tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kierrätysmessut

Tänään oli sitten ne kierrätysmessut, jonka järjestelyissä olin mukana ja jotka olin maininnut aikaisemmassa postauksessa. Ne pidettiin lähistölläni olevan aikuiskurssikeskuksen tiloissa.Messut alkoivat puoli viideltä iltapäivällä , ja saavuin paria tuntia aikaisemmin auttamaan järjestelyissä.Minulla oli oma pöytä, jossa jakelin ja informoin eläinoikeusyhdistyksen ja vegaaniyhdistyksen esitteitä/esitteistä sekä myös kurssikeskuksen esitteitä.En ole noitten yhdistyksen jäsen;olin hakenut ja myöhemmin tilannut heiltä materiaalia ja toimin messuilla ihan epävirallisena edustajana.....Piti ottaa omastakin pöydästä kuva, mutta se unohtui! Ylläolevassa kuvassa muuten näkyy loistavia kierrätysjuttuja:kaikki nuo esineet paitsi oikealla sivulla oleva keltainen korinomainen juttu ovat tehty muovipusseista! Muovipusseista tehty laukku näytti hyvältä, se oli vuorattu kankaalla. Nämä olivat siellä vain näytillä, ei myytävinä ja niiden tekijä näytti minulle miten muovipusseista tehdään "lankaa" .
Oli vaikeaa löytää ihmisiä, jotka tekevät ihan pelkästään kierrätysmateriaaleista tuotteita, joten sinne etsittiin myös ihmisiä,jotka tekevät itse jotain luonnon materiaaleista. Yksi mies möi tekemiään upeita puuesineitä.Esineet oli tehty eksoottisista puulajeista, joten ne eivät olleet kovin ekologisia;puut rahdattu tänne ja käytetty luonnonvaroja, ei kierrätysmateriaalia.Mutta upeita esineitä oli mies tehnyt.Kaikki värit näissä töissä muuten ovat ihan puitten omia värejä.
Nämä keramiikkaesineet eivät myöskään olleet myynnissä, vaan mainostivat kurssikeskuksen keramiikkakurssia. Hienon näköisiä töitä;tuotakin olisi kiva oppia tehdä.Taiteeseen liittyvät kurssit eivät tosin ole kovin halpoja....
Kirjapöytä oli suosittu. Kaikki kirjat (käytetyt)maksoivat noin euron. Sama nainen, joka oli tehnyt ensimmäisen kuvan muovipussityöt, oli myös tehnyt nämä paperiset mainoksista tehdyt linnut ja ananaksen.Mahdottoman upeita!
Yksi tuttu kurssikeskuksesta tekee tällaisia mosaiikkitöitä. Tuo iso ruukku oikealla on IKEAn tavallinen ruskea ruukku,jonka hän oli muuttanut tosi kauniiksi. Sama nainen on myös kirjoittanut pari lastenkirjaa, joita hän möi samalla.
Yksi ympäristösuojelukurssilla olleista ihmisistä on kierrätystaiteilija,joka käyttää töissään ainoastaan kierrätysmateriaalia.Tämä kukka on tehty muovipullosta.
Tässä lisää muovipussitaiteilijan töitä:muovipussikukat. Pienen mereneidonkin on joku keramiikkakurssilainen tehnyt.
Tässä oli oliivipuusta tehtyjä töitä. Rasiassa oikealla on avokaadon siemenistä tehtyjä horoskooppikoruja.Tekniikka on kuulemma peräisin intiaaneilta Etelä Amerikasta.
Kurssillani olleen kierrätystaiteilijan papier mache-lautanen
Nämä pikku hedelmät ja vihannekset olivat myös papier machesta tehtyjä
Tässä oikealla itse kierrätystaiteilija ja osa hänen pöydästään.
Paikassa oli myös käytettyjen tavaroiden tori, jossa joko tehtiin vaihtokauppoja tai ostettiin tavaraa. Yhdessä pisteessä myytiin ihan pienellä hinnalla kahvi+kakkuannosta.Osa meistä järjestäjistä olimme leiponeet kakkuja tähän kahvioon.
Klo 18.30 häivyin samassa talossa olevalle joogatunnilleni,ja kun joogasessio oli loppunut, olivat viimeiset myyjät korjailemassa tuotteitaan pois. Kävijämäärä oli aikamoinen pettymys:vaikka olimme mainostaneet aika ahkerasti, kävijöitä tuli tipoittain.Yksi syy kuulemma oli kuumuus..
Klikkaa kuvat suuremmaksi....

25 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tosi paljon ideoita oli tarjolla kierrätysmateriaaleista ja luonnonmateriaaleista.
Muosi onkin monipuolinen ja kestävä materiaali mattoina, laukkuina ym ja sitä on helppo pitää puhtaana.

Nuo puumaljakot ja -kulhot olivat kauniita.
Keramiikkakurssi voisi olla anoisa kokemus, joskus olen haaveillut, mutta se on jäänyt haaveeksi.

Susadim kirjoitti...

Tosi hienoja juttuja, harmi ettei kävijöitä ollut niin paljon kuin toivoitte. Todella taitavasti tehtyjä puukulhoja ja mainospaperi lintuja sekä tuunattuja ruukkuja ja vaikka mitä!

Olen ollut keramiikkakurssilla ja opiskelujenkin puitteissa joutunut (ts. saanut) tehdä niitä. Suosittelen, on todella terapeuttista puuhaa.

Susa kirjoitti...

Mielenkiintoista. Tykkaan tosi paljon noista ruukuista mitka on koristettu lasilla (?).
Harmi ettei kavijoita ollut paljon.

Nurkkalintu kirjoitti...

Hieno postaus. Kiitos! :-)
Sormet syyhysivät erityisesti puu- ja keramiikka-astioden kohdalla.

Yleisökato on harmittavaa.

Unelma kirjoitti...

Kiitos, kun toit meille messut kotiin, kiintoisaa. Täällä tehdään kahvipusseista kasseja ja pannunalusia. Minäkin laitan pussit talteen tekijää varten.
Erikoisen kauniita ja viehättäviä olivat mainoksesta tehdyt linnut ja ananas. Mainokset painetaan täälläkin usein paksulle kalliille paperille ja joutuvat usein samantien roskiin, tuhlausta sanon mä. Keksisipä meilläkin joku niille arvokkaille paperipaloille uusiokäytön.
Ehkä seuraavat messunne saavat enemmän yleisöäkin, kun sana hienosta tapahtumasta alkaa kiertää.

sarapirat kirjoitti...

vilket bra initiativ! hade gärna varit där! har också velat lära mig hur man virkar-stickar med plastpåsar.

hörde den här tillställningen ihop med din ekologi kurs? miljö kurs?

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, nuo keramiikkatyöt, ne vihertävät astiat olivat upeita. Tekisi mieli vielä kerran kokeilla tuota juttua eli opetella kaikki dreijaamisesta ja astioiden polttamisesta ja tietysti värit etc.

Ystäväni osti yhden taiteilija kesähuvilan ja mukana tuli taiteilijan käsin tekemä upea astiasto. Moni olisi ostanut astiaston huvilalla!

Mainitsit miehen, joka tekee esineitä eksottisesta puusta..meillä on jo vuosia ollut muotia tehdä köynnöskoristeita pajusta. Naapurin rouvan harrastus viiden vuoden takaa ja minäkin silloin niitä sain ja vieläkin ovat voimissaan.

Kierrätyksen pitäisi olla kaikille kaikkialla selviö! Minun komeroni olivat täynnä ikivanhoja verhoja ja nyt vein ne syrjäytyneiden asuntolaan ja siellä ne jatkavat kuin uutena elämäänsä.

Allu kirjoitti...

Ovatpas kekseliäitä.

MaaMaa kirjoitti...

Aivan mielettömän kekseliäitä ja hienoja töitä! Erityisesti nuo muovipussijutut!
Harmi, ettei ihmisiä tullut enempää...toivottavasti ne muutamat ketkä kävivät oli kuitenkin "impressed" ja laittavat sanaa kiertämään, jotta ens kerralla (tuleeko?) on sitten enemmän kävijöitä.

Mukavaa keskiviikkoa Yaelian! :)

BLOGitse kirjoitti...

wautsiwau!
kylla ihminen on kekselias...mun suosikki on tuo lautanen...
miten jollain riittaa karsivallisyytta naprata ananaksia ja lintuja...mulla menis hermot heti! :)
hyva homma...siita se pikku hiljaa saa enemman ja enemman yleisoa...

Kisumumma kirjoitti...

Ohho, onpas mielettömän upeita juttuja.Kiitos kuvista ja esittelystä, tämä oli tosi mielenkiintoinen nähtävyys.

Rita A kirjoitti...

Kiva kun otit kuvia ja toit meille nähtäväksi. Aivan upeita juttuja, pää menee pyörälle kun katselee :)

mamãe kirjoitti...

Tosi hienoja juttuja! Noita paperista tehtyjä lintuja oon nähnyt täälläkin, mulla menis varmaan hermo sellasta näprätessä :D Se muovipusseista virkkaaminen (oliko ne virkattuja?) kuulostaa tosi hyvälle. Miten olis jotkut step by step -ohjeet täällä blogissa? Täällä päin olis paljon virkkaajia ja paljon muovipusseja :)

Toivottavasti toteutatte tapahtuman uudestaankin ja saatte enemmän kävijöitä!

Jael kirjoitti...

Arleena:Niin tuolta saikin hyviä ideoita. Heti tekee mieli hankkia ísompi virkkuukoukku ja tehdä jotain muovipusseista, joita muuten edelleen tyrkytetään paljon maksutta marketeissa.Keramikkakurssi kiinnostaisikin kovasti.

Susadim:Joo harmi ettei tullut tarpeeksi kävijöitä! Varmaankin on terapeuttista savitöiden teko, kaikki tuollainen antaa hyvän olon. Upeita töitä oli tosi paljon!

Susa: Ne mosaiikkityöt olikin hienoja.Hänellä oli myös pieniä mosaiikilla päällystettyjä pöytiä,jotka olivat tosi hienoja.

Unelma:Olenkin nähnyt niitä kahvipakettikasseja ja ne ovat hienoja.Olisikin kiva tietää miten nekin tehdään.Ne linnut ja ananas olivat tosi hienoja;näyttää erittäin vaikealta tekniikalta. Hyvä tapa uusiokäyttää mainoslehtisiä;täälläkin monet painetaan paksulle kalliille paperille, joten on hyvä,jos niille löytyy tapa tehdä niistä jotain muutakin.Opimme varmaan jotain näistä messuista, ja ehkä seuraavia varten olemme viisaampia ja voimme houkutella enemmän ihmisiä.

Sara:kvinnan som hade virkat saker av plastpåsar visade mig hur man gör "garn" av plastpåsar. Har lust att göra det också.Tillställingen var egentligen en projekt som var del av min miljökurs.

Leena: savitöitä haluaisin minäkin oppia! Olenkin nähnyt joitakin pajutöitä;ne ovat tosi hienoja.Osaatko sinäkin niitä tehdä? Hienoa että vanhat verhosi päätyivät jonnekin,missä niitä tarvittiin:-)

Allu:kekseliäitä tosiaankin:-)

MaaMaa:Ne muovipussityöt olivatkin ihan uskomattoman upeita.laukkukin oli tosi hieno,verhottu valkoisella kankaalla ja vetoketjukin oli laitettu sinne. Harmi tuo pieni kävijämäärä,no ehkä sitten next time! Hyvää keskiviikkoa (iltaa) sinnekin MaaMaa!

BLOGitse: Jeps tosi upeita hommia tuolla ja itsekin pidin siitä lautasesta.Ja kuvittele että avokaadonsiemenistäkin saa jollain tekniikalla kivoja rintakoruja aikaiseksi! Luulen että kuumuus aika paljon verotti tuota katsojamäärää.

Kisumamma:Olikin tosi kivoja juttuja tuolla:-)

Rita:-)Mahdottomasti oli juttuja, en edes kuvannut kaikkea...

Mamae: Tosi hienosti näpräiltyjä tosiaankin ne paperilinnut,näytti tosi vaikealta tekniikalta.Mutta sain alkuopastuksen tuohon muovipussivirkkailuun; kokeilen ja jos onnistun,laitankin tänne ohjeet

Tuula kirjoitti...

Kyllapas oli monenlaista kierratystavaraa. Harmi etteivat ihmiset "loytaneet" messuille. Kierratysasia ei ollut viela 80-luvulla varmaan missaan kengissa Israelissa. Jokohan nyt aletaan olla lapsenkengissa? :)

Sateenkaari kirjoitti...

ihania juttuja saatu tehtya kierratysmateriaalista.ylhaalla oleva laukku onkin kivan naköinen,ja saman naisen mainoksista tekemat.olipa vahinko,etta kavijöita tuli vahan.edelleen moni sivuuttaa taman niin tarkean asian.Vahinko todellakin,silla mita enemman oltaisiin kiinnostuneita,niin sita enemman myös maailmassa tapahtuisi eteenpainmenoa naissa asioissa.

Sirokko kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista, olisin mielelläni käynyt tuollaisilla markkinoilla, mutta hyvä kun näinkin pääsi mukaan. Olen kadehtien katsellut miten ihmiset värkkäävät niin uskomattomia juttuja mistä tahansa materiaalista, ovat taitavia kyllä. Psst, muovipusseja olen jo kerännyt valmiiksi, joten nyt vaan jäänkin odottamaan ohjeitasi :)

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Upeita juttuja! ensi kerralla ilmoita ajoissa, varmasti tulen :)

Jael kirjoitti...

Tuula>:harmi tosiaankin ettei ihmisiä ollut tarpeeksi. Tuo kierrätyshomma ja vihreät aatteet ovat kehittyneet rutkasti siitä,kun täällä asuit...

Sateenkaari:Todellakin hienoja olivat ne muovipussijutut, ja erityisesti se laukku.Luulen,että aika lämmin ilma esti vähän ihmisiä tulemasta. PIti olla nämä messut toukokuussa mutta siirrettiin kesäkuulle,jolloin jo oli ehtinyt vähän lämmetä.Eilen taas olisi ollut paljon mukavempi ilma.

Sirokko:Ei voi kuin vaan ihailla mitä ihmiset saavat aikaiseksi kaikenlaisista luonnon ja kierrätysmateriaaleista. Täytyy ruveta keräämään noita pusseja niin voin sitten kokeilla miten ne tehdään

Tiskiharjafeministi:Jeps ensi kerralla ajoissa ilmoitan!

Elena kirjoitti...

Hieno tapahtuma. Taallakaan tuollaisiin ei tule kansaa bussilasteittain, mutta ne jotka kayvat ovat sitten sielta valveutuneimmasta paasta. Jos lapsitekijoille/yleisolle saisi jarjestettya samantapaisen, voisi tulevaisuus siita erityisesti kiittaa.

juanita kirjoitti...

olittepa nähneet kaikki paljon vaivaa ja todella kekseliäästi ihmiset ovat kierrätysmateriaaleja hyödyntäneet! kierrätystori avasi ehkä myös kävijöiden silmiä sen suhteen, miten aina ei tarvitse ns. kertakäyttömateriaaleja heittää roskiin, vaan on olemassa muitakin tapoja.

puuastivat ovat tavattoman kauniita, vaikka koko valmistusprosessi ei niin ekologinen olekaan. mutta ovat varmasti esineinä pitkäikäisiä ja siinä mielessä luontoystävällisiä!

Arjaanneli kirjoitti...

Toiset ihmiset vaan yksinkertaisesti osaavat!
Hienoja esineitä halvasta materiaalista.
Kohta niille varmaan hoksataan lätkästä joku ylimääräinen vero!

Jael kirjoitti...

Elena>Taitaa olla näin.Mutta olisi voinut enemmän ihmisiä, kun kerta oli kaikenlaista kivaakin tässä tapahtumassa.

Juanita: Toivottavasti tosiaankin avaa enemmän ihmisten silmiä.Ja Friends of the Earth järjestön paikalliset edustajat möivät 4 minuutin tiimalaseja,jotka voidaan kiinnittää kylpyhuoneen/suihkun seinään.Sen pitäisi olla maksimiaika suihkussa, nyt kun on todellinen vesipula täällä. Puuesineet olivat uskomattoman upeita..

ArjaAnneli:toivottavasti nyt ei noihin mitään veroa lätkäistä! Mahdottoman hienoja esineitä olivat siellä onnistuneet luomaan ihan jokapäiväisista materiaaleista, joita heitämme pois.

Satu kirjoitti...

Aivan valtavan upeita ja kekseliäitä töitä, ja kiitos sinulle, että toit nämä meidänkin nähtäviksi! Tosi harmi, että kävijämäärä jäi pieneksi. :-(

Jael kirjoitti...

Hippu> Joo tosi sääli ettei tullut tarpeeksi ihmisiä, ehkä ensi kerralla sitten..