tiistai 9. kesäkuuta 2009

Kodittomia koiria

Tästä nyt tulee taas eläinaiheinen postaus, mutta tänään kävin eläinsuojeluyhdistyksessä, jossa olen silloin tällöin vapaaehtoisena. Kerran viikossa kaikki uudet koirat ja kissat kuvataan, ja silloin siihen tarvitaan apua.Kuvaus on yhdistyksen nettisivuja (linkin takana kuvat adoptoitavista koirista)varten;sinne tulee kaikkien uusien adoptoitavien koirien/kissojen kuvat.Liian monta uutta koiraa ja kissaa ilmestyy yhdistykseen viikottain. Ulkoilutin myös muita koiria.Ne ovat niin onnellisia,kun saavat huomiota! Ei näitä voi olla säälimättä ,ja toivomatta että niille löytyisi kunnon koti. Mutta kaikille ei löydy.....Otin myös pienen videopätkän,jonka laitan tänne.Siinä ovat karanteenissa olevat koirat.Löytökoirat, joilla ei ole sirua tai tietoa taustasta,joutuvat kuukaudeksi karanteeniin.Suurin osa näistä karanteenissa olevista koirista on pentuvaiheessä vielä. Kaikki adoptoidut koirat sterilisoidaan,mutta edelleenkin on liialti koiria, jotka saavat juoksennella vapaana, ja tuloksena on sitten ei-toivottu pentue,josta on päästävä eroon.

Olen Megi, 3 kk,ja pääsin eilen pienelle kierrokselle.
Voiko minua vastustaa?28 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Tytar sanoi taman nahdessaan etta kaydaan hakemassa meille koira tuolta. En taitaisi pistaa pahakseni, nyt iski koirakuume.

Jael kirjoitti...

Pikkujutut:-) Munkin tekee melkein mieli ottaa toinenkin koira aina tuolla käydessä,mutta enhän voi.....

Sooloilija kirjoitti...

Nämä kuvat tekevät aina surulliseksi. Niin suloisia ovat. Eilen postasit kissoista ja nyt koirista. Voi, täällähän ihan pakahtuu.

Rita A kirjoitti...

Koirat ovat liikuttavia :) Mihin pistät koirasi kun lähdet lomalle Suomeen?

Jael kirjoitti...

Sooloilija: niin noista eläimistä ihan pakahtuukin...

RIta: Koirani Bambi menee tuossa samassa paikassa olevaan pensionaattiin. Erillinen osasto tuolla eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa. Tunnen ihmiset ja tiedän,että Bambista pidetään siellä ihan hyvää huolta,mutta Bambille varmaan tulee järkytyksenä se,että joutuu olemaan jossain kopperossa eikä saa sellaista huomiota kuin normaalisti.....

Susadim kirjoitti...

En tiedä pystyisinkö käymään tuollaisessa paikassa, alkaisi niin säälittämään ja haluaisin ottaa ihan kaikki mukaani...ja sitten olisi vaan huono omatunto kun ei voikaan auttaa. Mutta kuten sanoit, ilahtuvat kuitenkin seurasta ja huomiosta.

Susanne kirjoitti...

Tuollainen vapaaehtoisena työskentely eläinsuojeluyhdistyksessä on tosi arvokasta. Halaus sinulle Yaelian. Niinkuin kirjoitit että koirat ovat niin onnellisia huomiosta.
Olen joskus ajatellut että tuollaiseen vapaaehtoistyöhön voisin lähteä mukaan, mutta meillä ei ole lähellä tuollaista eläinsuojeluyhdistyksen tilaa missä olisi eläimiä. Mutta kuulun Suomen eläinsuojeluyhdistysten liittoon. Se tekee työtä esim. eläinsuojeluvalvojia kouluttamalla ja avustamalla heidän toimintaansa. Minulle tulee sitä kautta Eläinten ystävä-lehti, missä on kaikenlaisia juttuja eläinten hyvinvoinnista ja löytöeläimistä iloisia ja surullisia kertomuksia.

ebrufin kirjoitti...

Meilla taalla kanssa on aivan valtava koiratarha, missa on satoja kodittomia koiria. Muutama tuttuni toimii vapaaehtoistyössa, ja vuosia sitten lasten ollessa ihan "vauvoja" pyysivat mukaan...en tietenkaan ehtinyt, ja nyt kukaan ei ole enaa kysymassa:)

En oel uskaltanut kayda, kun en kesta ehka sita surkeutta ja kosteita pikisia silmia:(

Hannele kirjoitti...

juu, monet koirat yksin päivät täälläkin.

Satu kirjoitti...

Sydäntä särkee katsoa noita koiria. Ihanaa, kun ne saavat edes pikkuisen huomiota. :-) Hyvä Yaelian, toimit hienona esimerkkinä!

Jael kirjoitti...

Susadim; vähän niin se on.Mutta ne ovat niin kiitollisia kun ne saavat huomiota..

Susanne:kiitos!Sinäkin teet tuolla omalla tavallasi hyvää työtä eläinsuojelun hyväksi:-)

Ebru: Aika vaikeatahan se on, kun ne on niin vetoavan näköisiä nuo hauvelit ja yrittävät parhaansa ,että joku ne ottaisi.Vaikeatahan siinä on olla niitä säälimättä...

Hippu:kiitos! En kyllä tee paljon, silloin tällöin vaan käyn niitä ulos viemässä noita hauveleita.

Nurkkalintu kirjoitti...

Tästä postauksesta tuli nyt haikea mieli. Oon höperönhempeä.
Ihailen, että sinulla liikenee aikaa tähänkin hyvään työhön.

Annie kirjoitti...

Voi poloisia. Ymmärrän kyllä, että koirista otetaan kuvia, jos niitä kerran on niin paljon (vaikka siinä on aina riskinsä).

Ihania myös edelliset kuvat, varsinkin tuo pullea vauva. :-)

-S- kirjoitti...

Sinà kirjoitat aina niin ihanista asioista...surullisistakin, mutta auttaminen mielessà. Minà olisin napannut varmasti jo jonkun jos toisenkin koiran jos tuolla tòissà olisin ;)

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:-) Toivottavasti vaan mahdollisimman moni hauveli saa uuden kodin..

Annie:Ne koirat kuvataan järjestön nettisivuja varten,jotta ihmiset osaisivat sitä kautta valita itselleen lemmikin. Siellä sivuostolla on kuvat ja selitykset kaikista koirista/kissoista

-S-:Kiitos! Onneksi on jo koira kotona......;-)

Anne kirjoitti...

Voi itku miten ihania!

Jael kirjoitti...

Anne:Niin ovat....

Sirokko kirjoitti...

Voih! Noin paljon upeita koiria, onko ne kaikki kesyjä.. Täällä kulkukoirat voivat olla tosi vihaisia, hyökkäilevät ihmisten päälle, mutta nuo ei ehkä ole ehtineet elää niin kauaa villinä, on poimittu ajoissa talteen. Teet todella hienoa työtä eläiten hyväksi.
Heh olisitpa nähnyt koirani kun laitoin tuon videon päälle ja ääni tuli suoraan ulos, olisivat varmaan mielellään purkaneet läppärini löytääkseen tunkeilijan..

sarapirat kirjoitti...

oj, jag skulle knappt våga sätta min fot där... skulle bli svårt för mig att INTE bli alldeles blödig med så många fina hemlösa hundar runtomkring mig.

hittade du bambi där?

Jael kirjoitti...

Sirokko:Nuo kaikki karanteenissa olevat ovat ihan kesyjä,suurin osa oli pentuja tai ihan nuoria..Yleensä kaikki nuo koirat tuolla ovat kesyjä;villiintyneen koiran olisi tosi vaikeaa löytää uusi koti. Ne kaikki tuolla on hylätty jonnekin tai sitten tuotu tuonne,kun ei olla voitu pitää niitä. Tuokin postauksessa oleva 3 kk Megi koira oli löytynyt jostain,ulkoilutin sitä eilen ja se oli syötävän suloinen!Hih, voin kuvitella koirasi kun ne kuulivat noin paljon vieraiden koirien haukuntaa! Omakin koirani täällä höristeli korviaan kun katsoin sitä videota....

Sara:Ja det kan vara ganska svårt! Jag hittade Bambi genom en annan förening.Igår såg jag där en liten hund, som jag så gärna skulle ha tagit med mig, men jag har ju redan Bambi.

Hannele kirjoitti...

Ruattin laki sallii koiran olla yksin päivisin vain 6 tuntia. koirapäiväkodit tavallisia.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, ihanaa, että pystyt tekemään tuota työtä. Minä olen niin sääliväinen, että minulla olisi heti useita koiria.

Kuulun Suomen Eläinsuojelyhdistykseen, mutta se ei ole käytännön työtä. Lähtisin eläinsujelijavalvojaksi, jos kestäisin kohdata niitä kaltoin kohdeltuja eläimiä ja että kestäisin nähdä niitä törkeitä, jotka ovat ottaneet elävän olennon kiusattavakseen, vaika eivät ansaitse edes leikkikoiraa.

Tuo mitä Hannele sanoi, on seurava juttu, mitä alan Suomessa ajamaan. Täällä ihmiset pitävät ihan pokkana koirat sisälle suljettuna 9.12 tuntia päivässä. Olkoot itse ilman vessaa 12 tuntia! Ja koira on laumaeläin, se kaipaa laumaansa eli perhettä. Meinasin tänään kirjoittaa eläinsuojelsuta blogiini, mutta päivä oli rankka, joten annan asian laskeutua, etten suutu ihan hirveästi!

Toivoin, että tämä irtokoira- tilanne olisiollut Israelissa kunnossa...Suomessa ongelmat ovat vähän toisenlaiset, mutta täällä kyllä toimitaan, kn vain joku tekee ilmoituksen ja sen voi tehdä nimettömänäkin, sillä tappouhkauskia satelee niin eläinsuojeluvalvojille kuin eläinrääkkäyksestä ilmoittaneille.

Todella kiitettävää, että pystyt, Jael, minä en uskaltanut katsoa videota, sillä...ja nytkin jaloissani kaksi koiraa: kääpiövillakoira Dina ja novascotiannoutaja Olga.

Jael kirjoitti...

Leena>Niin koiraahan ei ole hyvä jättää liian kauan itsekseen, mutta joskus ei ole valinnanvaraa. Suomessa oli kissa, koska koira olisi joutunut olemaan liian kauan itsekseen, nykyään mulla onneksi enemmän aikaa, niin Bambin ei tarvitse liikaa olla yksin.
Täällä muuten uusi lakiehdotus,joka ajaa muutoksia voimassaolevaan eläinsuojelulakiin,pääsi läpi ensimäisellä kierroksella. Toivottavasti muutokset hyväksytään,ja silloin kaikenlaiset pahoinpitelyt eläimiä kohtaan ovat rikos.Lämpimissä maissa on yleensä enemmän koiria vapaana. Entisessä kaupungissa oli naapurilla ihana tyttökoira Shanti,joka oli aina vapaana pihalla ja sitten teki retkiä muuallekin.Juoksuaikana siellä oli sulhasehdokkaita vaikka kuinka monta, kaikki nekin vapaina (siis jonkun koiria,mutta saa olla vapaana,vaikka sitä ei saisi tehdä) ja pian oli Shantilla 7 pentua. Sen jälkeen se vasta steriloitiin.Eli tällä tavalla lisääntyvät koirat täällä helposti.Täälläkin talon lähellä on 2 koiraa ,jotka aina vapaana ilman omistajaansa.Ihan kesyjä jonkun koiria, antavat vaan niiden juosta tuolla vapaana.

Elegia kirjoitti...

Teet tosi arvokasta työtä eläinten hyväksi, hattua nostan! Itse olen päättänyt, että jos joskus otan lemmikin, niin haluan nimenomaan sen jostain eläinsuojelaitokselta.

Jael kirjoitti...

Elegia> Kiitos, mutta teen aika vähän.Hyvä päätös ottaa sitten joskus lemmikki eläinsuojelulaitokselta!

Rosmariini kirjoitti...

Voi, miten ihania koiria - ja kodittomia. Kunpa olisikin mahdollisuuksia ottaa vaikka ne kaikki. Sääliksi käy aina etelänmatkoilla kun näkee kärsiviä kodittomia eläimiä, jotka joutuvat etsimään ruokaa mistä milloinkin, ovat täynnä kirppuja ja sairastavat milloin mitäkin. Joku voisi sanoa, että pitäisi sääliä mieluummin ihmisiä, mutta luontoystävänä ja eläinrakkaana en aina osaa, vaan suren enemmän kärsivien eläinen kuin ihmisten puolesta. Sinulla on muuten hieno blogi, paljon asiaa ja puhuttelevia hyviä kuvia. Hyvää jatkoa sinulle!

rosmariini kirjoitti...

Vielä kysymys - minkä rotuinen on oma koirasi Bambi? Muistuttaa takaa päin Basenjia, vai onko se sekarotuinen? Näyttää kauniilta!

Jael kirjoitti...

Rosmariini;kiitos:-)Täälläkin hyljätään paljon koiria, mikä näkyy näiden eri eläinsuojeluyhdistysten suuresta koira/kissamäärärästä,mutta en ole kuitenkaan ihan nälkiintyneitä koiria kaduilla nähnyt;todennäköisesti ehditään korjata talteen ajoissa.Mutta jos ihmiset sterilisoisivat koiransa ennenkuin antavat niiden juosta vapaana, ei olisi niin paljon ei-toivottuja pentuja.
Bambi on sekarotuinen;siinä on eniten minipinsseriä ja sitten vähän jotain muuta tuntematonta.Olenkin huomannut sen muistuttavan basenjia! Minustakin se on kaunis!Ihastuin siihen heti kun adoptoin sen lokakuussa.