perjantai 12. kesäkuuta 2009

Elokuva ruokateollisuudesta

Amerikkalaiseen elintarviketeollisuuteen perustuva dokumentaarielokuva Food,Inc. saa tänään ensi-iltansa Yhdysvalloissa.Elokuva kertoo mitä elintarviketeollisuus ei haluaisi ihmisten tietävän. Se perustuu samannimiseen kirjaan ja täältä voi lukea lisää dokumentista ja sen vaiheista.

6 kommenttia:

Krisu kirjoitti...

Tuossa trailerissa vilahti mies nimeltä Michael Pollan. Ostin juuri hänen kirjansa 'Oikean ruoan puolesta'. Voin sydämestäni suositella, vaikka en ole sitä vielä kokonaan lukenut. Kirja oli keväällä 2008 Yhdysvalloissa myyntilistojan kärjessä ja se on käännetty useille kielille.
Toinen kiinnostava kirja, jota en harmikseni ostanut aiemmin, koska nyt on painos loppu ja uutta joutuu odottelemaan kesän loppuun, on Mats-Eric Nilssonin Petos lautasella.

Jael kirjoitti...

Krisu> Jeps, huomasin.Michael Pollanin kirjaa olen jo kauan meinannut ostaa, kai se kannattaa lukea.

Satu kirjoitti...

Tämä elokuva olisi kyllä tosi mielenkiintoista nähdä. Ei varmaan kyllä Suomeen tule, paitsi ehkä joskus dvd:llä. Kiitos vinkistä!

Leena Lumi kirjoitti...

Olemme mitä syömme, pitää paikkansa.

Minulle oli hirveä sokki semmoinen sensaatiohakuinen kirja kuin Robin Cookin Myrkky. Eipä maistunut hamppari ennenkään, mutta sen jälkeen ei sitäkään.

Olen tuttujeni mukaan kävelevä ravitsemusopion ja vitamiinien kirja;-) Ehkä se tarkoittaa jotain rasittvaa..., vaikka en mielestäni niuhota ja parhaat ruoatkin haudutan kermassa ja käytän homejuustoja...

Jael kirjoitti...

Hippu> Minäkin odotan,että pääsisin joskus sitä katsomaan.

Leena: Oikeassa olet, ravinnolla on suuri merkitys.Hih, kävelevä ravitsemusopin kirja, mielenkiintoista uutta puolta taas löytyy sinusta Leena:-)

IreneKin kirjoitti...

Mielenkiintoinen vinkki, kiitos siitä! Yleensä mutu-tuntumalla nyt jo välttelen pitkälle jalostettuja ruokateollisuuden tuotteita niin pitkälle kuin jaksan: tuntuu, etteivät välitä yhtään kuluttajan terveydestä vaan yrittävät myydä kaikenlaista höttöä, joka sitten saadaan näyttämään ja maistumaan ruoalta erilaisten väri- ja aromiaineiden kautta. Sama valitettavasti alkaa päteä myös tehoviljeltyyn ruokaan: kokoa ja näköä, mutta entistä vähemmän vitamiineja ja ravintoaineita...