tiistai 3. joulukuuta 2013

Ei meillä vieläkään ole talvea.....

Kukat ystäväni Maryn luona eilen
Ei ole edelleenkään talvea täälläpäin,vaan lämmin ja nihkeä sää jatkuu.Säätiedotus näyttää huomiselle sadetta ja viilenevää loppuviikosta,toivottavasti pitää paikkansa.Luin että näin lämmintä ei ole tähän aikaan vuodesta ollut 70 vuoteen.....
Eilen oli taas kirjastoilta ja sitä ennen kävin kahvilla vieressä asuvan eksän luona,joka on niin taitava käsistään ja onnistuu tekemään löytöjä koko ajan.Kuten tämän sohvan...voitteko kuvitella että joku oli heittänyt pois kadulle tällaisen hienon sohvan;puuosat kokopuuta ja todella mukava istua sen päällä,Hän oli löytänyt sen likaisena ja hylätyn näköisenä mutta pienen käsittelyn jälkeen sohva oli kuin uusi. Ennen olen tänne laittanut kuvan hänen tekemästään kierrätyskeittiöstä,mutta nyt kun tuo Googlen hakukenttä-toiminta ei toimi,en osaa sitä etsiä ja linkittää tänne.(Allu onneksi löysikin minulle tuon kierrätyskeittiöpostauksen:)
Ja juuri kun olin siellä niin tämä oli työn alla;jonkun pois heittämästä kirjahyllystä tehty,hyvää kokopuuta.Minun alueellani ei noin hienoja roskia löydy.....
Kirjastossa oli tarjolla lanttukukkoa,jota en maistanut sillä vieläkin kärsin hieman lanttutraumasta....Kukon taikinan ruissihtijauhot oli tuotu Suomesta asti,sillä täällä saa vain kokojyväruisjauhoja...Kirjastossa sytytettiin  myös Hanukka-juhlan 6. kynttilä.Huomenna on viimeisen kynttilän vuoro....

13 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

<3

Satu kirjoitti...

Mun on nyt pakko ihmetellä ääneen sitä, kun olette eksän kanssa niin hyvissä välilöissä. Hieno asia. :-)

Ei ole talvea vielä täälläkään, mutta eilen satoi ensilumi. Ehkä 5 tai 6 hiutaletta. ;-)

Jael kirjoitti...

Nelli:)

Satu:pari vuotta oltiin vihaisia mutta sen jälkeen hyviä kavereita ja kun ollaan tunnetti ihan nuoresta saakka niin sei sitä noin vaan katkaista. Toisenkin eksän kanssa olen yhteydessä. Meillä tuli ehkä 5 tippaa sadetta mutta jos hyvin käy niin sitä tulee lisääkin,toivottavasti...

arleena kirjoitti...

Hyvät löydöt. Minä keräsin komerostamme kaksi pussillista vaatteita ja huomenna vien ne yhteiskristillisten kirpputorille, siis tämä kirppari toimii tavaralahjoitusten avulla ja antaa edelleen tarvitseville.

Anneli kirjoitti...

Hui miten upea sohva !!! Hyvä löytö! Eilen kukkakauppamme tulvahti täyteen loistavia joulutähtiä punaisina ja valkoisina.Ulkona sopiva pakkanen ja valkea maa.Ei hassumpaa...kiireet alkakoon :)

Eeviregina kirjoitti...

Joskus siellä löytyy kadulta ihan aarteita! Siskonikin on tehnyt muutamia löytöjä Jerusalemissa.
Oliko se lanttukukko Airan tekemää?
Hyvää Hanukkaa vielä!

Jael kirjoitti...

Arleena:hyvät löydöt tosiaankin.Ja hyvän teon teet kun viet nuo tavarat kirppikselle:)

Anneli:sohva tosiaankin mahtava löytö,ei mikään halpa sohva ja noin hyväkuntoinen,kuin uusi!Oi joulutähdet ovat ihania,pitää mennä katsomaan löytyiskö Billieltä.....

Eeviregina:tosiaankin voi löytyä.Minua ei tosin ole siinä mielessä onnistanut;D Lanttukukko ei ollut Airan tekemää,vaan Sirpan(ja Sirpan siskon),joka useinkin tekee jotain hyvää tuonne kirjastoon.

Tuula kirjoitti...

Kyllä on taitava tuo sinun eksäsi! Ja taitoa vaatii joskus se löytöjenkin tekeminen. Joittenkin silmät näkevät kauneuden kaikessa rumuudessakin.

Voi kun alkaisi tulla jo vähän enemmän sateita sinne teillekin. Vettä varmaan taas tarvittaisiin kuivan kesän jälkeen.

Sky Mikaela kirjoitti...

Kierrättäminen on kyllä ihan pop, mutta tosiaan... meidän seudulla vain lastulevyisiä rikkimenneitä huonekaluja lähtee kiertoon ja kirpparit pyytävät ihan hävyttömiä hintoja. Idea on kaatunut ahneuteen, etten sanois.

Haaveilin joskus entisöijän ammatista. Mutta kun en omaa mitään kykyjä tuollaiseen työhön, hylkäsin ajatuksen. Olen kai liian arka "vain ryhtymään työhön". Ajatus viehättää yhä.

Minustakin nyt on jotenkin harvinaisen lämmin syksy ja talven alku ollut :/ Juuri kun ne sukset viimein ajattelin ostaa. Vaan, vielähän tässä on talvea jäljellä.
Teillä ei kai hiihtelemään pääse, vaikka viilenisikin...

Arnoya Ari kirjoitti...

Lähetän hieman talvea sinne... Eikö siellä ole kierrätys sivustoa minne ihmiset voivat ilmoittaa tavaroista jotka aikovat hylätä/myydä.

Jael kirjoitti...

Tuula:hän on tosiaankin taitava.Ja aina osaa löytää jotain mistä sitten tulee hienoa,en minä vaan osaa;D
Pari tippaa tuli äsken mutta eihän se riitä...

Taija:täällä monet laittavat kadunreunaan niitä huonekaluja,joita eivät halua.,Yleensä ne katoavat aika nopeasti....Entisöijä osaa tehdä kaunista jälkeä.Olen välillä ihaillut torin lähellä yhden entisöijän kauniita tuotteita;vanhoista huonekaluista kuonnostettu mutta kalliita.Täälläkin voi hiihtää;Hermonin hiihtokeskuksessa,kunhan vaan tulis sinne lunta...

Ari:No kiitos,otan tuota talvea mielelläni vastaan-On kyllä sellaisia sivustoja,montakin mutta jotkut vaan eivät viitsi vaivautua....

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Lanttutrauma on minullakin enkä syö lanttulaatikkoa tai -kukkoa. Kukonkuorta sen sijaan rakastan, se on usein parempaa kuin leipä (ja olen suuri leipä-fani). :)

Talvi tulee aikanaan. Hidasta on ollut täälläkin, joskin Suomen lämminkin joulukuu olisi takuulla ihan kunnon talvi siellä (järkyttävänkin kylmä, ehkä?).

Hyvää Hanukka-juhlaa!

Leena Lumi kirjoitti...

Lainaappa sitä exääsi tänne, sillä haluan sohvani päällystettävän uudelleen;)

Me emme laita enää mitään joululaatikoita, paitsi sitä hämäläistä imellettyä perunalaatikkoa aatoksi, että R. voi muistella lapsuuden joulujaan...Että mää sitä harjoittelin vuosia ja sitten siitä tulikin liian hyvää - melkein.

Ihana hanukkakynttilä!

Syklaamit ovat ihania. Nehän ovat oikeasti alppiorvokkeja. Niiden hoidon taika on kuulemma laittaa juurelle kasteln sijasta lunta eli kukka minun makuuni.