torstai 12. joulukuuta 2013

Jerusalemin vanhassa kaupungissa tällä viikolla

Yksityiskohta Etiopian konsulaatin seinästä Jerusalemissa
Maanantaina tein muutaman tunnin reissun Jerusalemiin yhdessä sydänsairaitten lasten toipumiskodissa olevan etiopialaisen sairaanhoitajan Workien kanssa.Workie on pian taas palaamassa kotiin Etiopiaan ja kun hän tuli tänne tällä kerralla,5 kuukautta sitten,lupasin viedä hänet taas Jerusalemiin ennen kotiin paluuta. Edellisen kerran kävimme yhdessä Jerusalemissa viime vuoden kesäkuussa.
Aamulla aikaisin otimme minibussin (sherut kimppataksi) Tel Avivin pääbussiasemalta ja alle tunnissa olimme jo Jerusalemissa. Minibussin päätepysäkki oli aika lähellä itäisen Jerusalemin puolella olevaa Damaskus-porttia,joka johtaa Vanhan kaupungin muslimiosaan,mutta jälkeenpäin mietittynä olisi ollut fiksumpaa aloittaa kierros Jaffa-portilta,sillä meillä ei ollut Vanhan kaupungin karttaa,jonka olisi saanut Jaffa-portin sisäänkäynnin lähellä olevasta turisti.infosta ja Vanha kaupunki voi olla aika sokkeloinen,,,
Kävelimme alussa vähän siellä sun täällä.Workien toive oli päästä rukoilemaan uudestaan etiopialaiseen kirkkoon,mutta ensin piti löytää tuliaisia tyttärille Etiopiaan.
Tämä kauppias sai meidät houkuteltua kauppaansa.Hän kertoi muuttavansa sukulaisten luokse Teksasiin ja myyvänsä kaiken pois kaupastaan.Minä löysin kivan  rannerenkaan ja Workie 2 kaulaketjua tyttärilleen. Olisimme kummatkin halunneet ostaa lisääkin mutta pankkiautomaatti piti ensin löytää.Sitä ennen kauppias tarjosi minulle kahvin ja Workielle teetä.
Kävelimme ja kävelimme ja löytyihän se pankkiautomaattikin lopulta.  Sadetta tihkui hieman päällemme;oli osittain pilvinen päivä.
Etsimme kauppaa,jossa olimme tehneet edulliset ostokset mutta emme löytäneet sitä ,vaikka kuinka etsimme. Sen sijaan alkoi olla nälkä ja menimme hummukselle. Saimme eteemme maailman pienimmän hummusannoksen,hyvän mutta todella pienen.Ja kun kysyin laskua,hämmästyin ,sillä tämä mini-annos maksoi 2½ kertaa enemmän kuin ihana hummusannos Tel Avivin Carmel-torilla.Olishan minun pitänyt tietää että hinta pitää kysyä etukäteen....
Kävelimme kohti kirkkoja
Paljon kauppoja ennen kuin saavuimme Pyhän haudan kirkolle.
Pyhän haudan kirkkoalue on vaikuttava ja tuntuu kuin se olisi aina täynnä ihmisiä¨.Ennen Pyhän haudan kirkkoa kävimme etiopialaisessa kirkossa. 
Workie
Kreikkalaisortodoksisella puolella kaikki on kullan-ja hopean väristä...
Vieressä oleva luterilainen kirkko näyttää kauniin rauhalliselta kaiken kullan ja hopean jälkeen...
Gallerian kyltti juutalaisessa korttelissa
Workie halusin mennä Itkumuurille,sinne siis.
Näkymät Itkumuurin toiselta puolelta
Itkumuuria.Oikealla naisten puoli
Itkumuurilta päin katsottua
Kuva täältä
Meillä oli tuuria säitten suhteen,sillä ei ollut liian kylmää eikä liian lämminta. Jos olisimme menneet tänään olisi näyttänyt tältä,eli lunta tuli tänään Jerusalemiin.Ja täällä rannikonkin alueella on niin kylmää että minäkin palelin tänään ja paksu untuvapeitto on otettu käyttöön!

11 kommenttia:

 1. Aivan mielettömiä kuvia. Itkumuurille minäkin odotan pääseväni pian.

  VastaaPoista
 2. Vai saapui se lumi sitten Jerusalemiinkin. Meillä tuli tänään lunta reilusti, mutta lähti myös nopeasti sulamaan.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus, Jael!

  Kiva että löytyi vihdoin untuvapeitollekin käyttöä. :-) Onko Bambilla muuten kylmä nyt talvella? Tuleeko peiton alle? :-)

  VastaaPoista
 4. Ihania putiikkeja näyttää olevan! Olisin varmasti ihan haltioissani tuolla.
  Täällä oli taas tänään tosi lämmin, +17 varjossa. Ai kun tuntui ihanalta istua puistossa auringossa! :)

  VastaaPoista
 5. Nelli:kiitos ja toivottavasti pääsetkin pian

  Anneli:)

  Mine:no sinne saapui.Minä olin siellä maanantaina kun ei vielä ollut lumesta tietoakaan...

  Mimon Mami:kiva kun tykkäsit:)

  Satu:kiitos:)Juu nyt untuvapeiton alle on niin ihana mennä nukkumaan:)Bambi kärsii kylmyydestä koska on niin lyhytkarvainen,mutta peittoni alle se ei tule,sillä on oma peitto..

  Matkatar:Teillä on paljon lämpimämpää kuin meillä,nytkin on 7 astetta täällä minun suunnallani.Mutta meillä on noita lämpimiä päiviä niin paljon että nautin tästä viileydestä enkä kaipaa sitä lämpöä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kierroksesta, vaikka se saikin oloni hieman haikeaksi. Vanhaan kaupunkiin astuessa tulee aina tunne kuin astuisi toiseen maailmaan. Luulen vieläkin osaavani reitin Jaffa-portilta Länsimuurille, viimeksi olen siellä tosin käynyt unissani. Ehkäpä kuviesi myötä on ensi yönä taas matka tiedossa...TaijaS

  VastaaPoista
 7. No nyt näyttää enempi Jerusalemilta ;) Ihania kuvia, olisi kyllä mahtava päästä tuolla käymään uudelleen ja tutkia oikein kunnolla!

  Ihan outoa, että sinne sateli lunta. Luin lehdestä ja ihmettelin kovasti. :)

  VastaaPoista
 8. Taija:Vanha kaupunki onkin kiehtova ja sinne haluaa aina välillä uudelleen-.Toivottavasti oli mukava unimatka;D

  Elegia:Tuolla kyllä kuluisi päivä ja toinenkin tutkiessa.TOivottavasti pääset uudelleenkin. Lunta on JErusalemissa satanut jo toista päivää....

  VastaaPoista
 9. Oi miten Kauniita kuvia!
  Suuri ilo nähdä näitä!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...