sunnuntai 7. elokuuta 2011

Taloja ja muutakin

Talo Tel Avivin keskustan alueella.Todella kaunis talo;luonnossa kauniimpi kuin tässä kuvassa.Sitä on restauroitu nyt aika pitkään ja se onkin viittä vaille valmis.Tuossa yhdessä kerroksessa opetettiin kuulemma ennen restaurointia joogaa.Mitäköhän sinne nyt tulee...
Lähistön katu vieläkin täynnä telttoja.Mihinköhän asti....Eilen oli jättimielenosoitus.
Habima-teatterin ja Mann-auditoriumin(konserttitalo) välisen aukion rakentaminen alkaa olla valmista. Ennen aukiolla oli parkkipaikkoja,nyt autot parkkeerataan maan alle,ja tilalle tuli vihreä puutarha,jota voi voi ihailla penkeillä istuen.
Ihastuin aukiolle tehtyyn pieneen kukkulaan,jonka keskellä oli puu ja sen alla pyöreä penkki.Tämäkin oli viittä vaille valmis.


Tänään muuten oli täällä maanjäristys.Ei suuri,ainoastaan 4,2 Richteriä,mutta seismologien mukaan huolestuttavaa,sillä sen painopiste oli alueella,missä tuollaisia järistyksiä ei yleensä ole ollut.

31 kommenttia:

 1. Siellä todella tapahtuu, näin uutisista tuosta mielenosoituksesta. Toisilla teltat, toisilla huvilat, niinhän se on usein.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis tuo ylimmän kuvan talo. Olivatko mielenosoittajat noissa teltoissa yötä?

  Ihana tuo ajatus siitä, että parkkipaikan yläpuolella kasvaakin kukkia. Hyvää kaupunkisuunnittelua.

  VastaaPoista
 3. SusuPetal;tapahtuu todellakin,ja mielenkiintoista mihin se johtaa.Näin on,onni ei käy tasan,.

  Katja:Tuo talo on todella kaunis,kuvassa ei ihan parhaiten tullut esille.Mielenosoittajat nukkuvat tuolla,ja illalla meno on kuin Woodstockissa;D MInäkin tykkään,että autojen päällä on nyt puutarhaa;D

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis tuo talo! ja isanaa, kun parkkipaikka on viety maanalle ja tilalla nyt kaunispuutarha, siitä on paljon enempi iloa kuin parkkipaikasta.

  VastaaPoista
 5. Tunsitko muuten sen mannjaristyksen? Mina en, eika muutkaan toimistossa. Mies oli kotona mutta nukkui.

  VastaaPoista
 6. Mummeli:Aina ihailen tuota taloa ohi mennessä,se on kaunis.Vierellä iso pilvenpiirtäjä,joka vähemmän kaunis...
  Minustakin loistavaa,että autojen tilalla on nyt puutarha:)

  Anu:en tuntenut,luin siitä vasta kotiin tullessa. Toivottavasti tuo ei nyt tarkoita että pian tulee iso järistys;kotitaloni ei ole järistyssuojattu kuten sinun.

  VastaaPoista
 7. Kauniita nuo Tel Avivin talot, yleensäkin.

  Toivon hartaasti, ettei järistykset särje kotikaupunkiasi, ja sen ihmisiä<3

  Kaunis puutarha on sielun ja silmän ruokaa, parkkipaikka ei sitä ole!

  Oikein rauhaisaa sunnuntai-iltaa sinulle, Yaelian<3

  VastaaPoista
 8. Teillä on kyllä tavattoman kauniita rakennuksia. Tuollainen puun ympärille rakennettu pyöreä penkki on aina kiehtonut kovin.

  Olen tainnutkin kertoa maanjäristyskokemuksistani. Niitä en Kalifornian vuosilta kaipaa, vaikka muuten viihdyinkin. Onneksi ei ollut sen pahempi järistelty tällä kertaa, vaikka 4:llä alkavat jo tuntuvatkin.

  VastaaPoista
 9. Jael, olet usein löytänyt kauniita taloja.

  Ihmettelen, miten roskat yms. kun ovat vuorokaudet ympäriinsä noissa teltoissa.

  Onneksi ei iso järistys.

  Tsemppiä ensi viikkoon ja kaikkeen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos taas mielenkiintoisista kuvista! Ja hienoa, että autot on pantu maan alle. :-)

  VastaaPoista
 11. Aili:Tel Avivissa onkin monta kaunista,viime vuosisadan alkupuolelta olevaa taloa.Niin,pitää toivoa ettei suurta järistystä tule lähiaikoina.Viimeinen todella paha sellainen oli joskus 70 vuotta sitten ja nämä kuulemma tulevat 70 vuoden sykleissä tai sinnepäin.Kiitos,ja kauniin rauhallista sunnuntai-iltaa sinullekin ja hyvää alkavaa viikkoa:)

  JOhanna:Kauniita rakennuksia riittää Tel Avivissa.Minusta tuollainen pyöreä penkki puun alla on ihastuttava! Puu antaa siinä kivasti varjoa.Mukava lukupaikka:)Maanjäristykset ovat kurja juttu. Olen kokenut pari 5+ R järistystä,onneksi niissä ei kuitenkaan pahemmin käynyt.

  Leena:Rakastan näitä kauniita vanhoja taloja! Restauroinnin jälkeen niistä tulee upeita!Tuolla telttakylässä näkyy olevan kaikki aika hyvin järjestettyä:näin aurinkopaneelit,joiden avulla saadaan sinne vihreää energiaa,yhdessä puussa oli televisio,generaattoreita on siellä ja keittiö,joten jätehuoltokin varmaan toimii jotenkuten.Ei ainakaan haissut roskille;D Täällä puistossa ovat keränneet roskansa suuriin jätesäkkeihin ja heittäneet ne isoihin roskasäiliöihin.

  Hippu:Kiva että pidit:) Ja parempi autot piilossa kuin näkyvillä;D

  VastaaPoista
 12. Siellä sentään autot laitetaan piiloon ja ihmisille tuodaan luontoa kaupunkiin... täällä pakkaa olemmaan toisin...☺

  VastaaPoista
 13. Irmastiina:Voi vain pienelle osalle tehdään niin.,Täällä on ihan liikaa autoja!

  VastaaPoista
 14. Kaunista jälkeä on tullut, kun autot on laitettu maan alle. Vihreää ei ole koskaan liikaa.
  Pidän tuosta rakennuksesta, sen kaariholvet ovat kauniit.

  Maailma näyttää olevan aika mullin mallin, nyt siis seismologit eivät ennakoi maanjäristykselle oikeaa kohdetta.

  VastaaPoista
 15. Kaunis on tuo talo.
  Hyva idea laittaa parkkipaikka maan alle,niin saa tialle vihreaa.
  Kylla tuo 4.2 maanjaristys jo hyvin tuntuu.Toivotaan,ettei tulee lisaa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 16. Toivottavasti niita jaristyksia ei tule enempaa!

  VastaaPoista
 17. Upea tuo entisöity talo.

  Kaunis on tuo aukio kuvassasi. Autot tosiaan joutavatkin maan alle.

  Minua pelottaisi maanjäristys, tähän ikään mennessä olen niiltä säästynyt. Jotenkin tuntuu, että maanjäristykset ovat lisääntyneet nykyaikana. Voihan se olla niinkin, että nyt saadaan heti tietoja kuvaruutuihin ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
 18. Arleena:Minusta tuo ratkaisu laittaa päälle vihreää oli todella hyvä:) Nyt aukiosta on tullut tosi miellyttävä,siellä on toisessa kohtaa myös jännä vesielementti.Ja minustakin nuo rakennuksen kaariholvet ovat tosi kauniita.Israelhan on mannerlaattojen kohdalla,mutta nyt taisi olla tavanomaisempi suurempi järistys sellaisessa kohtaa,missä sitä ei pitänyt olla.

  Tuula:Toivottavasti ei.Täällä koko ajan puhutaan mahdollisesta megajäristyksestä.

  Sateenkaari:Minustakin tosi kaunis talo,ja pidän tuosta parkkihallin päälle tulleesta ratkaisusta:) En huomannut tuota järistystä,mutta ehkä se jossain tuntui.Mukavaa viikkoa sinullekin!

  Unelma;Kauniisti tosiaankin restauroitiin tuo talo,ja ihastuttava ratkaisu tuli parkkipaikan päälle.Tykkään tuosta pienestä kukkulasta puineen ja penkkeineen.Sinne voi vaikka mennä kirjan kanssa;D Olen kokenut pari maanjäristystä,jotka hieman pelottivat ,ei muuta. Olivat molemmat yli 5 richteriä.Toivottavasti ei nyt tule suurempaa.

  Inkivääri:niin minustakin:)

  VastaaPoista
 19. Noista mielenosoituksista kerrottiin meilläkin radiouutisissa.

  VastaaPoista
 20. Onpa viehättävä talo. sopii hyvin joogalle..
  Oletko itse joogaillut muuten?En muista, oletko kertonut..

  Paljon siellä yrtitettään tehdä kaunista ja virkistävää ihmisille mut aina jotain puuttuu tai on väärin...

  ihanaa elokuun alkua sinne ja Bambille!

  VastaaPoista
 21. Hui kauhistus, maanjäristys! Aika kova.
  Kaunista, hyvin kaunista varsinkin tuo ekakuvan rakennus. Viihtyisyyttä tehdään, sen näkee.
  Parkkipaikat joutavatkin piiloon ja istutukset ja penkit näkyville että saa levähtää ja nauttia kauniista ympärillä.

  VastaaPoista
 22. Allu:ei ihmekään,oli niin paljon nyt väkeä liikkeellä.Ja mitä tapahtui,sähkö nousi tänään melkein 10 prosenttia,ja sen vuoksi varmaan muutkin hinnat jatkossa.Joten loppua näille mielenosoituksille ei näkyvissä,Teltat tuolla kotialueen puistossakin varmaan kunnes sade ajaa ne pois...

  Hanne:Tosi viehättävä talo onkin.Olen joogaillut,nyt käyn kuntosalissa ja joogailen itsekseni välillä.Tel Avivissa satsataan aika paljon viihtyvyyteen.Ihanaa elokuuta sinullekin!

  Anna:Onneksi oli vain noin heikko järistys mutta toivottavasti ei lähiaikoina tule pahempaa.Kaunis on tuo talo,aina ihailen sitä! Ja kiva kun laittoivat tuota kaunista puutarhaa ja penkkejä parkkipaikan päälle:)

  VastaaPoista
 23. Hienosti siellä rakennetaan ottaen huomioon myös viheralueet. Kiva katsella. Jopa tuo telttakylä on niin hyvin organisoitu, aika uskomatonta, aurinkopanelit ja generaattorit, vau.. eivät varmaan ihan helpolla luovuta.
  Minä tulin just mökiltä ja yritän sopeutua suomalaiseen pikkukaupunkielämään :)

  VastaaPoista
 24. Oi, kiva aukio! Helsingin keskustaan tulee Musiikkitalon eteen myös vähän samantyyppinen, sen pääsee koeajamaan tämän kuun lopulla :-)

  VastaaPoista
 25. Sirokko:Minusta on tosiaankin kivasti otettu huomioon viheralueet Tel Avivissa,ja juuri allekirjoitettiin joku suunnitelmakin,jossa otetaan ympäristö vielä paremmin huomioon kaupungissa.Pakkohan tuolla on olla asiat hyvin järjestetty kun uutislähetyksiäkin sieltä tulee melkein joka päivä,kuin olisi studio sinne laitettu;D Iso rivi kemiallisia vessoja oli yhdessä kohtaa..

  Tuure:kiva aukio onkin, pitää kuvata vielä aukion vesielementti.Näinkin nyt Helsingissä ollessa miten sitä Musiikkitalon aukiota laitettiin kuntoon.

  VastaaPoista
 26. Aivan ihana tuo rakennus! Paljon siellä restauroitiinkin. Vielä kun saisivat pykättyä niitä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoa. Noihin tuskin kellään taviksella opiskelijasta puhumattakaan on varaa.

  Toivottavasti tuo maanjäristys jää ainokaiseksi! ei hyvä juttu ollenkaan. :/

  VastaaPoista
 27. Kiva viheralue; kyllä tuossa kelpaa istuskella ja ihastella kukkia :)

  Hui, maanjäristys! En ole ikinä kokenut, mutta varmasti saisin pienimmästäkin pelkokohtauksen ... :/ Toivotaan lujasti ettei miteään isompia järistyksiä ole tulossa!

  haliterkut <3

  VastaaPoista
 28. Marleena:kaunis se onkin:)

  Elegia:Ihana rakennus tosiaankin.Tuollaisten korjaaminen on sen verran kallista puuhaa,ettei opiskelijoilla ole sellaiseen pääsyä,ellei ole miljonääri-isukkia;D
  Maanjäristyksiä kyllä sattuu täällä vähän väliä,mutta onneksi ovat olleet aika huomaamattomia.

  MaaMaa:Kiva alue tosiaankin,olen iloinen että tuolla tavoin kattoivat parkkialueen:) Maanjäristykset eivät ole kivoja;olen kerran asunut 15 kerroksessa,ja siellä se tuntui kun talo huojui..Mutta onnesi se oli rakennettu niin,että oli järistyssuojattu.

  VastaaPoista
 29. No voi hòh, toivottavasti maanjàristys jài ihan ainutkertaiseksi.
  Kivasti laittavat siellà paikkoja uuteen uskoon :D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...