vahva... Mä olen käynyt kolme kertaa Israelissa, ensimmäisen kerran ihan pikkutyttönä ja edelleenkin muistan miltä Negevin autiomaassa tuoksui. Se tuoksumuisto palautui Ovdan lentokentällä välittömästi, vaikka aikaa olikin kulunut.

  Onkohan mustista israeliiteistä ollut juttua jossain matkailuohjelmassa, ihan kuin olisin jossain nähnyt?

  VastaaPoista
 3. Hannele:niinpä ja siitä voi tehdä upeita juttuja!

  Arleena;Nuo salaatit olivat kyllä mahtavan kokoisia ja niin upean näköisiä,ja miten jännällä menetelmällä ne onkaan kasvatettu!

  Tulitassukissa:Minullakin on hyvin vahva tuoksumuisti.Esim.omenakanelin tuoksu tuo aina mieleeni yhden hotellin Miamissa..Negevissäkin on tosiaankin oma tuoksunsa,autiomaan tuoksu.Voipa hyvinkin olla,että noista mustista israeliiteista on ollut jotain juttua.He ovat kaikki vegaaneja ja ehkä vähän mysteerisiä.

  VastaaPoista
 4. Hieno postaus, Yaelian! Paljon kaikkea mielenkiintoista, ja mahtavia kuvia. :-)

  Katsoin ensivilkaisulla, että tuossa ekassa kuvassa on kameli, joka makailee maassa, ja sillä on selässä joku ruoholasti. :-D

  VastaaPoista
 5. Ai tupsahdinkin taas suoraan mielenkiintoiseen tapahtumaan, kiva!
  Oliivipuusta saa osaavat kauniita esineitä, saisipa vaan kuskattua yhden rungon Suomeenkin, tekijöistä ei olisi pulaa.

  VastaaPoista
 6. mycket! ser ut som en härlig lite festival. har du det bra?
  kram

  VastaaPoista
 7. Minakin vahan haaveilin menna tuonne tapahtumaan, heti iltapaivalla suoraan toista. Mutta oli taas niin kuuma etta ei huvittanutkaan.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen ja antoisa postaus, Yaelian..:D

  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 9. Hippu:kiitos:)No kameli oliskin tuonne sopinut,niitähän on siellä Negevissä;D

  Sirokko:Juu oli mielenkiintoinen tapahtuma ja muistona on nyt ruukussa kasvava basilika.Voi vain ajatella mitä kaikkea siitä oliivipuun rungosta osattaisiin tehdä Suomessa;D

  Anu:olisit mennyt vaan,oli ihan kivaa ja hyvää musiikkia.Menin lopulta yksin kun mukaani lupautuntu ihminen peruutti juuri kuumuuden vuoksi.Mutta ei se kauheasti siellä häirinnyt,oli tarpeeksi varjoa.

  Aili.Kiitos ja kiva että pidit:) Ja mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 10. Tervehdys taalta Texasista. Toiset viela nukkuvat, tulin lukemaan blogeja. Nyt on lamminta mammalla n. 40 astetta ulkona, yollakin oli 32 astetta. Hyvat ilmastoinnit pelaavat talossa ja autossa. Olen aivan innoissani.

  VastaaPoista
 11. Kiinnostavaa! Aivan saatan kuulla tuon musiikin ja flamenco on aina yhtä kiehtovaa.

  VastaaPoista
 12. Unelma:Onpa siellä kuuma,mutta kuivaa kuitenkin eikä kosteaa kuten täällä ja onneksi on kunnon ilmastoinnit:) Ja toivotan sinulle vielä kerran upeaa Teksas-kokemusta!

  Leena:Flamencoesitys oli hyvä vaikka aika lyhyt ja Karolinan musiikki on aina hyvää:)

  VastaaPoista
 13. Varmaan kiva tapahtuma.
  Mielenkiinoista salaatinkasvatusta."Ei kasva maassa"?????

  VastaaPoista
 14. Sateenkaari:Oli kiva tapahtuma.Jos googletat "hydroponinen viljely" niin varmaan löydät tietoa tuosta menetelmästä.Siis kasvien juuret eivät ole maassa vaan ilmassa,ja ne saavat tarvittavan määrän kosteutta,jota kierrätetään,mikä myös säästää vettä.Ja näin salaateissa ei koskaan ole multaa;D

  VastaaPoista
 15. Sateenkaari:Siis "Hydroviljely"

  VastaaPoista
 16. Voi kun tykkasin minakin tuosta Karolinan musiikista. Ja olipas siella paljon kaikenlaista muutakin tapahtumaa. On niin mukava, kun otat meita aina mukaan tammoisiin :). Muuten tuo tulikissatassun tuoksumuisti on minullekin tuttu asia. Joskus oikein pistaa miettimaan, etta mista tama nyt olikaan niin tuttu ja ihan ihmettelee sitten, kun tajuaa tuoksun olevan joku todella vanha juttu.

  VastaaPoista
 17. Tuula:Karolinalla on paljon hyviä kappaleita,tuon laitoin lähinnä hauskan videon vuoksi.Oli todella kiva tapahtuma,vaikka olikin kuuma! On kyllä jännä juttu tuo tuoksumuisti.

  VastaaPoista
 18. Mulla on sellainen käsitys, että Israel ei ole pinta-alalataan kovin iso maa. Nähtävästi ero on silti suuri sielläkin pohjoisen ja etelän välillä. Kiva tapahtuma ja mukavasti siitä kerrottu.

  VastaaPoista
 19. Krisu:Oikeassa olet;on Uudenmaan kokoinen eli pieni.Mutta ero pohjoisen ja etelän välillä on valtava.Etelässä erämaata ja pohjoisessa voi samanaikaisesti olla lunta.

  VastaaPoista
 20. Mielenkiintoinen tapahtuma mielenkiintoisine esiintyjineen! En ole tainnut tuosta hydroviljelystä kuullakaan!

  VastaaPoista
 21. Elisabeth:Oli todellakin mielenkiintoinen tapahtuma,ja ellei olisi ollut niin kuuma,olisin jäänyt vielä,sillä koko illan oli todella hyvää musiikkiohjelmaa tuolla,ilmaiseksi. Hydroviljely on ekologista,sillä se säästää vettä ja sitä voi käyttää erämaassa.

  VastaaPoista
 22. Teillä on siellä kyllä kaikenlaista mielenkiintoista. Harmi duo-parin puolesta, aina soisi että esiintyjillä olisi yleisöä.

  Negeven autiommasta olen kuullut ihan täällä kotioloissakin :) Hyvin kuulemma autiomaassakin kasvaa.

  VastaaPoista
 23. Kiva video tuosta laulajasta, Karoliinasta. Tykkään kuunnella heprean kielistä musiikkia. Olen ostanut täältä Suomesta muutamia levyjä...

  VastaaPoista
 24. Ihania kojuja! Upeaa! Ja ihana Karolina! :)

  You know how to live my friend! :)

  VastaaPoista
 25. Johanna:Kivasti on Tel Avivin alueella aina tapahtumia ja yritän mennä jos vain ehdin. Tämä oli kiva tapahtuma ja musiikkianti oli mielenkiintoista.Oli myös mielenkiintoista hieman tutustua tuohon hydroviljelyyn:)Autiomaassahan täällä kasvatetaan vaikka mitä!
  Toivottavasti Irene ei käy kovin lähellä teitä....

  Marleena:Muistankin että mainitsit joskus noista ostamistasi levyistä.Tuo video on hauska;Karolinalla on parempiakin kappaleita mutten löytänyt toista hyvää videota.

  Susa:Oli tosi kiva tapahtuma ja erityisen kivaa kuunnella Karolinaa.
  Sometimes you have to remember to live too;D

  VastaaPoista
 26. Taalla valmistetaan noita ihan samanlaisia kippoja, kulhoja ja muita esineita oliivipuusta! Muakin alkoi kiinnostaa tuo hydroviljely... Erityisesti mullattomat salaatit!

  VastaaPoista
 27. Eryah:Ajattelinkin,että muuallakin on samannäköisiä astioita ja esineitä oliivipuusta.Hydroviljely on minusta kiehtovaa;hydrotomaatinviljelijä(viljelee samalla menetelmällä myös ilmassa roikkuvia mansikoita)järjestää kiertokäyntejä tilallaan,jossa selitetään tuosta ja tekisi kauheasti mieli mennä sinne.

  VastaaPoista
 28. Ihanan isoja salaatteja, nam.Olisi pitänyt tehdä blogikierros aikaisemmin- mieluummin salaattia kuin syntisen maukas pizza :).

  VastaaPoista
 29. Mukava postaus ja olipa hyväntuulinen video viimeisenä, vaikka sanoista en mitään ymmärtänytkään (paitsi Charlien):)

  VastaaPoista
 30. PIkkujutut:oli tosiaankin ihania (ja isoja!) salaattia,ja ilman multaa;D

  Tarutikki:Kiitos ja kiva kun kävit ja pidit postauksesta.Tuo Karolina laulaa enemmän englanniksi,mutta en löytänyt niistä lauluista mitään kivaa videota.

  VastaaPoista
 31. Oi,miten ihana päivä sinulla ollut..
  Iloista alkavaa viikkoa!
  Ps.Laitoin lisää Libanonin kuvia toiveestasi <3

  VastaaPoista
 32. Mahtavan kokoisiksi on salaatit kasvaneet! Tuossa kasvatustavassa olisi mullattomuuden lisäksi se hyvä puoli, ettei olisi rikkaruohojen kitkemistä.;)

  VastaaPoista
 33. Oli pakko kuunnella kahteen kertaan, oli niin kaunista.

  Sinä olet tosi aktiivinen, kun kierrät kameran kanssa erilaisissa tapahtumissa. Kiitos, kun näistä voi lukea täällä ja samalla avartaa tietouttaan.

  VastaaPoista
 34. Kirsikka:Oli tosi mukavaa! Kiitos,samoin sinulle hyvää viikkoa! Kävinkin jo katsomassa kauniita kuviasi:)

  Kmsu:Tuo hydroviljely on kiehtovaa.Nuo salaatinlehdet olivat isoja ja niin hyvän näkoisiä ja makuisia.Mansikoitakin kasvattavat samalla menetelmällä,eli ne kasvavat maanpinnan yläpuolella,samoin tomaatit.

  Marjatta:Kiva kun pidit:) Tuo ei edes ollut Karolinan parhaita kappaleita,mutta video on kiva:)
  En kyllä ihan niin aktiivinen ole,mutta aina on kamera laukussa,joten jos jotain mielenkiintoista löytyy niin kyllä kuvaan,Kiitos sanoistasi:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...