torstai 18. elokuuta 2011

No tauko jäikin kovin lyhyeksi...

Auringonlasku eilen Tel Avivissa
No,tauko jäikin sitten aika lyhyeksi...sunnuntaina koneeni lopahti ja tuttu tietokonemies tuli käymään (joka huhtikuussa korjasi koneen ja vaihtoi osia siinä). Hän saikin sen taas toimimaan mutta heti  hänen lähdettyään näyttöruudussa hyppeli niin,että oli melkein mahdotonta sitä käyttää. Ajattelin,että nyt meni näyttö,joka sekin on aika vanha ja seuraavana päivänä ostin uuden tarjouksesta(olin jo kauan muutenkin harkinnut uuden näytön hankintaa). Asennettuani näytön ei ruudulla näkynytkään mitään,ja tietokonemies korjasi koneen uudelleen käyttökuntoon,jonka jälkeen se toimikin yhden päivän kunnolla ja eilen aamulla oli taas ruutu sinisenä.Tänään iltapäivällä tietokonemies tuli taas,avasi koneen ,otti pois toisen muistitikuista,ja voila,kone toimi taas,mutta hitaasti ,koska jäljellä on vain puolet muistista. Mutta nyt kone ainakin toimii,toistaiseksi,ja selvää on se,että jos tämä vielä reistailee,niin ei sitä enään kannata korjata. Eivät  nämä nykyajan koneet kai kestä 4 vuotta enempää....Mutta nyt katson tarkasti,että kaikki tärkeät on todellakin ulkoisella kovalevylläni,sillä tämä voi taas simahtaa milloin tahansa. Minulla on sellainen pikkuinen 10,1 tuuman minikannettava,mutta sillä on kyllä hankala kirjoittaa ja etenkin postailla.Ihanaa nyt kun kone toimii edes jotenkuten kunnolla ja toivottavasti vielä pitkään.
Ennen tuota auringonlaskua istuin tutun kanssa kahvilla Tel Avivin satamassa. Tuolta näkyy samalla meri ja viereiselle pienlentoasemalle laskeutuvat lentokoneet lentävät niin matalalta ettei välillä meinaa saada ääntänsä kuuluviin.
Aamulla bussipysäkillä kuulin maukumista ja pieni kissanpentu istui aidalla.Se oli aivan pieni ja otin sen syliin. Joku oli pudottanut jugurttipurkin viereen ja täytin sen vedellä. Kisulla oli jano. Kun tulin iltapäivällä takaisin oli pikku kisu siellä edelleenkin,ja joku oli tuonut sille ruokaa.Toin sille paremman juomakipon kuin tuo jugurttipurkki ja se joi taas tyytyväisenä. Jos se huomenna vielä on siellä vien sen ehkä eläinsuojeluyhdistykseen,sillä tuo on sellainen,josta saisi helpolla kesytettyä kotikissan. Emoa ei näkynyt missään lähistöllä.

30 kommenttia:

 1. No ajattelinkin, että jopas, kun just luin sun päivityksen koneen rikkoutumisesta ja kohta tuli päikkäriini viesti sulta :D

  Hyvä että korjaantui!

  Mitkään koneet ei oo tehty kestämään ku muutaman vuoden :( Ollaan kertakäyttövuosisadalla. Mitä seuraavaks...

  VastaaPoista
 2. Tuohan on kuin se serkun kissa, harmaaraidallinen. Vie ihmeessä se eläinsuojeluun ja katso vähän perään, että mihin kotiin se sitten menee.

  Kaunis kuva mereltä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun tuli kuntoon :). Ihana tuo auringonlasku.

  VastaaPoista
 4. Mina kanssa asken luin koneesi rikkoutumisesta,ja nyt heti peraan uuden postauksesi.Toivotaan,etta toimii viela.
  Aivan samanlaiset oireet olivat minun siina vanhassa koneessa,jonka sitten lopulta jouduin hylkaamaan ja ostamaan uuden.
  Silloin ostin kannettavan,mutta askettain sain edullisesti kaytetyn pöytakoneen,jolla pelailen peleja.Nyt seilaan naitten kahden koneen valia .

  VastaaPoista
 5. Tanja;Onneksi korjaaja tuli taas ja tällä kertaa ei enään ottanut maksuakaan. Nyt toimii sitten ,hitaammmin ,mutta toimii.Ensimmäinen tietokoneeni 90-luvulla toimi paljon kauemmin kuin nämä nykyiset!

  Leena:Katson huomenna aamulla jos tuo on vielä tuolla.Ei varmaan pärjää jos tuonne jää,joten toivottavasti voin viedä sen eläinsuojeluyhdistykseen,
  Auringonlasku Välimerellä on upea!

  Askartelin itte:Kiitos,on kiva kun kone taas toimii:) Auringonlaskut täällä tosi nättejä.

  VastaaPoista
 6. Sateenkaari:kone oli täällä kotona koko ajan muttei toiminut ja ajattelin,että kestää kauan,ennenkuin ja jos sitä voi jotenkuten korjata,mutta tietokonemies soitti ja sanoi olevansa lähellä.Nyt toimii,mutta hän sanoi ettei enään kannata korjata tätä konetta.Joten saa nähdä miten toimii.

  VastaaPoista
 7. Ihana kuva auringonlaskusta.

  Minullakin äsken, kun kirjoittelin kone sekosi täysin.. no tällä kertaa sukeminen ja uudelleen avaus auttoi...☺

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että koneesi toimii taas. Toivottavasti vielä pitkään, vaikka niinhän se on, että nykyajan tietokoneita (kuten ei vissiin muitakaan koneita) ole tehty kovinkaan pitkäikäisiksi.

  Kerran tai pari jos tiedostot tuhoutuvat, niin aika hyvin alkaa muistaa talletella tiedostoja ulkoiselle kovalevylle. :-)

  Todella upea auringonlaskukuva! Ja on niin mahtavaa, kun siellä syötetään ja juotetaan kaduilla olevia eläimiä. :-) Hyväsydämisiä ihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Hyvä, että sait koneen kuntoon! EIhän nykyään mitkään vempeleet enää kestä paria vuotta kauempaa :( Kaunis kuva mereltä ja viihtyisän näköinen kahvila. Voi kisua :( Kiva kun huolehdit!

  VastaaPoista
 10. Just poikani varoitteli, että läppärini kovalevy on seuraavaksi uhkalistalla, ei ne kuulemma kestä kauaa. Olen kopioinut tarvittavan ulkoiselle entisestä viisastuneena.. Toivottavasti koneesi pelittää vielä jatkossakin. Hieno lämmin auringonlasku.. mutta ei vielä ei tee mieli takaisin etelään.

  VastaaPoista
 11. Jopa se tetokone vaivoja heitti kerralla! Niinhän niillä on tosin tapana tehdä. Toisinaan tuntuu kuin tekisivät sitä kiusallaan. Toivottavast helpottaa pian!

  VastaaPoista
 12. Voi mun pitàiskin tehdà urakka myòs ja tallennella ulkoisesti jotain kuvia ja muita. Onneksi koneesi nyt taas toimii ja tee hyvà tyò ja vie kisu elàinsuojeluyhdistykseen niin saa kivan kodinkin vielà :D

  VastaaPoista
 13. Irmastiina:Satuinkin kuvaamaan sen auringonlaskun juuri oikeaan aikaan!Mulla auttoi ennen tuo sulkeminen ja avaaminen,muttei enään.

  Hippu:Ihanaa että se taas toimii,mutta nyt tiedän,että se voi simahtaa millä hetkellä hyvänsä joten alan jo katsella tietokonetarjouksia.Mulla on jo kauan ollut 2 ulkoista levyä,jonne kaikki tallennettu,tosin tuolla työpöydällä oli joitakin valokuvia jotka myös pitäisi sinne siirtää.Auringonlasku oli tosi upea. Aina löytyy joku kissansyöttäjä:)

  Elisabeth:Joo,ei näitä ole tehty kestäviksi.Ensimmäinen kone oli mutta niin oli sen hintakin nykyajan koneisiin verrattuna;D Nyt kävin katsomassa mutta pikku kisua ei näkynyt.Ehkä joku oli sen ottanut omakseen.

  Sirokko:Hyvän neuvon antoi poikasi,minulla on kaikki paitsi jotkut kuvat ulkoisilla kovalevyillä.Nyt otin työpöydästäkin valokuvan,että sitten muistan,mitä siellä oli.Auringonlaskussa tosiaankin lämpimiä sävyjä.Nauti vaan siellä viileässä pohjolassa:)

  Lepis:no nyt toimii taas,hitaammin mutta toimii niin kauan kuin toimii.Ei nää vaan kestä nykyään niinkuin ennen.

  Ciacy:Pikapikaa kopioi tiedostosi ulkoiselle kovalevylle.Ei sitten mene tiedostoja hukkaan.Kävin just katsomassa eikä kisua ollut.Huomenna vielä käyn katsomassa uudelleen.

  VastaaPoista
 14. Voi pientä! Upee auringon lasku.

  VastaaPoista
 15. Upea auringonlasku! Ja voi mikä pikkuinen kisuliini; tuon ottaisi helposti taskuun ja kotiinsa - mutta eihän Bambi varmaan tykkäisi sihisevästä kämppiksestä ;)

  Toivotaan että tietokoneesi pysyy nyt pystyssä; kannattaa tosiaan varusiksi aina tallettaa tärkeät asiat ulkoiselle kovalevylle!

  Haliterkut ja mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 16. Upea auringonlaskukuva ja kahvilakuva rannalta! Niitä oli nautinto katsoa!
  Pikku kisu siellä, mieltä lämmittävää oli lukea kuinka autoit sitä.

  VastaaPoista
 17. Upea auringonlasku!
  Toivottavasti kissimirri-söpöläinen ei joudu hukkateille, vaan saa hyvän kodin!

  VastaaPoista
 18. ihana kuva merestä.. kisu poikanen saa varmaan jotain herkkuja, nälkä sillä ainakin on..

  VastaaPoista
 19. Hmm, naita koneita. Mutta hyva kun toimii nyt taas.

  Voi pienta kissakulkijaa.

  VastaaPoista
 20. Amalia>pikkukatin kai joku otti silla nyt ei enaan nakynyt.

  MaaMaa>Osuin paikalla juuri kun auringonlasku oli kauneimmillaan:D
  Bambin vuoksi en voinut ottaa pikkukisua kotiin,siita on jo kokemusta ja nyt aamulla sita ei enaan tuolla ollut,joten ehka joku on sen ottanut omakseen,toivon niin ainakin.Tietokone toimii nyt aamulla mutta en voi vaihtaa suomen kieleksi ja muitakin ongelmia on,eli toimii puolinaisesti.Haliterkut takaisin ja mukavaa viikonloppua!

  Kirsti>kiitos! Tuolla sataman alueella on monta tuollaista kahvilaa/ravintolaa,jossa tuollaisia mukavia lekottelutuoleja.Pikku kisu toivottavasti paasi jonkun kotiin,silla tuolla sita ei nakynyt enaan.

  MarleenaToimii,mutta erittain vaillinaisesti.Ei suostu menemaan lepotilaan,en uskalla konetta edes sulkea koska se varmaan ei avautuisi uudelleen ja nyt ei suomen kielta saa esille.,Eli kylla se uuden koneen hankinta on edessa.Pikku kisu oli suloinen ja toivottavasti sai kodin.

  VastaaPoista
 21. Mahtavan hieno tuo yläkuva. Meillä oli eilen helteisen päivän päätteeksi sellainen rajuilma, että luulin kattoikkunoiden särkyvän isoista rakeista.

  VastaaPoista
 22. Mukava, että tauko jäi lyhyeksi. Kannattaa jo kysellä tarjouksia levyasemista, jos sin ulla on hyvä näyttö ja näppäimistö.

  Ihana auringonlasku, hehkuva.
  Komean kahvipaikan olet valinnut.

  Suloinen kisu, onneksi se saa apua.

  VastaaPoista
 23. Aikatherine>Oli niin nätti auringonlasku kun tuota kuvasin.Kisu taisi saada (toivottavasti )kodin,kun sitä ei enään ole näkynyt.

  Tuula:Joo ei koneet enään toimi kuin ennen.Tuo kisu oli niin suloinen että olsiin sen ottanut ellei olisi Bambia..

  Allu:Kiitos:) Teillä on sitten ollutkin ihan hurjat rakeet,huh!

  Arleena;tänään katselinkin netistä konetarjouksia.En tarvitse näppäimistöä,hiirtä enkä näyttöä joten vaan itse konsolin.Sataman kahvipaikat ovat ihania ihan senkin vuoksi,että kuumallakin ilmalla siellä aina tuulee mukavasti ,eikä tarvitse kärsiä helteestä. Ja auringonlasku sieltä päin katsottuna on kyllä upea.

  VastaaPoista
 24. Söpö pieni kissa. Joko kävit katsomassa, onko se vielä siellä? Toivottavasti sen omistaja löytyy tai toivottavasti kissa saa hyvän kodin.

  Ja samalla toivon, että tietokoneesi kestää. Minulta pääsi keväällä itku, kun oma vain 2,5-vuotias koneeni sippasi täysin. Niin paljon kone sisälsi sekä muistoja että työasioita.

  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 25. Katja:kävin katsomassa parikin kertaa,muttei sitä enään ollut,joten toivon,että joku vei sen kotiinsa.Oli sen verran suloinen pieni pentu,että toivottavasti jonkun sydän heltyi.
  Nyt avaan tietokoneen joka aamu miettien,avautuuko....mutta olen jo katsellut tarjouksia uudesta koneesta.
  Mukavaa lauantaita sinullekin!

  VastaaPoista
 26. hieno auringonlasku, sääli kaikkia kodittomia, joskus täällä on niitä sterilisoitu

  VastaaPoista
 27. Upea kuva, joku siellä purjehtii kohti auringonlaskua.

  Onneksi koneesi taas toimii. Minä en onneksi joudu taistelemaan näiden koneiden kanssa, kun taata hoitaa sen homman. :-)

  Toivottavasti suloinen kisuli löytää hyvän kodin.

  VastaaPoista
 28. Unelma:Auringonlasku oli niin upea juuri kun lähdimme kahvilasta. Kone toimii nyt,vähän puolinaisesti mutta toimii kuitenkin,ja toivottavasti vielä pitkään. Ja toivon,että kisu löysi kodin kun sitä ei enään siellä näkynyt.

  VastaaPoista
 29. Toivottavasti kone toimii nyt pitkään ja kunnolla! Rasittavia nuo koneongelmat, kun niitä on niin vaikea diagnosoida.

  Tunnistan muuten tuon ihanan terassin! Mehän kävimme siellä, uskomattomat maisemat merelle - nyt palaan muistoissani sinne!

  Tuo kissa on kyllä suloinen, iih. <3

  VastaaPoista
 30. Elegia:Nyt kone toimii,mutta on vaan välillä hieman ärsyttävän hidas kun puolet muistista piti poistaa.
  Kiva kun tunnistit;tuolla on kyllä mukavaa istua ja katsella merelle:)
  Kisu on suloinen,toivottavasti saa hyvän kodin.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...