perjantai 3. kesäkuuta 2011

Papukaijoja ja muutakin

Eilen olikin sitten viimeinen päivä Elegian seurassa,ja suuntasimme kohti Tel Avivin keskuspuistoa eli Yarkon-puistoa.Puisto on suuri ja erittäin monipuolinen,ja vaikka kiertelimme siellä aika kauan,näimme kuitenkin vain osan puistosta.Tähän aikaan vuodesta puistossa on jo kuivaa ,mutta kuitenkin kaunista.Talvella ja keväällä,kun luonto on parhaimmillaan täällä,on valtavassa puistossa ihanaa kierrellä.
Yarkon-joki kulkee puiston keskellä.
Pyöräilijöille on puistossa hyvät reitit
Kaupungin pilvenpiirtäjä-asuintorneja näkyy taustalla
Puiston keskiosassa tapasimme kuusipeuroja..(eivät vapaana)Ihanat bambit:)
Peurojen (oli myös strutseja) lähellä on Zapari-lintupuisto,ja pienen mietinnän jälkeen päätimme ostaa sinne pääsyliput.
Lintupuiston sisäänkäynnin vieressä on terraario,joissa useita käärmeitä ja liskoja,mutta harmiksemme ei mitään tietoja käärmeistä,kuten tästä valkoisesta käärmeestä.
Heti alussa tuli vastaan myös Magaf(Saapas)-niminen kukko,jonka portin vartija väitti olevan maailman suurin kukko.No,valtava se olikin ja hassun näköinen,sillä jalat olivat aivan karvaiset.
Zaparissa oli valtavasti erilaisia ja erivärisiä papukaijoja,ja niiden kohdalla onneksi oli merkitty kaikki tiedot.Nämä kaksi kaijaa kuhertelivat  ahkerasti keskenään.
Tämä taas oli erittäin sosiaalinen...
Mutta parasta siellä oli papukaija-show.johon osuimme juuri sopivasti. Samantapaisen esityksen olen aikoinaan nähnyt Loro Parkissa, Tenerifellä.
Että nämä kaijat sitten olivatkin taitavia:ajoivat autoa,pyörää,moottoripyörää ,kokosivat palapelejä,heittivät koripalloa ja kaikkea muutakin. Tuolla puistossa muutenkin ihmettelee näiden lintujen kauneutta:miten luonto onkaan osannut luoda jotain näin kaunista ja värikästä!
Papukaija-shown jäkeen ehdimme vielä mennä taputtelemaan pikkukilejä,jotka olivat niin suloisia,että oli vaikea lähteä pois.

25 kommenttia:

  1. Teillä oli varmaankin ihana päivä puistossa.
    Tuota komeaa kukkoa ihailin.
    Papukaijojen viisautta mekin olemme käyneet hämmästelemässä Loro Parkissa, lapsenlapset olivat mukanamme.
    Olisikin ihanaa tuoda lapset joskus Israeliin.

    VastaaPoista
  2. Poikani asuu papukaijan kanssa,
    tyttöystäväkin hänellä on siellä...

    VastaaPoista
  3. Ihania elaimia! Nuo kilit kylla ovat aivan ylisöpöja :)

    VastaaPoista
  4. Unelma:oli tosi ihana päivä ,ja rentouttavaa on kulkea luonnon keskellä.Loro park Tenerifellä on ihana!

    Hannele:Kiva asuinkaveri;D En nyt ihan ole varma,kenen tyttöystävää tarkoitit;pojan vai papukaija;D

    Karoliina:mielettömän söpöjä nuo,olisin halunnut viedä mukaan.Hakivat läheisyyttä koko ajan ja toinen puski Elegiaa;D

    VastaaPoista
  5. Mahtava kertomus eläimistä ja eläinpuistosta:DD

    Kukko ja papukaijat ovat verrattomia, bambejakaan unohtamatta;))

    Kiitos retkestä, Yaelian, ja oikein hyvää kesää sinulle<3

    VastaaPoista
  6. Nuo papukaijat ovat aivan samanvärisiä kuin Linnanmäen karusellin kattoon maalatut papukaijat. :) Olimme eilen Lintsillä perheeni kanssa, siitä mielleyhtymä.

    Kauriit (peurat) ovat aina niin hellyttäviä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Ihanat eläimet! niin hyvinvoivan näköisiä. Siihen aina kiinnitän huomioni, missä kunnossa eläin on ja ilo on suuri, kun ovat hyvinvoivan näköisiä. tietää että on hyvin hoidettuja silloin.
    Kiitos retkestä mukananne ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Aili-mummo:Kiva että pidit:) Tuo on sellainen pienimuotoinein eläinpuisto,jossa eri papukaijat ovat pääosassa.Varsinainen eläinpuisto,Safari,on sitten kauempana. Tuo kukko oli mainio,en ole koskaan nähnyt niin isoa ennen tätä;D Oikein hyvää kesää sinullekin:)

    Katja:Muistankin ne Lintsin papukaijakuvat;D tuli nyt ihan ikävä sinne kun sen mainitsit.Ja kiitos kun korjasit,kauriitahan nuo ovat.Tuppaa suomenkieli huonontumaan,kun asuu ulkomailla.Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    Mummeli:Tuolla tosiaankin kaikki eläimet olivat erittäin hyvin voivan näköisiä;sellaiseen minäkin huomaan.Mukavaa että pidit ja oikein hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
  9. Ihana paiva varmaan! Onnellinen Elegia, etta hanella on sinut oppaana siella.

    VastaaPoista
  10. Eläimet ovat symppiksiä, aina ja kaikkialla. Olen ollut kaksi kertaa Puerto de la Cruzissa ja molemmilla kerroilla on käyty Loro Parkissa. Sieltä mieleen ovat erityisesti jääneet delfiinit.

    Sinulla ja Elegialla tuntui olleen mukavaa yhdessä. Nähtävyyksien katselu on aina mielenkiintoista, saati, jos sen kokee mukavan ihmisen kanssa.

    Oikein kivaa kesäkuuta ja Suomi-loman odottelua!

    VastaaPoista
  11. Mahtavan hienoja näkymiä ja eläimiä!

    VastaaPoista
  12. Ihana puisto! Mulle tuli tämän postauksen Tel Avivista ihan mieleen Kuala Lumpur, kun siellä on kanssa samantyyppinen puisto, pilvenpiirtäjät näkyvät taustalla, on peuroja ja kaijoja... :-)

    Tykkään papukaijoista kovasti; ne ovat jotenkin niin hassuja ja niin ihanan värikkäitä!

    Voi noita kilejä. :-)

    VastaaPoista
  13. Oi voi mikä puisto, kaunista! Ja mitähän siellä on eläintarhassa, kun puistossakin on noin paljon eläimiä:)

    VastaaPoista
  14. İhana puisto.Papukaija on uljas linut ja kaunis vareineen.Teneriffalla mina olen myös tuossa Loropuistossa nahnyt upean papukaijaesityksen.
    Onpas veikea kukko tosiaan.Aivankuin olisi saappaat jalassa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  15. Tuula:Oli tosi kiva päivä,ja mukava opastettava:)

    Marjatta:Eläimet ovatkin niin symppiksiä.Loro Park on upea;minäkin olen siellä 2 kertaa ollut,silloin kun poikani oli vielä lapsi. Tuskin olisin nyt mennyt tuonne puistoon ellei olisi ollut Elegiaa opastettavana,ja nyt menin ensimmäistä kertaa tuohon papukaijapuistoonkin:) Kiitos samoin sinulle hyvää kesää ja kiva kohta päästä taas Suomeen:)

    Marja-Leena:mahtavaa tosiaankin:)

    Hippu:Muistan postauksesi Kuala Lumpurista. Jännää,että sielläkin on niin.Papukaijat ovat ihania;Venezuelassa niitä näkyi paljon ja täällä meidän puistossakin on kaijoja,mutta ne ovatkin tunkeilijoita ja arkoja kuin mitkä.Olisin halunnut viedä toisen kilin mukanani;D

    Inkivääri:Yarkon-puisto on ihana! Ja täytyy mennä joskus sinne eläintarhaankin kuvaamaan...

    Sateenkaari:Ihana puisto onkin,ja etenkin talvella,kun on niin vihreää.Loro Park on kyllä unohtumaton kokemus,mutta tämä Zapari-puistokin oli hyvä papukaija-esityksineen.Kukko oli hauska ja niin suuri!

    VastaaPoista
  16. Värikkäitä ja kauniita papukaijoja. Eniten tykkäsin bambeista, ne ovat niin viattoman näköisiä. Se katse on mielestäni viaton.
    Pikkukilit ovat myös suloisia.

    VastaaPoista
  17. Voi etta, olispa meillakin tuollaisia puistoja. Musta on ihanaa, kun puistosta nakyy pilvenpiirtajia!

    VastaaPoista
  18. igår morse vallade jag getterna här i norr. dom är så fina, roliga djur...
    har aldrig varit där i djurparken. verkar dom ha det bra där, djuren?
    kram

    VastaaPoista
  19. Terveiset Lontoosta, päästiin onnellisesti perille. Kiitos vielä ihanasta seurastasi ja opastuksesta: tuskin olisin saanut niin paljon irti Tel Avivista ilman sinua <3

    Kuvasi ovat onnistuneet tosi hyvin - ihana katsella niitä :)) Luulen muuten, että tuo ruskea kili ei oikeasti tykännyt minusta, koska se puski aka lujaa ;D

    VastaaPoista
  20. Arleena:Bambit ovat tosiaankin hellyttäviä ja kauniita,samoin nuo pikkukilit:)

    Eryah:En kauheasti pidä pilvenpiirtäjistä,mutta täytyy myöntää että puistosta katsottuna ovat aika vaikuttavan näköisiä:)

    Sara:Jag älskar getter,och såg mera av dom idag här i Holons lilla djurpark.Har du varit i Park HaYarkon?

    Elegia:Kiva että kotimatka sujui hyvin:) Oli kyllä kivaa opastaa sinua:) Ja kyllä se kili susta tykkäsi,puskihan se vähän minuakin;D

    VastaaPoista
  21. Jael, toivottavasti nuo kaijat saavat lentää myös vapaana ja bambit juosta jossain. Täällä on Viherlandiassa myös kaksi papukaijaa häkeissä, mutta se saavat kuulemma öisin lentää isossa tilassa vapaana. Kunpa olisi totta...

    Kierrän kaukaa kaikki eläintarhat, mutta luonnonsuojelualueet eri juttu täysin. Ja sumuisten vuorten gorilloja lähtisin katsomaan vaikka heti. Sinne viedään turisteja vain rajoitetusti, mutta kalliisti. Tällä autetaan gorillojen säilymistä monin tavoin. S. tietää tästä paljon.


    Bad-Homburgissa on ihana hotelli hiukan kaupungin ulkopuolella, jossa ravintolan ikkunat maahan asti ja ulkopuolella vanhan aateliskodin puisto. Iltaisin bambit tulevat ihan ikkunan taakse katsomaan ihmisiä ja ihmiset katsovat niitä;-)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  22. Leena;en tiedä saavatko papukaijat lentää vapaana ja toisaalta en ihan sellaista haluakaan,sillä vihreä papukaija on juuri sellaisen vuoksi lisääntynyt ja tullut tunkeilijaksi moneen paikkaan täällä.Mutta ihan sopivan isot häkit niillä oli,jossa kelpaa liikkua ja muitakin virikkeitä.Minäkin lähtisin katsomaan niitä gorilloja heti ja S onkin hienosti tukenut gorilloja.
    Hotelli Bad Homburgissa kuulostaa ihanalta!
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  23. Ihania ja värikkäitä kuvia :) Miten nuo papukaijat voivatkin olla noin mahtavan värisiä.
    Ja Kilit suloisia, ottaisin kyllä kotiin..kuin myös bambin :) Aikamoinen virkistyskeidas siellä keskellä kaupunkia..

    VastaaPoista
  24. Kesaisen aurinkoiset ja lampimat terveiset stadista. Muuttokuormaa yritetaan purkaa mutta kun tuntuu etta jalleen kerran on liian vahan sailytystilaa...vai olisiko sittenkin liikaa kamaa, ei kai... :)
    Relaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  25. AnneMari:Sitä oikein ihmetteleekin tuota papukaijojen ihanaa värikkyyttä! Kilit olivat ihania ja koko paikkakin tosi kiva;)

    BLOGitse:Tsemppejä sinne muuttokuorman purkuun,siihen meneenkin aikaa, Tuttu ongelma;D
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...