sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 7.6.2009

Sunnuntaiklassikoksi valitsen Madonnan esittämän American Pie-biisin;ihan sen kunniaksi että Madonna tulee tänne esiintymään syyskuun ensimmäisenä päivänä. Konsertista tulee Israelin historian kallein lavakonsertti, sillä kaiken lavarekvisiitan tänne raahaaminen maksaa maltaita!Konsertti on samalla Madonnan Sticky and Sweet-kiertueen viimeinen etappi. Madonna on täällä aikaisemminkin esiintynyt, joskus 90-luvulla , ja sen lisäksi hän on täällä muutenkin vieraillut,mutta ei konserttien vaan Kabbalan merkeissä.Samaan aikaan mutta eri paikassa täällä esiintyy Faith No More yhtye,joten joillekin saattaa tulla dilemma kumman konserttiin mennä.

En ole koskaan ollut mikään suuri Madonna-fani,mutta kyllä häntä ihan mielelläni kuuntelen joskus. Don McLeanin ihana American Pie-biisi oli ykköshitti USAssa vuonna 1972 . Don McLeanin alkuperäinen biisi (Linkin takana McLeanin laulu ja sanoitus)on mielestäni paras versio, mutta kyllä Madonnankin tanssiversiota voi kuunnella, vaikka se valittiinkin biisin huonoimmaksi cover-versioksi...... Ja muut viikon klassikot löytyvätkin täältä.


13 kommenttia:

 1. Tämä on yksi niitä harvoja covereita, joita sulatan mukisematta. Vaikka on tunnustettava, että silloin tämän ilmestyessä meni hetki ennenkuin sain nielaistua. Onhan Don McLeanin alkuperäinen yksi maailmankaikkeuden parhaita biisejä.

  VastaaPoista
 2. Ihana ääni Madonnalla, ja tuo biisi on todella ihon alle menevä :)

  VastaaPoista
 3. En nyt tiedä olisiko McLeanin tulkinta maailmankaikkeuden parhaita, mutta kyllä se parempi on kuin tämä Madonnan tulkinta, jossa ei sinänsä ole vikaa. Laulu vain on liian löysää, tähän olisi sopinut jotenkin tiukempi soudi ja laulutapa. McLeanin silotellussa tulkinnassakin on enemmän särmää.

  VastaaPoista
 4. McLeanin versiota ei voita kukaan, se on niin ainutlaatuinen, mutta nautin aina Madonnan videoista. Näkee, että hän käyttää visuaalisen alan ammattilaisia: hyvin kuvattuja, hyvin leikattuja, jokaisessa selkeä, hyvä idea. Nytkin katse seuraa koko ajan ruutuun ilmestyviä ihmisiä -- miten moninainen onkaan Amerikka!

  VastaaPoista
 5. Tässä tuo visuaalinen taito peittää kappaleen tulkinnan, joka on vailla voimaa ja sitä energiaa. McLeanin versio on parempi. Mutta video, kuten Viides rooli sanookin: on ammattilaisen tekemä.

  VastaaPoista
 6. Vai Madonnaa...Han konsertoi Hgissa muistaakseni elokuussa...Jatkasaaressa ja yleiso nauttii showsta asfaltilla...hm...

  VastaaPoista
 7. Osaahan Madonna laulaa ja hänen esitystään on mukava katsellakin. Jotenkin turhan pehmeä alkuperäiseen verrattuna.

  VastaaPoista
 8. Tuo video on kyllä hyvä, oli sitten coverista mitä mieltä tahansa. Enemmän rouheutta tulkintaan olisin kaivannut, mutta toisaalta, ehkä tällainen pehmeä laulu toimii sittenkin paremmin tuon videon kanssa.

  VastaaPoista
 9. Olet haastettu! (tsekkaa blogini) (ellet ole jo vastannut haasteeseen)

  Minusta tämä Madonnan cover on melkein parempi kuin alkuperäinen. Ja olen aina ihaillut Madonnan vahvaa persoonaa, mutta biisit ovat kyllä vain huonontuneet vuosi vuodelta. Tai eivät ole enää niin minun makuuni.

  VastaaPoista
 10. minäkään en ole madonnaa koskaan paljon kuunnellut, mutta pidän siitä, miten hänen ääni on muuttunut vuosien aikana, ja kuuntelin tätäkin kappaletta sujuvasti radiosta! ja vaikken fani olekaan, niin olis kyllä joskus hienoa päästä madonnan konserttiin!

  VastaaPoista
 11. Lepis: en minäkään oikein tajua minkä takia tämä on kaikkein huonommaksi cover versioksi valittu.Alkuperäinen McLean on kyllä ihana!

  Rita:Biisi on upea, Madonnan äänestä en sanoisi sen olevan ihan upea, mutta taitava hän on.

  Tuima: Pidän molemmista, mutta alkuperäisestä enemmän

  Viides Rooli: todellakin on katsottava video,niin monipuolinen.McLeanin versiosta olen aina pitänyt.

  Hirlii:Visuaalinen ilme tosiaankin on hyvä,Madonna on siinä mestari. Mutta pidän tästä tulkinnastakin.

  BLOGitse:Asfaltilla ei kyllä ole ihan kauhean kiva olla konsertissa.Täällä ne ovat ruohokentällä ja kalleimpien lippujen ostajat jopa tuoleilla lähellä lavaa.

  Kari: Madonna osaa esiintyä, ei mitään epäilystäkään siitä.Pehmeä,ei tullut sellaista mieleen...

  SusuPetal: ei musta tuo coverkaan mikään niin huono ole.Ja video on hyvä!

  Annie:Kävin jo blogissasi...Madonnaa olen minäkin aina ihaillut,sillä hän on ainutlaatuinen persoona.Madonnan musiikki on muuttunut paljon vuosien aikana.

  Juanita:Ihan niin ajattelen minäkin.Liput taidettiin jo myydä loppuun joten konserttiin en taida päästä....

  VastaaPoista
 12. Liput myytiin juu, ja kaikista kalliimmat meni ensin!! Taitaa olla lama lopussa...

  VastaaPoista
 13. Anu:Monilla taitaa olla extra rahaa sukanvarressa....;-)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...