maanantai 16. tammikuuta 2012

Värikollaasi nro.65-ESPAÑA

Viikon värikollaasiaihe on tällä kertaa Espanja. Espanja on minulle rakas: olen ollut siellä noin 20 kertaa (ellen enemmänkin) 8-vuotiaaasta lähtien.Espanja myös aikoinaan innoitti minut espanjankielen opiskeluun. Kuvat tässä kollaasissa ovat pohjoisesta Espanjasta,jossa tehty matka oli tähän asti viimeiseni Espanjassa;kesällä 2007 eksän kanssa.Pohjoinen Espanja oli mykistävän kaunis;ajoimme Madridista Baskimaahan San Sebastianiin asti,ja sieltä lähdimme sitten Santiago de Compostelaa kohti,ja matkan varrella näimme monta kylää ja kaupunkia.Isossa kuvassa on Burgoksen katedraali,yläpuolella Asturiaksen siideriä, Las Comillasin näkymää,joku kirkko, fjordi Asturiaksessa ja näkymä alas Bilbaoon Baskimaassa.
Toisessa kollaasissa on kaksi kuvaa Bilbaon Guggenheimista,vihreitä näkymiä Valdelatejasta Cantabriassa, majapaikkamme katto Castellana de Mar-nimisestä pienestä paikasta ja Espanjan ihanaa keittiötä käsittelevä keittokirjani.

Muut ihanaiset Espanja-kollaasit löytyvät täältä

28 kommenttia:

  1. Wow.Kiitos aamun väriherätys.Espanja oli ensimmäinen ulkomaa jossa itse kävin 4vuotiaana...

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat kuvat ainakin :)!

    Mullakin Espanja jäänyt lämpimänä mieleen, siellä oon ainoot löhölomani viettänyt... eikun Mallorcalla ja Kanarialla, mutta Espanjan tyyliin kuitenkin ;-)

    Alotin ja aikanaan espanjan kielen opiskelun, mutta nyt viehättää enempi saksan kieli.

    VastaaPoista
  3. Hienot kollaasit.
    Espanja oli minunkin ensimmäisen ulkomaanmatkani kohde.
    Taas iski matkakuume.

    VastaaPoista
  4. Kauniit ja antoisat kuvakollaasit. PÖohjois.Espanjassa en ole käynyt, mutta Bilbaon suunnalle tekisi mieli.
    Espanjalainen ruoka muistuu heti mieleeni, kun katselen kollaasin herkullisia värejä.

    VastaaPoista
  5. Olet kiertänyt paljon täällä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Espanjan matka. Itselleni se on aika tuntematon maa paitsi Andalusia ja Madrid on käyty ja Dali-museo Figueresissä.

    VastaaPoista
  7. EN ole käynyt edes Espanjan turistirannoilla. Kiitos kuvakollaaseista, Yaelian.<3

    VastaaPoista
  8. Ihanaa, että olet käynyt baskimaassa/pohjois-espanjassa. Se on suosikkialuettani Espanjassa. Ruoka on ihan omaa luokkaansa. Kolme kertaa olen tainnut käydä Bilbaossa ja mahdollisesti tänä vuonna uudelleen. :)

    VastaaPoista
  9. Minulle Espanja on tuntematon ja kutsuva. Luin Paulo Coelhon pyhiinvaelluksesta kertovan kirjan (nimi tippunut mielestä) ja ajattelin, että jos joskus olisi mahdollista, niin sen minäkin haluaisin tehdä, kokea ja kävellä.

    En kuitenkaan nuorison kanssa, joten siirrän sen matkan varttuneempaan ikääni:).

    VastaaPoista
  10. Tuonne Bilbaoon haluan joskus päästä! Ehdottomasti.

    VastaaPoista
  11. Haaveilin aina patikoinnista Santiago de Compostellaan, vaan haaveeksi jää. Ei pysty enää patikoimaan.
    Upeita kuviasi katselen innolla, pohjoinen Espanja on minulta koluamatta.

    VastaaPoista
  12. Oih, tulipa ikävä Espanjaa, kun katseli näitä hienoja kollaasejasi! Toinen Espanja- ja espanjan kieli -fani siis ilmoittautuu... :-)

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  14. Yaelianin matkatoimisto tarjoaa: Espanja! Paljon katseltavaa ja kierrettävää. Mielenkiintoinen kollaasi. Kävin viimeeksi 2003, jo olisi aika vierailla uusissa kylissä. Varaapas minulle :)
    P.S. Poistin edellisen kommentin, kun n'pp'imist; j'tt'' kirjaimia v'liin ja muita juttuja :)

    VastaaPoista
  15. Oi, tulipa matkakuume Espanjaan. Tuo Bilbaon Guggenheim-rakennus on vaikuttava. Ja Guggenheim-aihe hyvin ajankohtainen Suomessakin.

    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  16. Maria;sinä olitkin sitten siellä ihan pikkuisena jo.,Espanjassa on kyllä paljon ihania värejä ja mahtavasti kuvattavaa:)

    Tanja;kiitos:)Samoissa paikoissa olen minäkin ollut.En ihan löhölomalla kun kaipaan enemmän actionia,mutta kivoja paikkoja olivat nekin.Kanariansaarilla tuli oltua muutaman kerran pojan ollessa vielä pieni.Minä taas rakastan espanjan kieltä yli kaiken:)

    Unelma;varmaankin monelle Suomessa se onkin ollut ensimmäinen matkakohde.Minullekin tuli nyt matkakuume kun laitoin tätä kollaasia,viime matkasta sinne on jo aikaa...

    Arleena:kiitos:) Suosittelen pohjoista Espanjaa,on aika erilainen kuin eteläinen osa.Ja espanjalainen ruoka on hyvää:)

    Elisabeth:Juu,erityisesti tuolla vikalla matkalla teilläpäin.Tuli nähtyä parin viikon automatkan aikana hurjasti eri paikkoja:)

    Irmastiina:On se:)

    Allu;no aika paljon olet kuitenkin Espanjaa nähnyt:)

    Aili:Blogeissa voi kivasti matkustaa virtuaalisesti eri puolilla maailmaa:) Kiva kun tykkäsit!

    FcCookie:pohjoinen Espanja oli kyllä miellyttävä yllätys ja olisin halunut jäädä pidemmäksikin aikaa...Pidin todella paljon:) Eniten pidin Asturiaksesta ja etenkin Cantabriasta,josta en olisi halunnut lähteä eteenpäin:D

    Ari;kesällä onkin tullut tehtyä tuo rundi...

    SusuPetal:Toivottavasti joskus pääset. Bilbaon Guggenheim oli kyllä elämys!

    Kiirepakolainen:Hih,me patikoimme auton kyydissä;D mutta näimme matkalla paljon niitä patikoijia ja sitten tietenkin itse Santiagon vanhassa kaupungissa-Pohjoinen Espanja on tosi mielenkiintoinen ja kaunis.etenkin Cantabian meren puoleiset alueet ovat upean vihreitä:)

    Hippu;Sinäkin:) Minullekin tuli ikävä nyt kun taas katselin näitä kuviani...

    Kaari3:Espanjassa onkin tosiaan hurjasti katseltavaa,kuten tietenkin tiedät:) Varaus tekeillä,suosittelen Cantabriaa;D

    Katja:Matkakuume tuli itsellenikin;D Bilbaon Guggenheim on kyllä vaikuttava;hienon työn on Gehry siellä tehnyt.Kauhean paljon rahaa vaatii se Helsingin Guggenheim,ehkä parempiakin kohteita niille rahoille olisi...Mukavaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  17. Hienot kollaasit, jotka kertovat paljon. Meidän nuoret ovat nyt niin sitä Malagaa ja sen ympäristöä, joten noita upeita rakennuskia hekin ovat kuvanneet.

    Silti: Onko mikään maa yhtä kaunis kuin Suomi. Well...ehkä Sveitsi.

    VastaaPoista
  18. Upeat kollaasit. Espanja on minunkin suosikkimaani - kuten monen muunkin suomalaisen. :) Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Ah ja nam - paellaa! Siitä on jo monta vuotta, kun sain viimeksi aitoa sellaista maistella. Espanjassa en ole koskaan käynyt, vaikka historiastani löytyy ex-poikaystävä, joka on sieltä kotoisin. Kieltäkin opettelin vasta sen jälkeen, kun tiemme olivat jo eronneet. :)

    VastaaPoista
  20. Ups, minä en ole koskaan käynyt Espanjassa. Oh oh! Kuvasi kyllä virittivät nyt matkakuumeen.Lienee korjattava siinä vaiheessa kun tuon Minen mainitseman pyhiinvaelluksen teen.Huom sana painolla teen :).

    VastaaPoista
  21. Näitä kuvia katsellessa tulee valon ja lämmön kaipuu sekä matkakuume. Matkakuume ei ole mikään ihme, sillä tytär lentää parhaillaan New Yorkiin.

    Paljon olet Sinäkin Yaelian kulkenut maailmalla ja kielitaitoinen olet. En ole koskaan opiskellut espanjaa, mutta ranskan taidoista on ollut hyötyä.

    Muutaman kerran olen ollut manner-Espanjassa ja ainakin Cadiz sekä Granada upeine Alhambran linnoineen ovat olleet hienoja elämyksiä.

    VastaaPoista
  22. Leena:Kiitos:) Espanja on ihana maa,vaikka tiedän sinun yhdestä syystä kaihtoavan sitä. Suomi on kaunis,mutta maailmalla on hurjasti todella upeita maita.Esim, Venezuelan luonto ,ihan mykistävää.
    Mutta kesällä Suomi on kyllä paras!

    Valua Kuvassa:kiitos:) Espanjaan voikin helposti ihastua.Hyvää viikkoa sinullekin!

    TeeTee:minulla on paellapannukin;D Espanjalainen amigo etkä käynyt siellä..mutta jotain sentään jäi kun kielen opettelit;D

    Pikkujutut:Suosittelen kyllä jos joskus sellainen mahdollisuus tulee esille.Ja autosta katselin niitä patikoijia ja tuntui hieman tyhmältä mennä autolla...

    Marjatta:Itsellenikin tuli matkakuume näitä viime reissun kuvia katsellessa.Toivottavasti tyttärelläsi on hyvä matka New Yorkissa. Paljon olen saanut matkustaa,etenkin eksän johdosta...Espanjassa on kyllä pitkän mielenkiintoisen historiansa vuoksi paljon katseltavaa.

    VastaaPoista
  23. Ihania kuvia.
    mieli alkoi tehdä sinne.
    olen ollut etelässä, rannikolla.

    VastaaPoista
  24. Aivan ihanat Espanja-kollaasit! Minäkin pidän kovasti Espanjasta ja aikoinaan kävin hetken opiskelemassa Espanjan kieltäkin.

    VastaaPoista
  25. Hanne;Pidin ehkä kaikkein eniten juuri tuosta pohjoisesta Espanjasta,oli yllättävän erilaista kuin eteläiset osat.

    Susanne:Espanja on tosiaankin ihana maa:)

    VastaaPoista
  26. Olipas kiva Espanjapläjäys. Sitäpaitsi sattui juuri sopivasti, kun varasimme juuri lennot Madridiin =)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...