maanantai 8. kesäkuuta 2009

Kissoja ja ympäristötaidetta

Iltapäivällä olin kokouksessa,joka oli viime viikkoisten kierrätysmessujen jälkipuintia.Päätimme, että seuraavat messut pidämme keväällä, kun ei ole liian lämmintä.
Matkalla sinne näin tämän kissanpennun. Kissanpennut (ja muutkin pennut) ovat niin suloisia!
Nämä kissat ovat aivan lähellä paikkaa, jossa viime vuoden puolella kuvasin alla olevaa kissaperhettä.Vihreä juttu tuossa sivulla on iso roskasäiliö.Ikävä kyllä luukku joskus on auki,joten kisut pääsevät sinne sisälle.Nämä pennut muistuttivat kovasti viime vuonna kuvaamiani pentuja, joten samaa perhettä näkyvät olevan, eri sukupolvea vaan......
Tässä viime vuonna kuvaamani perhe. Aika samannäköisiä kuin ylläoleva pentu.
Kurssikeskuksessa, jossa kokous pidettiin, oli myös uusia papier mache-töitä. Ne ovat mahdottoman upeita ja tämä on kierrätystaidetta parhaimmillaan. Sanomalehdet päätyvät hienoiksi töiksi.Jopa Minni ja Mikki Hiiri olivat päässeet mukaan.....
Olisi kiva oppia tekemään tällaisia papier mache-töitä, ne ovat niin hienoja! Klikkaa kuvat suuremmiksi, niin näet ne paremmin.
Kokouksen jälkeen menin tapaamaan etiopialaista yksinhuoltajaperhettä,jota käyn välillä tervehtimässä. Vauva oli kasvanut ja on jo puolen vuoden ikäinen. Suloinen!

22 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Suloinen kissanpentu. Harmi vain jos suurin osa noista kissoista ei ole kenenkään ja asustelevat roskalaatikoiden lähettyvillä..

Mekin tunnemme etiopialaisia ihmisiä, tosi vieraanvaraisia ja ihania ihmisiä.

Jael kirjoitti...

Kissanpentu oli tosiaankin suloinen,teki mieli melkein ottaa se mukaani.Nuo kissat asuvat siinä vieressä olevassa naistenjärjestön pihassa, ja olen varma ,että niitä myös syötetään joskus, mutta ne tulevat myös aidan alta tuonne roskasäiliölle,joten nälkä näkyy olevan.Eikös se teidän kissanpentukin ihan kohta tule teille?
Tuo etiopialainen perhe;äiti, 9 v poika ja pieni vauva ovat viehättäviä...

Leena Lumi kirjoitti...

Iiiiiiiiiiiiiikkkkkk!, kumman sanon ensin...

Niin suloinen vauva, että vatsassa tuntuu...

Ja tuo kuva, jossa on kukkia ja pennut emon kanssa on todella nasta, sillä siitä ei tule mieleen, mikä on näiden söpöläisten todellisuus: usien nälkä.

Leena Lumi kirjoitti...

Ja kaikilla upeat vihreät viirusilmät!

Sooloilija kirjoitti...

Laskemme päiviä/öitä; vielä 5 päivää, sitten tulee pikkuinen kotiin.

anumorchy kirjoitti...

Tassa meidan lahella asuu pariskunta joka ruokkii kymmenien kissojen laumaa joka ilta. Talonsa vieressa on pieni nurmikko ja juuri ennen ruokinta-aikaa siella istuu ainakin 30-40 ISOA kissaa odottamassa iltapalaa. Uskomaton naky!

Susadim kirjoitti...

Onpa suloinen vauva! Ja kissulit tietty myös. Tuo papier mache tekniikka olisi kiva oppia. Pidähän oppitunti jos alat niitä tekemään :)

Jael kirjoitti...

Leena;tuo vauveli on oikea pieni söpöläinen! Mä luulen kuitenkin,ettei nuo kisut ihan kauhean nälkiintyneitä ole.Tuon pikkuisen olisin kyllä ihan hyvin voinut ottaa mukaani, niinkuin se tuossa kuvassa katseli minua...

Anu;herrajestas, tuollainen lauma kissoja! On siinä aika kova ruokkiminen sitten.Meidän talossa on yksi tyttö, joka ruokkii ainakin 3-4 kissaa täällä talon vieressä.

Susadim:-) Saapa nähdä, kurssit ovat täällä aika hintavia mutta tuo olisi kyllä tosi kiva oppia.Toisaalta, mitä sitten tekisi kaikilla niillä töillä.....

MaaMaa kirjoitti...

Ihana pulleroposkinen vauva! :) Ja tosi söpösiä kissanpoikia. Ei kai ne paremmasta tiedä, joten varmaan niillä tavallaan ihan hyvät oltavat: ruokaa ja vapaus... en tiedä?

Tosi hienoja nuo papier mache -työt, erityisesti tykkään tuosta selällään lekottelevasta kubbesta :)

arleena kirjoitti...

Siellä näyttää olevan myös kissaongelma. Suloisia kissoja, mutta ovatko villejä eli ilman isäntäperhettä.

Kierrätystaide on hieno idea, kannatettavaa. Mukavan näköisiä töitä ja ekologista myös.

Rita A kirjoitti...

Ihanaa nähdä kissanpentuja, ja ihmisenpentukin :)

Rupesin katsomaan noita sympaattisia Disney-hiiriä. Miksi niillä on niin pyöreät korvat, ja miksi ne ovat mustia? Onko mustia hiiriä olemassa? Ja noin isokorvaisia? - No hällä väliä. Olen Disney-fani.

Susanne kirjoitti...

Voi kun tuo vauva on NIIN suloinen!
Suloinen on kuva kissaperheestäkin ja tuosta pienestä kisusta.
Papier mache-työt on upeita, taitavasti tehty.

Jael kirjoitti...

MaaMaa: Vauva on tosiaankin suloinen ja pulleroposkinen, oli ensitapaamisella sellainen parin viikon ikäinen pieni rääpäle..Luulen,että noilla kissoilla on suhtkoht ok olot,kun ne siellä samalla paikalla ovat sukupolvesta toiseen...Se selällään lekottava poitsu onkin tosi hieno!

Arleena:Kissaongelma,mutta yritetään välillä aina sterilisaatiokampanjoita.Kissathan lisääntyvät nopeasti/usein ja kun ihmiset vielä niitä syöttävät,niin...
Nuo kierrätystaidetyöt ovat tosi upeita, ja tosi hyvä tapa käyttää vanhat sanomalehdet pois.

Rita: Molemmant pennut olivat suloisia..
Hih, isokorvaiset hiiret!Disneyhahmot ovat ihastuttavia!

Susanne:Vauva tosiaankin suloinen! Nuo papier mache työt ovat tosi taitavia;olisi kiva osata tehdä tuollaisia!

Johki kirjoitti...

Egyptissäkin on hirveästi kulkukissoja, suloisia ovat mutta ei voi kaikkia pelastaa. Ei oikein ensimmäistäkään - pari päivää sitten kävelyreissulla pieni ja laiha kissanpentu suorastaan juoksi meidän perässä korttelin verran. Sen verran siis oli energiaa vielä pienellä. Se olisi pitänyt nostaa johonkin ja sitten viedä hoitolaan, mutta ei vaan uskalla koskea kun on vauva talossa. Piti vaan sinne kadulle jättää. Lieneekö emokissa kuollut tms. kun oli niin laihassa ja likaisessa kunnossa.

Jael kirjoitti...

Johki:täällä kulkukissatkin tuppaa olemaan suhtkoht hyvässä kunnossa (no ei ihan kaikki,mutta melkein..) kuten kuvasta huomaa,koska aina löytyy niitä syöttäviä ihmisiä.Ihan ymmärrettävää että kun se oli sellaisessa kunnossa, ja on vauva, niin ei viitsi sitä koskea.Mutta kyllä aina vähän raapaisee,kun noin täytyy tehdä.Ihan sama se on koirillakin, ei niitäkään kaikkia voi pelastaa. Eläinsuojeluyhdistykseen tuodaan sellainen määrä kodittomia eläimiä viikottain,että jotkut yksilöt,joita ei millään saada adoptoiduksi, on pakko nukuttaa.

Hannele mummu kirjoitti...

Saman ikäinen kuin lapsenlapseni.

Satu kirjoitti...

Ihana kissanpentu! Kissan- ja koiranpentuja on erityisen hauska katsoa silloin, kun ne leikkivät... ne on niin hassun näkösiä. :-)

Ja todellakin, olisi kiva oppia tekemään tuommoisia kierrätystaidetöitä!

SusuPetal kirjoitti...

Upeita papier mache-töitä! Osaisipa jotain tuollaista.

Tuo vauva on suloinen, syliin tekisi mieli ottaa!

Jael kirjoitti...

Hannele:-)

Hippu:Tuo kissanpentu oli tosi suloinen ja kuvakin onnistui aika hyvin, niin se osasi siinä poseerata:-)Katsoin just tänään keskuksen ensi sykyllä alkavien kurssien hintoja.Täällä nuo kurssit eivät ole subventoituja niinkuin Suomessa ja sen takia aika tyyriitä,joten täytyy miettiä.Opettaja siellä on tosi hyvä.

SusuPetal: Samat sanat, osaisipa !

Vauva on ihana, nyt kun on vähän jo kasvanut..

Nurkkalintu kirjoitti...

Suloinen, lutunen vauva :-)

Aika vaikuttavia papier mache-töitä.

Ja iiik, nuo kissat! Mä en ala!
Tuo pentukin on melkein kuin meidän kisu pienenä :-)

Tämä postaus piristää nyt ihan liikaa yötä vasten!
Hyvää yötä nyt kuitenkin ainakin sinulle, Yaelian! :-)

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:-) Tuo kisu oli tosi suloinen,ja sain ihan läheltä kuvankin otettua, se vain istui siinä ja katseli!

Sirokko kirjoitti...

Aika terveen näköisiä nuo kisut, löytävät varmaan ruokaa tarpeeksi tai niitä ruokitaan.
Hauskoja papier-maché -töitä, varsinkin tuo makoileva heppu. Minä pari vuotta sitten innostuin paperimassasta, mutta sitten tuli ongelma mitä hyödyllistä siitä voisi tehdä..tein paperia, taulunpohjia, kehyksiä, kippoja.. suurin osa päätyi roskikseen, patsas-asteelle en vielä päässyt, into lopahti. Peilinkehyksiä olen ajatellut mutta en ole vielä löytänyt vanhaa peiliä, enkä sitä intoakaan.