perjantai 12. kesäkuuta 2009

Pride day

Tel Avivissa on tänään vuotuinen Gay Pride paraati.Värikäs paraati on alkukesän ohjelmistossa ollut jo vuosia, ja vaikka uusi sisäministeri olisi halunnut peruuttaa koko paraatin, ei hän onneksi sitä onnistunut peruuttamaan! Vuosien traditiota ei tuosta vain peruuteta. Tel Aviv on erittäin suvaitsevainen kaupunki ja kaupungin nettisivuillakin mainostetaan tapahtumaa ja asiaan liittyviä tilaisuuksia onkin paljon.Otin Bambin mukaan ja talon ulko-oven edessä oli tämä kissa loikoilemassa.Ulkopuolelle tultaessa se ei lähtenyt minnekkään , vaan antoi minun rapsuttaa itseään,mutta se taitaa olla näitä ei-kenenkään kissoja, joita yksi talon asukkaista ruokkii.
Paraatin piti alkaa yhdeltä,mutta sitä ennen oli kaikenlaista happeningiä kaupungin keskustassa olevassa puistossa.Tämän samaisen puiston laidassa on poikani ensimmäinen päiväkoti.
Puistossa oli hurjasti värikkäitä juttuja, lava ja musiikkiesityksiä, ja erittäin värikkään näköisiä tyyppejä. Kaikenlaisilla järjestöillä oli siellä oma esittelypöytänsä. Esimerkiksi surrogaattiäitien (kohdunvuokraajien) pöytä. Väkeä oli paljon enkä onnistunut kuvaamaan oikeastaan mitään. Sitäpaitsi pienen koiran kanssa kaiken väkijoukon keskellä oli aika hankalaa.Puistosta merelle päin johtavan paraatin piti alkaa klo 13, mutten jaksanut enään odottaa ,sillä oli kuuma.Olisi pitänyt tulla ilman koiraa,sillä paraati on tapahtuman pääjuttu.
Matkalla bussipysäkille näin super upean drag queenin. Vaalea pitkä pöyheä tukka, mahtavasti glitteriä ,korkeat korot ja ihania värejä.Kertakaikkiaan upea ilmestys!Pakko oli kysyä voinko kuvata ja sain luvan. Yhdessä kädessäni oli Bambi-koiran hihna, toisessa laukku ja kassi ja kamera, ja niinpä siinä tohinassa kamerani putosi maahan.Ei onneksi tainnut mennä rikki ja yritin uudestaan kuvata upeaa drag queeniä,ja kun tyyppi oli jo kaukana, huomasin,ettei kuva ollutkaan tallentunut kameralla.Kyllä harmitti;tyyppi oli ehdottomasti kuvan arvoinen. Laitankin tänne nyt sitten sen sijaan kuvan tämän päiväisen paraatin pisimmästä drag queenistä, Kay Longista. Kay Long,joka on vaatesuunnittelija ja valmistaa itse omat paraatiasunsa, on ilman korkojaan 2 m pitkä ja korkojen kanssa 2.22 m pitkä.......

28 kommenttia:

  1. Teilläpäs on siellä hulinaa ja kivoja tapahtumia. Tuollainen pride-tapahtuma on yleensä aina positiivishenkinen ja iloinen tapahtuma.

    Harmi tuo sinun 'kuvaussessio', mutta sait kuitenkin tuon pitkän queenin laitettua tänne.

    VastaaPoista
  2. Jael, jos Bambi sietää tuota kisua, ota se kaveriksi sille. Madotat, otat rokotukset ja mahdollisesti pieni operaatio, jos pentuja ei haluta...Komea katti ja Bambi on niin elegantti, ihan kuin pinseri.

    VastaaPoista
  3. Sooloilija>Tuo tapahtuma täällä onkin oikea pirteä ja iloinen tapahtuma.Tuo pitkän queenin kuva ei ole minun ottamani;itseasissa se queen jonka kuvan halusin ottaa, oli paljon upeampi!(tosin ei yhtä pitkä)

    Leena:Ottaisin mielelläni myös kisun,mutta ei se taida onnistua....Pentujakin olisi vaikka kuinka monta tarjolla.

    VastaaPoista
  4. Hauskalta ja erilaiselta kuulostavat
    nuo puistojuhlat.

    Ihana kissa, ottanut talonne omakseen tai joku ottan ut kissan hoidokikseen.

    VastaaPoista
  5. Huomasin eilen Hesassa tuon saman ilmiön että kuvia oli vaikea ottaa, aina väkijoukkoa tai ties mitä plakaatteja edessä. Otin kuitenkin joitakin, postaan myöhemmin.

    Hyvät kuvat tänne toit. Tuo ensimmäinen kuva sirosta Bambista ja laiskana lötköttävästä katista on aivan mainio!

    VastaaPoista
  6. Yael, unohdin kommentoida tuota mainiota ensimmäistä kuvaa. Kerrassaan ihanat ja suloiset molemmat, Bambi ja kisu!

    VastaaPoista
  7. hienoa kun elamassa on varia! ja ihmisissa persoonia ja iloa silmalle!

    VastaaPoista
  8. Arleena> Tosi kiva tapahtuma tuo, harmi vain että oli hieman hankalaa hauvelin kanssa,olisin halunnut nähdä paraatinkin. Se on todella näkemisen arvoinen. Pari kissaa yleensäkin on talon lähettyvillä,mutta yleensä juoksevat pois helposti,tämä taas ei.Tuntui olevan kuin kotonaan...

    Rita:Väkijoukossa onkin todella vaikeaa ottaa kuvia. Laita sitten niitä ottamiasi kuvia esille. Minustakin tuo ensimmäinen kuva on hauska.

    Sooloilija;Suloisia ovatkin molemmat!

    BLOGitse:Väriä ja värikkäitä persoonia pitää olla elämässä...

    VastaaPoista
  9. Osaan vaan kuvitella miten näyttävä tuo Kay Long on livenä. Täälläkin olisi tänään Helsinkipäivä, mutta en hyvistä aikeista huolimatta mennytkään kuvaamaan ihmisvilinää.

    VastaaPoista
  10. Hoover>Muistinkin tänään että 12 kesäkuuta on Helsingin synttärit ja kaikenlaista kivaa.

    Kay Long olisi ollutkin kiva nähdä livenä,mutten nähnyt kun en mennytkään paraatia seuraamaan.Se näkemäni toinen drag queen oli myös aika pitkä ja hätkähdyttävä ja upea ilmestys...

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoista, että Israel on noin vapaamielinen maa. Harmi, että kamerasi putosi, etkä saanut kuvaa siitä drag queenistä! Toivottavasti kameralle ei käynyt kuinkaan! Komea (vai pitäisikö sanoa kaunis, heh) ilmestys se on tuokin pisin drag queen.

    VastaaPoista
  12. Hippu>Joka paikka täällä ei suinkaan ole noin vapaamielinen, ja uskovaiset olisivat tämänkin halunneen peruttaa,mutta Tel Aviv on tunnettu vapaamielisyydestään.Esimerksi tässä Tel Avivissa kiinni olevassa kaupungissa jossa asun, ei sapattina ole yhtäkään auki olevaa kauppaa,kun taas Tel Avivissa on runsaasti 24/7 marketteja.Live and let live-periaatteella.....

    VastaaPoista
  13. Ihanaa tuollaine vapaamielisyys, vaikka sitten vain yhdessä kaupungissa, en olisi osannut kuvitellakaan. Vahinko ettei nähty sitä upeampaa queenia, mutta onhan sitä tuossakin monta metriä.

    VastaaPoista
  14. Sirokko> Sen takia rakastankin Tel Avivia.......Se on kaupunki,joka elää ympäri kellon ja aina mielenkiintoinen.Asuin aikanaan ihan keskustassa, mutta se keskusta on nyt paljon mielenkiintoisempi kuin silloin. Joo harmi ettei se kuva toisesta queenista onnistunut, oli sen verran mahtavan upea ilmestys, kuvittele, siellä tepsutteli korkeilla koroillaan keskellä katua.....

    VastaaPoista
  15. Shalom Yaelian
    Even without the language, I can tell you have had an interesting week, reporting on so many very different things.
    "Your" kittens are cute too.
    Shavua tov.

    VastaaPoista
  16. Tätäpä oli hauska lukea, kun aina saa lukea Israelista kaikkea todella kurjaa, joka ei tietenkään katoa tämänkään myötä, mutta ettei tätä voisi uutisoida. Eikö hyviä, hauskoja ja iloisia saa uutisoida tässä maailmassa?

    VastaaPoista
  17. Hirlii:-) Suomen lehdistössä näkyy hyvin yksipuolinen kuva, ja tällaisista tai muista asioista ei yleensä kirjoiteta mitään, vain niistä negatiivisista...

    VastaaPoista
  18. Hyvännäköiset transut ja drag queenit on kyllä paremman näköisiä kuin monet tällätyt naiset.

    Onneksi siellä ollaan suvaitsevampia kuin tuossa rajan takana Venäjällä, jossa homoparaatiin osallistujia hakattiin ja miliisikin oli pamputtamassa.

    VastaaPoista
  19. Eipä ihan heti uskoisi, että Israelissa ollaan niin suvaitsevaisia. Kiva, että niin on.

    VastaaPoista
  20. Annie> Ällistyinkin silloin euroviisujen kynnyksellä sitä kovaa käsittelyä mitä homoparaatiin osallistujat saivat. Täällä ollaan suvaitsevaisia,mutta ei kaikkialla.Tel Aviv on erittäin suvaitsevainen ja kaikkea löytyy...
    Se näkemäni drag queen oli kyllä sellainen hyvännäköinen ilmestys, että vieläkin harmittaa ettei kuva onnistunut!

    Susadim: niin,hyvä että niin on, vaikkei se ihan kaikkialla täällä pädekään.

    VastaaPoista
  21. Mukava nähdä tällaistakin puolta sieltä teiltä :) Ihana tuo sinun Bambisi ja kisukin.

    Toivottelen oikein hyvää lomaa :)

    VastaaPoista
  22. Köln on kanssa (onneksi) hyvin suvaitsevainen kaupunki ja täällä on heinäkuussa Christopher Street Day. Oltiin kerran siellä suomalaisten vieraiden kanssa katsomassa paraatia ja pieni kummityttöni seisoi keskellä miehiä, jotka oli niin gay kuin vain olla voi ja kysyi, että "missäs täällä sitten niitä setiä on".

    VastaaPoista
  23. Marjut>Kiitos, Bambi ja kisu siinä vain tuijottelivat toisiaan....

    Allu:Lasten suusta kuulee aina niitä hauskoja totuuksia;-)Ihana!

    VastaaPoista
  24. Samat värit ja samat paraadit täällä.

    VastaaPoista
  25. kisu ei näyttänyt hätkähtävän bambin tuijotusta! ;) kiva lukea israelilaisesta gay paradesta ja näyttävä oli kay long. hyvin erottuu kuvastakin, että pitkä on runko :) täällä sateenkaariliput liehuvat vasta heinäkuun alussa.

    VastaaPoista
  26. Hyvà kun ei onnistunut tuo jokavuotisen tradition peruminen. Minàkin aina sàhellàn jotain kun on aika ottaa kuvia. Harmi kun et saanut kyseistà naista kuvaan. En olisi uskonut, ettà siellà oltaisiin noin vapaamielisià, mutta kai sità nyt kerran vuodessa voi :)

    Bambi on niin lutunen. Tuossa kuvassa kissan kanssa nàyttàà paljon pienemmàlle kuin kissa, hih. Sòpò!

    VastaaPoista
  27. Juanita:Se kissa oli kai tarpeeksi tottunut koirien läsnäoloon...Juu, Kay Long on nimensä mukainen....

    -S-:Olisikin ollut kurjaa jos olisivat onnistuneet tuon jutun perumaan, mutta ei se vaan käy,ainakaan ei Tel Avivissa. Edelleenkin harmittelen kun en saanut sitä mies/naista kuvaan.Ehkä ensi kerralla sitten... Bambi onkin aika pieni itse asiassa ja hoikkarakenteinen.Painaa 6 kiloa.Jopa poikani toinen kissa Niilo painaa enemmän kuin Bambi.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...