perjantai 20. helmikuuta 2009

Minne tavarat menevät......

Pari kuukautta sitten näin todella hyvän pienen animoidun elokuvan(20 min.) kierrätyksestä ja tavaroiden kiertokulusta,kertakulutuksesta ja sen vaikutuksesta planeettaamme..Löysin nyt sen linkin joten laitan sen tänne.Elokuvan voi kokonaisuudessaan ladata täältä tai sen voi nähdä täällä,mutta tässä alkajaisiksi pieni teaseri elokuvasta.. joka pistää miettimään..

16 kommenttia:

  1. Alkupala oli ainakin niin hyvä ja hienosti piirretty, että taidan käydä katsomassa koko pätkän :)

    VastaaPoista
  2. Lepis:Suosittelen...Humoristisen tyylinen elokuva pistää miettimään....

    VastaaPoista
  3. No, ei nay meidan nopeuksilla mutta arvaan, etta menisiko ne joko maan alle tai Valimereen? Arvaus perustuu kokemuksiin :)

    VastaaPoista
  4. Pikkujutut, harmi kun ei näy teillä.Tää on sellainen pätkä mikä pistää miettimään.

    VastaaPoista
  5. Opin kierrattamaan Suomessa ja olinkin aika jarkyttynyt, kun taalla kierratys oli lapsenkengissa.

    VastaaPoista
  6. poka tuollaista teki ja rakensi uuden koneen..

    VastaaPoista
  7. Tuula:Onko se vieläkin lapsenkengissä`?

    Hannele: Kätevä poika sulla!

    VastaaPoista
  8. Kylla taalla on vahan kuntakohtaista esim roskien lajittelu. Meilla lajitellaan paperit, metalli, lasi ja muovi nykyaan. Mutta tuokaan ei ole kuin pari vuotta vanha uudistus.

    VastaaPoista
  9. Meillä ei ole virallista kierrätystä, mutta kaatopaikalla on armeija lapsia ja nuoria kaivelemassa kaiken mahdollisen uusiokäytettäväksi.
    Meilläkin on niin hidas nopeus että vidot pätkii koko ajan, sain silti katsottua tuon trailerin ja vaikutti tosi mielenkiintoiselta. Montakohan päivää menisi sen koko filmin latauksessa...

    VastaaPoista
  10. Tuula:Hyvä kun tuli kuitenkin teille se uudistus:-)

    Sirokko: Harmi kun pätkii. Yhdestä linkistä sen voi ladata ja toisesta nähdä online. Tekijät haluaa että tätä levitettäisiin esim. kouluissa. Video on myös kertakäyttökulutusta vastaan.

    VastaaPoista
  11. den är himla bra, the story of stuff, så otroligt informativ. det är helt galet hur vi lever...
    när jag först upptäckte den så spred jag den febrilt till nära och kära.

    VastaaPoista
  12. Sara:såg den för första gången några månader sedan på min miljökurs. Faktiskt mycket informativ och gjort med humör.

    VastaaPoista
  13. Todella hyvä dokumentti. Selkeä. Kirjoitin tästä omaankin blogiini ja mainitsin siinä tietysti myös sinut Yaelian, kun kerran sain tiedon tusta animaatiosta täältä.

    VastaaPoista
  14. Anitta:Kiitos ja hyvä juttu ,että dokumentti leviää.Mahdollisimman monen onkin hyvä nähdä tämä leffa.

    VastaaPoista
  15. vad för slags miljökurs var det du gick? pågår den fortfarande? jag vill gärna gå en kurs också. har många vänner som håller på med permakultur. funderar på att ta den kursen, när dansen är mindre krävande. och vill gärna pröva 'hunter & gatherer' kursen....och och och...

    VastaaPoista
  16. Det är en kurs som en matnas (lokal kulturcenter) betalar, och efter kursen skall jag ge dem tillbaka till exempel forma en grupp där vi diskuterar miljösaker osv. I miljökursen har vi 15 människor runt Israel, och hela kursen är bara 6 dagar, en dag varje månad.Så det är inte en mycket intensiv kurs.Permakultur är mycket interesant, var är kursen?

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...