sunnuntai 14. elokuuta 2011

Ihana aamu....

Näkymä olohuoneen ikkunasta
Mitä säähän tulee siis.....Aamulla heräsin aikaisin,kuten yleensä,joskus klo 6 aikaan,ja lämpömittarissa oli vain 25 astetta,mikä on harvinaista tähän aikaan vuodesta. Kun vein Bambin ulos hieman myöhemmin,en ollut uskoa silmiäni:oli satanut! Se,että elokuussa sataa on äärimmäisen harvinaista,ja kun sateen lisäksi oli vielä hieman viileääkin ja pilvistä,tuntui se ihanalta. Vielä kello 8 aikaankin oli ihan miellyttävää kun taas normaalisti heti 7 aikaan aamulla alkaa olla jo nihkeää.Mutta tämä oli vain poikkeustapaus:vielä on edessä monen monta kuumaa ja kosteaa päivää ja yötä täällä.
Nyt on taas se aika,kun eukalyptuspuu luo kuortaan. Kuvassa näkyy puun alastomia kohtia:siinä ollutta kuorta on pudonnut maahan suurina kappaleina,joita minäkin olen kerännyt.
Aamun sateesta huolimatta on äärimmäisen kuivaa. Sadetta tuli vain vähän,eikä se oikeastaan mitenkään vaikuta janoisaan luontoon. Puiston rosmariinipuskakin on aika kuivahtaneen näköinen,mutta kyllä siinä ihan vihreitäkin oksia on tarpeeksi poimittavaksi.Telttoja on edelleenkin puistossa ja muissa paikoissa,ympäri maata.Luin,että kaupungit alkavat jo hermostua tilanteeseen,ja poistumismääräyksiä sekä sakkoja on jaettu.Saapa nähdä,miten käy.Eilen oli mielenosoituksia vaihteen vuoksi periferiassa.
Huomenna on Tu BeAv eli juutalaisen kalenterin rakkauden päivä,ja tutun kukkakaupan ikkuna oli täynnä sydämiä....

19 kommenttia:

 1. Kiva kuva kukkakaupasta. Meille sais tulla vähän lämpöasteita ja sadekin riittäis, yöllä satoi kissoja ja koiria. Loppuviikoks on muka hellettä luvassa, en usko ennenkuin näen. Hauskaa sunnuntaita, Yaelian.

  VastaaPoista
 2. Voi siellahan tapahtuu ihmeita, kun sadetta tahan aikaan vuodesta! Luonto varmaan tykkaa pienesta kastelusta.

  Onko nuo oikeassa alareunassa olevat pienia bonsai oliiviipuita?

  VastaaPoista
 3. Yllättävä sää saattaa tuoda hyvän mielen, vaikka se sitten oiskin meille ikävämpi sade/ viileä :D.

  Oikeasti on ihan ok, että syksyä on ilmoilla. Kait sitä on sellanen, että yrittää tyytyä vallitseviin olosuhteisiin- kun ei muutakaan oikeesti voi ;-)

  VastaaPoista
 4. Allu;Olen tuosta samasta ikkunasta aina välillä ottanut kuvia,he kun koristelevat sen aina niin kivasti:) No mielelläni lähettäisin tätä lämpöä teille jos saisin vastineeksi sadetta,mutta sitä kyllä saa odotella tuonne lokakuuhun tai marraskuuhun tai ehkä joulukuuhunkin.Toivottavasti nyt se helle teillekin tulee! Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

  Tuula:Ihan sekaisin on sää mennyt,en ole IKINÄ nähnyt sadetta elokuussa tai saati siitä kuullut. Oli kyllä ihanaa,melkein tuli talvi mieleen mutta äkkiä se meni pois ja nyt on taas kuumaa,tosin kosteus tänään hieman alempi.En tiedä ovatko varsinaisesti oliivibonsaita mutta pikku oliivipuita ovat ja kai niistä voi ,jos osaa,kasvattaa bonsainkin.

  VastaaPoista
 5. Tanja:Täällä on niin pitkä kuuma kausi,että tuo sade tuntui ihan ihanalta.Muutenkin aamulla tuuli ja oli hieman viileää.Nyt on taas tämä inhoittava kuumuus ja kosteus:( Ei voi kun odottaa,että viilenisi;D

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, että saitte hetkeksi viilennystä.
  Mukavaa rakkauden päivää sinulle.

  VastaaPoista
 7. Telttamielenosoitukset ylittivät uutiskynnyksen täällä Suomessa. Uutisten mukaan poliitikot ovat luvanneet parannuksia epäkohtiin.

  Rosmariini rehottaa kuivuudesta huolimatta siellä, minulla ei meinaa kastelemallakaan menestyä ruukussa.

  VastaaPoista
 8. Ai luo eukalyptuspuu kuorensa... kaikkea sitä oppiikin...☺

  Ihanaa rakkauden päivää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Meilla Ramat Ganissa satoi pariinkin otteeseen.

  VastaaPoista
 10. Toivotan vielä runsaampia sateita, on sellaisia ihmeitä elokuussa.
  Mitäs muuten teet niistä eukalyptuksen kuorista, minäkin olen niitä katsellut sillä silmällä, mutta ei vaan ole välähtänyt hyvää idistä. Alkaa olla jo muutenkin nurkat täynnä käyttämättömiä 'roskia'..

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että sade ja viileys ilahduttaa :) Täällä on ollut pari viimeistä päivää ihanan lämmintä ja aurinkoista; toivottavasti pysyy lämpöisenä kun heinäkuussa oli niin kylymä Pariisissa ... ;)

  Haliterkut ja mukavaa uuden viikon alkua!

  VastaaPoista
 12. Pia;tuo ikkuna on aina kivasti laitettu,olen sitä aina välillä tänne kuvannutkin;:D

  Unelma;Sateella oli kiva aloittaa aamu,harmi vaan että oli niin harvinainen vieras tähän aikaan vuodesta.Kiitos!

  Arleena:ei ihmekään että ylittivät,ovat kestäneet jo kuukauden ja loppua ei näy.
  Tuo rosmariini puistossa on kyllä aika surkean näköinen nyt,kevääseen verrattuna.

  Irmastiina:Aika jännä puu se on kun luo kuorensa tuolla tavoin.En tiedä tekeekö mikään muu puu samoin.Kiitos ,rakkauden päivä on aika kiva juttu

  Anu;kun menin Bambin kanssa ulos noin puoli 7 aikaan,tuli vielä tippoja,voi olla ,että myöhemminkin tuli hieman.Oli kyllä ihana vaihdos tälle ilmastolle nyt aamulla:)

  Sirokko:Sade oli kyllä ihana yllätys tänä aamuna:) Olen niitä kerännyt ja tarkoitus on ollut tehdä niistä jotain,kuten maalata päälle,mutten ole vielä saanut aikaiseksi..

  MaaMaa:Sade ja hieman viileämpi aamuilma sai mut kyllä iloiseksi aamulla!Harmi vaan että kesti niin lyhyen aikaa.Mukavaa viikon alkua sinullekin Sveitsiin:)

  VastaaPoista
 13. Jeeeee, rakkaudenpàivà on oikeasti olemassa!!! Minà olen ystàvànpàivàn mielessàni kààntànyt rakkauden- ja rakastavaisten pàivàksi, jotta romantiikkaa saataisiin siihen pàivààn suomessakin. Ihana kuulla, ettà sellainen pàivà on ihka oikeastikin olemassa :D
  Sààkepposet jaksaa yllàttàà. Ei luonnonmullistuksista ota enàà ollenkaan selvàà...okej, ei sade mikààn luonnonmullistus ole, mutta erikoinen kiva yllàtys silti :D

  VastaaPoista
 14. Ai noi on eukalyptuspuita, mä en sitä tiennytkään? Mihin sitä kuorta voi käyttää?

  Täällä on kanssa ollut muutama harvinainen hiukan viileäpi päivä ja yks päivä täälläkin satoin pari minuuttia, sehän ei kyllä riitä mihinkään. Kuumat ja rutikuivat ajat on tiedossa täälläkin.

  VastaaPoista
 15. Oi, meidän Meri saisi vauhtia bonsai oliivipuusta;-) Kuvittele, miten kaunis se olisi minihedelmineen.

  Joka vuosi tähän aikaan, minä alan ahdistua teidän kuivuudesta...

  VastaaPoista
 16. Minäkin kastuin tänään, en sateessa, vaan SP (you know who) kera vesisuikun alla, joka vainosi meitä..

  Mukavaa, että teillä on siedettävät oltavat.

  VastaaPoista
 17. Ciacy:Joo rakkaudenpäivä,tosin ei tainnut ihan tässä muodossa olla alunperin,mutta nykyisin on;D Minä aikoinaan Suomessakin ihmettelin,miksi Valentinesta oli siellä tehty ystävyyden päivä,vaikka se aluperin oli sellainen romanttinen juttu.Oli kyllä kiva sääkepponen,harmi vaan että ohi jo on.

  Itkupilli:Eukalyptuspuita on täällä paljon.Niistä lähtee suuria kuoripaloja,ja ne on sellaisia kuperia,mutta liekin päällä voi niitä suoristaa.Ja sitten maalata päälle..Tuo sade oli kyllä niin lyhyt ja harvinainen vieras,pitkä aika vielä seuraavaan sateeseen.

  Leena:Tuo ei ihan taida olla bonsai,vaan pikkuinen oliivipuu,tai pitää mennäkin tarkemmin katsomaan.Tämä kuivuus on kyllä hieman ahdistavaa..

  Lepis:Vai että ihan vesisuihku vainosia sua ja SP:tä,no johan on!Nyt on siedettävät olot jo ohi,mutta yöllä en tarvinnut tuuletinta:)

  VastaaPoista
 18. Rakkaudenpäivä? Suomessa ei taida sellaista ollakkaan..ja kuorensa luovasta puustakaan en ole ikinä kuullut! Nehän ottaneet oppia - käärmeiltä? Sade aina virkistää kuivuuden jälkeen maassa kuin maassa :-)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...